lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2017

Av Elin - 6 april 2017 16:26


Hej på er vänner. Oj vad lång denna dag har känts! Det har hänt så mycket och jag har varit helt slut i huvudet redan i början av dagen haha. Men nu sitter jag på bussen och är på väg till Stockholms läns ridsportsförbunds kansli för möte. Kom hem senare än vad jsg trodde igår kväll och kom då i säng senare än vad jag trodde, därav tröttheten kan jag tänka mig :). Under morgon och förmiddag på jobbet så var vi ute, bland annat så hade vi det årliga Maltesholmsloppet där alla förskolor i enheten samlades och sprang en raksträcka tillsammans. Sedan avslutade vi allt med korv med bröd ute på gräset, så mysigt och jag fick rysningar när alla stod och hejade på varandra! Resten av dagen så känns det som att jag bara har bytt bajsblöjor och blivit dränkt av sand i sandlådan haha. Nu är jag iallafall färdig med jobbet denna dag och det var så skönt att inte behöva jobba över som jag gjort de senaste två dagarna. Nu ska jag andas lite och fortsätta mot kanslit, Kramkram! 


Haha, insåg att jag fick med mig en medalj hem då jag helt glömt den runt halsen!

Av Elin - 5 april 2017 22:32


Yes, nu är jag hemma och ska alldeles strax släcka lampan för att sova. Det har varit en tung dag + att jag har börjat känna av halsont och huvudvärk, hoppas på att det är stress eller något annat, har verkligen inte tid och lust att bli sjuk! Under kvällen så har jag befunnit mig på Rival för en inspirerande föreläsning med Aron Andersson. Har aldrig lyssnat på honom tidigare, men följer honom flitigt på sociala medier. Det var ett tag sedan som jag såg att denna föreläsning låg ute, men bestämde mig ganska så sent att jag ville gå. Jag ångrar inte en sekund att jag gick för fy bubblan vad bra han var, ÄR! Massa skratt, lite tårar och massa inspiration om allt vad gäller livet. Det var mycket som jag tidigare hört och kände att "det där vet jag redan", men det var också mycket nytt som gav mer pepp och saker som jag känner att jag kan använda mig av både på jobb, ridsport och privat. Älskar arbetssätt som jag kan använda i fler områden, två flugor i en smäll liksom haha.

Som sista låt innan det började så spelade de Carola också, kunde ju liksom inte ha börjat bättre haha!


"Begränsad rill framgång" var kvällens ledord.


Andra delen av föreläsningen började med att Aron delade ut en check till barncancerfonden. 6 792 723 kr har han samlat ihop, helt galet mycket pengar!


Strax efter 21 så tackade han för sig och jag åkte hem, nöjd med kvällen. Nu ska jag ta en ipren och släcka lampan, natti natti!



Av Elin - 5 april 2017 17:16


Hej på er så här i farten! Har nyss kommit hem från jobbet och är fortfarande fast i det i huvudet. Det har varit en ganska så tuff eftermiddag idag. Men annars så har det varit en bra jobbdag bortsett från att den har gått i ett exakt från start! Är helt slut i huvudet, känner också att jag är alldeles för ambitiös då jag jobbat över två av tre dagar denna vecka som är första heltidsveckan, samtidigt som det känns som att jag fortfarande inte räcker till och ibland inte gör något bra jobb. Ja ni hör ju, massa tankar som snurrar! Känns iallafall bra att jag kommit hem nu iallafall. Just nu sitter jag och äter middag lite snabbt då jag om 30 minuter ska vidare in mot Rival för att gå på en föreläsning. Hade först tänkt att strunta i den när jag gick från jobbet, men då jag vet att det är en inspirationsföreläsning och jag känner mig ganska så oinspirerad i livet just nu så kanske det är bra att jag går haha. Nä vänner, måste koncentrera mig på maten nu, ciao!

Av Elin - 4 april 2017 20:54


Är en så viktig del i mitt liv. Men vad gör man när det känns som att den gör mer skada än nytta? När det känns som att vad man än lyssnar på så vill man bara gråta. När alla känslor bara sköljer över en. När all musik gör ont, när det känns för mycket helt enkelt.

Nu måste jag sätta på en podd och försöka sova

Av Elin - 4 april 2017 17:55


God kväll på er kära ni. Andra dagen på jobbet som heltidare och jesus vad trött jag är! Även idag blir det nog tidig sänggång, får liksom passa på de dagar som jag jag är ledig efter jobbet. Imorgon och på torsdag har jag fullt upp så kan tänka mig att det blir lite sent då vad gäller att dejta kudden :). Idag har jag nog gått igenom hela känsloregistret på jobbet, förbannad, ledsen, besviken, glad, pepp mm mm, ni fattar haha. Kändes iallafall skönt att dagen avslutades bra och att jag kunde gå hem med ett leende på läpparna istället för att vara ledsen eller nått. Det mesta löser sig. Det bästa på dagen var nog ändå i förmiddags när vi hade Bamsegympa tillsammans med våra småttingar och hade avslappning i slutet, då låg vi där på gräset tillsammans och tittade på träden, fåglarna och himlen. Så mysigt!


På vägen hem så pratade jag med Sofi i telefonen och nu har vi precis sagt hej då till varandra, vi pratar alltid längre än vad vi först hade tänkt haha! Tänkte gå och laga lite mat nu och resten av kvällen så blir det nog bara att slappa i soffan. Skönt det med! Planen efter jobbet var egentligen att Sara och Sofi skulle komma hit, men på grund av sjukdom så blev det tyvärr inställt. Vi får ta det en annan dag helt enkelt :). Nä hörni, middagen väntar, kramkram!

Av Elin - 3 april 2017 17:38


Alltså, jag är så trött och vill typ ligga och gråta i soffan för resten av dagen haha. Känner att jag var smart igår kväll att tina mat till dagens middag, för laga mat står typ sist på min priolista just nu. Med tanke på helgens alla tårar så kändes det ändå bra att komma tillbaka till jobbet för att ha något att göra, har inte helt kunnat solla bort alla jobbiga tankar men för det mesta så har det gått bra vad gäller det. Har varit en tuff första heltidsdag idag och det är så mycket tankar som snurrar omkring i mitt huvud just nu. Mycket säkert för att jag är trött, har ont och är lite hungrig haha. Det har bara gått en dag, så jag vet att jag ska låta det ta lite tid för kroppen och knoppen att komma in i det, men jag skulle ju ljuga om jag sa att allt gick och kändes som en dans. Det var kul att få träffa alla föräldrar igen som jag inte har träffat på länge, annars så har jag ju liksom missat den kontakten då jag kommit för sent och gått för tidigt. När jag gick hem vid 16:30 så var det en trött Elin som sa hej då till alla kollegor och barn.

Att få vara med barnen mer gör en glad iallafall :).


Just nu sitter jag inne igen, men för ett tag sedan så satt jag ute på balkongen med lite mellanmål framför mig, riktigt mysigt ett kort stund men när skuggan kom så blev det så kallt så nu sitter jag inne istället. Planerar att typ sitta i soffan för resten av dagen och sedan är det sängen som kallar, lär somna ovaggad ikväll :).

Sjukt gott, en nyttig variant av mangosorbet typ, berättar mer om den någon annan gång :).

Av Elin - 2 april 2017 17:40


Från och med imorgon och på fredag så kommer det ske två stora händelser i mitt liv. Det låter kanske större än vad det egentligen är, men för mig så känns det stort och väldigt läskigt. Just nu iallafall. 


Imorgon går jag upp i tid på jobbet och kommer då jobba heltid igen. Har inte jobbat heltid sedan maj då jag blev sjukskriven för första gången. Jag önskar att jag kunde säga att det känns bra i magen, men det gör det tyvärr inte. Jag har förmodligen tagit helt fel beslut, men jag orkar inte bråka mer. Jag orkar inte bråka med vårdcentralen längre. Jag orkar inte leva med denna ångest som jag får varje gång en sjukskrivning tar slut, jag orkar inte stå upp för mig själv och säga att min kropp inte mår bra, att jag inte mår bra. Jag orkar inte förklara mer, försvara mig mer och åka på ännu en nitlott. Därför så har jag tagit beslutet att gå upp på heltid från och med imorgon. Vi får se hur det går, fungerar det inte då får jag ta det då. Men just nu så orkar jag inte tjata på vårdcentralen mer.

Bild från förra året på jobbet.


Som om att gå upp på heltid inte skulle vara nog. På fredag så är det även dags för mig att börja rida lite mer än vad jag gjort senaste tiden. Jag flyttar upp några steg och börjar rida i ”vanlig” grupp igen, fast fortfarande på ganska så låg nivå. Det har jag inte gjort sedan ett år tillbaka, ridit i en vanlig grupp alltså. Samtidigt som jag har försökt att tänka på hur jag vill göra med ridningen i framtiden, så vill jag helst inte tänka på det och känna efter då mycket fortfarande känns tufft. Kanske har jag tagit fel beslut där också. Att gömma mig för mina känslor, men framför allt börja rida mer och börja jobba heltid samma vecka, det känns ganska så tufft. Men vi får se hur det går. Så på fredag så är det dags att börja i ny ridgrupp.

Bild från 2015 när allt kändes så himla bra!


Att göra dessa stora förändringar känns så läskigt. Jag vet inte riktigt hur och vad jag ska tänka och hur jag ska känna just nu. Vi får helt enkelt se hur allting går och ta det därifrån. En dag i taget helt enkelt. 

Av Elin - 2 april 2017 14:01


Status just nu är detta på balkongen framför gamla avsnitt av Parlamentet. Efter gårdagens känslor så försöker jag att inte tortera mig själv med gråtklipp utan kör på Parlementet så jag får skratta lite. Kunde ändå sova gott inatt och sov i hela 12 timmar!  Senare idag kommer ett inlägg om två stora förändringar i mitt liv. Stay tuned! :)

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards