lyckopillerelin

Alla inlägg under september 2017

Av Elin - 24 september 2017 20:11


God kväll på er mina vänner. Idag har jag haft en söndag i lugnets tecken. Hade tänkt att åka in till stan, men när jag vaknade så insåg jag att jag nog behövde en helt ledig söndag. Från och med nu så är varje helg uppbokad från fredag-söndag enda tills jag åker iväg till Australien, därav att jag ville ha en lugn dag och ta tillvara på det. Har inte gjort så jättemycket idag, städat, lyssnat på musik, kollat på film och så, men trots det så har tiden gått fort. Nu har jag precis tagit ur mina muffins ur ugnen och resten av kvällen ska spenderas i soffan framför en bra film, har inte bestämt mig än vilken det blir bara haha. Nä vänner, vi hörs imorgon-då är det jobb som står på agendan och efter det ska jag träffa Vånkan och Noir, mys! Ha en fortsatt bra kväll!

De ser ju inte så jättegoda ut, men det tog bara 15 minuter från det att jag började till när jag tog ut dem från ugnen. Blev kladdkakemuffins utan smör då jag inte orkade gå ned och handla haha, men la till lite krossade turkisk peppar också, vi får se hur det smakar :).

Av Elin - 24 september 2017 15:00


Jag har blivit beroende av produkterna från Ideal of Sweden. Jag vet inte hur många gånger om dagen som jag kikar in på deras hemsida och vill köpa upp typ allt det har. Just nu så har det kommit ut med en ny kollektion som är lite mer höstlikt och jag står i valet och kvalet om jag ska klicka hem ett av skalen, de är så fina och stilrena så jag blir tokig!

Dessa tre skal har jag för tillfället.


Jag älskar deras koncept med att skalen är magnetiska vilket underlättar för mig i olika situationer. För min del som bara har en hand så är det svårt att byta telefonskal då de sitter fast så pass hårt. Men nu kan jag använda ett valfritt skal från Ideal of Sweden och sedan bara lägga i det i plånboksfodralet så får det fäste. För mig är det tillexempel svårt att fota när jag har ett plånboksfodral, men nu är det bara att ta ut telefonen, fota och sedan lägga in det i plånboksfodralet igen, så enkelt och smart!

Här ser ni, bara att ta bort telefonen i fodralet när jag vill det och sedan är det bara att lägga tillbaka det som det ligger nu och så sitter det fast tackvare magneten.


En annan praktisk sak med att det är magnetiskt är att det går att köpa till magneter som man kan fästa hemma på en lämplig plats. Har man ett skal från Ideal of Sweden så är det sedan bara att sätta telefonen på magneten och så sitter det fast. Jag köpte till en magnet och satte den i mitt kök på fläkten, detta gör att det har blivit så mycket lättare att läsa recept då man har det rakt framför sig, men också om man är som jag-gör flera saker samtidigt haha.


Så här ser det ut hos mig, telefonen i ögonhöjd samtidigt som jag kan stå vid spisen och laga mat :).

 

Så ja, apsnygga och superpraktiska helt enkelt! Har ni inte varit inne på deras hemsida och kikat? Gör det, klicka HÄR.

Av Elin - 24 september 2017 10:38


Okej, om igår kväll då. Alltså, jag ångrar ju absolut inte att jag köpte en biljett till denna vecka, men det var inte heller den bästa konserten jag varit på. Ola Salo var sjukt bra, Annika Herlitz också och Lisa Stadell var nog bäst av alla! Nä hörni, vem försöker jag lura? Det var en fantastisk bra konsert! Anledningen till att jag tvekar beror nog lite på att jag ändå är sjukt besviken på att jag blev magsjuk förra veckan då jag hade biljetter på andra parkett, nu fick jag ju sitta på 19onde raden liksom. Men det var också en upplevelse haha, man såg mycket bättre än vad jag först hade förväntat mig.

En något suddig bild på mig


Som sagt, det var en bit till scenen :).


För er som missat så var det alltså konsertversionen av Jesus christ superstar som spelades. Ola Salo som Jesus, Lisa Stadell som Judas och Annika Herlitz som Maria Magdalena för att nämna några. En av mina favoritlåtar i denna musikal är när Jesus accepterar att han ska dö och offrar sig, då sjunger han låten "Gethsemane", en sjukt mäktig låt och jag kunde knappt sitta still av förväntan för att få höra den live av Ola Salo, men jag blev lite besviken, den kändes inte så mäktig som den brukar kännas. Det var absolut inte dåligt, han har ingen dålig pipa Ola, men någonting saknades som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Kanske för att den var på svenska och inte engelska, tycker att den svenska översättningen är lite lam.

 

Men jäklar vad bra han är!


Annika Herlitz som jag följt ända sedan mitt beroende av filmen Frost (där hon är rösten till Elsa) visste jag redan att hon skulle glänsa, trots att hon är höggravid så är rösten helt otrolig! Men den som glänste mest var lätt Lisa Stadell! Jag såg henne många gånger då hon spelade en av birollerna i Bullets over Broadway och redan då blev jag helt knockad av vilken röst hon har, denna gång så blev det ännu mer ståpäls och jag tror att jag bara satt och gapade när hon sjöng-vilken hysterisk bra jäkla röst hon har! Helt otroligt vad bra hon är!!

 

Fantastiska kvinnor!


I det stora hela så tyckte jag ändå att det var en väldigt bra konsert. Det kändes nästan som att ljudet var högre och mer rörig när man satt längre bak i salongen, men det kan också ha att göra med att det är mycket musik, mer åt rockhållet och många som sjunger samtidigt. Så trots att jag inte fick sitta på andra parkett så är ajg ändå väldigt nöjd och glad att jag gick och såg denna konsert.

Av Elin - 23 september 2017 17:56


Hej på er vänner. Har varit en lång dag idag och än så är den inte över, inte på långa vägar faktiskt. Dagen började med en dusch, klädde på mig profilkläder och sedan åkte jag mot Djursholms ridklubb för att gästa en kurs, både som DUSare, CUSare men mest från Para-kommiteén. Jobbigt det där med att representera tre olika styrelser, hade lite svårt att välja profilkläder imorse kan jag ju säga haha. Sist jag var med på denna kurs så var jag en av deltagarna och redan nu  bara några år senare så får jag äran att gästa och hålla en del av FU1an (funktionsnedsättning och delaktighet). Att jag dessutom fick hålla den tillsammans med Pia som jag tycker är helt grym är SÅ kul!

Taggad tjej!


Jag var där för att representera ridsportsförbundet helt enkelt, prata om hur vi jobbar med parafrågor i de tre styrelserna jag jobbar i och dessutom prata lite om egna erfarenheter och ge tydligare "case" i den mån det går. Jag lärde mig mycket och jag hoppas att jag kunde lära deltagarna något också, åtminstone ge en insyn i hur mycket bra det finns i förbundet vad gäller parafrågor och hur vi skulle kunna utveckla verksamheterna runtom i landet.

Fantastiska Pia Tillberg. Jag minns första gången vi träffades och direkt så gillade jag henne! Hon gör ju lite det som jag vill göra i framtiden och brinner för. Varje gång vi ses så lär jag mig något nytt och framförallt blir påmind om vad min stora dröm är. Ibland behöver man en liten påminnelse och hon ger mig alltid kraft att fortsätta kämpa för min dröm, just för att både jag och hon vet att det behövs. Alla borde ha en Pia i sitt liv helt enkelt när det känns lite motigt i karriären haha.


Nu kom jag hem för ett tag sedan, äter middag samtidigt som jag skriver detta inlägg, ska packa om väskan lite, svira om till konsertklädsel och sedan styr jag mot Göta lejon för att gå på konserten som jag missade förra vecka. Ja, det är sant, jag vill verkligen inte missa denna konsert så jag bokade en biljett till denna föreställning ikväll, en 500-lapp fattigare men jag vet redan nu att det är värt det! Nä, måste koncentrera mig på maten nu-ciao!

Av Elin - 22 september 2017 22:06


God kväll på er kära ni. Jag borde gå och lägga mig nu, helst för några timmar sedan, men som vanligt så kan jag inte hålla mina tider som jag planerar. Dagen idag började med att jag fick skriva ett argt mejl till en tidning som hade gjort en artikel om förra helgen när det var DM här i Stockholm, tyckte att de utelämnade viktiga saker-men ikväll vid 19 så fick jag svar och allt är ändrat, härligt när man får bra respons på arga mejl haha! På eftermiddagen så åkte jag till Bella för att äta fredagsmiddag och umgås med henne och hennes fina barn. Den äldsta hade beställt makaroner och köttbullar, så det blev det. Det var mycket barnlek men vi hann också med att umgås lite mellan varven när båda barnen var nöjda haha.  Jag hade tänkt att åka hem tidigt då jag behövde planera lite inför morgondagens kurs om funktionsvariationer och ridning, men tiden gick och helt plötsligt så var klockan över 21(!?) Nu har jag iallafall varit nere i källaren och hämtat lite saker och när jag publicerat detta inlägg så blir det nog dags för mig att hoppa i säng och planera lite vad jag ska ta upp imorgon, vill ju liksom ta upp allt men samtidigt prata om det viktigaste haha. Nä vänner, dags att varva ned-klockan står på 06:30!

Jag har fyllt år idag och blåst ut sjukt mycket ljus haha


Det blev kladdkaka till efterrätt!

Av Elin - 21 september 2017 20:39


Hej på er vänner. Har varit lite off idag, antar att det är lite efterdyningar för magsjukan. Är fortfarande inte helt back on track. Har inte fått tillbaka matlusten vilket gör att jag är otroligt trött och energilös. Men förhoppningsvis så blir det bättre över helgen. Har inte gjort många knop idag, städat lite här hemma, men så fort jag blir lite ansträngd så mår jag illa igen och måste sätta mig och vila, kanske är det magkatarren som spökar. Under kvällen så har jag iallafall varit iväg på möte. Delar av DUS träffades på kansliet för ett planeringsmöte av en av våra största event, Ungdomsdagen. Den blir i november, men redan nu så är vi nästan färdiga med hela planeringen! Skönt att vara ute i god tid ifall något händer eller så. Ett bra möte hade vi iallafall.


Nu ska jag nog strax gå och sova tror jag, ha en fortsatt bra kväll mina vänner!


Av Elin - 20 september 2017 17:07


Vänner, denna dag blev inte alls som jag hoppats på. Var på väg till jobbet, men var tvungen att vända hem igen då jag insåg att det inte skulle fungera. Jag var nog inte helt frisk, ibland så går inte allt bara för att viljan finns helt enkelt. Blir hemma resten av veckan, tror att jag behöver det. Klarade av att åka till Spånga i förmiddags för att träffa en läkare, totalt i onödan då hon skickade hem mig med uppmaningen att skriva ut lite av mina journaler under det senaste året. Nu ska jag fortsätta att vila, kanske titta på en film eller något för att få pausa verkligheten ett tag.

 

Kram på er!

Av Elin - 20 september 2017 11:37


...som jag nog har höjt visningsstatistiken på avsevärt.


Alltså, det finns tre youtubeklipp som jag kan se om otroligt många gånger och som jag aldrig kommer att ledsna på.


1.

Helen Sjöholm-Du måste finnas.

Jag vet inte hur många gånger jag har kollat på detta klipp. Jag minns när jag var liten och satt i pappas knä, vi satte volymen på max och tittade på detta klipp om och om igen och analyserade det från början till slut. När vi hade diskuterat igenom det klart så tittade vi på varandra och sa "en gång till bara, sista gången" Jo, tjena!"

Det är detta klipp som jag kan sitta och tänka "Så jäkla sjukt att samma person som sjunger i detta klipp, hon vet vem lilla jag är." Nu fick jag rysningar igen, bara av att skriva om det. Obeskrivligt stort!


2. 

Carola-Så länge jag lever.

Denna låt. Finns inga ord som kan beskriva vad denna låt betyder för mig. Detta klipp är från Carolas jubileumsshow 2003 när hon firade 20 år som artist och jag tycker att denna version är bland det bästa som finns på denna låt. Det finns några ögonblick i låten när man tror att hon har sjungit klart men sedan hör hon publiken och fortsätter en refräng till, den blicken slår allt! Jag får rysningar från topp till tå då jag vet att hon verkligen menar det hon sjunger. Hon är där hon ska vara, hon sjunger det hon känner och hon är verkligen i sitt esse där. Tack C för den magin <3.


3.

Sarah Dawn Finer och Samuel Ljungblahd-håll mitt hjärta.

Detta klipp är inte särskilt långt, men så sjukt jäkla musikaliskt. Jag tycker nästan att bland de bästa tolkningarna på låtar kommer fram under just programmet "Så ska det låta". Har var Sarah och Samuel ett lag och deras stämmosång trots fel text är helt och hållet MAGI! De har även spelat in en duett tillsammans senare efter detta framträdande med denna låt, men den inspelade versionen är inte lika bra enligt mig. Det är något med att det är spontant och inte så jätteinövat som gör det hela så mycket bättre enlgit mig. Lyssna och njut!


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards