lyckopillerelin

Alla inlägg under oktober 2018

Av Elin - 19 oktober 2018 15:20


God eftermiddag på er mina kära vänner. Har ni haft en bra fredag so far? Min har gått i en rasande fart kan jag säga!

 


Min dag började med att klockan ringde klockan 5 imorse. Har en semesterdag från jobbet då jag ska tillbringa helgen i Göteborg (igen haha) för en helg fullspäckad med massa ridsport! Packade ned det sista, gjorde mig klar för att åka in till centralen för att ha gott om tid till tåget som skulle gå 06:45 och sedan gick jag in på SL och kollade så inte tågen var försenade, tur att jag gjorde det då det var tågkaos hos SL haha. Det blev bara att ta en Uber in (fan vad jag älskar Uber när det är tågkaos och man har ont i kroppen!) Hann med tåget och strax efter 10 så var jag framme i Göteborg på hotellet där jag mötte upp min ena arbetsgrupp då vi skulle ha möte.


Vi jobbade på i några timmar, sedan gav vi upp då vi behövde mat i oss. Vi tog en tripp in till stan för att se vad vi skulle äta. Vi hamnade på en fantastisk resturang vid namn Tugg där de bjöds på SJUKT goda hamburgare! Typ bland den godaste halloumiburgaren jag ätit, så gott var det! Dit måste jag fler gånger!

Mums!


Sedan gick vi tillbaka till hotellet igen, jobbade lite till och nu sitter jag inne på mitt rum och andas lite. Om några minuter så dyker ytterligare en styrelsekollega upp, då ska vi förbereda oss lite inför ett evenemang vi har ikväll och sedan blir det nog fullt ös medvetslös resterande av helgen. Vi hörs imorgon kopmisar, när och om jag får tid! Puss!

Av Elin - 18 oktober 2018 16:14


Hej på er vänner! NU kan jag uppdatera er om hur jag hade det igår kväll! Äntligen så var det dags att åka till Cirkus för att få musikalfrossa i två timmar på första parkett till musikalkonserten "Från Broadway till Duvemåla".

 


Hade inte så jättehöga förväntningar faktiskt, men jag blev helt blown away till max! Från första tonen till den sista så satt jag med rysningar över hela kroppen, för jäklar vilka stora röster som stod på scenen! De var Emmi Chirstensson, Niklas Asknergård, Laila Adéle, Emil Sigfridsson, Malena Tuvung och sedan pruducenten och ideéskaparen av hela denna konsert och turné, Viktoria Tocca. Några mer och några mindre kända med andara ord, men jag förälskade mig i allihopa! Det bjöds som sagt på massa bra musikalmusik från de största men också från de lite mindre musikalerna. Låtar från Chess, Phantom of the opera, Grease, Kristina från Duvemåla, The greatest showman, ett helt gäng med Disneylåtar, Cats, Miss Saigon, ja ni fattar! Saknade några låtar som jag verkligen hade trott skulle vara med, men det är förlåtet eftersom att det var så fruktansvärt jäkla bra, vart har dessa solister varit i hela mitt liv egentligen och varför har jag inte lyssnat mer på dem?!

Musikalskorna på såklart!



De startade hela konserten med att sjunga Circel of life från Lejonkungen.


 

Emmi Chistensson var helt bedårande vacker!


Malena Tuvung sjöng bland annat en helt fantastisk version av "Don´t rain on my parade", annars älskade jag hennes version av Memory från Cats, så hjärtskärande vackert!


Emil Sigfridsson bjöd oss på Anthem, som höll ungefär samma klass som Körberg bara lite mer ansträngande för Emil kanske, men ruskigt bra!


Viktoria Tocca sjunger "Somewhere over the rainbow" också så otroligt vackert så det nästan gjorde ont!


Laila Adéle, vilken otrolig pipa hon har och sjukt vad bra det var under gospellåtarna!


Niklas Asknegård sjöng bland annat "Guldet blev till sand" som blev allsång då publiken såklart kunde den, lite synd då man hade velat höra honom hela tiden, men kul idé ändå. Han spelade bland annat Robert i Kristina från Duvemåla 1999 på Cirkus, blev en aning starstrucked trots att jag visste att han skulle vara med haha.


Så fina!



Det var som sagt hög musikalitet hela tiden på scenen, sjukt mycket humor och roliga mellansnack och så tyckte jag ju att tjejernas klänningar var helt SJUKT vackra så alla såg ut som prinsessor! En helt underbar konset iallafall trots några saknade låtar. Efter konserten så kom gänget ut så man kunde få prata med dem, jag hade dock knappt någon röst då jag har hostat sönder min, men en gruppbild med mig och allihopa blev det. Svävade på moln på vägen hem, alla var så himla trevliga, ödmjuka och fruktansvärt begåvade!

<333


Idag så har några av dem kommenterat denna bild på min instagram och tackat för alla mina hyllningar, hur gulligt?! Får ni chansen så tycker jag absolut att ni ska se denna konsert!



Av Elin - 17 oktober 2018 20:19


Vänner, kör en kort bloggpaus idag! Har helt glömt bort att titta in här och nu sitter jag på konsert och kommer inte hem förs sent! Nu ringer det in, slut på paus och dags att köra igång andra akten! Lovar att ni får veta allt imorgon haha!

Av Elin - 16 oktober 2018 19:20


God kväll på er vänner! Nu är jag hemma efter en lång dag på jobbet och en sen kväll igår!


Tänkte att jag skulle skriva om gårkvällens TV-inspelning som var grym! Trodde när jag kom hem från jobbet att jag hade fått feber, men inte enligt min termometer och med yttepyttelite mat i magen och lite friskluft så mådde jag bättre. Tog mig in till SVT så jag var där vid 18 och mötte upp Jesper. Tradition med inspelning av Så ska det låta liksom :). Man har ju ingen aning om vilka artister som kommer att vara med (de hade verkligen gjort ett bra jobb med att dölja det, tidigare år brukar man kunna gissa sig till vilka som kommer).


Efter några timmars väntan så var det äntligen dags att komma in till studion, få krama om världens bästa studioman (kvinna) Pernilla och inta våra platser, inte världens bästa men ändå helt ok! En stor lycka var att studion såg ut som den brukar göra jämfört med förra året haha. De artister som var med var Ellen Bergström, Chris Kläfford, Peter Harrysson och Anna Carlsson. Var så glad när jag såg Chris Kläfford och Peter Harrysson är ju legend vad gäller detta program!


Det blev ett superprogram och en superinspelning! Jag tror aldrig jag har skrattat så mycket under en inspelning förut! Sarah var helt underbart rolig med hennes klockrena kommentarer, Ellen Bergström var så speedad och ibland lite blond haha och Peter Harrysson var också sjukt rolig! Det märktes att alla var debutanter av de tävlande vilket också gjorde att det bjöds på massa skratt! Så ja, massa skratt, massa underhållning men också massa grym musik såklart! Tyckte att Sarah var mycket bättre som programledare detta år än förra, hon kanske har övat under året haha, det kändes iallafall sjukt bra att få se henne igen!



Vid 23 så var vi klara för dagen och Jeppe och jag tog en Uber hem till mig och somna typ på stört! Detta program som spelades in kommer att vara premiärprogramet, men säger till när det visas på TV så ni får se en liten del av det jag fick se hihi. 

Av Elin - 15 oktober 2018 17:41


Hej på er vänner. Haha, jag hade tänkt att titta in här när jag satt på tunnelbanan, men glömde helt bort det! Det var riktigt tufft att få upp imorse, mådde så himla dåligt inatt av någon konstig anledning. Menmen, klev upp med gråten i halsen, åkte till jobbet och började dagen med ett möte, sedan har jag suttit och bokat teater och lite annat resterande av dagen typ. Åkte hem i ilfart, duschade, bytte om och åt lite och nu sitter jag på bussen mot TV-huset där det vankas inspelning av Så ska det låta! Nä vänner, nu måste jag titta framåt så jag inte blir åksjuk!

Av Elin - 14 oktober 2018 11:52


Hej på er finingar! Sitter just nu på tåget mot Stockholm, dock så är vi minst två timmar försenade för nu, vi har ännu inte lämnat Göteborg än, har så himlans mycket otur när jag ska hem härifrån varje gång haha!


Om igår då, vilken fantastisk kväll det blev alltså! Elin och jag gjorde iordning oss och så var vi framme vid Operan vid ungefär 17:30, lagom tid med andra ord. Jag hade verkligen inga förväntningar alls förutom att två av mina favoriter på musikalscener skulle briljera då de var med i föreställningen. Martin Redhe Nord spelade Quasimodo, honom har jag bland annat sätt i Cabaret och The book of mormon och tyckte att han redan då var suverän. Sedan är även Emil Schillén med i ensamblen och honom har jag sett framför allt i Livet är en schlager och tyckte att han var helt fantastisk, så ja de två herrarna hade jag höga förväntningar på med all rätt haha.


Vi satt längst fram såklart hehe! Så jäkla cool scen och salong by the way, första gången jag var på Göteborgsoperan :).


Det blev lite shopping i pausen, som jag inte alls hade räknat med hehe. Men det var ju värsta himmelriket för mig, massa billiga musikalsaker och när jag trillade över notalbum till Chess och Kristina från Duvemåla så var det ingen tvekan om att jag skulle köpa dem!

Chess har jag längtat efter i över 10 år haha!


Vad tyckte jag om föreställningen då? Alltså, jag är helt blown away-fortfarande! Så jäkla mäktig föreställning på alla sätt och vis, satt med rysningar typ hela tiden kändes det som och när man trodde att det inte kunde bli mäktigare så höjdes ribban ännu högre! Så bra musikalartister, så mäktig musik, så otrolig häftig grafik som gjorde att det påminde lite om 3D, ljud, ljus, kläder, ja allt var helt outstanding! Kan inte riktigt förklara, men det var så otroligt pampigt på något sätt och Martin som spelade Quasimodo, alltså lägg av så bra han är!! Marsha Songcome som spelade Esmeralda var också helt amazing!

 

Efter föreställningen så åkte vi tillbaka till hotellet, åt en sen middag på Pizza hut och sedan så gick vi upp på rummet och sov, sjukt nöjda med kvällen!

 

Idag gick vi upp vid 9, åt frukost i lugn och ro för att sedan packa ihop och skiljas åt.

 

Nu sitter jag som sagt på tåget, vi har fortfarande inte börjat åka från Göteborg och klockan är snart en timme efter beräknad avgång. Vi får se när jag kommer hem helt enkelt. Vi hörs, kram på er!



Av Elin - 13 oktober 2018 16:21


Hej på er vänner! Sitter just nu på hotellrummet här i älskade Göteborg! Det var inte alls så länge sedan som jag var här sist och det är alltid härligt att komma tillbaka!


Vaknade vid 10:30 och mådde inte så jättebra, var lite orolig att jag hade fått feber under natten, men piggnade till efter ett tag som tur var. Packade ihop lite saker och sedan så åkte jag in mot stan och tänkte att det var skönt att ta det lite lungt så här en lördagsförmiddag, men där fick jag! Min tunnelbana var inställd och resterande var sena, så jag fick panikboka en Uber med en sjukt otrevlig chafför som inte ville hjälpa mig att komma till centralen så fort han kunde utan att bryta några lagar, kom tillslut fram och spurtade igenom centralen till mitt SJtåg och när jag satte mig på min plats så hade jag 3 minuter tillgodo, bra jobbat måste jag säga haha!


Kom hit till Göteborg vid 15:30, gick till hotellet och vilade lite innan Elin knackade på. Nu ska vi fixa oss inför ikväll då vi ska på musikal på Operan, så spännande! Hör av mig imorgon när jag sitter på tåget, kram på er och ha en fortsatt toppenlördag!



Av Elin - 12 oktober 2018 19:58


God kväll på er vänner. Är helt slut i kroppen efter kvällens ridlektion alltså, det var riktigt tufft idag!


Tvingade mig till stallet, trots att jag inte var på topp i kroppen. Trodde att jag hade feber i eftermiddags, strax innan jag skulle bli upphämtad i Vällingby för att åka till stallet så kändes det som att jag skulle spy och var helt skakis och yr. Så ja, det var mycket som talade emot men jag tvingade mig till stallet iallafall och tänkte att det värsta som händer är att jag får hoppa av tidigare från hästryggen och åka hem.


Fick min lilla stjärna Billy denna gång, har saknat att sitta på hans rygg! Idag var andra gången som jag red med min nya benprotes och det känns inte helt bra än alltså. Första gången stod jag ut, denna gång krigade jag mig igenom lektionen genom att ta många djupa andetag och vila när jag behövde. Kände efter 30 minuter att jag ville hoppa av och ge upp, men tänkte alltid en liten stund till och sedan så var lektionen slut, då tog kroppen helt slut ett tag då jag knappt kunde stå på benen. Jaja, bortsett från att jag många gånger tänkte på att tänka bort all smärta så gick det helt ok, eller nja något sämre kanske. Jag känner mig så himla klumpig, så himla sne, har sjukt dålig kroppskoordination, dålig balans och spänd när jag sitter på hästryggen nuförtiden. Vet inte vad det beror på men är sjukt frustrerande! 


Billy var ruskigt pigg idag, men det är bara härligt då han blir lättare att jobba med då! Vi jobbade på volter, mycket framdelsvändningar  som jag fick till några riktigt bra och sedan så körde vi lite galopp. Då hade han verkligen eld under fötterna och det blev så himla fina fattningar! I slutet när vi travade av dem så kändes det också som att både han och jag blev stadigare och han började söka sig nedåt, dock så orkade inte jag hålla kvar honom där hela tiden men det kändes ändå helt okej. Nu dröjer det två veckor innan det är dags att sitta upp igen, hoppas jag orkar för jag mår så mycket bättre i huvudet när jag får rida!


 

<3!



 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards