lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2018

Av Elin - 12 januari 2018 17:02


Fredag igen och ingen ridning denna vecka heller. Fan, att det aldrig kan få kännas lite bra i kroppen så jag slipper välja mellan jobb och ridning!


Jaja, jag stänger av dessa jobbiga och ångestfulla tankar om stallet nu och försöker att göra något så jag slipper tänka på det hela tiden. Flyr väl in lite i filmernas värld då jag inte sett atta Beck-filmer än. Idag skulle jag ha varit hemma och nyopererad, eller det är ju bara en laseroperation men ändå. Det blev ju iallafall inställt av olika skäl och jag åkte till jobbet som vanligt. Denna fredag har känts riktigt lång faktiskt, men det känns också som att jag har hunnit med ytterligare lite fler saker i vår matematikhörna som vi kallar den, barnen är ju hur nyfkna som helst när det kommer nya saker till dem vilket alltid är härligt och uppskattat. Så länge som mina barn på avdelningen är nöjda och glada så är jag nöjd helt enkelt, eller nja nästan iallafall haha!


Nu flyr jag från verkligheten ett tag!

Av Elin - 11 januari 2018 16:53


Hej på er vänner. Har precis satt mig ned i soffan efter att ha plockat lite här hemma, var tvungen att svänga förbi coop och handla innan jag gick hem.

 


Idag var jag tillbaka på jobbet. Det märks i kroppen kan jag säga. Jag hade ju redan ont i kroppen på grund av detta hemska virus och nu är det betydligt värre efter en dag på jobbet. Jag får hoppas att det blir bättre snart helt enkelt! Har faktiskt mest hållt på med miljön på avdelningen idag, nu är jag inne och grottar in mig i mattematik, möblerar om, försöker tänka vad vi kan ha för något material och så vidare. Är inne i något flow i pedagogisk miljötänk så försöker att ta tillvara på det haha. Annars så har det varit en lugn dag, inte full barngrupp men nästan-det märks att vi är vack on track nu iallafall efter all julledighet.

Vi får se hur det ser ut imorgon och hur länge vi ska ha det så här, det kanske inte alls fungerar liksom :).


Nu ska jag värma lite middag och sätta på Beck, see you!

Av Elin - 10 januari 2018 20:34


Vänner, förlåt för mitt tråkiga inlägg här i eftermiddags. Var så himla less och behövde skriva av mig lite. Idag har det inte hänt mycket i mitt liv, eller det har inte hänt så mycket alls denna vecka om jag ska vara ärlig haha. Valde att gå hem från jobbet i måndags då jag inte är på topp, har något virus som inte riktigt vill bryta ut tror jag. Influensaont i kroppen, lite yr och väldigt trött, är inne i någon period där jag har mycket ångest också så detta kanske är min kropps sätt att säga stopp på. Men ringde jobbet i eftermiddags och sa att jag kommer imorgon, klättrar liksom redan på väggarna trots att jag är trött. Har drogat Beck-filmerna dessa dagar jag varit hemma (typ sett 6 filmer per dag haha) jag har även fixat och donat lite här hemma och tvättat ikapp lite och sovit såklart. Nä vänner, nu ska jag fortsätta att titta på Beck i sängen innan det är dags att släcka lampan. Hejsvejs!

Av Elin - 10 januari 2018 15:18


Just nu är jag så förbannat jäkla less på sjukvården!! Helst av allt skulle jag vilja typ skrika och kasta sönder något i frustration! Det har tagit över 1 år att få hjälp, men fortfarande så sitter jag här med samma jäkla problem som gör att min kropp slits mer än vad den egentligen ska behöva. Jag har gått omvägar och träffad andra läkare för att få remisser ivägskickade till rätt slags läkare, jag har efter det fått vänta i månader för att få en kallelse, jag ber om hjälp och säger att det är akut då jag har en funktionsnedsättning som försvårar livet tillräckligt bara det. Varken vårdcentralen eller sjukhusen tar mig på allvar. Jag får inte hjälp med det som jag behöver hjälp med utan får stå ut med undersökningar och läkarbesök som är totalt onödiga. Jag får bara tillfällig hjälp och de bryr sig inte om att följa upp eller hjälpa mig vidare....


Denna vecka valde jag att gå hem från jobbet på måndag förmiddag då jag inte var på topp. Hade kämpat mig egenom hela förra veckan och kände att jag behövde vila då jag troligtvis har något virus i kroppen som inte riktigt vill bryta ut. Jag valde att gå hem för att vila kroppen inför den lilla operation som jag ska göra på fredag, men nu idag fick jag ett samtal om att operationen blir inställd och jag får vänta till februari (trodde de) innan det händer något.


Jag blir så jävla less. Det som gör mig mest ledsen och frustrerad är att detta bara är EN av de saker jag behöver hjälp med, det finns massa saker som jag skulle behöva ta tag i och få hjälp med, men jag orkar inte. Jag orkar inte mer läkarbesök, jag orkar inte mer samtal, jag orkar inte mer läkarbyten.

jag orkar inte kriga mer, jag orkar inte vara den starka.

Jag orkar helt enkelt inte.


Jäkla skit!!!!!!!

Av Elin - 9 januari 2018 14:36


Hörni! Här kommer min nöjesplanering för första halvåret på 2018. Jag har lite ångest över att det är ett sådant stort glapp mellan mars och juni, hoppas verkligen att det blir lite flera saker inbokat under den perioden :).


7 februari: Johan Glans-World tour of the world
10 mars:  Melodifestivalen-final
20 mars: Andrew Lloyd Webber-gala
25 mars: My fair lady
12 juni: Artistsläpp inför Allsång på Skansen
26 juni: Allsång på Skansen-premiärprogrammet
3 juli: Allsång på Skansen 
7 juli: Malena Ernman på Dalhalla-10årsjubileum
10 juli: Allsång på Skansen
14 juli: Ed Sheeran
17 juli: Allsång på Skansen 
24 juli: Allsång på Skansen
31 juli: Allsång på Skansen 
7 augusti: Allsång på Skansen 
14 augusti: Allsång på Skansen-finalprogrammet


  

mars 2017

Från en av de gånger som jag fick hänga backstage efter en Bullets over Broadway-föreställning. 

...

Av Elin - 8 januari 2018 17:39


Vänner. Tuff dag idag, mår inte alls bra varken fysiskt eller psykiskt. Tar en liten paus här idag och kurar ihop mig i sängen under täcket och kollar på film. Vi hörs imorgon, ta hand om varandra!

Av Elin - 7 januari 2018 19:40


En vecka har gått på det nya året. Jag gav mig själv en vecka att ta det lite lugnt på. Att inte planera in något speciellt, att inte öppna mina almanackor, att inte känna mig stressad. Men nu är det dags att ta tag i saker och ting igen varesig jag vill eller inte. Det är med blandade känslor som jag börjar ta tag i alla måsten och borden, sakta men säkert så börjar post-it-lappar sättas upp i lägenheten och på datorn, anteckningsappen i telefonen fylls på och påminnelser plingar till lite då och då så jag inte ska glömma något. jag hoppas verkligen att detta år innehåller massa nya spännande uppdrag-vi får helt enkelt vänta och se...

Av Elin - 7 januari 2018 12:56


Jag fick frågan för några dagar sedan vilka låtar som var mina anthems under tiden som jag fick cellgifter, eller egentligen hela cancerresan. Några låtar var självklara, några hade jag glömt lite och några gick i perioder. Här kommer iallafall 4 av de mest spelade, utan inbördes ordning.


Jag tror att under hela resan så lyssnade jag nog mest på Carolas "Så länge jag lever". Denna låt har nog följt med mig under både jobbiga och glada stunder i livet ända sedan barnsben. Så länge jag lever, tänker aldrig nånsin ge upp. Så enkelt är det! Jag hade till och med skrivit upp denna textrad på en lapp i mitt rum så varje gång jag tittade in mot väggen så blev jag påmind om att orka lite till.

Den bästa versionen från Jubileumsshowen 2003!


Den andra låten spelade jag nog mest på repeat strax innan allt började. När ovissheten var som värst, när dödsångesten kom smygande och när jag kände mig som skörast. Sarah Dawn Diners låt "Standing strong". Sarah har lärt mig att det är okej att vara ledsen, skör och liten-men att det också är viktigt att tänka på allt det fina i livet och vara glad trots mörkret. Den låten gjorde (och fortfarande gör) mig glad och fick mig att tänka bort det jobbiga för en stund, ni vet en sådan låt som man bara fulsjunger högt och fuldansar till  . Nothing can go wrong when I´m standing strong. Cancern skulle inte få ta över hela mitt liv, jag ska bannemej visa att det går att vara positiv trots allt! 



När jag var klar med all behandling, försökte komma på fötter och tillslut började plugga och leva livet igen så hade jag en låt som jag lyssnade mycket på innan varje återkontroll. Jag minns tydligt en gång när jag var på väg hem från min förskola där jag hade praktik under förskollärarutbildningen och var så lycklig, trots att det om några dagar var dags för återkontroll. Jag dansade fram på Stockholm södras perrong och spelade Lalehs "Vårens första dag" på högsta volym. Ingen och inget skulle få stoppa mig längre, jag är inte beredd att dö än, som en del av texten är.


Just de veckorna när det var cellgiftsvecka så spelade jag faktiskt en hel skiva varje gång. När jag hade kommit fram till sjukhuset, fått igång droppen med cellgifter och min sjuksköterska sa att hon kommer tillbaka snart för att se hur det gick, så satte jag i hörsnäckorna i öronen och spelade Helen Sjöholms första album "Visor". Jag ville bara försvinna, ville sova mig igenom dessa timmar i sjukhussängen och då var det just Helens vackra röst som fick mig att ta det lugt och andas igenom timmarna.

En av de bästa låtarna från albumet.

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards