lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2017

Av Elin - 13 januari 2017 18:52


Jag vet inte riktigt varför jag helt plötsligt har börjat längta till sommaren. Kanske för att man börjar bli lite less på vintern eller nått. Men så är det iallafall, jag har alla mina bilder på en extern hårddisk då det är så otroligt mycket, så jag kopplade i den idag och hamnade inne i sommarmappen där bilder från somrarna från 2004-2016 finns sparade. Självklart så var det mycket skärgårdsbilder från landet och alla våra båtturer vi har tagit tillsammans i familjen. Det är verkligen så fina minnen och tänk så mycket man har sett och lärt sig. Att åka båt runt i Stockholms skärgård en varm sommardag är bland det bästa som finns, det är så himla vackert så det nästan gör ont i en på något sätt. Tänkte bjuda på en riktig magabildbomb på Stockholms skärgård som jag har tagit under åren som gått. Titta och njut, det ska jag göra! :)



Av Elin - 13 januari 2017 13:47


Skam är nu igenomtittad, vid typ 12 idag så rullade eftertexterna för det sista avsnittet på tredje säsongen. Låg i sängen och tittade igårkväll tills klockan var 02:30 ungefär och då var jag tvungen att inse att jag inte skulle kunna se klart alla säsonger under natten. Jag behöver liksom min sömn nu när jag är sjuk också. Men mellan 14:00 igår till 02:30 så hade jag iallafall plöjt igenom 2,5 säsonger, helt ok haha. Hur mår jag idag då? Hostan är värre trots hostmedicin, så hals och huvud är ganska så slut. Har fortfarande noll energi i kroppen, blir trött bara av att resa mig från soffan och gå på toa liksom. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att må bättre heller, vilat har jag ju försökt att göra i över en vecka nu. Hoppas att det vänder snart! Vad brukar ni göra när ni ligger hemma och är sjuka? Nu vid lunch gick jag ett varv i centrum för att få lite friskluft och hämta upp ett paket på Coop, så nu är jag slut igen haha. Men ska jag äta lite yoghurt och försöka ge mig på Martina Haags väl omtalade bok "Det är något som inte stämmer", vi får se hur det går. Återkommer!

Köpte blommor på Coop också, tyckte jag var värd det.

Av Elin - 12 januari 2017 16:02


Hej på er snyggingar. Tänkte titta in här mitt i allt serietittande, ibland behöver man bara vila ögonen på något annat ett tag för att fortsätta att plöja igenom alla de serier som man tittar på. Åtminstonde så är jag en sån iallafall :). Jag behöver ibland också en paus från serien och titta på något annat ett tag då jag lätt kan tröttna på samma ansikten varje dag. Jag har ju plöjt igenom tre säsonger av Glee nu ett tag, men just nu så går det lite trögt. Så bestämde mig för att ge mig in i serien Skam som typ ALLA pratar om. Jag såg första avsnittet på första säsongen för några veckor sedan också fattade inte alls det stora i den, men nu har jag snart plöjt igenom första säsongern, så något bra måste den ju ha om jag fastna haha :). Sitter här i sängen med en kopp te och har det allmänt mys bara. Mår lite konstigt i kroppen idag, bortsätt från att jag hostar som en galning och är förkyld så är jag lite skakis och ostabil i kroppen. Nä, nu vill jag fortsätta titta på Skam!

ATM

Av Elin - 11 januari 2017 20:49


Just nu så sitter jag i soffan under en varm filt och en skål glass och väntar på att Renées brygga ska börja på kanal 4. Jag är just nu helt och hållet slut, vi får se om jag orkar titta klart på hela programet för jag håller redan på att somna i soffan. Febern är troligtvis tillbaka nu igen, eller så känns det bara så eftersom jag är trött. Har nog varit igång lite för mycket idag känner jag, när jag känner att jag mår helt okej så sätter jag ju igång med något och när jag sedan är klar någa timmar senare så är jag helt slut. Nä vänner, nu ska jag äta upp min glass! Det är bara onsdag, men är man sjuk så får man äta glass på vardagar också tycker jag! Puss och godnatt så hörs vi imorgon!

Av Elin - 11 januari 2017 16:30


Eftersom att det blåser och trillar ned något slags snöblandat regn här i Stockholm idag så får det mig att drömma tillbaka till varma sommardagar på skansen. Så här kommer en lista på fem låtar som får mig att tänka extra mycket på Allsång på skansen. Utan inbördes ordning, det går ju liksom inte att välja vilken som är bäst OCH det är svårt att bara välja ut fem när man har så pass många favoriter, men här kommer några iallafall!


- Stockholm i mitt hjärta. Såklart! (Okej, den är nog på plats nummer 1 även om jag skrev tidigare att det skulle vara utan inbördes ordning haha). Då menar jag den riktiga "Stockholm i mitt hjärta", med Lasse Berghagen som sjunger. Det var han som var programledaren när jag var liten, så när jag tittar på gamla klipp från allsången på hans tid så får jag sjukt mycket nostalgi! Som tillexempel detta klipp här under, "Sträck ut en hand" kommer med i klippet också, men den låten känns ganska så självklar på Lasses tid, har för mig att den allsången var en av hans favoriter som han gjort. Men åter till Stockholm i mitt hjärta, såklart så spelar det ju ingen roll vem som sjunger den, låten ÄR ju Allsång på skansen :).

 

- Vart ska vi sova inatt. Jag tror att jag tycker om denna låt så otroligt mycket för att jag tänker tillbaka på Måns sista allsångsprogram han ledde. Den sista allsången blev "Vart ska vi sova inatt" och det var en sådan magisk stämning i publiken! Blir alltid så glad när jag lyssnar på denna låt! Här får ni klippet på den episka sommarkvällen jag menar!

 

- Gå upp och pröva dina vingar. Alltså, vem förknippar inte den låten med allsång liksom?! Tror inte att det behövs mer förklaring till denna låt, så titta på klippet istället vettja! :)


-En kväll i juni. Finns det någon låt som är mer catchy? Jag tycker att denna låt har allt en allsångslåt ska ha! En superfin text, lugn i verserna och sedan exploderar den i skrik-sjung-style så man varken sjunger eller dansar snyggt men oj så kul man har! Känner ni igen er? Åh vad jag älskar att sjunga denna låt!


-Vår bästa tid är nu. Den sista låten blir "Vår bästa tid är nu", varje gång denna låt spelas på allsången så får jag nästan gåshud. Så lycklig som jag är på allsångstisdagarna så är verkligen min bästa tid just då, att få sjunga denna allsång gör det ju ännu bättre eftersom att den passar så bra!


Det var alla fem, nu längtar man till sommarn ännu mera haha!



Av Elin - 11 januari 2017 11:04


Hemma från jobbet för resten av veckan blev det idag. Var på vårdcentralen i morse och fick hostmedicin utskrivet och fick veta att jag inte har lunginflammation. Det var allt. Efter att ha väntat i ungefär två timmar så fick jag träffa en läkare i 3 minuter som knappt hade tid att lyssna på hur jag mådde. Dessa timmar på vårdcentralen tog nästan mer psykisk än fysisk energi, man tycker väl att jag borde vara van vid sjukhus men ju mer åren går, desto jobbigare blir det. När jag blev visad in i ett undersökningsrum för att vänta på läkaren så höll jag på att få lite panik, spritlukten där inne var hemsk!


Ända sedan jag gick över till vuxen inom sjukvården så har jag känt mig så fruktansvärt otrygg och jag börjar tycka att allt detta med vården är ett skämt. Nästan varenda gång jag träffar en ny läkare så blir jag bemött med suckar när de öppnar min journal, det är nästan som att jag måste be om ursäkt för att den är så pass lång. När jag var barn så kändes det lite som att läkarna ville ha mig under ”uppsikt” hela tiden på grund av Goltzen som jag lever med och de visste inte så mycket, men nu när jag är vuxen så har allt detta försvunnit. Helt plötsligt så är jag som alla andra, helt plötsligt så behöver jag inte hjälp längre. Nu ska jag klara mig själv, för det måste man göra när man är vuxen.


Att inte veta vem jag kan vända mig till och vart när jag behöver hjälp ger mig så otroligt mycket ångest och frustration just nu. Det finns så mycket som jag funderar över men inte orkar ta tag i för att jag vet hur mycket jag måste ligga på för att få svar på alla frågor, om jag ens kan få svar på dem. Istället så biter jag ihop, går till vårdcentralen och låtsas som ingenting när jag hör läkares suckar. Jag nöjer mig med halvdana läkare som inte har tid och tänker ”Detta är bara tillfälligt.” Jag känner att detta tar så mycket av min energi, att försöka hålla god min när det i själva verket är kaos i mitt huvud och min kropp.


Förlåt vänner, det var inte riktigt mennigen att skriva så mycket om detta, men behövde nog få ur mig det. Det är heller inget tyck-synd-om-mig-inlägg, men man måste ibland få bryta ihop och sen komma igen. Nu ska jag vila lite efter denna start på dagen.

Så här såg jag ut igår haha :).

Av Elin - 10 januari 2017 14:44


Tja tja, är fortfarande hemma och vilar upp mig idag. Än så länge så blir jag hemma till torsdag, men ska boka tid till vårdcentralen imorgon för att kolla upp om det verkligen är en förkylning jag har eller om det är det i kombo med något annat. Jag kan ju tycka att man borde bli bättre efter en vecka hemma, men det står typ bara still nu, är så energilös! Tvingade ut mig själv iallafall nyss för att posta ett brev och för att handla lite mat på Coop samt att hämta ut ett paket från H&M. Var väl borta i ungefär 15-20 minuter och nu är jag helt slut! Så nu ska jag fortsätta att titta på Glee, återkommer!


Ett kuddfodral och en duk från H&M, ni ska få se resultat senare när jag orkar fixa här hemma :).

Av Elin - 9 januari 2017 18:53


Usch vad tråkigt det är att vara sjuk alltså! Nog för att det kan vara mysigt att krypa ihop i soffan med en kopp te, tända ljus framför en bra film eller serie, men att göra det varje dag kan också bli långtråkigt. Men det är väl ungefär det jag har gjort dag också, varvat Glee med Allsång på skansen då och då typ. Bakade en mjuk pepparkaka under eftermiddagen då jag behövde vila både ögon och öron från skärmar. Nu sitter jag här och tittar på Glee igen och vrider mig lite i soffan på grund av mensvärk. Imorgon ska jag försöka komma ut lite, även om det bara är för att handla mat så känner jag att jag behöver lite friskluft. Nä vänner, nu ska ni få slippa mitt klagande, ledsen för en tråkig blogg just nu.


Tackvare allt detta så lever jag fortfarande iallafall, tur att jag ändå vet att detta kommer gå över så småningom haha ;).

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards