lyckopillerelin

Alla inlägg under december 2016

Av Elin - 8 december 2016 17:46


Trots 11 timmars sömn inatt så har jag varit helt slut idag! Började dessutom inte jobbet förs 10 så det känns som att jag inte borde vara trött! Trodde inte att jag skulle komma upp ur sängen imorse efter gårdagens ridlektion, men känner nästan inte av någonting....än! Det värsta kanske kommer om någon dag eller så haha. Det gick iallafall galet fort att jobba idag. Allt har gått i ett och det här med en pedagogisk verksamhet var som bortblåst idag kändes det som, förutom att jag satt vid datorn och försökte få lite dokumentation och sådant klart. Annars så har det nästan bara varit omsorg på avdelningen, menmen vissa dagar måste det få vara så också! Imorgon jobbar jag bara till 12 då jag ska vidare till sjukhuset, men vi har planerat att stanna inne på morgonen och baka pepparkakor med barnen, så det ska bli superkul! Förra året så åt jag nog mer deg än barnen, men detta år så har jag redan tryckt i mig en sats ogäddad peppagagsdeg hemma så jag kanske tar det lite lugnt på den fronten nu haha.


Ramlade precis innanför dörren med massa julklappar och födelsedagspresenter i händerna och nu har jag satt mig ett tag för att klura ut hur det kommer sig att jag får så frukotansvärt mycket betalningspåminnelser de senaste månaderna! Blir galen! Vissa är mitt fel medan andra är fel då de skickat dubbla fakturor och massa annat! Det känns just nu som att jag bara får massa räkningar utan att få någon inkomst, det går ju liksom inte ihop som ni förstår. Jaja, får ringa alla imorgon istället och lösa allt. Nu måste jag ta tag i städningen och matlagningen, hej hopp!


Myyyyyys!

Av Elin - 7 december 2016 20:55


Hej på er alla vackra! Det har varit en sjukt intensiv dag idag både på jobbet och efter jobbet. Men nu tänkte jag jag att jag skulle titta in här en snabbis innan jag går och lägger mig, är så sjukt trött och det har varit en stor dag idag. Efter jobbet vid 15 så stod Becca utanför med bilen för att ploca upp mig och sedan åtkte vi raka vägen mot stallet! Ja, ni läste rätt! Efter månader med en saknad som varit alldeles för smärtsam för att kunna ta på så tog jag äntligen initiativet att höra av mig till ridskolan och fråga om vi kunde lösa detta med ridning på något sätt. Sagt och gjort-det var inga problem! Så idag har jag äntligen hoppat upp på hästryggen igen efter 9 månader och jag är så sjukt stolt över mig själv! Ser detta som en bra början, trots att det bara är FU-gruppen jag rider i, men är nog en bra start iallafall och sedan får vi se hur det går.


Att kliva in i stallet kändes så otroligt tryggt och hemma. Som tur var så hade jag Becca med mig som kunde hjälpa mig och hålla mig lugn, trots nervösitet. Fick rida Max 2 som jag gjort flera gånger tidigare. Min uppsittning var sjukt ograciös, men sedan kändes det som det skulle. Kondisen och musklerna fick jobba på bra emellanåt och framför slutet så började han kännas lite mjukare i sidorna. Trots att det inte var en så jätteintensiv grupp så kändes det ändå som om det var rätt beslut att börja så här nu. Det viktigaste är att jag kommer igång igen och nu är det bara att fortsätta att kämpa mig framåt! Åh vad härlgit att vara tillbaka på hästryggen igen och är sjukt tacksam över att det gick att lösa så pass smidigt!

 

Av Elin - 6 december 2016 19:22


Men hallå, jag har helt glömt bort att titta in här idag! Direkt när jag kom hem efter att ha gått ett varv på julklappsjakt så kastade jag i mig maten och började slå in julklappar. Är helt slut idag! Jobbade mellan 9-16:15 idag då jag inte hade koll på hur mycket klockan var. Hade sagt att jag skulle jobba över lite idag för att jag hade ungefär 30 minuter att ta igen, men att jag skulle jobba över i en timme hade jag inte räknat med haha. Men jag avskyr att jag lämnar massa saker ogjorda ibland, så denna gång gjorde jag klart allt innan jag åkte hem då jag redan hade börjat jobba över. Är egentligen ingen bra grej känner jag, jag är ju sjukskriven av en anledning och jag är rädd att det börjar kännas snart. Menmen, hem kom jag tillslut och nu har jag suttit ett bra tag med massa ridsportsmejl och saker som jag behövde komma ikapp med. Nä vänner, nu ska jag titta ikapp på julkalendern sedan ska jag gå och lägga mig så jag orkar med morgondagen också, det kommer vara en stor dag för mig. Ciao!

Julpyntat i personalrummet haha :).

Av Elin - 5 december 2016 19:27


God kväll på er vänner! Har haft fullt upp och har inte riktigt hunnit och orkat att titta in här förs nu. Men bättre sent än aldrig :). Ny vecka och nya utmaningar. Idag har jag jobbat mellan 9-15. Känns så kul att jag nu kommer att stanna ett tag på småbarnsavdelningen och nu känner jag att både barnen och jag har kommit in i det. Några treåringar är fortfarande lite bråkiga med mig, men det ger sig snart. Tålamod är en pedagogs bästa vän haha. Vi har varit ute och hoppat i vattenpölar idag, varit inne och dansat till bamse, läst böcker och så har jag fortsatt att fixa avdelningen. Efter jobbet så gick jag till läkarhuset för att ta blodprov och sedan gick jag på lite julklappsjakt i en timme. Så är helt slut nu om jag ska vara ärlig, struntar helt att städa köket ikväll efter middag och julklappsinslagning mm. Det är bara måndag och jag vill redan ha helg för att sova och vila upp kroppen haha. Imorgon är det iallafall en vilodag efter jobbet, har inplanerat två timmar under kvällen då jag ska sätta mig med ridsportsarbete, sedan blir det säkert serier resten av tiden. Nu sitter jag och väntar på att Historieätarna ska börja, måste titta ikapp på julkalendern också kom jag på nu, busy TV-kväll ikväll haha!

Tur att torkskåp och extrakläder finns på förskolan haha.


Mitt nya place to be på jobbet. Tänk er att sitta där inne med några barn i knät och en bra bok! :)

Av Elin - 4 december 2016 16:13


Hej! Klev just innanför dörren och har precis bytt om, gått på toa och satt mig ned här i soffan för att skriva till er! Hur ambitiös är jag inte?! ;) Sedan att den senaste meningen kanske var av typen "intresseklubben antecknar" det behöver vi inte gå in på haha. Middagen igår med CUS-gänget var helt fantastisk! Skönt att det bara var vi som var i stugan också, mysfeeling deluxe! Buffé och chokladmousse stod på menyn. Dock så råkade jag ta min medicin lite för tidigt så jag orkade precis med att äta och vara lite lite social, sedan var jag tvungen att gå och lägga mig. Klockan 21 på kvällen typ. Sista 30 minuterna fick jag liksom ställa mig upp och röra på mig för att inte somna vid bordet haha. Menmen, sånt är livet :)


Idag stod klockan på 07:45 och jag var så trött, trots att jag gick och la mig tidigt. Men det var bara att gå upp och äta frukost! Sedan fortsatte vi vårt möte hela förmiddagen fram till 13 då vi helt enkelt var tvungna att avsluta för att hinna med alla tåg och flyg mm som vi skulle ta. En bra mötesförmiddag iallafall med viktiga och välbehövliga diskussioner!



Nu har jag som sagt precis kommit hem och väntar på besök som kommer ca 17, lite adventsmys blir det kan man väl säga :). Så jag måste stänga ned här nu och börja städa lägenheten då den ser ut som ett bombnedslag! Hejdåååå!!

Av Elin - 3 december 2016 18:37


Hej på er vänner. Ledsen för dålig uppdatering idag, men har haft en busy dag hela dagen! Hade planerat att gå och lägga mig tidigt igår, men som vanligt så kom jag nog inte i säng förs vid 23. Klockan stod på 06:30 imorse så jag var inte lite trött när den ringde imorse om man säger så :). Men efter en dusch så piggnade jag till och hann till och med äta frukost och kolla på julkalendern innan jag begav mig in till stan. CUS-möte på Strömsholm stod på schemat och klockan 09:00 behövde jag vara på Arlanda för att hämta upp hyrbilen som några utav oss skulle ta. Så hela dagen har vi ägnat åt lite utvärderingar och möte. Bra diskussioner och trevligt sällskap, kan nästan inte bli bättre. Att vara här på Strömsholm känns numera som hemma för oss alla också, vilket är mysigt!


Just nu sitter jag i sängen i mitt rum och ska snart bege mig nedåt för att äta middag med gänget, är sjukt hungrig trots lite för mycket godis under dagen. Älskar verkligen att sova här! Det påminner lite om landet faktiskt och där sover jag ju alltid så sjukt gott! Nä vänner, återkommer senare, kramkram!

Av Elin - 2 december 2016 20:01


Hej på er vänner! Det har varit en lång dag idag och jag känner nu att jag är helt slut! En blandning av allt möjligt tror jag :). Jobb idag stod på schemat mellan 09:00-15:30. Samtidigt som dagen går så himla fort så känns det som att det  nu var en evighet sedan som jag jobbade haha. Det har varit en bra dag idag tycker jag. Många nya spännande möten (av personer då haha) och en eftermiddag med ommöblering och blöjkaos, men som ändå gick så sjukt bra! Jag och min kollega fick världens ryck när våra barn sov så vi började tömma garderober och allt möjligt och när klockan var två och vår tredje kollega kom in med mellanmålet så insåg vi att vi varit så inne i den pedagogiska miljön så vi helt enkelt glömt bort att byta allas blöjor! Men det är exakt såna här saker som jag går igång på! Att gå emot klockan, att inte göra varje rutin som den "brukar" vara, utan att saker och ting händer på avdelningen. För vad är det som är så farligt om barnen får mellanmål 15 minuter senare? Nä, inget! S hela eftermiddagen ägnade vi åt att göra om på avdelningen. Så spännande haha!

På måndag tror jag att jag lägger till tecknet för alla symboler också!


Alltså, hur mysigt kommer inte detta bli?! Myshörna i garderoben liksom! Tänk er saker som hänger från taket och ljusslingor där inne så blir mysfaktorn på topp haha!


Slutade 15:30 som sagt och åkte direkt hem men med ett stopp på Coop först. Väl hemma så han jag i princip bara sätta på en tvätt innan Sara och A kom för att dricka te och fika, så mysigt! Alltid så härligt att träffa sina bästa vänner och ha lite egentid, även om en bebis kommer mellan ibland haha.


Nu sitter jag här i soffan och borde egentlgien hänga upp tvätten och småpacka lite inför imorgon då jag måste upp tidigt för att vara vid arlanda klockan 09:00! Sedan bär det iväg mot strömsholm för CUS-möte! Tjenixen!

Av Elin - 2 december 2016 16:03


Nu har jag hunnit smälta Carolas julkonsert som jag var på igår. En kväll med så mycket känslor. Men nu är julen ännu mera på riktigt, finns det något bättre än att lyssna på Carola under julen liksom?! Sofi kom hem till mig på eftermiddagen och vid 18:30 ungefär så åkte vi in mot Filadelfiakyrkan. Hittade våra halvtaskiga platser men vi kände oss tillslut ganska nöjda ändå. Carola briljerade på scenen som vanligt med en blandning av nya och gamla jullåtar, men också med humor och härliga berättelser under mellansnacken. Halvvägs in så kunde jag inte hålla tillbaka tårarna längre utan det brast när hon började sjunga min favorit "En stjärna lyser så klart." Har liksom inte riktigt längtat efter denna konsert som jag rbukar göra då jag inte riktigt tagit in att jag skulle få se Carola live igen, men när hon söng just "En stjärna lyser så klar" och när jag skrattade åt hennes mellansnack så var det som att det äntligen kom in i mitt huvud och hjärta att jag faktiskt var där och att hon var där. På riktigt. Hon tackade för sig och Sofi och jag sprang ut och skippade extralåtarna för att istället hamna först i kön på signeringen, vi hörde ju när hon sjöng ute också ;). Vi blev visade vart vi skulle stå av vakterna, väntade kanske 20 minuter ute i kylan tills vi blev insläppta igen. 

När vi blev insläppta så hade inte vakterna gjort sitt jobb ordentligt utan folk samlades istället runt Carola när hon kom och vi fick bara tränga oss in i folkmassan trots att vi stått och väntat längst, det blev ingen kö med andra ord eller så började den på något annat sätt. Vi pressade oss fram båda otroligt förbannade och besvikna, kom fram tillslut, klev fram till Carola och möttes utav en otroligt stressad Carola (gissar jag) som inte hörde någonting, utan bara tog min telefon ur handen på mig och ville ta en selfie så snabbt som möjligt, skrev en autograf och önskade god jul.

Var så otroligt besviken och arg när vi gick ut från kyrkan. Arg som ett bi på vakterna som inte skötte sitt jobb ordentligt och struntade i att försöka lösa situationen. Besviken över att Carola inte lyssnade och var så stressad och besviken att det inte är första gången detta händer. Jag kan ju tycka att var Carola så stressad och ville hem till Ze (som jag väl förstår) så kanske hon inte skulle skrivit autografer alls efteråt. Jag är besviken över att allt inte är som förr där det var bättre strukturerat och mer tid. Jag är besviken för att jag verkligen såg fram emot att äntligen få träffa henne igen och ge henne en kram. Hon är ju min styrka och en kram från henne skulle ge mig ännu mer kraft att orka.


Det kanske låter jättetöntigt allt det här, med hur jag känner. Men just då så kände jag så där och blev ännu mera ledsen över att ingen verkade förstå hur jag kände. Jag vet att det kommer fler chanser, jag vet att hon kanske hade en dålig dag eller något, jag vet vilken fantastisk person hon är, men just då var jag så ledsen och besviken och kunde inte sluta gråta när jag kom hem. Det känns fortfarande som att ingen förstår vad jag menar och tycker att jag är töntig som var besviken. Jag är ju självklart tackam över att det blev ett kort och en autograf och konserten var ju självklart värt pengarna och tiden! Jag är ju fortfarande otroligt glad att ajg var där och inte missade denna chans att få se henne igen. Tur att jag kan trösta mig med att jag ska till Uppsala om några veckor och se henne igen, då det sista stoppet för denna turné. Det är bara att hålla tummarna på att det sköter sig bra där. Förhoppningsvis så är det inte lika stressigt och tjockt med folk som i Stockholm!

 



Gick fram och tog en bild på scenen, hade vi suttit och sätt konserten från denna vinkel så hade jag ju absolut inte klagat haha!

 


<3

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards