lyckopillerelin

Alla inlägg under juni 2017

Av Elin - 6 juni 2017 11:33


Hej på er vänner. Tänkte kasta in ett inlägg här innan jag börjar göra ordning mig för att åka mot Vaxholm.

 


Så skönt med en ledig dag idag! Fint väder är det också! Hade en toppenkväll igår med Lisa här på middag, god mat, god dricka och bra sällskap. Det var inte allt för länge sedan som vi sågs, men som alltid så har vi så sjukt mycket att prata om! Det blev lax och pasta till middag ute på balkongen och sedan så åt vi lite vattenmelon och choklad till efterrätt. Hela kvällen spenderade vi på balkongen, så himla najs! Det blev lite kyligare ju senare det blev, men som tur är så har jag massa filtar att vira in sig i, så mysigt! Det blev massa bra samtal och vid 23 ungefär så tackade Lisa för sig och åkte hem. En himla bra kväll med andra ord!


Tummen upp för kvällen!

Av Elin - 5 juni 2017 17:16


Hej p åer vänner. Så var det måndag igen, fast som har känts som en fredag. Jag älskar sånna här dagar på jobbet när man inte har lika mycket barn, man får möjlighet att fokusera helt på de barn man har och se och höra dem och för att man kan hitta på massa roligt. Med tanke på hur våren på mitt jobb har varit så har jag nog inte kommit ut från gården på föera månader, men idag så! Vi gick en promenad med fem av våra åtta barn, hälsade på en annan förskola i enheten, lekte på deras gård, hoppade i vattenpölar och hade det så himla roligt! Jag tror nästan att jag hade lika kul som barnen, det är en sådan frihetskänsla att få hoppa i vattenpölar UTAN att bekymra sig om att bli blöt haha! Efter mellanmålet så gick vi ut igen, men då utan regnkläder och solhatt på huvudet, härligt det med såklart!

Redo för regn!


Alltså, älskar´t!!


Ikväll får jag middagsgäster så nu ska jag föreberede lite inför det, hörs senare!

...

Av Elin - 4 juni 2017 22:40


Förlåt. Jag gör precis det jag sa att jag inte skulle göra. Jag förstör allting. Dina ord finns alltid med mig, men jag tvivlar så jäkla mycket på mig själv. Jag kommer aldrig nå dit du har nått, jag kommer aldrig bli i närheten så bra som du är. Men du gör så jag förstår glädjen. Du och ingen annan.

Tack och förlåt.

Av Elin - 4 juni 2017 18:12


God kväll på er vänner! Nu är jag hemma i stan igen efter en helg ute på landet. Så härligt att få andas lite skärgårdsluft, höra måsarna skrika och båtar som åker på fjärden. Egentligen så har jag ju inte gjort något vettigt alls, utan har konstant läst typ. Började på boken i går förmiddag och så tog den slut idag. När mamma ville åka hem så hade jag bara några sidor kvar så hon fick vänta tills jag var kvar minsann, inte kan man sluta läsa när det är så nära slutet haha! Idag tycker jag också att det var lite bätte väder, var riktigt härligt att åka båten hem! Skärgården är alldelles för fotograferingsvänlig, så tänkte bjuda på massa bilder. Ikväll tänkte jag sätta på en film och förhoppningsvis gå i säng tidigt.

Av Elin - 3 juni 2017 19:31


Yes, det är ungefär det som jag har gjort idag, läst. Jag har alltid läst bra ute på landet och jag har tyckt att det varit så tråkigt att jag inte klarat av att läsa inne i stan på ett år, men känns otroligt skönt att läsningen ändå fungerar som den ska när jag är här ute. Det är ett annat lugn här och det går att koppla av helt. Bortsätt från att läsa så var jag över en snabbis till familjen A också och uppdaterade mig och tackade för lånet för telefonladdaren. Nu tänkte jag forsätta att läsa (hehehe) och sedan blir det nog lite TV för mig och mamma innan jag säger godnatt och dejtar kudden. Hörs imorgon!

Av Elin - 3 juni 2017 12:03


Hej på er vänner. Vilken händelserik dag jag hade igår, men nu är det en ny dag och allt har löst sig, känns härligt att var ute på landet, första gången för i år! 

 


Jag lovade ju att jag skulle skriva mer om gårdagen idag när jag har bättre med tid, så nu kör vi! Dagen började bra på jobbet, var först på storbarnsavdelning då de behövde hjälp och kände att det var klokt att gå över till dem då jag börjar jobba där efter sommaren. Var kul att få byta ände av huset och umgås lite med äldre barn, men man märkte hur fort man tappar gamla rutiner, så skillnad på småbarn och storbarn haha. Efter rasten så gick jag tillbaka till min avdelning och fick leka med mina småttingar. Vi gick ut efter mellanmålet och som vanligt så kändes eftermiddagen bäst. Har känt att jag verkligen rockat som förskollärare denna vecka! Jag leker med barnen, jag hittar på saker som fångar många i barngruppen, samtidigt som jag ser så himla mycket utveckling hos barnen. Jag tror att det kan ha att göra med att jag har släppt all press, snart är det sommar och jag byter avdelning så känner inte att det finns så jättemycket måsten för verksamheten. Framför allt inte efter denna vår, ibland behöver man hitta tillbaka till kärnan varför man valde detta yrke och jag valde det för barnen!

Min kollega bjöd på tårta i personalrummet, mums!


Älskar min Bamsekeps! Vet inte om den lockar fram mest leenden hos barn eller hos vuxna haha!


Efter jobbet så var det som sagt raka vägen till stallet för ridlektion, var sjukt stressad när jag kom dit tå bussen varit sen och jag vill gärna kunna andas lite och hälsa på hästarna innan jag hoppar upp på hästryggen. Men jag fick hjälp med att fixa Max och lektionen gick bra. Mamma hämtade upp mig efter lektionen och sedan så åkte vi mot landet. Det var lite köer som gjorde att vi kom lite sent ut men tillslut så var vi framme! Naturligtvis så dog min telefon när vi satt i båten (därav några bilder med sämre kvalitet då jag fick låna mammas telefonkamera) och när vi kom fram så insåg jag att jag glömt min laddare hemma! Alltså, suck! Jag hatar att jag har blivit så här virrig och glömsk på senaste tiden! Men som tur var så kunde jag låna en laddare av grannarna!

Efter att ha ridit och blivit varm för att sedan kallna i bilen så frös jag ju fruktansvärt mycket när vi väl kom till båten!


HEJ landet!


Sov i över 12 timmar inatt, vid 11 så gick jag upp och mamma hade gjort lite frukost till oss. Jag har inte så mycket planerat idag, ska väl gå över till familjen A och säga hej och tacka för lånet för telefonladdaren, (vi får se om jag får låna den mer över helgen). Ska försöka läsa lite tror jag och bara ta det lugnt och andas skärgårdsluft!

Mums!


Hörs senare, hejsansvejsan!

Av Elin - 2 juni 2017 21:06


Hej på er. Har verkligen haft fullt upp idag! Inte förens nu så har jag kunnat sätta mig framför datorn och skriva till er. Tänkte skriva om ridlektionen nu ikväll och så kommer det massa bilder och så om hur dagen har varit imorgon.


Hade blandade känslor kring ridlektion ikväll, men som vanligt så försvinner allt jobbigt när jag känner hästdoften! Satt som vanligt på min fina Max 2 och idag kändes det riktigt bra! Tycker att han är lite stelare eller svårare att hitta det där härliga gunget på än vad det är med Jissa, men han är ändå så himla rolig att rida! Alltid positiv och gör det man säger åt honom att göra. Vi red inne idag efter en tur runt galoppbanan i skritt. Redan där så började jag försöka få honom lite alert för skänkarna och jobbade lite i skolor och tempoväxlingar. Väl inne så var det övergångar som stod på schemat där vi delat upp ridhuset på två fyrkantspår. Övergångar skritt-trav-skritt och skritt-galopp-skritt, älskar dessa övningar då man verkligen känner skillnaden från början till slut. Tyckte att det kändes bra idag, både han och jag kändes stadiga, jag i kroppen och handen och han i formen. Tappar lätt kontakten mellan handen och skänkerna och han tar sig loss och tar upp huvudet, men jag tänkte verkligen på att vara lugn och fin i hela sitsen och bara det hjälpte, härligt! Nästa fredag är det min sista lektion för terminen, både längtar men ändå inte :).


<3


Av Elin - 1 juni 2017 17:42


...Ungefär så har jag jag låtit den sista halvtimmen på jobbet ute i sandlådan med halva barngruppen idag haha! Varje dag efter jobbet så tänker jag tillbaka på dagen som varit och försöker plocka ut små guldkorn, jag vill gå hem med ett gott samvete och känna att jag älskar mitt jobb! Var väldigt låg och trött i morse, orkade inte mycket alls och ville bara gå in och gråta. Inget hade hänt på jobbet, utan jag var bara låg av andra orsaker. Morgonen känns egentligen alltid tyngre, dagen känns lång och jag har ont och är trött. Efter 14 så är det som att jag kopplar på en extraväxel och kör ända in i kaklet tills jag slutar och sedan är jag död resten av dagen/kvällen. Vet inte om det är den bästa metoden, men så är det iallafall.

Skönt med vilopaus iallafall, även för oss vuxna!


Dagens guldkorn är iallafall när två av mina yngsta står och pratar med varandra med deras få ord som de kan och tittar och vänder på flaskor med vatten och glitter i. Så underbart att höra de små  säga "wow", "titta" "oj" och pekar och skrattar tillsammans! Dagens andra guldkorn är eftermiddagen i sandlådan när vi bygger sandkakor och sedan tar sönder dem tillsammans och barnen tjuter av skratt när man säger "BORTA!" Att gå hem med halva sandlådan i skorna och håret gör helt plötsligt ingenting! Jag älskar verkligen mitt yrke och att förlädrar lämnar iväg det bästa de har i livet och jag får ta hand om dem 8 timmar om dagen, det är ett riktigt privilegium!!

Trött men glad, påväg hem från jobbet.


Gick in på Coop och hämtade ut ett paket på vägen hem och nu sitter jag här och försöker få i mig lite middag, blev färdiglagad mat även idag. Är alldeles för trött för att ställa mig vid spisen när jag väl kommer hem. Ikväll ska jag titta lite på TV och packa lite då jag ska ut till landet imorgon efter jobb och ridlektion. Hörs senare vänner, kram på er!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards