lyckopillerelin

Alla inlägg under november 2018

Av Elin - 10 november 2018 15:26


Hej på er vänner! Herregud vad skönt det var att få sova ut idag utan att någon klocka ringde!


Idag har jag spenderat min dag hemma. Har varvat mellan att städa och att kolla på film. Eftersom jag har väldigt ont i kroppen så orkar jag liksom inte att städa och hålla igång hela dagen utan att ta paus. Så jag städar i 30 minuter, sedan pausar jag i en timme ungefär och sedan fortsätter jag. Ungefär så har det sett ut hela dagen. Om några timmar så kommer det gäster och då är det dags för Avokadofest! Woop woop! När jag var i Göteborg på Bokmässan för några veckor sedan så fick jag feeling då det var frossa i avokado på lagerhouse haha. Så jag har förberett kvällen idag genom att städa, dekorerat och förberett så det bara är att sätta igång och fixa alla avokados innan alla kommer. Nä vänner, nu måste jag hoppa in i duschen innan Sofi kommer hit för att hjälpa till!

...

Av Elin - 9 november 2018 22:22


Hon säger att jag flyr. Flyr från det jobbiga och alla känslor. Att jag måste försöka hitta ett sätt att kunna återhämta mig både fysiskt och psykiskt samtidigt som jag är i nuet utan att vara rädd. Det är så jävla svårt det här. Varje gång jag känner att jag börjar få lite kontroll över livet så händer det något. Något som gör att jag tappar fotfästet igen.

Som om det inte är tillräckligt med skit. Som om jag inte redan tycker att det räcker. Jag vill att det ska bli bättre, jag vill vara glad och må bra igen, men jag orkar inte göra något för att det ska bli bättre. Jag är för trött, för slut. Om jag knappt klarar av att ta enkla beslut som middagsmat eller boka in ett möte, hur tusan ska jag kunna ta ett beslut som i så fall kommer förändra hela mitt liv och göra att jag måste kämpa ännu mera än vad jag gör nu för en tid. Det är så läskigt, vet varken ut eller in och för första gången så tvekar jag på om jag verkligen är tillräckligt stark för att klara detta om jag säger ja...

Av Elin - 9 november 2018 14:40


God eftermiddag vänner. Är lite nere idag för jag har så ont och fick skippa ridningen, igen. Men tänkte att jag skulle skriva om hur kvällen var igår!


Jag var till en början inte alls taggad och var lite off. Kände att jag inte hade någon lust att vara på ett ställe med massa personer, högljutt och trångt. Men när vi väl kom på plats så blev det lite bättre. Vi kom sjukt tidigt, så till en början så lämnade vi bara av oss jackorna i garderoben och tog lite julfika. Första glöggen och lussebullen för min del denna säsong haha.


Fick krama på Sarah också. Hade inte en tanke på att hon skulle vara där och när jag såg henne så blev jag en aning förstelnad och kände inte igen mig själv. Blev så nervös och vågade inte gå fram för att säga hej, som tur var så hade jag ju Jeppe med mig som såg till att jag fick krama om henne, vågade dock inte prata med henne haha! Väl inne i salongen så hade vi sådärbra platser och när jag hade satt mig ned så fick jag syn på Helen Sjöholm, dog ännu mer och blev ännu mer nervös haha. Men sedan började det och jag kunde koncentrera mig på annat haha.


Det var en fantstiskt föreställning. En jazzmusikal som de sa att det var. Ingen typisk musikal, men med massa fin musik i och framför allt massa humor! Henrik Dorsin, Anton Lundkvist, Katrin Sundberg, Vanna Rosenberg och Peter Dalle bland annat. Ett helt fantastiskt gäng! Premiärpubliken brukar jag älska, men den var liiiiiite seg i låtarna, men vågade däremot att skratta och jubla högre måste jag säga. Framför allt när det faktiskt blev lite tokigt under en scen, älskar när sådant händer, då är det live på riktigt!!


Fick krama på Helen under pausen lite snabbt! Efter det så kunde jag knappt stå på benen för jag var så skakis! Så konstigt, jag brukar inte vara så nervös längre men igår så var jag så himla feg och tillbakadragen...


Bästa Vanna!


Vi alla fick varsin julklapp i slutet hihi.


Kvällen avslutades på bästa sätt, kramar av Vanna! Alltså, denna kvinna, har inte träffat någon varmare och snällare person i hela mitt liv! Tar sig alltid tid att ses och prata, så otroligt ödmjuk och fin människa! Hon säger att vi är fantastiska och kärleksbombar oss hela tiden fast det är vi som bara vill kärleksbomba henne, helt fantastisk är hon både som människa och inom sitt yrke!

Av Elin - 8 november 2018 15:54


Vänner, idag blir det en bloggpaus här. Dagen går i ett och hittar inte riktigt tiden att sitta ned och skriva ett långt inlägg. Sitter just nu inne i stan med en kaffe och inväntar Jeppe samtidigt som jag pratar med Julia i telefon, hör av mig imorgon, kram!

Av Elin - 7 november 2018 21:29


Ni vet uttrycket "Det kom som ett brev på posten". Så skrattretande sant.

Ett brev på posten och livet blir så där brutalt skört igen. Pulsen ökar. Paniken kryper på. Det kanske inte syns på mig, men inombords är allt totalt kaos. Sömnlösa nätter, ilska, förtvivlan, rädsla och hat. Ångesten som långsamt äter upp mig inifrån undertiden som jag väntar på det där läkarbesöket. Jag börjar känna efter mer, litar inte på min kropp. Den har ju svikit mig en gång, så varför skulle det inte kunna hända igen? Jag går runt och tänker att något dåligt ska hända mig. Ständigt rädd för att sätta mig i situationer som känns läskiga, där jag inte har kontroll. Jag kan ju dö.

Jag är friskförklarad men rädslan av att cancern kan komma tillbaka får jag leva med för resten av livet. Cancern kan lämna din kropp, men aldrig ditt liv som jag har fått lära mig från Ung cancer. Men jag hatar det! Hatar denna vidriga sjukdom! 


I december är det dags för en återkontroll igen. Jag är livrädd.

Av Elin - 7 november 2018 16:48


Hej på er älskade ni! Herregud vad trött jag är idag, min hjärna har typ inte kommit igång än känns det som!


Efter gårdagens läkarbesök så blev det en sömnlös natt, eller jag somnade jättesent så sov bara i några timmar innan klockan ringde. Upp vid 7, åkte till jobbet och hann jobba i drygt en timme innan det var dags att åka. Hann typ med att säga godmorgon till all personal och alla barn, boka in några möten och packa upp ett gäng med nya reflexvästar till barnen innan jag åkte till Hallonbergen.


Väl vid Hallonbergen så var det dags för mig att prova ut min rullstol. Det gick ändå snabbt måste jag säga, lite finjusteringar, MASSA information och sedan var jag typ klar. Stannade kvar lite extra för att prata med min arbetsterapeut också som är en stor hjälp i hela denna cirkus/kaoset/mardrömmen!


När jag var klar där så åkte jag vidare tillbaka till jobbet. Då började jag att markera upp alla reflexvästar så personalen ska slippa ta tid från barngrupp att göra det och sedan så hade jag ett möte på två timmar med ett gäng kollegor. Både ett intressant möte, men lite kaosartat av olika anledningar haha. Men vi ska nog se till att få till detta med Hållbar utveckling också, vi kan allt! Detta resulterade i att jag kom från jobbet 1,5 timme senare. Slutade egentligen klockan 14, men gick vid 15:30, oooops haha.


Skulle iväg på ett ridsportsuppdrag ikväll, men jag ha gått hela dagen och inte mått så himla bra, så känner att jag behöver vila ikväll så kanske jag blir av med detta eländiga virus som jag haft i snart tre veckor! Ta hand om er vänner, kram på er!

Av Elin - 6 november 2018 19:56


Hej på er vänner. Oj vilken dag jag har haft! Kom på vid 18 att det enda jag druckit på hela dagen var en halv kopp kaffe vid 10, har liksom inte haft någon tanke på att få i mig vätska denna dag!


Trodde heller aldrig att denna dag skulle ta slut för att jag har farit och flängt så mycket! Dagen började iallafall klockan 8 med ett möte på tre timmar på förvaltningen, eller rättare sagt lite kompetensutveckling kanske jag ska kalla det. Vi diskuterade jämställdhet under dessa timmar. Först var jag lite skeptisk, men när diskussionerna i min grupp började ta fart så kändes det mycket bättre och jag hade det väldigt trevligt!


När vi hade avslutat vid 11 så rusade jag till förskolan i ilfart. Kom med andan i halsen, droppade av allt och gick sedan och åt lite. Skippade rasten och jobbade på istället till 13:30 då jag var tvungen att gå igen för läkarbesök. Först ett snabbt läkarbesök på vårdcentralen med min underbara läkare, förlängd sjukskrivning till årsskiftet och sedan ett besök till. Det tog typ bara 15 minuter, så när vi hade önskat varandra god jul och gott nytt år så åkte jag vidare till Solna för dagens andra läkarbesök, denna gång på ortopeden. Ett nervöst möte för min del av olika orsaker, men när han åter igen var 30 minuter försenad så förvandlades nervositeten till ilska istället. Så respektlöst, avskyr att vänta på läkare som inte kan klockan! Mötet gick iallafall helt okej.


När vi hade sagt hej då så beställde jag en Uber och åkte tillbaka till Hässelby för en föreläsning med jobbet. Kom 20 minuter försent på grund av bilköer, men what to do liksom. En bra och inspirerande föreläsning om ledarskap, utveckling av förskolan och lite sådant. Föreläsaren hade grym humor och fick alla att sitta och lyssna helt okej i två timmar, bra gjort måste jag säga! Härligt att få avsluta arbetsdagen med ett gäng goda skratt!


Tog en tur genom centrum innan jag gick upp till lägenheten och nu har jag precis hoppat ut från duschen. Nu tänkte jag kolla på ett TV-program som jag missade i söndags, kram på er!

 

 

Av Elin - 5 november 2018 21:05


Hej på er vänner! Har precis kommit hem från Spånga efter en härlig middag med mams och paps.


Min födelsedag började med att klockan stod på 8 och att jag pratade med lillebror hela morgonen fram till att jag kom till jobbet vid 9. En trevlig pratstund och en trevlig start på födelsedagen måste jag säga! Sedan har det varit jobb mellan 9-15:30. Härligt att komma tillbaka till vardagen samtidigt som det är lite stressigt haha, men kul att få träffa alla kollegor iallafall och få skratta lite med några utav dem. Suttit på lite möten, gjort lite annat jobb ändå haft det ganska så lugnt faktiskt. Skönt! Efter jobbet så gick jag och köpte en tårta att ha med till mamma och pappa, gick hem facetimade med Sara och Sofi ett tag och sedan så åkte ajg mot Spånga för middag. Blev grillat, mums! Vi har mest pratat jobb, Grekland och musik haha. Har haft en fin födelsedag med fina presenter och massa fina grattishälsningar, är så lyckligt lottad!


Nu ska jag förbereda lite inför morgondagen och sedan är det dags att sova. Imorgon blir en sån där dag där jag kommer åka fram och tillbaka hela dagen!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards