lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2018

Av Elin - 25 april 2018 21:34


Ibland kommer ångesten, när man som minst anar det. Jag hör min psykologs ord eka i huvudet och försöker att ta till mig det...

?Ta det lugnt. Du har tid. Du kommer inte att dö. Inte än.?

Du kommer inte att dö
Du kommer inte att dö
Du kommer inte att dö

Jag kommer inte att dö.
Jag kommer inte att dö.
Jag kommer inte att dö.
Jag kommer inte att dö.

Andas Elin.



Av Elin - 25 april 2018 19:10


Hej på er finisar! ledsen för att jag inte tittat in tidigare idag, men när jag kom hem från jobbet så ville jag bara göra klart allt jag planerat in att göra INNAN jag sätter mig i soffan, ni förstår nog varför hehe.

 

Idag började jag jobba vid 09:30 och gick direkt ut till vår stora äng bakom huset där hela förskolan hade bamsegympa tillsammans! Väldigt populärt bland både barn och vuxna, skönt att få röra lite på sig också och tillsammans med barnen så blev det ännu mysigare hihi. Annars så har dagen gått i ett, vi har haft nästan full barngrupp idag, en saknades. Så det har varit rallyfart och mycket att göra exakt hela tiden kan man säga :). På eftermiddagen så gick vi ut och vid 16:30 så sa jag hej då och tack för idag. Gjorde några ärenden i centrum och sedan när jag kom hem så satte jag igång med (håll i hatten) träningen. Jag känner att jag verkligen måste ta tag i detta nu då jag går upp i vikt av min medicin och allt möjligt, är så less på att känna mig som en pensionär varje dag som varken kan eller orkar att röra på mig som förrut. Så nu ska jag bannemej ta tag i detta och köra ett eget träningspass på 20-30 minuter hemma varje onsdag. Ska prova några veckor och se hur det känns hade jag tänkt.

Yogamatta, pilatesboll, gummiband och vatten-sedan är det bara att kötta på!


Blev så himla svettig efter passet så har suttit i duschen och svalkat av mig lite och nu sitter jag och äter lite middag. Ska strax övergå till min smoothie och sedan ska jag öppna lite paket som jag hämtat upp tänkte jag, kram på er!

Av Elin - 24 april 2018 15:10


Hej på er kära ni! Idag har det varit en ännu tuffare dag på jobbet!


Har egentligen inte gjort något så annorlunda idag jämfört med andra dagar, men jag har varit helt slut och helt off i både kroppen och huvudet. Har jobbat mellan 8-14 även idag, när jag jobbar dessa tider så går tiden verkligen så mycket fortare på något sätt, det känns typ som att jag kommer till jobbet, är ute ett tag, äter lunch, har rast, leker lite med barnen och sen går jag hem, det är både positivt och negativt kan jag säga :). Idag så gick vi iallafall till skogen och hade lite naturmatematik, sedan fick barnen leka av sig ltie och på vägen hem så körde vi springtävlingar hela vägen. En härlig förmiddag helt enkelt, dock så tog jag helt slut när vi kom tillbaka till förskolan, fick så ont i kroppen av någon konstig anledning och då stänger min hjärna av lite också då jag blir så trött och känslig för ljud och mycket rörelse. I slutet av arbetsdagen så hjälpte jag barnen med lite pärlplattor iallafall innan det var dags att säga hej då :). Nu har jag kommit upp till lägenheten efter att ha gått lite ärenden och ska väl bara andas en liten stund innan jag ska städa lite här hemma och öppna de två paket som jag hämtat ut.

Äntligen så kunde vi använda vår rutmatta som jag och min kollega målade i början av terminen!

Av Elin - 23 april 2018 19:38


Proteser:

Make sense, eller hur? Har jag inte min benprotes så kommer jag ju knappt till toaletten liksom. Armen behöver jag i vissa fall för balansen och för att ibland få känna sig lite som alla andra som har två händer.


Almanackan:

Det som inte står i min almanacka, gäller inte. Typ så är det, skulle inte jag ha min pappersalmanacka så vet jag knappt vad jag ska göra dagen efter eller efter jobbet samma dag haha.


Telefonen:

Hemskt men sant! Eller, det kanske finns både positiva och negativa saker när det handlar om dagens telefoner. På ett sätt så är det ju så skönt att man kan betala räkningar efter bara några tryck, det går att läsa och svara på mejl även när man är på språng. Det negativa är ju att man blir beroende av facebook, instagram, snapshat och ja, alla andra stora sociala kanaler som finns. Så ja, jag skulle inte klara mig utan min telefon hehe.

Av Elin - 23 april 2018 14:45


God eftermiddag på er vänner! Ledsen för att inte tittade in här när jag kom hem igår, men jag mådde så himla dåligt så jag svirade om till sovkläder och gick och la mig redan vid 20:00 ungefär.


Jag tror att jag hade ätit lite dåligt på tåget och haft lite för intensivt under helgen, så det var väl kroppen som sa ifrån på något sätt kanske. Idag stod klockan på 7 och så började jag jobba vid 8. Har gjort lite schemaändringar under förra veckan och idag var första dagen att prova på det, vi får se hur det går, idag kändes det inte så jättebra. Men iallafall, upp kom jag och iväg till jobbet i tid, denna vecka har vi hälsovecka på jobbet tillsammans med barnen. Idag hade vi hinderbana ute på gården som var väldigt populärt :). Vid 14 så sa jag tack och hej och lämnade jobbet eftersom jag började tidigt imorse. Just nu sitter jag med min kaffe i tystnad och skriver till er, idag är en sådan dag när jag behöver lite extra lugn och ro runt omkring mig, kanske för att jag är trött.

Gjorde ett enkelt spel till barnen idag, KABOM heter det! Man får dra en pinne och komma på ett ord som börjar på bokstaven man fick och då får man behålla den, annars lämna tillbaka. Får man upp en glasspinne där det står Kabom på så får man lämna tillbaka alla sina pinnar, ska bli kul att spela det med barnen sen!


Nu måste jag vila lite, kram på er!

Av Elin - 22 april 2018 15:47


God eftermiddag mina vänner, har ni haft en bra dag so far? Min har varit så härlig!


Nu sitter jag på tåget på väg hem till stockholm igen efter ett helt fantastiskt dygn i Hällsnäs i Göteborg. Klockan stod på 07:30 imorse, så för att jämföra med gårdagens tid så var detta sovmorgon! Vid 8 så var det frukostdags och jag var så hungrig och sugen på frukost.

Jag bara lassade på massa mat och när jag satte mig ned så insåg jag hur mycket jag hade plockat på mig haha, men gott var det!


Efter frukosten så körde vi igång dagens arbetspass. Idag pratade vi om mental träning och mål med hjälp av Martina Svensson som är expert på detta område. Gud vad jag får mycket gratis (inte pengamässigt alltså haha) när jag är en av kursledarna och representerar CUS på dessa utbildningar, det är liksom inte bara deltagarna som lär sig, utan jag också! Dock så tycker jag att dagens ämne är lite jobbigt då jag knappt vet hur jag vill göra med min ridning. Däremot så kunde jag fundera lite extra på mig som ledare vilket är väldigt nyttigt att göra ibland!


Vid lunch så avslutade vi allt med en utvärdering och sedan så blev det lunch ihop innan vi alla började våra resor hemåt igen. Vi fick en fantastisk utsikt under maten och det kändes som att alla var nöjda med helgen, härligt!

Tänk vad lite vatten kan göra med en haha.


Jag har verkligen förälskat mig i Hällsnäs! Det har varit otroligt bra service, god mat och så himla vackert och rofyllt på något sätt. Att ta en långhelg där med en kompis för att ladda lite batterier skulle jag inte tacka nej till! Har nästan redan bestämt mig för att komma tillbaka någon gång!

I detta hus bodde jag i, eller jag hade ett rum i detta hus haha.


vid 13 så fick jag skjuts av en personal på stället till Mölnlycke och sedan tog jag bussen in till centrala Göteborg. Hade två timmar att döda där så jag gick runt lite i affärerna och satt och njöt av det fina vädret lite. Härligt att få strosa runt lite ibland :).

Hej då Göteborg, ses snart igen!


Nu ska jag se om jag kan få igång någon film här på tåget!

Av Elin - 21 april 2018 21:42


Heeeeeeej på er finingar! Så himla ledsen över att jag tittar in så här sent, men det har verkligen varit en fullspäckad dag från morgon till kväll.


Klockan stod på 5 imorse, men masade inte upp ur sängen förs vid 05:30, då var det bara att packa ihop det sista och klä mig rätt för att sedan åka mot centralen för att byta till tåg mot Göteborg där. Hade tänkt titta in här under morgonen, men jag fastnade med annat och helt plötsligt så var jag framme i Göteborg, ibland går tiden fort :). Väl i Göteborg så bytte jag till buss som tog mig till Mölnlycke och därifrån blev jag upphämtade av en privatchafför hehe. Kom fram hit till Hällsnäs vid lunchtid och då var det bara att glida in i gänget för att äta lunch!

Så god och mör kyckling blev det, men det var nog lite för mycket mat för min smak hehe.


Efter lunchen så var det dags att köra igång! Jag är alltså här på ridsportsuppdrag för er som missat ;). En av de kurser som vi i CUS har tagit fram är om trygga idrottare, där deltagarna får lära sig vikten av bra kost och hälsa, att man ska må bra i både kropp och knopp alltså. Jag och Hanna körde lite introduktion och efter att vi hade pratat så blev det fikapaus  i solen innan de "tyngre" passen sattes igång, det är verkligen så fint här!

Mmmmmm, fika <3.


Idag så pratade vi om kost och träning med hjälp av den alltid positiva och kompetenta Moa Grödinger som var på plats.

  


Vi höll på intensivt till klockan 19 och sedan så var det bara att försöka ckecka in, andas lite och vid 19:30 så blev det trerätters middag. Jag hade lite strul med sovplats, så hann i princip bara kasta in alla mina grejer, byta tröja och kissa innan jag var tvungen att gå till middagen (därav senare blogginlägg än vad jag först tänkt, då tiden innan middagen brukar vara lite längre).

Så här bor jag :)


Fint <3.


Till middag så blev det först lax till förrätt, lamm till varmrätt och sorbet till efterrätt, en god och trevlig middag med andra ord!


Det var även lite spänning mitt i maten för oss då det var någon slags teaterövning eller nått samtidigt som vi åt, något om något mord handlade det om iallafall. Spännande till en början då en av de gick fram till oss och varmade oss att det skulle komma ett skott och en bomb som sprängdes så vi inte skulle bli rädda. 30 minuter senare så kom smällarna, men det var så fejk (jag hade typ föreställt mig Beck eller Wallandermord här) snacka om antiklimax liksom haha. Men lite spännande var det ändå :).

Tydligen så är det så här det fungerar på teatrar bakom kulisserna, skådisarna sitter och tittar in på scenen för att få se vad som händer haha.


NU sitter jag i sängen och när jag tryckt på publicera så ska jag släcka ned här inne och sova, är så slut efter denna dag!! Godnatt på er, imorgon hör jag av mig på tåget på väg hem, lovar!

Av Elin - 20 april 2018 20:02


Alltså, enda sedan jag var på I love musicals på Ullevi förra sommaren så har jag blivit kär i låten "Gethsemane" från musikalen Jesus Christ superstar. Denna låt sjunger Jesus när han tvivlar och ifrågasätter varför Gud har gett honom uppdraget att dö. Det är en sjukt svår låt att sjunga tekniskt och den är enligt mig en av de mäktigaste musikallåtar jag hört. Har suttit klistrad framför Youtube så många gånger och sökt på olika versioner av denna låt, Peter Jöback gör den superbra både inspelad version och live, fick ju höra låten på Andrew Lloyd Webber-galan för några veckor sedan där Jonathan Radford fick mig att totalt tappa hakan för att det var så bra, men det finns en man som gör denna låt så fruktansvärt bra, samma man som spelas in som Jesus på albumet som släpptes 2005! Jag ramlade över honom på Youtube när jag sökte runt och jag vet inte hur många gånger dom jag spelat detta klipp nu. Kolla på detta klipp, Steve Balsamo totalt äger scenen med hans röst och hans känsla!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards