lyckopillerelin

Alla inlägg under december 2017

Av Elin - 25 december 2017 13:20


Hej på er vänner. Nu har jag precis kommit hem igen efter att ha firat lite jul igårkväll hos mamma och pappa.

 

 

Jag har verkligen längtat efter julafton så himla länge, älskar julen och att dessutom få fira den hemma hos mig detta år. Vi hade en jättemysig julafton som börjades hemma hos mig. Jag städade och bakade under förmiddagen, sedan kom mamma hit och hjälpte till lite och vid 14:30 ungefär så ringde vi upp lillebror på facetime och nästan samtidigt så kom mormor och morfar hit. Vi fikade, pratade, kollade på Kalle självklart och tillsist så blev det julklappsöppning. Jag fick vara tomten denna gång hehe. Har fått massa fint, men det kommer en bild på allt senare när jag har tagit än, lovar!

Åh, alltså det var så himla mysigt med en sprakade brasa i bakgrunden och massa paket under granen!

 


In action! ;)

 

När vi hade öppnat alla julklappar så var klockan närmre middagsdags, så mormor och morfar åkte klokt hem till Vaxholm igen och jag och mina föräldrar stannade kvar och städade lite för att sedan åka till Spånga för julmiddag. Jag var så sjukt hungrig så min tallrik var något överfull och sedan var den tom ungefär 15 minuter senare och jag var sååå mätt! Efter maten så fastnade vi framför filmen "En underbart jävla jul" som jag tokälskar och när eftertexterna rullade vid 22 så tackade jag för mig och gick och la mig.


 

Resterande av dagen idag ska jag nog städa lite här hemma, fixa ordning mina julklappar och bara ta det lugnt. Imorgon ska mamma och jag åka och shoppa lite för att sedan ta oss till Vaxholm och äta middag hos mormor och morfar, mys!

 

Av Elin - 24 december 2017 22:08


God kväll på er vänner. Hoppas att ni har haft en helt fantastisk julafton idag! För mig har det varit fullt upp nästan hela dagen, därav dåligt bloggande från min sida. Kom på nu att jag inte visat er bilderna från igår. Mina föräldrar har som tradition att bjuda in vänner och bekanta dagen föra julafton, för att prova julskinkan och önska god jul. En helt fantastisk tradition enligt mig! Detta år så blev vi inte så många, men det var mysigt ändå. Jag tog en taxi hem vid 22 ungefär, kom hem och torkade golvet och tittade på en film innan jag gick och la mig. Just nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och ska alldeles strax gå och sova, jag sover över här inatt. Uppdatering om idag får ni imorgon!

Av Elin - 24 december 2017 10:22


Hej och GOD JUL på er mina vänner! Ni som följt mig här ett tag kanske minns att jag har en liten jultradition här. Varje julfton brukar jag ju lägga upp ett youtubeklipp när Carola läser julevangeliet, så blir det även detta år! Ni som inte vill lyssna behöver inte och ni som vill lyssna njut! God jul på er igen och ta hand om varandra <3. NU måste jag sätta igång med bakningen.


Av Elin - 23 december 2017 10:39


Hej på er! Innan jag sätter igång med storstädning och bakning inför imorgon så tänkte jag att jag kunde skriva ett inlägg om hur kvällen igår var.


Gjorde mig ordning direkt när jag kom hem och vid 18 så åkte jag in till stan. Härom dagen så ledsnade jag på att sitta hemma efter jobbet hela kvällen, så då spontanbokade jag biljetter till My fair lady som nu går på Stadsteatern. Har inte hört så jättemycket om vad folk tycker men musikalnörd som jag är så måste jag ju se den åtminstone en gång.

Jul på Sergels torg :)




Det känns som att jag har så mycket att säga om denna uppsättning haha! Det tog mig ungefär 25 minuter in i musikalen innan jag började vänja mig vid hur denna uppsättning var. Nina Zanjani (hon spelar huvudrollen i Se upp för dårarna till exempel) som spelar Eliza kanske inte hade världens bästa röstregister så några låtar hade de sänkt till någon slags balladversioner och låtarna som Magnus Uggla som spelade mr Dolittle sjöng hade de gjort om så det passade honom mer, det var liksom "kung i baren" känsla på alla hans låtar haha. Han har ju en förmåga att få igång publiken och det gick även denna gång.

Johan Rabaeus spelar professor Higgins och det var honom jag såg mest fram emot att se, men bara för det så spelade han inte igår! Alltså, det måste gå troll i denna musikal när jag ska titta! Sist när de satte upp den på Oscarsteatern 2008 så spelade Tommy Körberg professor Higgins och båda gångerna som jag gick så var han sjuk!! Vad är oddsen liksom haha. Har en gång till bokad i mars så Johan får en chans till på sig och då hoppas jag att han är där, annars är det ju liksom lite läskigt tycker jag haha.

Men iallafall, det går liksom inte att jämför med 2008s uppsättning när Tommy Körberg och Helen Sjöholm spelade huvudrollerna, det är liksom inte fair då båda är helt klockrena musikalartister. Denna uppsättning på Stadsteatern kändes lite mer amatöraktigt på något sätt. Men den var ändå helt ok, humor och bra musik-vad mer kan jag begära liksom!? Ibland var det lite långa monologer och jag saknade lite power i några av låtarna som jag tycker är bra men annars helt ok. Magnus Uggla var nog bäst under kvällen enligt mig! Jag tror till och med att det blev några oväntade men roliga missar också vilket jag tycker är kul, det blir ju liksom inte mer live än så här och allt kan verkligen hända-det är anledningen till att jag går på så mycket musikaler och konserter!

Satt på andra parkett, vilket alltid ger bra platser!


 



Nä, det blir bog inga fler gånger som jag ser denna, förutom i mars då. Slutet hade de gjort om helt och jag älskar verkligen det riktiga slutet som knyter ihop säcken så himla fint, menmen jag kan inte få allt haha. Nu ska jag sätta igång med städningen!

Av Elin - 22 december 2017 17:09


Heeej på er finingar! Kom precis hem och tänkte slänga in ett inlägg här innan det är dags att äta lite middag och sedan svira om från mjukisar till något mer musikalpassat haha.

 

Jag tog redan julledigt från jobbet vid 13 idag då jag hade ett besök på Olmed på eftermiddagen. Men det var så himla lugnt på jobbet så det var ingen som tyckte att det gjorde något. På min avdelning så hade vi bara fem barn liksom haha. Fick också julklapp idag av ett av barnen, ett superfint kakfat som kommer upp som bild när det är färdigtmonterat. Egentligen så ville jag ju inte öppna på jobbet då jag ville lägga paketet under min gran, men barnet ville så gärna att vi skulle öppna och vad gör man inte för de små liven :).


Så vid 13 så sa jag god jul och tackade för mig och åkte till Södersjukhuset för att träffa min ortopedtekniker för sista gången. Fick reda på att han skulle sluta idag när jag bokade tiden i veckan vilket gav mig väldigt blandade känslor. Alla bra läkare och så har en viss förmåga att försvinna ur mitt liv känns det som. Jaja, det gick ändå bra. Hämtade upp armen som jag nu kommer att gå med och som är mycket bättre vilket känns härligt! Benet gjorde vi inget åt, utan han skickade en remiss till ett annat Olmed närmre mig och så får vi göra en nystart där helt enkelt.

Haha, gissa vilken som är gammal och vilken som är ny! :)


Här brer man ut sig minsann, mellanmål var ett måste då jag vet att det brukar ta minst en timme när jag är där haha.


Kom som sagt precis hem, har sminkat mig och nu är det bara middag, byta om och packa en väska-sedan drar jag mig mot Stadsteatern för att kolla på MUSIKAL! YEY!


Puss och kram skumbanan!


Av Elin - 21 december 2017 18:50


Heeeej på er vänner. Nu sitter jag i soffan och tittar på film, nyduschad och mätt efter rester från igår.

 


Idag har det varit en riktig juldag på jobbet. Det var nämnligen dags för det traditionsenliga julbordet till lunch. Alla tre storbarnsavdelningar satt tillsammans och åt och det blev verkligen så lyckat! Lite busy för oss i personalen när vi ska försöka servera alla barn i flera omgångar och samtidigt kunna äta själva, men det bra ändå! Några var inne och dukade så fint på förmiddagen så allt skulle se snyggt och juligt ut när det var dags för lunch. Det blev en sådan härlig stämning efter ett tag när jag och min ena kollega får feeling och börjar sjunga julsånger och sedan satt nästan alla barn och sjöng sankta lucia, mössens jul, tipp tapp mm helt själva. SÅ mysigt!!



På eftermiddagen efter alla lunchraster så fick vi besök av tomten! Mycket uppskattat, några barn blev rädda medan andra var nyfikna och tyckte att det var jätteroligt! Vi har turen att ha en sådant proffs till kollega i köket som nästan varje år under jul och påsk ställer upp som tomte eller påskkärring. När tomten hade gått så sjöng vi lite mer julsånger tillsammans och sedan blev det dags för mellanmål. Tomten kom med pepparkakor och mandariner och så serverade vi risgrynsgröt till de som ville ha, himla lyckat det med!


Jobbade ända in i det sista då jag ville få upp dokumentation från dagen innan jag gick hem, men vid 15:45 så tackade jag för mig. Gjorde lite ärenden i Vällingby centrum och sedan gick jag hem. Hämtade tillexempel upp ett paket som jag trodde skulle vara betydligt mindre, inte det lättaste att bära med kassar i handen heller haha.

Tog upp typ halva mitt bord haha.


Nu ska jag fortsätta att titta på film. Imorgon är det jobb, sjukhusbesök och på kvällen så ska jag åka in till Stadsteatern för att kolla på My fair lady. Hinner tyvärr inte rida då läkarbesöket är så pass sent, men ville inte sitta i soffan en fredagskväll så då passade det perfekt med lite musikal så här innan jul!




Av Elin - 20 december 2017 19:04


Hej på er vänner! Nu ska jag sätta mig ned och uppdatera er om dagen! Kom hem för en timme sedan ungefär och behövde äta då jag var sjukt hungrig.

 


Det var en vanlig dag på jobbet idag om man säger så, inget speciellt hände mer än att jag fick ovanligt mycket mys från barnen, flera styckna kom fram flera gånger för att bara få krama om mig och gosa lite, det tackar jag ju inte nej till direkt hehe. Jobbade till ungefär 14:30, sedan åkte jag mot odenplan för att göra ett nytt försök för ultraljudet. Förutom att jag var kissnödig och typ höll på att spricka på grund av det så gick det bra. Allt såg bra ut och det blev ett supersjukt avslut då det visade sig att läkaren var bror med en välkänd skådis som jag träffat några gånger, som jag dessutom verkligen börjat älska sedan första gången jag träffade honom backstage efter en musikalföreställning. Sjukt, men roligt som sagt haha.


Då jag ledsnat lite på att sitta hemma och inte göra någonting mer än att ligga i soffan och titta på TV så valde jag att åka vidare in mot drottninggatan för att stros runt lite där ett tag. Hade några ärenden som jag ville få fixat när jag ändå var där. Kom hem med lite nytt också, vet inte varför jag har blivit så himla shoppingberoende under denna månad, tror att det här med julklappar har gjort saken bara värre också haha. Menmen, får hålla hördare i plånboken nästa månad helt enkelt.

Älskar H&M och Zara!


Nu ska jag kolla vidare på TV litegrann innan det är dags att dejta kudden! Hejsvejs!

Av Elin - 19 december 2017 19:48


Hej på er älskade ni.


Jag ligger redan i sängen och ska strax släcka lampan för att sova. Har haft svårt att somna nu ett tag men vi får hoppas att det snart blir bättre! Efter jobbet idag så hade jag planerat in lite mys med en av mina kära extramammor hihi, men hon fick tyvärr ställa in på grund av jobb, så kan det vara ibland helt enkelt. Nu under kvällen har jag inte gjort något speciellt mer än att titta lite på TV. Jag känner att jag börjar ruttna lite på att inte göra massa saker efter jobbet, jag tror att det är därför som jag inte är på topp psykiskt. Imorgon tänkte jag nog försöka gå runt lite inne i stan istället för att åka direkt hem efter läkarbesöket. Nä vänner, ska försöka sova nu!

Haha, när man inte orkar göra en normal middag :)


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards