lyckopillerelin

Alla inlägg under maj 2018

Av Elin - 26 maj 2018 11:56


Hej på er vänner! Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder från igår. Direkt efter stallet så åkte mamma och jag hem till mig för att jag skulle få duscha av mig, sedan åkte vi mot landet! Tror att vi var vid båten strax efter 20:00 och båtturen ut hit till ön var så härlig! Inte mycket båtar ute på sjön, solnedgång och inte så farligt kallt. Satt bara och njöt hela vägen, älskar verkligen att åka båt och det är så skönt att få vara ute på landet, första gången för i år för min del!


Landet!


<3!


Utsikt från bryggan.

Av Elin - 25 maj 2018 21:20


Äntligen ute på landet! Men detta inlägg blir om dagens ridlektion.


Var riktigt pepp att rida idag då jag skulle få inviga min nya armprotes som jag nu kommer att ha bara när jag rider, så coolt! Har väntat länge på detta så kändes nästan som att det var en stor dag idag haha. Vi började med en mysig tur i skogen på galoppbanan, den var mysig ett tag sedan kom alla mygg och då var det inte lika kul hehe. Men det gick iallafall bra idag tycker jag.

Finis <3


Vi red lite fritt till en början i skritt. Jag fokuserade bara på att tempoväxla mycket, skritt-halt-skritt och tyckte att Billy blev väldigt kvick i skänklarna efter ett tag. Sedan red vi en ny övning där det var mycket fokus på skänkelvikningar i båda varven. och sedan på andra sidan av ridhuset så var det lite friridning. Tyckte att det gick bra med skänkelvikningarna faktiskt, vissa steg kändes sjukt bra men sedan tappade jag honom lite lätt ibland. Jag blev lite stressad, han blev lite stressad och då kom huvudet upp och han började gå ifrån mig litegrann.


Galoppen gick väl sådär, för min del så känns det lättast att fatta galopp från skritt och då brukar jag oftast få med Billy på en gång, gick väl sådär till en början, sedan försökte jag att använda spöt som jag nu hade i höger hand fast i protesen och då gick det väl bättre, dock så blev han väldgit på och väldigt stark och jag tappade både skänklar och hand och allt blev bara lite tokigt, men efter några försök till så kändes det bättre. I vänster så fattade jag bara några gånger och sedan kände jag mig nöjd.


Både häst och ryttare blev nog lite pigga efter galoppen så då var det bara fokus på att rida i en lugn trav så han kunde sänka sig och bara trava på, kändes riktigt bra i slutet! För mig så gäller det nu att vänja mig med att ha ett spö i höger, jag kände mig sne i kroppen och hade lite dålig kroppskontroll, men det blir nog bättre efter lite övning, känns iallafall så kul att jag fått en ridarm och är så taggad på att rida ännu mera!


Så här ser det ut med spö i höger hand haha.


Är så kär i denna kille! Så positiv, vacker och genomsnäll! <3


Av Elin - 25 maj 2018 15:35


Hej på er vänner! Äntligen helg för min del!


Var inte så superpeppad att åka till jobbet imorse och var dödstrött när klockan ringde, men det har ändå varit en bra dag vilket känns härligt! Började jobbet vid 07:30 och så hade frukost ute på gården tillsammans allihopa där vi hade dukat fint och lyxat till det, jättetrevligt var det! Efter det så blev det lite jobb inne på avdelningen med arbetslaget där vi hade reflektion och utvecklnigsarbete, bra diskussioner blev det och det tog inte allt för lång tid vilket var skönt. Man hann liksom inte trötta och bli slut i huvudet på något sätt som kan hända ibland haha. Trevlig lunch tillsammans ute i solen blev det också och under eftermiddagen så hade vi föreläsning på förvaltningen, vid 14:30 så tackade jag för mig och åkte hemåt. Nöjd och lite tankad på positiv energi av jobbet för en gång skull :).


Lyxfrukost!



Detta kändes nog mest lyxigt med jordgubbar haha.


Post-it-lappar, älskart! haha!


Nu har jag tittat ikapp på Grey´s anatomy och om cirkus 30 minuter så är det dags för mig att åka mot stallet för ridlektion. Åker ut till landet med mamma ikväll, så veckans ridlektionsinlägg kommer troligtvis lite senare än vad det brukar göra. Ha det så bra så länge, hejsvejs!

Av Elin - 24 maj 2018 18:16


Vänner, har haft en tuff eftermiddag idag. Hade ett möte på jobbet som tog mer psykiskt än vad jag egentligen hade räknat med och nu så är jag bara så fruktansvärt förvirrad. Känns som att jag knappt vet vad jag heter liksom. Livet blir inte alltid som man planerat och just nu så är jag bara så jäkla besviken, ledsen, less och bara allmänt slut. Samtidigt som jag känner mig helt känslomässigt avtrubbad så känner jag mig också så jäkla skör och det är så kämpigt att försöka hitta en balans i all denna röra. Jag vet inte vad jag vill, om jag vill och kan. Allt är bara som ett frågetecken, det ända jag vill är att allt ska bli bra, men jag vet inte hur.....

 

Så. Jag låter bloggen vara idag och ska försöka tanka energi och lust till att gå upp och jobba imorgon igen.

Av Elin - 24 maj 2018 12:45


Hej på er vänner! Nu kommer ett inlägg om igår kväll. Var ju på Gröna lund igår för att kolla på Icona pop och jäklar vad bra de är alltså!


Jag åkte mot Grönan direkt efter jobbet, kom fram tidigare än vad jag trodde så gick runt litegrann vid Skansen, cirkus, grönan och så och så passade jag på att äta lite middag utanför Skansen då jag fick lite abstinens hehe. Så mysigt att få sitta utanför i solen och äta och längta lite till allsången börjar.

Kändes som att jag var hemma <3.


Jag lyckades komma in till grönan tidigare än väntat också, så gick runt lite där och satte mig i solen och njöt lite, sedan bytte jag plats och ställde mig vid rullstolsplatserna för att vänta in mitt sällskap, sällskapet var samma som sist och det var så härligt att vi blev ett litet gäng där!

Jag och Alexandra på plats!


Vid 20:00 så kom Icona pop och jag njöt hela tiden, de är så jäkla grymma och sprider så sjukt bra energi omkring sig! Sedan vet jag efter några av deras allsångsbesök att de är så himla ödmjuka och snälla också! Men som sagt, sjukt bra drag och sjukt bra live var det, dock så saknade jag en av mina favoritlåtar och det var inte så jättelänge som de höll på heller, så det blev ett litet tråkigt avslut tycker jag. Höjdpunkten var ju självklart när låten "I love it" drogs igång och fick hela publiken att hoppa och sjunga med, så härligt! Det var verkligen en riktig energibomb och jag var så glad och lycklig när vi lämnade grönan!

 


Fick skjuts hem och jag tror att vi alla tre i bilen var lite övertrötta då vi skrattade så magen värkte halva vägen hem haha. Kom väl hem vid 22:30 kanske och då var det bara att hoppa i sängen lycklig efter en kväll med påfyllda musikendorfiner!


Av Elin - 23 maj 2018 16:57


Yepp, en sån dag har det varit idag och fortfarande är. Började min dag med ett besök på Olmed, visste inte riktigt om det var för arm eller ben eller båda, det var som tur var för båda. Det gick så himla bra och jag har fått två ortopedtekniker som är helt suveräna! Armen fick jag med mig hem och ska prova att rida med den på fredag, ska bli spännande då det är en protes som är tänkt att jag bara ska rida med. Benet fick jag tyvärr lämna kvar då det behövs lite anpassningar på den, men provade att gå i den och jag älskar den! Har inte haft en bra benorotes på flera år och kroppen har fått tagit mycket stryk på grund av det, men nu jäklar så kanske jag har fått en bra igen!

Efter Olmed så åkte jag hem en snabbis och dumpade armen, sedan åkte jag till jobbet. Det har känts som att det varit en lång dag idag trots att jag kom två timmar senare. Missade en rolig aktivitet imorse också vilket var synd. Har jobbat till 16:30 iallafall och nu sitter jag på tåget på väg till Gröna lund för konsert med Icona pop!

Haha, en aning förvirring på Olmed idag uppstod när det var armar, händer, fötter och ben typ överallt.

Av Elin - 22 maj 2018 22:19



Ibland så kommer den och jag blir helt knäckt. Ibland är den starkare än mig och oftast så kommer den när jag som minst anar det. Ibland så kommer den, dödsångesten. Ångesten som äter upp hela mig. Ångesten som gör att jag tappar allt. Att jag tappar all kontroll över mitt liv och kroppen bara skriker för att försöka ta bort allt som gör ont.

 

Tårar. Illamående. Sömnsvårigheter. Ilska.

 

Jag blir förlamad både fysiskt och psykiskt och vet inte vad jag ska göra för att det ska kännas bättre. Jag blir arg. Arg för att den tar över. Arg för att jag inte orkar vara strark. Arg för att jag inte litar på min kropp. Arg för att det ska behöva vara så här....

 

Det kommer att bli bättre, jag vet det. Men just nu så gör allt bara så jävla ont.



Av Elin - 22 maj 2018 18:34


Heeeej på er! Nu har jag kommit hem efter en dag ute på vift!


Trots att jag gick och la mig tidigt igår så orkade jag knappt att öppna ögonen när klockan ringde imorse, men det var bara att gå upp och se glad ut helt enkelt! Idag har jag jobbat mellan 8-14 och som alltid så har dagen gått fort, dock så har ju jag gått runt och tänkt att det varit måndag idag och inte tisdag haha. Det har hänt mycket på jobbet under de två semesterdagar jag haft, så det var lite att ta ikapp med information om jag säger så. Sedan så var det också lite att ta ikapp på dokumentation och självklart att umgås med barnen. Vi var ute under hela morgonen och förmiddagen, sedan blev det innelek och jag satte mig med dokumentation, fick lite flyt idag med alla bilder och texter, men hann inte göra klart allt.

Rörigt värre med pärmar, bilder och allt möjligt haha!


Direkt efter jobbet så åkte jag in mot kansliet för Stockholms läns ridsportsförbund då det var dags för Para-möte. Vi var ett litet större gäng idag och tyckte att vi kom fram till många bra saker, men mest var nog lite recap sedan sist och planera lite  framtid. Är verkligen så kul att få jobba med detta och jag känner att jag lär mig nya saker varje gång! Så härligt att känna att allt  bara stämmer liksom och känns helt rätt i magen, det är ju det här jag brinner för så enormt mycket!

Jag tyckte att jag kände mig helt rörig med alla papper och sånt, men fick höra att jag var kreativ istället, det lät bättre haha!


Efter två timmars möte så tackade vi för idag och så åkte jag hemåt. Nu sitter jag i skrivandets stund och äter middag samtidigtg som jag skriver här till er. Ska slänga in en tvätt i maskinen och sedan så ska jag bara sitta i soffan och vila upp mig efter denna dag. Vi hörs, kram på er!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards