lyckopillerelin

Alla inlägg under maj 2018

Av Elin - 21 maj 2018 14:38


Hej på er vänner! Mitt internet strulade imorse när jag kom hem och orkade inte bråka med det just då, så det blev ingen uppdatering då hehe.

 


Men nu fungerar det som det ska igen, ås vi tar det från igår! När vi hade haft vår avslutning för utbytet igår på Strömsholm så var det lite fri lek. Jag vilade lite undertiden som resterande av gänget gick på en liten shoppingtur, sedan möttes vi upp på Markan för att äta glass i det fina vädret. Middag blev det på Thotta där vi bodde, det blev den vanliga italienska buffén som vi brukar beställa när vi är där och så hade vi det bara allmänt chill och trevligt tillsammans sista kvällen ihop.

Fint dukat var det!


Idag stod klockan på 05:30, var trött som ett as men packade ihop det sista och sedan så fick jag skjuts till tåget. Lite vemodigt att lämna Strömsholm, men var så skönt att få åka hem till Stockholm igen!

Möttes av detta på köksbordet innan jag lämnade huset, så gulliga tjejer från Tyskland verkligen!!



Kom hem vid 9 ungefär och kastade bara av mig kläder och packning för att sedan bara få lägga sig i soffan och andas lite. Har varit helt fantastiska roliga och inspirerande dagar på Strömsholm och har verkligen haft det superhärligt, men då var så himla skönt att få komma hem igen haha. Samtidigt som jag hela tiden har längtat hem så har jag ändå inte velat åka hem. Det har varit så himla lugnt och skönt och lite landetkänsla över dessa dagar också.


Hann landa lite hemma, duscha (och framför allt borsta håret som jag inte har gjort på typ två dagar eftersom jag glömde min hårborste hemma, så drygt haha!) Sedan så åkte jag iväg för ett möte som jag inbokade lite spontant på vägen hem imorse.


Nu har jag tagit en fika och tänkte börja packa upp från helgen. Imorgon blir det jobb som gäller! Ha det bra så länge, kram på er!


Av Elin - 20 maj 2018 15:06


Hej på er vänner, över ett dygn sedan jag tittade in här sist och mycket har hänt!


Vi hade några timmars workshop tillsammans allihopa efter studiebesöket på ridklubben igår eftermiddag. Då fick vi i grupper av olika slag fick diskutera och jämföra frågor om integration, tävling och hästens välfärd. Riktigt spännande och jag tror att vi alla var väldigt nöjda med eftermiddagen och vi alla hade lärt oss massor kändes det som haha.

Fika, såklart!


Efter cirkus en timme efter workshopen så samlades vi på baksidan och hade under min ledning ett musikquiz/introtävling som jag satt ihop, härligt med snacks, bra musik, bra sällskap, skratt och vint väder!


Efter det så samlades vi för att åka till Västerås för middag på Brasseriet. Trots förberedda beställningar så tog det lite tid att få maten, men det glömdes direkt när alla hade fått sin mat. Jag tog torsk med spenat, sparris och färskpotatis och det var sinnessjukt gott!! Brukar för det mesta beställa fisk ute på resturang då det oftast blir godare än när man lagar fisk hemma. Men denna maträtt tror jag var bland det bästa jag ätit! Jättemör och smakrik fisk med goda tillbehör, här snackar vi foodporn hehe!

Alltså, på riktigt! SÅ gott!!


Till efterrätt blev det rabarber med lakritsglass och då kan ni säkert gissa vad jag tyckte om mest....lakritsglassen såklart ja :).

Vid 22 så tackade vi för oss och åkte tillbaka till Strömsholm för att sova.


Idag stod klockan på 07:00 och jag var fruktansvärt trött! Men det var bara att gå upp och äta frukost, strax efter 8 så började vi med CUS-möte under tiden så tyskarna hade möte på sitt håll. Så mysigt att sitta ute i solen och äta frukost och att det redan var så pass varmt vid 7 på morgonen liksom.


Vi hann beta av ett helt gäng med punkter och låg före i schemat ganska så bra. Vid lunchtid så gick vi upp till Thotta för att äta lunch ute i solen tillsammans allihopa!


Nu har vi predcis haft lite utvärdering och jag väntar in gänget när de har gått sin promenad för att sedan hänga med och köpa glass!


Imorgon tidigt på morgonen så åker jag hem mot Stockholm igen, så vi hörs när jag kommit hem!

Av Elin - 19 maj 2018 12:39


Hej p åer snyggingar! Trodde inte att jag skulle hinna titta in här under dagen, men det fick jag visst!


Just nu sitter jag inne på mitt rum och vilar lite, behöver lite tystnad för att vila huvudet också, så jag hoppar att steka i solen haha. Idag började vi vid 09:45 och på schemat stod det studiebesök på Stora Ekeby Ridklubb. Det blev en bra rundvandring och härligt med lite hästdoft också hihi. Det var iallafall uppskattat av oss alla tror jag och tyskarna fick bomba med frågor under hela tiden :).



Efter rundvandringen så blev vi bjudna på lunch, perfekt att sitta och äta med bra sällskap och se ridlektioner på ridbanan!



Efter lunchen så blev det lite fotning och sedan så tackade vi för oss och åkte tillbaka till Strömsholm.



Nu alleles strax så ska vi mötas upp och så ska vi ha workshop tillsammans i några timmar innan det är dags för middag ikväll! Vi hörs, måste kila!

Av Elin - 18 maj 2018 21:45


God kväll på er vänner! Har ni haft en bra kväll? Min har varit supertrevlig, men nu är jag helt slut!


Eftermiddagen och kvällen här på Strömsholm har varit toppen! Efter att jag hade vilat lite undertiden som de andra gick rundvandring här så samlades vi alla vid slottet där det väntades en guidad tur där inne, ingen av oss har varit där inne så även vi Svenskar var nyfikna haha. Men vi började med en fika ute på gräset och efter lite väntan så fick vi äntligen komma in och lyssna på slottets historia som var väldigt intressant.

Jag satt och väntade på skjuts ner till slottet i solen :).


Det är ju så fruktansvärt vackert vid slottet, så telefonen med kameran på var alltid i högsta hugg på oss kändes det som haha. Ännu bättre var ju att vädret har varit fantastiskt!


Guidningen inomhus var väldigt intressant, häftigt att så mycket gammalt fortfarande finns kvar och att hästarna alltid genom åren har varit en röd tråd här på Strömsholm. Folk får säga att detta ställe är överskattat hur mycket som helst, men enligt mig så kommer Strömsholm alltid att vara något extra och speciellt!

Högst uppe i slottet så hade de även kyrkan, alltså hur vackert är det inte?!



Efter guidningen så var det lite fritid, så vi passade på att fräsha upp oss lite och sedan så var det dags att åka till Westerqwarn för middag tillsammans. Det blev grillbuffé och efterrät och det var väldigt trevligt. Nu har vi kommit tillbaka till Thotta där vi bor och jag sitter i sängen och skriver till er. Imorgon kommer det att bli en ännu mer hektisk dag, så vi får se när jag hinner uppdatera här. Nu måste jag iallafall försöka sova, så jag orkar med morgondagen!

Solnedgången på vägen hem :).

Av Elin - 18 maj 2018 13:54


God eftermiddag på er vänner! Sitter just nu inne på mitt rum här på Strömsholm och vilar upp mig lite. Det är så himla intensiva dagar och mycket stå och gå, så jag får helt enkelt prioritera lite vad jag gör och när jag kan vila för att orka med så mycket som möjligt. Idag hade vi iallafall sovmorgon, vid 09:45 körde vi igång med lite recap på kansliet där vi gick igenom vad som hänt sedan sist vi sågs för ett år sedan i Tyskland, gick hysat fort.


Sedan så gick vi vidare för att titta på lite clinic, intressant och roligt att se på, kul också att det var en gammal Vällingbyare som red, det tyckte jag var mest intressant att se hans utveckling! Man blir ju typ alltid så sjukt motiverad när man får titta på duktiga ryttare och höra bra tränare prata, något som vi kom fram till var att ridningen och utbildningen såg ungeför likadant ut både i Sverige och Tyskland.

 



Efter clinicen så gick vi till Markan för att äta lunch och just nu så är resterande av gänget på rundvisning av Strömsholm. Jag har ju gått den turen några gånger så kände att jag kunde skippa den och istället vila upp mig inför resten av dagen och dagarna. Det har än så länge varit en fantastisk dag och det känns som att alla är väldigt nöjda so far. Nu ska jag fortsätta att vila upp mig. Hörs sen!

Av Elin - 17 maj 2018 21:22


Hej väeer, ledsen för så sen uppdatering, men dagen har verkligen gått i ett! Inte förs nu så har jag haft tiden att skriva här då jag åkt från det ena till det andra och varit allmänt stressad haha.

 

Började iallafall jobbet vid 10:30, firandet av förskolans dag pågick för fullt och jag tror att alla barn var väldigt nöjda med att få se och prova massa experiment på gården! Trots att det har varit sjukt kallt idag (jag gick till och med i tröja och vinterjacka ute haha) så blev det lunch ute, korv med bröd stod på dagens meny. Resterande av dagen har bara flutit på, trots att vi inte haft full barngrupp idag så tyckte vi alla vuxna att barnen var otroligt jobbiga, men tror vi har glömt lite hur det är när man är inne då vi mest varit ute i det fina vädret under veckan haha. Jag tackade för mig vid 17 och begav mig sedan vidare!

 

Hipp hipp hurra för förskolans dag!


Jag begav mig vidare till centralen direkt efter jobbet som sagt, eller jag hann inte längre än till Bromma då tunnelbanan började strula, fick helt plötsligt jättebråttom till SJ-tåget och insåg att jag troligtvis inte kommer att hinna. Gick av vid Bromma, beställde en taxi och så körde han mig till Sumpan för att det var närmre, hann med några minuters marginal, men tajt var det! Tackvare taxichaffören så hann jag kan jag säga haha!

Haha, så här åker jag tåg!


Vid 20:00 ungefär så anlände jag till älskade Strömsholm där jag kommer att spendera de närmsta dagarna tillsammans med CUS och ett helt gäng Tyska unga ridsportengagerade tjejer. Förra året så åkte vi till dem och nu är det deras tur att åka till oss. Har inte alls varit pepp under veckan, men nu när jag träffat alla och så så tror jag att det kommer att bli några toppendagar här! Vi möttes på Gula hästen och åt middag och nu så har vi sagt god natt för dagen!

Min sköna säng!


Jag har packat upp lite kläder och kommit i ordning och ska alldeles strax sova tror jag, är helt slut efter denna intensiva dag haha!

Av Elin - 16 maj 2018 17:45


Hej på er alla i värmen, galet vad varmt det är idag alltså! Smälter typ bort, men jag ska absolut inte klaga!


Idag har vi haft en utflyktsdag på jobbet. Eller, vi har varit i Hässelängens parklek mellan 9-13 ungefär. Barnen såg mest fram emot att få ha picknick haha. Men vi har gungat, lekt i klätterställningen och haft det jättemtsigt både personal och barn. Jag var glad för att det blev pannkakor till lunch också och även barnen haha!

Så här jobbar vi på Orange när ingen orkar vakta packningen hehe.


Så fint när allt börjar växa och det är sommar!


Min ena kollega hade även bakat, så efter lunchen när alla barn ville leka vidare så tåg vi vuxna en paus med kaffe och fika, så lyxigt!


Vid 13 så kom vi tillbaka till förskolan, lekte lite inne när vi hade våra raster och sedan efter mellanmålet så gick vi ut på gården och lekte. Vid 16:30 slutade jag och sedan gick jag en sväng och handlade och nu har Sofi precis kommit hit, så hör av mig senare, bye!

Av Elin - 15 maj 2018 21:08


I torsdags när jag jag var ledig från jobbet så passade jag på att åka till Elgiganten och shoppa lite. Allt började väldigt smidigt, men när jag var halvvägs så fick jag vända för att åka till elgiganten i Barkarby istället för Bromma dit jag skulle först. Har länge funderat på att köpa en kapselmaskin istället för att ha snabbkaffe eller hela tiden behöva ta fram min stora kaffebryggare, så himla svårt att göra till två koppar då tycker jag! Så jag surfade runt lite och valet landade tillslut på en Bosch Tassimo Yivy 2-KLICK, bra pris och enkel. Dock så tog det några dagar innan jag verkligen vågade prova den och när jag väl gjorde det så ville den inte fungera, det gick när jag valde vatten, men när jag stoppade i en kapsel så blev det typ kaffe överallt, trodde först att den var trasig tills jag tillslut insåg att den var felmonterad. Snabbt fixat och nu används den flitigt här hemma kan jag säga! Är så nöjd och vill knappt sluta dricka kaffe bara för att jag vill leka med den hehe.


Köpte tre olika slags kapslar också, favoriten är ju lätt Chai latte hehe.


 

Tycker att den passar perfekt i mitt lilla hörn! Vattenkokaren fick en plats i skåpet som tas fram när vi är fler än en och vill dricka te haha.

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards