lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2017

Av Elin - 28 januari 2017 11:23


Ikväll ska jag bjuda min familj på middag, främst mina föräldrar då de betalade och höll i allt när jag fyllde år. Känns då kul att få tacka dem genom att bjuda på en trevlig kväll hemma hos mig. Jag började förbereda redan igår med att handla allt och lägga köttet i marinad, nu hoppas jag bara på att det smakar bra! Jag provdukade lite också, alltså är det bara jag som gör det? Jag tycker att det är så sjukt kul att få prova sig fram mellan bestick, glas, tallrikar, dukar och allt haha. Tillslut landade jag i ett ganska så mörkt tema, men snyggt enligt mig. Jag kommer säker gå och ändra och prova lite till under dagen, men just nu så ser det ut så här.




Det som stör mig fortfarande är att kniv och gaffel inte matchar. Jag skrev även till min lillebror igår att han gärna får komma så det blir estetiskt snyggt med dukningen, vilken nörd jag är haha! Dagen kommer nog gå fort, har fortfarande lite som jag skulle behöva handla inför ikväll och så ska jag städa av lite här hemma och sedan ta en lång och skön dusch för att förhoppningsvis bli av med lite smärta i kroppen :).

 

Tjing tjing, återkommer!




Av Elin - 27 januari 2017 20:42


Hörni, det är väl ingen som har missat att det snart är dags för melodifestivalen?! Jag peppar för fullt med att spela min mellolista på spotify och bara går och väntar på att man får smyglyssna lite på de första låtarna hihi. Jag brukade ju lyckats få tag i biljetter till finalen varje år, men förra året så prioriterade jag eurovision song contest istället eftersom den var i Stockholm och detta år blir det inte heller något tyvärr. Finalkvällen kommer jag till och med missa på TV, istället så kommer jag befinna mig på Göta lejon för sista föreställningen med ”Bullets over broadway”, inte helt fel det heller. Jag vet ju att mello alltid kommer tillbaka nästa år. Men jag ska försöka hänga med under dessa melloveckor så gott jag kan, redan nästa vecka är första delfinalen, jag kommer att befinna mig utanför Uppsala hemma hos Julia om allt går som beräknat och så ska vi ha riktigt mycket mellomys!


Ni har väl inte missat vilka programledarna är?! David Lindgren, Clara Henry och Hasse Andersson! /Bildkälla


Alla artister under årets melodifestival, en spännande blandning! /Bildkälla


Det jag mest ser fram emot, det är att få se hur programledarna sköter sig och de två som jag ser fram emot mest att få höra under delfinal 1 är Charlotte Perrelli och Ace Wilder :).

Av Elin - 27 januari 2017 16:50


Oj, oj, oj! Jag har jobbat två dagar denna vecka, men när jag gick ifrån jobbet idag så kändes det som att jag jobbat hela veckan. Kaos med stort K på eftermiddagen, fick jobba över och lösa allt möjligt och sedan avslutade jag dagen med ett samtal med chefen innan jag tog fredag. Under morgonen och förmiddagen så körde jag lite vattenlek med några barn, eller ska vi kalla det bubbellek kanske :). Fick så mycket flashbacks från min VFU-förskola när jag gjorde detta haha! Men med vatten, sugrör och lite lite diskmedel så blir det mycket roligt både för barnen och pedagogerna haha. Det blev så poppis! Hade så mycket dokumentation att jobba med sedan, kul! Dock så hinner man ju aldrig göra klart något känns det som, man ligger alltid efter med saker och det känns som att man aldrig hinner visa det man gör. Men just nu tröstar jag mig själv med att barnen hade jättekul och de fick chansen att upptäcka och undersöka-oavsett om det sitter på väggarna eller pärmarna eller inte OCH att det har gått så bra med våra tre nya små som haft första dagen utan mamma eller pappa på förskolan!


Nu är jag då hemma efter denna dag. Jag har också blivit förkyld igen, suck! Sitter just nu i soffan i tystnad och andas och njuter lite efter eftermiddagen på jobbet. Måste försöka att varva ned känner jag, är fortfarande kvar i allt kaos liksom. Blir en ensam fredagskväll för mig framför TVn antar jag. Ska skicka iväg lite mejl nu efter att jag har tryckt på publicera och sedan ska jag laga lite middag. Nä vänner, återkommer senare!

Av Elin - 26 januari 2017 20:26


Alltså, i början när jag tänke att jag skulle knåpa ihop en önskelista på lite saker jag vill ha under året så tyckte jag att det var jättesvårt. Hur kul är det att önska sig massa presentkort liksom haha. Men nu har jag låtit den vila ett tag och plötsligt så har det tillkommit massa saker som jag faktiskt har önskat mig ett bra tag.



Marmorlakan här / Prenumeration på Sköna hem här / Skultuna ljusstakar här / Ställ för slev och lock här (haha, tradera var där jag hittade denna bild, men behöver inte vara exakt en sådan) / Ridbyxor här.


Nu ska jag fortsätta titta på Stjärnkuskarna! :)

Av Elin - 26 januari 2017 16:35


Hej på er vänner. Sitter just nu på en stol i köket och bara.......sitter, kommer inte längre haha. Jag är så trött! För mig så var det första arbetsdagen denna vecka, tre nya småttingar på inskolning på avdelningen och tillbaka till verkligheten om man säger så. Ingen mjukstart med andra ord haha. Det har ändå gått bra, men det känns som att jag ligger efter sjukt mycket med massa administrativt + att jag är sjukt frustrerad på hur olika saker fungerar och är upplagt. Ibland önskar man att man bara kunde få skita i hur alla andra gör och göra på sitt sätt på en gång haha! Menmen, bortsätt från det så har det varit en bra dag, härligt att få krama om sina små på avdelningen och leka med dem! Nu är jag som sagt helt slut, målet är att städa undan i köket, steka lite korv och sedan ligga på soffan resten av kvällen, det är ungefär det jag orkar med resten av denna dag :).


Vackert på vägen hem iallafall, trots blåst :)

Av Elin - 25 januari 2017 19:53


Hörni, alltså jag måste få berätta vad jag gjorde i eftermiddags! Igår så var hela min facebook fullt med bilder på Peter Jöback, Helen Sjöholm och Tommy Körberg, de hade gått ut med att de tre ska samlas på Ullevi i sommar och köra troligtvis den sista I love musicals-showen. Peter har ju varit igång i flera år med denna show och haft olika gästartister nästan varje gång, sist var det Helen Sjöholm och jag var såklart i Globen och såg detta! Nu tar han alltså med sig både Helen och Tommy på detta och så ska de ha en show där den 17 juni! Jag som älskar alla tre kände direkt att jag ville gå, dock så springer ju pengarna iväg en del med tågbiljetter, konsertbiljetter och hotell, men jag lyckades fixa det ändå! Kommer bo hos en kompis över helgen och tågbiljetterna kostade bara en 500ring tur och retur. Alltså, gaaaaaah vad glad jag är! Kommer att gå på denna konsert själv, men det gör ingenting alls, åh vad jag längtar! :D




Av Elin - 25 januari 2017 17:52


God kväll på er vänner! Sitter just nu i svettiga kläder och ska alldeles strax hoppa in i duschen! Tänkte bara titta in här först så länge som jag har ridlektionen minne hehe. Kom till stallet redan strax över 15 och tänkte att då har jag gott om tid att ragga hjälp, byta om och pussa lite på Jissa, men nejdå! Tio minuter innan jag skulle sitta på hästryggen så stövlar jag in i ridkläder och är stressad, hade liksom inte ens hunnit ta av hästen täcket och borstat av henne haha! Jag fattar inte vad det är som tar sådan tid, det är något lurt med klockan när man är i stallet. Där kan liksom fem timmar kännas som en kvart haha, menmen jag hann iallafall!

 

Fick sitta på en galet pigg häst idag! Lite som att hon körde "snabbast vinner" på lektionen, öronen var framåt konstant och fick hon välja helt själv så skulle hon nog galopperat 45 minuter i sträck haha. Men hellre en lite för pigg häst än en slö, så det gjorde inget. Härligt att känna att hon som är 20 + kan om hon vill fortfarande! Jobbade mycket tempoväxlingar och det behövdes ju med tanke på hur pigg hon var, red lite öppna på långsidorna i skritt och så blev det lite galopp på volter i båda varven. Jag vet inte om det är jag som har blivit lite otydlig i mina hjälper eller om hon har blivit lite mer svårgalopperad, hon är inte lika snabb på när man ska fatta galopp längre tycker jag. Men jag tror att det kan bero på att hon inte går så höga grupper längre, då blir hon säkert lite mer loj på skänken än innan. Sista 15 minutrarna så tyckte jag ändå att hon började ta det lite lugnare. Fick fortfarande sitta emot och påminna henne om att hon skulle ta det lugnt, men hon kändes mer sammarbetsvillig då än i början när det bara var huvudet högt och spring-så-fort-du-kan.


Jag är så glad att jag är uppe på hästryggen igen! Jag vet att jag skriver det typ varje gång, men jag menar det verkligen! När jag är i stallet och framför allt när jag sitter på hästryggen så spelar inget annat någon roll. Det enda som finns i mina tankar är samspelet mellan hästen och mig och jag är verkligen i nuet. Så otroligt skönt för mitt huvud, hästarna har ett lugn i sig som smittar av sig och man får så otroligt mycket positiv energi tillbaka av att bara få vara nära dem. Jag tycker synd om alla som inte har förstått allt det fantastiska med hästar, för de är verkligen speciella <3.


Min lilla prinsessa! <3

Av Elin - 25 januari 2017 12:14


Jag älskar att läsa bloggar! Vet inte hur många bloggar jag har sparade på Bloglovin just nu om jag ska vara ärlig haha. En av alla bloggare jag följer är Gabriella Joss. Först så började jag följa henne på instagram då jag tyckte att hennes bilder var så fina, gillade hennes stil hemma och hennes bildflöde + att hon också var gravid när jag började följa henne. Så nu finns hon både i mitt instagramflöde och bloggflöde. Just nu tycker jag att det är extra spännande att följa henne då hon har en son Jason på ca 15 månader som utvecklas så fort, hon och hennes man går i villatankar och sedan tycker jag som sagt fortfarande om hennes inredningsstil och så. Så ja, henne rekommenderar jag varmt om ni är på jakt efter nya bloggar att följa eller om ni vill lite nya bilder i instagramflödet. Här kommer länken till bloggen och så ser ni hennes instagram här nere också. Så tips tips-in och följ!


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards