lyckopillerelin

Alla inlägg under februari 2018

Av Elin - 13 februari 2018 17:28


Hej på er! Passar på att skriva lite kort till er undertiden som jag sitter på bussen. Dagen har gått i en rasande fart känns det som. Har ju inte varit världens roligaste ser ute så vi stannade faktiskt inne hela dagen vilket vi nästan aldrig brukar göra. Men tack vare det så har vi fått mycket annat gjort istället. I personalrummet var det också fullt upp haha, massa godis och semlor! Så lyxigt! Nä vänner, nu måste jag sluta skriva innan jag blir alldeles åksjuk! Kommer väl hem vid 21 ikväll efter DUS-mötet som jag är på väg till nu!

Av Elin - 12 februari 2018 17:40


Hej på er vänner. Alltså, jag är heeeeelt slut!! Sovit i fem timmar och sedan jobb på det. Förresten så har jag sovit fem timmar två nätter i rad dessutom.


Inte så mycket att säga om jobbet. Var sjukt trött när klockan ringde, gick upp och åkte till jobbet motvilligt. Gjort och hänt massor under dagen känns det som! Idag har verkligen varit en sån där dag när det händer saker nästan hela tiden för barnen, så kul! Vi gick till parken på morgonen, jag hade matematiksamling med de stora barnen och sedan efter mellanmålet så lekte vi med vår fallskärm vilket var väldigt populärt bland alla barnen! Har inte så jättemycket mer att säga om dagen, så tänkte att jag kunde bjuda på några ovisade bilder från i lördags. Mötte ju upp Sofi och Anna i Kista vid 14, vi åt på Max och sedan så var det biotime, vi såg "Fifty shades freed". Jag som läst alla böcker var lite besviken på slutet, men annars så var den som som de andra två-väldigt bra!


Efter bion så åkte vi hem till Norrviken, lagade middag och sedan hade vi mellomys!

En hund som inte ville vara med på bild hehe


Dags för mellomys!!


Tyckte att Jonas Gardell skulle gått vidare och att Petra Marklund gjorde ett sjukt bra mellanakt! Vid 22:30 ungefär så tog jag taxi hem och gick och la mig! En supermysig lördag med andra ord :).

Av Elin - 11 februari 2018 19:03


"ALLA KAN RIDA GRAND PRIX!"


Hej på er vänner, har precis kommit ut ur en en skön kokhet dusch efter att ha frysit ganska så rejält vissa delar av denna dag. Angående citatet ovan så förklarar jag det lite senare i inlägget, tänkte att jag skulle ta dagen från början. Vaknade motvilligt klockan 6 när klockan ringde imorse, mådde inte super så jag somnade om i ca 30 minuter till och sedan så lyxade jag till det med att ta en Uber till Djursholms ridklubb där dagen skulle spenderas. Jag var på plats strax efter 07:30 ungefär och så började vi med förberedelserna inför en inspirationsdag för unga ridsportare som skulle pågå mellan 9-13 ungefär.

På plats med CUS trygg i stallet-låda såklart och prickar av ungdomar för fullt (även om jag tittar mot kameran på bilden hehe).


Efter att nästan alla hade dykt upp så var det dags att sätta igång. Jag hade fått lite oklara direktiv ovanifrån så jag gick mest runt och visade mig för alla och såg glad ut haha. Jag passade såklart också på att besöka de tre workshoparna som var igång. Tre riktigt bra och viktiga ämnen togs upp. Hållbara ryttare, hästens välfärd och personlig utveckling.

Lina Dolk och Felicia Grimmenhag pratade om personlig utveckling.


Vikten av att träna och må bra i kroppen.


Hästens välfärd. Hur får vi våra hästar att må bra.


Sedan samlades vi ihop och fick lyssna på Mads Hendeliowitzs resa från ponny till elitnivå, spännande!


Efter det så avslutades inspirationsdagen och snabbt så gick dagen över till clinicen som skulle pågå under eftermiddagen. Patrik Kittel är verkligen grym enligt mig! Är det någon som alla borde se upp till så är det han, han kan det där med horsemanship och framför allt sportsmanship! Alltid glad, trevlig mot alla, både mot hästarna och människorna. Sedan så är han också grym på att hålla clinics! Otroligt kompetent, tydlig och väldigt rolig!! Hans motto som han har i ryggen när han åker ut och "turnéar" med sin clinic är det som jag började hela detta inlägget med, "alla kan rida grand prix!" Härligt motto och man blir så inspirerad av att lyssna på honom!

Träffade en gammal vällingbyare som jag kunde hänga med under hela eftermiddagen, härligt!!


Det var ett helt gäng med stjärnor som red på clinicen, så här kommer en liten bildbomb på fina hästar och duktiga ryttare.

Mina två favoriter var självklart Felicia Grimmenhag och Carolin Rutberg, båda para-ryttare!



När clinicen var slut så gjorde jag ett stopp vid kön där Patrik Kittel stod för att säga hej, ta en bild eller skriva autograf. Jag däremot krigade mig fram för att ge honom en present. Vi i centrala ungdomssektionen tycker att det är självklart att stallet ska vara ett tryggt ställe att hänga i, därför så har vi gjort en Trygg i stallet-låda (den som ni ser på bilder här och där på bloggen hehe) och jag tog chansen och gav en låda till Patrik, så kunde han få ett exemplar och kika i.

 

Mission completed, helt enkelt! :).


Är lagom slut nu känner jag efter ca 9 timmar i ett ridhus. Nu ska jag fortsätta att äta min middag och om 10 minuter så börjar Så ska det låta, see you!!



Av Elin - 10 februari 2018 13:32


Hej på er finingar. Ledsen för mitt lila utbrott igår kväll här på bloggen, vet inte riktigt varför dödsångesten träffade mig så där hårt just då. Det känns iallafall lite bättre idag :). Vaknade vid 11 och var fortfarande sinnessjukt trött! Gårdagens ridning tog verkligen på kroppen känner jag. Jaja, blir en relativt lugn dag idag iallafall. Nu sitter jag på bussen som en zombie på väg till kista där jag ska möta upp Sofi och Anna, vi ska gå på bio och sedan åker vi hem till dem och chilla. Ikväll blir det mellomys tillsammans! Nä vänner, ska försöka att inte bli åksjuk tänkte jag, kikar väl in här imorgon igen om jag ska gissa. Ha en toppenlördag! Kram!

...

Av Elin - 9 februari 2018 22:36


Var inte riktigt beredd på detta. Denna ångest. Varför nu?

Jag trodde att jag hade lärt mig, vuxit, blivit klokare och starkare. Men likt förbaskat så finns du där omedvetet och påminner mig om allt.

Varför kan du inte lämna mig ifred?!
Räcker det inte nu?

JAG HATAR DIG CANCERJÄVEL!



Av Elin - 9 februari 2018 19:29


Heeeej på er vänner, äntligen fredag igen, så skönt haha.


Idag tror jag att jag lämnade hjärnan hemma, saker och ting har skitigt sig på jobbet och jag var lite orolig att jag typ skulle sätta mig på hästen åt fel håll eller nått när jag skulle rida haha. Men så blev icke fallet iallafall! Velade fram och tillbaks om jag skulle rida ens då jag haft så ont denna vecka, men jag tvingade mig till stallet och det är jag otroligt glad över. Fick rida min gamla favorit Billy igen då det gick så bra sist och jag tyckte att det var så roligt. Har känts otroligt tungt att rida innan då jag inte riktigt hade någon häst som jag klickade med, men efter några års pausande ifrån varandra så är det så kul att få sitta på honom igen!


Idag jobbade vi lite med markarbete, stor fokus var att hålla händerna stilla och i rätt position. Det gick väl upp och ned om man säger så. Billy har en enorm vilja och har mycket motor i sig när man ber om det, han håller sig nästan alltid på mattan så han är väldigt trygg att sitta på, men som sagt så har han krut i benen när han vill haha. Försökte verkligen jobba med tempoväxlingar och red i åttor i början när vi skrittade fram lite. Sedan var det lite bommar som låg somett kryss att gå över åt båda hållen. Första rundan så höll vi på att sparka bort alla bommar, men sedan så lyfte han fötterna lite mer haha. Vi körde bommarna i skritt och sedan travade vi resterande. Tyckte att det kändes bra faktiskt.


Sedan samlades vi på volterna, fast som mer blev som ett U så vi hade bommar på ena kortsidan, även det körde vi endast i skritt och sedan så la vi in galopp. I höger varv så gick det väl sådär med galoppen då jag har svårt att komma åt med skänkeln och han drar in lite mot mitten. Fina fattningar blev det, men hade svårt att bibehålla galoppen. I vänster däremot så gick det galant. Fina fattningar, bibehållen galopp när jag valde att avsluta och fin i formen. Så härligt!


I det stora hela så är jag väldigt nöjd och jag ville knappt hoppa av. Kul också att folk som står och tittar kommenterar att det är ovanligt att se honom just så fin som han var i slutet. Sken som en sol och svävar väl fortfarande lite på moln. Åh vad härligt det är att komma igång med ridningen lite mer! Hoppas bara att kroppen orkar, det är ju liksom världens bästa start på helgen att få rida på fredagar! Nästa vecka blir det hoppning, men då får jag sitta på Max 2 då han passar mig bättre i hoppningen.

 


Nu ska jag hoppa in i duschen, kram på er!



Av Elin - 8 februari 2018 21:58


Hej på er vänner, ledsen för sent inlägg, men har pratat med Elin ett tag och så behövde jag göra lite annat innan jag satte mig ned för att skriva här.


Direkt efter jobbet så åkte jag till Stockholmskanslit för att ha en workshop med ett gäng engagerade ungdomar inom ridsporten i distriktet. Eftersom jag hade min tidiga dag på jobbet så lyckades jag även att komma en bra bit innan vilket var skönt, då kunde tekniken krångla, jag kunde stämma av med en av våra kanslister och lite annat.

Haha, det här med teknik är ju en bra sak när man väl förstår sig på den och när den fungerar som den ska!


Vid 18:30 så hade vi ett tappert gäng på 7 personer som hade kommit. Denna workshopen var inriktad på Trygg i stallet-lådan som CUS gav ut för några år sedan. Så ikväll var jag där som CUSare och pratade om syftet, bakgrunden och så fick de framför allt utbyta erfarenheter och ideér med varandra, samt att prova lite övningar ur lådan. Det känns ju som att man kan stå och prata och diskutera hur länge som helst om detta ämne, men jag hade bara 1,5 timme på mig att få in allt som jag ville säga och göra. Tyckte ändå att det gick väldigt bra och det kändes som att alla gick därifrån med mer pepp och ideér. Mission completed med andra ord! Det som är kul är ju att jag också går ifrån sånna här tillfällen mer peppad och glad. Det är verkligen SÅ kul att få träffa engagerade i ridsporten oavsett vilken nivå!

Heja ridsporten!!


Nu så måste jag sova, imorgon är det jobb och sedan ridning som står på schemat. Natti natti!


Av Elin - 8 februari 2018 16:15


Yes, om igår då. Detta inlägg är tidsinställt då jag förmodligen vid denna tid är på väg till kanslit för Stockholms ridsportsförbund för att ha en kurs. Men mer om det senare när jag kommit hem, nu var det om igår jag skulle skriva!


Det var alltså dags för Jesper och mig att åka in till Cirkus för att gå på stand up med Johan Glans. Jag är ju lite småkär i honom och efter hans roll som Bosse i Livet är en schlager för några år sedan så blev det inte bättre. Kan sitta i timmar och kolla på youtubeklipp där han är med och ledsnar aldrig! Jag hade ju ärligt talat helt glömt bort när jag köpte dessa biljetter, men glad är jag att jag gjorde det för jäklar vad bra han är!



Vi fick vänta lite innan det var dags och vi blev även uppvärmd av en gästkomiker som jag tror att vi kommer att se mycket av i framtiden. Vågade skämt, men roliga och vi i publiken skrattade självklart, så det blev en bra uppvärmning med andra ord.



Ca 20 min försenad så kom äntligen Johan och drog igång allt! Älskar alla hans sidospår, älskar hans kroppsspråk och älskar att han är spontan men ändå inte. Han har något speciellt och jag skrattade ibland så jag fick ta fram mina näsdukar och torka ögonen för tårarna rann så mycket haha! Det där att "tiden går fort när man har roligt" stämmer verkligen! Tror han höll på i 90 minuter, men det kändes som 15 minuter.

Han avslutade allt med ett extranummer om Stockholm i paljettskjorta, så roligt haha!


När allt var slut och vi hade väntat på att alla nästan alla skulle gå så gick vi en snabbis förbi vårt älskade skansen! Kunde ha stått där i timmar kändes det som!


Tror att jag gick och la mig vid 00:30 inatt och sedan ringde klockan vid 7, gissa om jag var trött haha!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards