lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2018

Av Elin - 19 januari 2018 20:08


Hej på er vänner. Första ridlektionen för i år är nu avcheckad, det var väl ca 5 veckor sedan jag red sist, tyvärr! Men idag var det äntligen dags!


Jag var inte alls taggad på att åka till stallet och rida, men min kollega var så himla gullig så jag fick skjuts till stallet + att jag lite grann tvingade mig dit. Jag vet ju att jag mår bra av att hänga i stallet och få rida liksom. Fick rida på en ny stjärna för min del, Theo. Då jag visste att han lätt kan bli tung i handen så var jag lite orolig till en början. Att behöva bära upp en häst på ca 600kg med en hand bådar ju liksom inte så gott haha. Men det var inte så farligt faktiskt!


Han var riktigt rolig att jobba med, väldigt mycket motor dock, men tyckte att jag började hitta bromsen efter ett tag i traven haha. För mig var det mycket lättare i höger varv än vänster vilket jag tror beror på att jag kan ta och lätta på yttertygeln med lillfingret, det blir liksom lite svårt i vänster varv. Vi red mycket på volter och i åttor, både stora och små och så tränade vi på att gå på på medellinjen, rida rakt och galoppera lite på långsidorna.


Galoppen hade jag svårast med kan jag säga! Kunde inte riktigt hitta takten och då kunde jag inte bibehålla en bra galopp, allt kändes bara klumpigt. Men jag hoppas att jag får rida honom fler gånger och  öva på det lite mer. Han är ju så otroligt fin Theo och är väldigt mjuk i sidorna och sammarbetsvillig liksom. Behövde få "åka lite häst" då mitt självförtroende varit i botten ett tag. Det känns ju som att jag har tappat all balans, all kroppskoordination, muskler, ja allt! Men nu kunde jag koncentrera mig lite på mig själv, hur jag satt och på alla ridvägar.


Så ja, en rolig lektion var det. Mjuk och fin, men ändå lite utmaning. Förhoppningsvis så blir det han och jag nästa vecka också!

 

<3.

Av Elin - 18 januari 2018 16:53


Heej på er kompisar!


Idag har det varit en härlig dag på jobbet! Vi har haft få barn hela veckan och då har vi verkligen passat på att göra det som vi annars inte brukar hinna. Idag hade vi iallafall bestämt oss för att åka pulka, sagt och gjort. Barnen hade med sig hjälmar och så tillbringade vi nästan en och en halv timme i backarna, vi hade verkligen kul! Barnen tjöt av skratt, jag hade nog lika kul som barnen hehe, barnen var otroligt snälla mot varandra och inga olyckor blev det. Det enda som vi saknade var lite sol haha. Men en otroligt härlig start på dagen blev det iallafall och jag kan ju nästan säga att jag har gjort dagens fyspass, himla svettigt och jobbigt att springa upp och ned i backen!

 

Barnen tyckte att jag var tokig som också åkte pulka, men fröknar kan väl också få ha lite kul ibland ;).


Resterande av dagen gick i en rasande fart. Hade min tidigaste dag idag, så nu har jag kommit hem efter att ha handlat lite, ska fortsätta med lite ridsportsjobb och sedan ska jag bara ta det lugnt!

Av Elin - 17 januari 2018 19:22


Hej på er vänner!


Nu har jag satt mig i soffan för resten av dagen kan man säga. Trots att jag fortfarande mår konstigt så har jag jobbat idag som vanligt, det går väldigt mycket upp och ned, känns som att jag har haft PMS varje dag i två månader haha. Det gick iallafall bra att jobba, mycket att göra bara som vanligt, så idag fick det nästan bara bli en "administratördag". Vi var ute på morgonen iallafall och lekte i snön! Hade även ett möte på eftermiddagen med chefen vilket kändes väldigt viktigt, hoppas verkligen att allt kommer att lösa sig nu, kändes iallafall bra i magen sen när jag gick hem.


Under kvällen så har jag suttit med massa ridsportsarbete, hade planerat in att sitta med allt sådant efter jobbet så det var bara att sätta igång när jag kom hem vid 17. Hunnit med att skicka iväg några mejl, läst ikapp lite material och liknande, börjat att planera en kurs och för ett tag sedan så hade vi i CUS telefonmöte. Nu tänkte jag att jag lägger av för dagen, får göra det jag inte hann idag imorgon efter jobbet istället. Nu tror jag att jag sätte på en Beck för att sedan gå och sova!

Redo för ridsportsjobb haha!

Av Elin - 16 januari 2018 19:51


Hej på er fina ni. Ledsen för sen uppdatering, men har haft en lång dag på jobbet idag.

 


Hela dagen idag så har jag mått konstigt, det har gått upp och ned under dagen, men ändå. Så jobbigt när man inte vet vad det beror på riktigt! Jag har mina gissningar, men kan ju inte vara helt säker. Det har iallafall varit en lång dag idag, vi hade APT så vi slutade inte förs strax innan 19. Mitt humör märker jag går så himla upp och ned också. Igår så var jag så sjukt peppad inför terminen och alla saker som vi vill göra med barnen, men idag så har jag inte alls varit så peppad. Mycket fram och tillbaka både med kropp och knopp med andra ord märker jag när jag skriver detta inlägg haha. Ikväll så har vi iallafall haft ett bra APT tycker jag, trots att vi var hela enheten så kände jag att vi fick med lite lek som alltid är roligt, lite nyttig brainstorming och så lite viktig och bra uppdatering om hur terminen kommer att bli. Det sista vi gjorde var att tacka av vår ena chef också som hade sin sista arbetsdag idag hos oss.

Inser att man ser lite dåligt vad som står, men bjuder på det hehe.


Nu ska jag sätta mig i soffan och vila innan det är dags att sova, imorgon är det jobb och sedan så har jag avsatt tid på kvällen att göra lite ridsportsjobb. Tack och god natt!

Av Elin - 16 januari 2018 12:30


Hörni, som hästtjej så måste jag ju skriva ett inlägg om vilken historisk dag det blev igår för ridsporten!


Tror och hoppas att ingen har missat det. Att ridsporten räknas som friskvård och att sedan toppa dagen med att Peder Fredricson vann jerringpriset andra året i rad, det kan ju nästan inte bli bättre! Så länge som vi har kämpat med denna fråga hos politikerna om friskvård och äntligen så har det gett resultat. Peder, Peder, Peder....vilken jäkla kung han är alltså! Ännu ett jerringpris och jäklar vad han förtjänar det efter året som gått! Jag är sjukt trött idag då jag nog inte somnade förs vid 23:30. Satt hela kvällen igår och röstade på Peder så att försöka sova när det var så spännande gick ju liksom inte! Sen när resultatet kom så började jag att störtgråta av glädje istället och var tvungen att lugna ned mig lite haha. Jag är så jävla stolt över min sport just nu!!

Av Elin - 15 januari 2018 20:47


Hej på er vänner! Har precis kommit hem och sprang direkt och satte på TVn innan jag bytte om och packade upp från dagen.


Måndag igen, idag var vi alla fyra i arbetslaget på plats och hade en väldigt liten barngrupp, väldigt skönt och det känns som att denna termin kommer att bli awsome tillsammans med barnen. Fick till och med ett litet glädjeskutt i magen idag när jag satt med barnen idag och samtidigt tänkte tillbaka på helgen som varit. Jag älskar verkligen att jag får jobba med barn och sedan få ägna så mycket fritid åt ridsporten! Direkt efter jobbet så åkte jag mot Solna för att ha DUS-möte. Jag har inte träffat gänget på ett bra tag så det var riktigt härligt att få skratta loss med detta härliga gäng samtidigt som vi gjorde mycket nytta. Ikväll var vi sjukt effektiva och när vi var klara så hade inte ens klockan slagt 20:00. Har så mycket roligt att se fram emot nu under januari och februari!

Härlig middag när man kom också!



Nu är det Idrottsgalan på TV och jag måste fokusera på att ringa och rösta på Peder Fredricson, gör det ni också på 09920605, heja ridsporten!

Av Elin - 14 januari 2018 14:49


Hej på er vänner. Kom hem för en timme sedan ungefär, men har haft lite att göra här hemma innan jag kunde sätta mig i soffan för dagen.


Klockan stod på 06:30 imorse, var trött som ett as men det var bara att kliva upp och se glad ut. Åkte tillbaka till Alvik där det var dags för den andra dagen av tävlingskonventet 2018. Mötte en av mina CUS-kollegor som hade gått upp klockan 04:30 för att ta sig till Stockholm imorse, så trots att jag var trött så kunde jag liksom inte klaga, minns när jag gick upp vid den tiden för några månader sedan och det var tufft haha.

Trött men peppad tjej på en öde tunnelbaneperrong hehe.


Vi började dagen med att se Peder Fredricsons fantastiska EM-runda när han vann individuellt guld, lika mäktigt då som nu, kommer nog aldrig att ledsna på det klippet haha! Det blev två besök på scenen idag som höll varsin presentation och efter det så hade vi diskussioner till ungefär 11. Vi i Para-kommitteén var sjukt effektiva om jag får säga det själv trots att vi alltid har så fruktansvärt mycket att prata om!


Vi satt och hade kommittémöte till ungefär 12:30, sedan avslutades dagen med lunch, mycket godare lunch idag än igår kan jag säga! vid kanske 13:30 så började jag röra mig hemåt igen. Bortsett från att schemat har varit lite otydligt och att man (som vanligt) tycker att man haft för lite tid att sitta ned och prata så har det varit en helt fantastisk helg! Jag är så sjukt peppad inför nästa ridsportsuppdrag som kommer att vara om en vecka!

Ni får en matbild här också haha.


Nu ska jag bara ta det lugnt resten av dagen, är SÅ trött samtidigt som jag har så mycket positiv energi i kroppen, blir en tidig sänggång ikväll tror jag!

Av Elin - 13 januari 2018 20:24


Heeej på er vänner! Ledsen för att jag kikar in här så pass sent, men har precis kommit hem efter en intensiv men rolig dag!


Klockan stod på 8 imorse, gick upp och duschade och fixade mig sedan så åkte jag mot Alvik för årets Tävlingskonvent inom ridsportsförbundet. !0 olika grenkommiteér inom sporten + tjänstemän/kvinnor(?) och styrelsemedlemmar har idag samlats för att prata, 2017, framtid och massa annat. Himla kul att träffa vissa igen då några av oss inte setts på ett tag. Jag fick vara lite två personer idag då jag var där som CUSare och även som en del av Para-kommiteén, båda uppdrag var ju självklart lika viktiga och roliga! Det har varit en fantastisk dag med massa bra ideér, kloka tankar, skratt, positiv energi och lite gåshud då och då när man tänkt på vilken fantastisk sport ridsporten är!!

Det är så här ett bra bord ser ut när det sprutas ut massa med bra idéer! Organiserat kaos kanske vi kan kalla det haha. 


Vi allihop som var på plats idag har ju otroligt mycket kompetens inom olika områden i sporten och har påverkat ridsporten i olika många år. Det räknades ut att vi hade 2176 års samlad organisationskompetens, alltså på riktigt-hur häftigt är inte det?!


CUS älskade Trygg i stallet-låda  fick också komma lite i centrum tillsammans med mig och ordförande för Para-komitteén.



Jag valde att lämna tävlingskonventet lite tidigare då jag kände att min sömn är så pass värdefull för mig just nu, jag ska vara på plats i Alvik igen klockan 8 imorgon bitti, så ville komma hem i tid liksom :). Tråkigt på ett sätt att missa den gemensamma middagen, men det kommer säkert fler gånger! Jag var där till ca 17:30 då jag tackade för mig, blev upphämtad då jag skulle hem till mamma och pappa för att äta middag. Gott och mysigt som alltid! Nu ska jag varva ned lite här hemma innan det är dags att gå och sussa. Kram på er!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards