lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2017

Av Elin - 15 april 2017 11:42


Idag mår jag bättre och känner mig som mig själv igen, så skönt med tanke på den zoombie och den ångest jag hade igår haha! Då orkade jag knappt gå till köket och nu ha jag startat både diskmaskin och tvättmaskin och plockat lite här hemma. Idag har jag inte mycket mer planerat än att åka till Spånga för att äta påskmiddag med familjen. Innan det ska jag försöka se till att det inte ser så stökigt ut här hemma och titta på ett avsnitt av Grey´s anatomy. Med andra ord, inte så mycket haha. Ville egentligen bara titta in här för att meddela att jag mår bättre, tänk vad medicin kan ställa till det ibland! Ha en jättemysig påsk nu med nära och kära så ska jag fortsätta plocka här hemma, kramkram!

Det enda påskiga jag har här hemma haha.

Av Elin - 14 april 2017 20:21


God kväll på er vänner. För två timmar sedan så stod jag inför tre val. 1 ringa 1177 och fråga om jag behövde åka in till sjukhuset, 2 ringa mamma i panik och fråga vad jag skulle göra, 3 gå och lägga mig i sängen och andas och bara ta det lugnt och trots illamåendet försöka få i mig något att äta. Det blev nummer 3 tillslut då jag efter ett tags panikande började tänka på annat. Jag mådde så konstigt! Typ hjärtklappning, illamående, skakis, feberkänsla och extremt trött, försökte att ta en dusch men det blev nästan bara värre. Ni vet hur tankarna hoppar och far när man börjar få panik, jag trodde på allvar att jag hade tagit en överdos av min medicin eller att det var något med den och det var därför jag mådde så dåligt. Förflyttade mig från soffan till sängen framför en film och försökte få i mig något att äta och dricka. Nu två timmar senare så mår jag lite bättre. Jag tror fortfarande att det har med min medicin att göra då jag tog den så pass sent igår kväll och kanske är det så enkelt att min kropp ställt in sig på viloläge nu då det är några dagars ledighet från jobbet. Kan nog vara en blandning av mycket, skönt att jag mår bättre nu iallafall och jag tänkte faktiskt försöka att sova redan nu då jag är så fruktansvärt trött. Det blir nog bättre imorgon nu när min medicinering kommit i fas igen haha.

God natt på er finingar!

Av Elin - 14 april 2017 17:02


Har suttit ett bra tag och försökt organisera alla mina bilder jag har överallt, hopplöst alltså! Köpte en hårddisk för några år sedan där jag har alla mina bilder, men nu vet jag inte vad den riktigt håller på med. Det går sjukt trögt och den orkar inte ladda upp alla bilder. Menmen, det var ju inte det jag skulle skriva om, mitt i alla bilder så kom jag på att jag inte visat någon bild på det jag köpte till mitt badrum för några veckor sedan. Hade färger grått/silver, blått och rött som gick i ett tema, men tröttnade på det röda nu, så jag köpte lite annat och allt rött försvann. Nu är det bara byte av duschdraperi kvar, men det tar jag senare!


 

                                          Före                                                                                 Efter

Av Elin - 14 april 2017 13:00


Hej på er vänner. Vilken himla tur att det inte är något jobb idag med tanke på mitt dåliga minne som höll på att förstöra mig. Satt och tittade på film under kvällen och minns att jag tryckte av min påminnelse att ta medicin, gick och hämtade dricka och sedan fortsatte jag att titta på filmen. När jag vid 23:30 kände att jag mådde fruktansvärt illa när jag försökte sova så började jag tänka på min medicin, var så himla osäker på om jag hade tagit den eller inte. Så jag gick upp, kollade i min medicindosett och såg att jag glömt att ta den, trots påminnelse och att jag hade hämtat vatten tidigare under kvällen. Inte så konstigt att jag hade svårt att sova, det förklarar också varför jag mådde så illa då jag inte bara kan sluta ta medicinen helt plötsligt, utan trappa ned. Dock så resulterar det att jag är brutalt trött idag då jag tog medicinen så pass sent på kvällen. När jag vaknade till i förmiddags och klockan var 12 så insåg jag att trots min trötthet så måste jag gå upp. Sagt och gjort, har precis ätit ett helt gäng med pannkakor framför Parlamentet och är proppmätt! Det blir en lugn dag idag för mig, kanske går ned och slänger min pappersinsamling som tar en så stor plats och så blir väl det lite tvättning också. Hade planerat att städa, men jag är alldeles för trött för det. Återkommer senare, kram på er!

Av Elin - 13 april 2017 21:38


Som vanligt så fastnade jag framför Pinterest ett tag och denna gång så halkade jag in på påskpynt. Inser att jag är sjukt lik min mormor vad gäller pynt, jag vill gärna gå all in precis som hon gör varje gång haha. Här kommer lite av det jag fastnade mest för, kanske blir det lite inspo till nästa år ;).


 

 

Av Elin - 13 april 2017 17:28


Hej på er vänner. Alltså, jag sov i fyra timmar inatt ungefär och var nära på att sjukanmäla mig när klockan ringde då jag mådde så konstigt! Men jag tog mig till jobbet iallafall och kämpade mig igenom dagen. Vi hade planerat lite påskfirande då vi skulle sjunga påsklåtar på gården, måla oss och sätta upp fjädrar i träden. Det var lite kallare ute än vad vi hade hoppats på och våra småttingar var inte alls nöjda, men när det blev lite sång och dans så blev det lite bättre.

Började dagen med att påskpynta för vår lunch som vi skulle ha tillsammans med alla småbarnsavdelningar.


När småbarnen inte når till grenarna så kan vi pynta på annat sätt ;).


Under mellanmålet så kom påskkärringen förbi med glass innan hon åkte vidare till Blåkulla.


Slutade för ungefär en timme sedan och gick förbi coop på vägen hem för att handla påskmust. Nu sitter jag och äter rester från igår då jag verkligen inte orkar laga någon middag. Jag är så slut i kroppen och i huvudet! Jag är så pass trött att mina ögonlock är svullna! Så ikväll blir det verkligen bara vila, sedan får vi se vad resten av helgen har att erbjuda :).

Åkte ändå hem från jobbet med glad min, nöjd med dagen trots att det har varit intensivt!

Av Elin - 12 april 2017 21:01


God kväll på er! Har haft fullt upp idag så har inte riktigt hunnit titta in här förs nu. Men bättre sent än aldrig brukar man ju säga :). Jobb mellan 8-16:30 idag. Vid lunch så började jag fundera på om jag inte skulle ta och åka hem då jag mådde så konstigt, men det gick så himla upp och ned och tillslut så var klockan 16:30 och då var ju jobbdagen redan slut för mig haha. Idag har vi inte varit ute någonting och jag tycker faktiskt att det märktes lite i huvudet, man mår bra av friskluft helt enkelt. Men istället så blev det påskpyssel och massa annat kul :).

Påskharen hade lämnat ett stort påskägg med godis i personalrummet-mums!


Plus att vi fick rester från tårtan som det bjöds på igår. Tycker till och med att jordgubben som ligger där nedanför liknar ett litet hjärta, fint! :)


Möttes av detta på Vällingby torg, blev så glad! Älskar espresso house, så det kan nog bli lite farligt haha!


Åkte direkt till Vällingby efter jobbet, mötte upp Elin som jag inte har träffat på sjukt lång tid! Vi hade mycket att prata om så vi hann med både mat och fika uppe hos mig. Så mysigt att ses igen, ibland är det sjukt läskigt hur mycket gemensamt man kan ha med någon haha.

Till middag blev det pasta och kyckling


Till efterrätt blev det munkar, mums!


Nu ska jag nog titta på en film innan sängen kallar, ciao! :)

Av Elin - 11 april 2017 19:27


Hej på er vänner! Har precis kommit hem och satt mig i soffan med en kopp te. Det har varit en lång dag som både har känts intensiv men också lugn på samma gång (hur det nu är möjligt haha). Började iallafall dagen på jobbet med att leka i sandlådan med mina små barn, fördelen med att gå upp på heltid är att man får ta emot och vinka av barnen också och träffa föräldrar eller vårdnadshavare. Men jag jobbade bara i några timmar, sedan sa jag hej då och åkte mot min psykolog. Dock så har man ju fått vidga sitt perspektiv lite efter i fredags och helt plötsligt kändes inte mina problem så stora längre efter terrorattentetet. Självklart ska man ju inte jämföra sig med andra hela tiden, det hjälper en inte i längden. Men just då så kändes mina problem som småproblem. Det gick helt ok hos henne, gick ut lite förvirrad och ledsen samtidigt som jag var lite gladare än innan.


När vi hade sagt hej då så åkte jag raka vägen tillbaka till jobbet, kramade om några av mina barn som fortfarande var kvar och gick på upptäcktsfärd med en av våra minstingar och sedan satte jag mig i personalrummet och vilade lite. Vid 16 började vårt APT som höll på till ungefär 19. Intressanta diskussioner och mycket man redan visste, så lite blandade känslor. Det jobbigaste var att jag började må ännu sämre ju mer tiden gick. Har varit konstig i kroppen hela dagen idag, typ skakis och FRUKTANSVÄRT trött och lite huvudvärk, vet inte riktigt varför. Hoppas på att det går över till imorgon :).

Det blev en glad gubbe som fika :).


Nu ska jag titta lite på TV och drick upp mitt te. Kram på er!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards