lyckopillerelin

Alla inlägg under november 2016

Av Elin - 17 november 2016 13:35


Utan inbördes ordning.


- En man som heter Ove.

Har ni inte läst denna bok så tycker jag att ni verkligen ska göra det. Den är så fin på något sätt. Man börjar verkligen fundera över hur snabbt man kan döma en person. Filmen hade premiär julen förra året och jag tycker verkligen at filmen också är bra, men när man har läst boken innan så är den så mycket bättre. Läs den, själv kom jag på att jag inte ens har boken, utan jag lånade den av mamma, måste köpa en egen hehe!


- Femtio nyanser av honom

Det är ju egentligen fyra böcker i denna serie och jag kan garantera att har ni börjat läsa den första så kommer ni vilja fortsätta att läsa vidare hur det går för Ana och Christian. Tror jag har läst om dessa böcker tre gånger. När jag väl har börjat så kan jag inte sluta, läser ut en bok om dagen liksom haha.


- Förr eller senare exploderar jag

Ska jag vara helt ärlig så minns jag inte riktigt om jag såg filmen först eller om jag läste boken först. Men hur som helst så är det en otroligt bra och tänkvärd bok. Det handlar om Hazel Grace som får en cancersjukdom och sedan får man följa med på hennes resa genom skratt, tårar och kärlek. Jag gråter ju som ett litet barn när jag läser denna bok och även kollar på filmen.


- Hur kunde hon

Detta är en självbiografi om sexuella övergrepp mot barn. Om en dotter som blir sexuellt utnyttjad av sin egna familj och släkt. Jag hade en period där jag läste massor utav liknande böcker och en av dem var just ”Hur kunde hon”. En bok som är fruktansvärt hemsk, jag blev förbannat och grät i omgångar men jag tycker ändå att den är så läsvärd och framför allt tänkvärd. Den är viktig. Det var flera år sedan som jag läste den och fortfarande när jag ser den i bokhyllan så minns jag hur jag tänkte när jag läste denna bok, så på något konstigt sätt så verkar den ha fastnat i mig.


- Tusen gånger starkare

Den boken läste jag nog i mina tonår tror jag och minns starkt hur jag reagerade när jag läste den. Jag blev sjukt förbannad på hur skev kvinnosynen var och fortfarande är ibland tyvärr. Jag tycker verkligen att denna bok är en bok som ALLA lärare bör läsa då den är så otroligt viktig i skolorna runt om. När en familjevän hade plugat klart till lärare så minns jag att både mamma (som också hade läst den efter min övertalning) tyckte att vi skulle ge denna bok till honom som nybliven gymnasielärare. En sjukt viktig bok!

Av Elin - 16 november 2016 21:18


God kväll. Kom på att jag inte har skrivit något kvällsinlägg så det får bli nu trots att klockan tickar mot läggdags när som helst. Ni vet ju sedan länge att jag och pinterest är goda vänner, men efter att jag har gått med i en facebookgrupp om inredning mm så får jag ju bra tips där också. Denna gång ett tips på förvaring av överkast och prydnadskuddar man har i sängen men inte vet vart man ska lägga allt när det är dags att sova. Så på handlingslistan till IKEA stod bland annat en snygg tvättkorg som jag tänkte ha att förvara allt det ovannämnda i. Stod massa annat också, men denna gångens shoppingtur gick inte så bra då jag inte hittade det jag egentligen ville ha. Men en tvättkorg blev det iallafall, här bjuder jag på en före och efterbild.

 

Av Elin - 16 november 2016 13:26


Hej på er alla vackra där ute. Idag gick jag ifrån jobbet i tid och med gott samvete. Denna dag har gått sjukt fort på jobbet och det känns som att jag inte har hunnit göra någonting än att trösta små barn och sagt det klassiska "Stopp! Nu kan vi gå och hämta en annan leksak" eller "Tänk vad härligt det är att ha så bra kompisar på avdelningen, nu kan ni leka tillsammans." Ja, ni fattar grejen haha. Det växlar fort med humören på barnen, men så är det ju för oss också, tänk vad tråkigt det skulle vara om vi bara hade ETT humör! Nä, nu ska jag inte spinna vidare på det. Är iallafall toppenkul att vara på en småbarnsavdelning igen och det känns som att jag har så mycket ideér för denna avdelning, problemet är bara tiden och material. Men jag får nog till det ändå tillslut!

Detta är ju också så himla mysigt. Tänk att denna lilla gest kan ge så mycket trygghet för barn <3.

...

Av Elin - 15 november 2016 20:59


När du gråter, så gråter jag med dig. I mina ögon så är du den starkaste som finns. Du är min trygghet, du är min styrka och när du vågar så vågar jag. Du gör mig hel. Du gör mig till den jag är. Ibland glömmer jag bort hur mycket du verkligen betyder för mig. Ibland så tar jag dig för givet.

Tack för allt du gör för mig.

 

 

 

Av Elin - 15 november 2016 17:51


Kom på precis att jag glömde lägga upp bilden på alla mina presenter jag fick i lördags, så här kommer den! Tusen tack alla fina vänner! <3


Av Elin - 15 november 2016 14:31


Hur många gånger har man inte sagt så i livet? Jag undrar när man börjar bli bättre på att lämna saker och gå ifrån när man ska. Sitter just nu hemma och skriver, kom precis hem från jobbet. Slutade ju 13:00 som vanligt och idag kom jag till och med lite tidigare för att kunna gå 10 minuter tidigare då jag skulle iväg direkt efter jobbet. Men precis när jag skulle gå så blev det kaos på avdelningen och jag kunde inte lämna barnen själv utan personal. Så det var bara att stanna kvar och inse att jag inte skulle hinna med att åka vidare efter jobbet. Eftersom jag redan var så pass sen så tänkte jag att jag "bara skulle städa lite på avdelningen" vilket slutade med att jag började möblera om, alltså varför är det alltid så?! Från att plocka upp ett papper till att göra om en stor del på avdelnngen haha. Så det slutade med att jag stannade över en timme för att möblera klart, annars hade jag inte kunnat sova inatt då jag var så nyfiken på hur det skulle bli haha. Men efter en timme så kände jag ändå att jag kunde lämna det och sedan fortsätta imorgon med den lite finare städningen och att göra det ännu tydligare för barnen. Det är nästan så jag längtar till jobbet nu, vill ju möblera och inreda mera haha!


Här får ni en bild på hur det såg ut före:


Efter:


Sedan så plockade jag lite och gjorde det snyggt på byrån vi har:



Sjukt nöjd är jag och det kommer bli ännu bättre imorgon! :)


Nu ska jag plocka undan lite tvätt och slänga in en tvätt i maskinen, ciao!

Av Elin - 14 november 2016 19:16


Äntligen så är den i min hand. Carolas egna kokbok. Känns som att jag har väntat i en evighet för att få hålla den i min hand. Men nu är den äntligen här, signerad och så där alldeles perfekt! <3


Av Elin - 14 november 2016 12:13


Idag har jag en konstig jobbdag. Har nu jobbat mellan 9-11 och sedan ska jag tillbaka till jobbet i eftermiddag då vi har APT vilket kändes ganska viktigt att vara med på. Så det smidigaste fick bli så att jag delade upp mina fyra timmar jag ska jobba om dagen. Två timmar på mitt jobb går så ruskigt fort + att jag idag är sjukt trött och känner att jag har lite PMS och tycker att det är ganska mycket gnäll på jobbet, vissa dagar pallar man med det medan andra dagar så tycker man att det bara tar så mycket onödig energi.


Jaja, kom på att jag glömt att visa er några mysiga bilder som jag tog förra veckan efter jobbet när jag ville få friskluft men inte orkade gå en promenad. Bra att man kan burra upp sig under en stor filt och en halsduk på balkongen med en kopp varm choklad, så mysigt!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards