lyckopillerelin

Alla inlägg under februari 2019

Av Elin - 20 februari 2019 18:26


Hej på er vänner. Det går lite upp och ned med bloggandet just nu, men det är nog för att det går väldigt mycket upp och ned med mig också haha.


Har haft två hemmadagar, igår och idag. Kom inte upp ur sängen förens vid 12:30 igår då jag hade så ont och var så slut. Så tog det bara lugnt hemma och försökte att ladda batterierna. Idag har kroppen ändå varit liiiite bättre, kom upp ur sängen lättare iallafall haha. Åkte mot Olmed på eftermiddagen för att gipsa foten igen och göra en ny benprotes, kanske inte ett sådant besök man vill ha när man har så pass ont, men det måste göras och det kanske är bra att göra det just då, så man vet exakt vart kroppen är extra skör. Gick bra och jag tycker att vi alltid har en bra dialog när vi ses. Förutom att varje sånt här besök oavsett om det är läkare, ortopedtekniker, psykologer eller något annat gör mig helt slut! Jag är så less på detta just nu och att allt bara tar en sådan tid. Varje dag så funderar jag på om min situation är akut. Har jag så ont så det klassas som akut? Är jag så ledsen så det klassas som akut? Är jag så trött så det klassas som akut? Jag vet inte, jag vet bara att jag är S Å trött och har S Å ont. Hela tiden och det känns som att jag får "stå ut" och pressa mig själv för mycket varje dag.

Jepp, så här kan det se ut haha.


Gick förbi Coop på vägen hem och sedan var det bara att gå hemåt för att äta lite middag. Dessa timmar iväg har nu gjort mig ännu mera trött och att kroppen skriker, trots att jag nu under två veckor tid har gått på medicin fyra gånger om dygnet. Nu ska jag försöka hänga en tvätt, ta en dusch och sedan får vi se hur mycket klockan är. Imorgon är det tillbaka på jobbet. 

Fin solnedgång på vägen hem :).

...

Av Elin - 18 februari 2019 21:04


Vänner, fortfarande fylld med massa olika känslor och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att orka just nu. Tar en dag i taget och tittar in här de dagar och stunder jag känner att jag har något vettigt att skriva helt enkelt.

Av Elin - 17 februari 2019 21:52


God kväll på er mina vänner! Har kommit hem och är helt slut efter nästan en hel dag ute på vift. Jag som inte hade något alls planerat denna helg hehe.

 

Blev en spontantur för att se Ghost idag! Att få träffa Lizen och dessutom se musikalen igen kan man ju inte tacka nej till liksom! Vi såg den på premiären i september, så det var kul att få se den igen efter ett gäng månader när de blivit ännu mera varma i kläderna. Vi sågs innan iallafall och snurrade runt lite i närheten för att hitta något att äta och dricka kaffe, efter ett tag så gav vi upp letandet på den perfekta platsen och satte oss på Starbucks haha.

Trött, men vem blir inte piggare av smink och dejt med fin vän + musikal!


Vid 15 så satt vi på våra platser, ganska högt upp på balkong, men denna gång såg vi helheten bättre jämfört med på premiären då vi satt absolut längst fram. Tyckte att tiden gick så himla fort alltså, men insåg när Lizen sa det smarta att vi har sett den förr så vi visste ju vad som skulle hända att det var förklaringen haha. Grymt bra även denna gång, alla ljuseffekter och sådant såg man tydligare denna gång och de är ju så sjukt häftiga och snygga effekter så man blir galen! Hade fortfarande lite svårt för Maria Lucia Heiberg Rosenberg från Danmark som spelar Molly, GRYM musikalartist med en grym röst, men svårt att hänga med när hon pratar lite dansk/svenska (finns det ens ett sådant ord?! Haha), Peter och Bruno är lika fantastiska och Gladys Del Pilar är ju helt outstanding, både rolig och grym röst! Dansarna kan man inte glömma heller, fantastiskt duktiga! Kul att få se denna musikal igen innan den slutar spelas!


Efteråt så fortsatte jag mot Spånga för grillmiddag hemma hos föräldarna och lite uppdatering, nu ska jag gå och sova. Är heeeeeeelt slut! Såg ni btw Så ska det låta ikväll? Om inte, så gör det och lyssna noga en halvtimme in i programmet när Chris Kläfford sjunger en helt fantastisk låt som golvade mig totalt när jag satt i publiken!

Av Elin - 17 februari 2019 11:07


Idag är det äntligen dags för Så ska det låta igen!


Jag vet att det kommer att bjudas på massa massa skratt, det kommer bjudas på sjukt bra musik och massa annat, jag lovar att ni inte vill missa detta avsnitt! Ni kanske redan har förstått att jag sitter i publiken under detta program hehe. Så slå på SVT1 klockan 20:00 eller titta på SVTplay när du vill, gört bara gört!

Av Elin - 15 februari 2019 19:09


Denna vecka startade väldigt tufft och det har hängt kvar under veckans gång, men den har också varit fylld med massa skratt trots allt.

 

Jag vet inte hur ni brukar göra, men jag försöker alltid att avsluta min dag genom att fundera lite på några guldkorn som uppkommit under dagen som jag sedan kan försöka spara i minnet och tänka tillbaka på när det känns tungt. Ännu viktigare blir det när man har tuffa dagar under en lång tid. Har väldigt mycket guldkorn trots motgångarna denna vecka ändå måste jag säga och ikväll ska jag försöka somna till de goda tankarna.


Mina guldkorn denna vecka:

Måndagen hoppar vi över, för den var kass! Men kände så här efter jobbet.


I tisdags så hade jag en liten grupp med barn på jobbet, jag fokuserar mycket på språk i denna grupp och då blev det ett nytt favoritspel där alla barn får chansen att uttrycka sig och diskutera med varandra vilket är kul. Ett av barnen fick frågan "Om du fick bestämma något, vad skulle du bestämma då?" Svaret kom efter en liten stunds tänkande "Då skulle jag bestämma att alla ska vara snälla och att man inte ska slåss." Fina underbara barn, älskar deras kloka tankar! <3


I onsdags så stannade en förälder utanför mitt kontor och sa att den dagen jag inte sitter på kontoret och säger godmorgon glatt så kommer han nog inte veta vart hen ska ta vägen, det börjar bli en härlig vana att mötas av ett leende varje morgon tyckte hen. Ytterligare ett guldkorn från den dagen var såklart att det blev en snabbfika med Lisa efter jobbet!


Igår var det många guldkorn, en bra dag med andra ord. Alla hjärtans dag, så himla mycket skratt i personalrummet! När jag tänker tillbaka på våra diskussioner så fnissar jag lite för mig själv fortfarande. Det blev också lite spänning efter bankrånet i Hässelby gård, idioti att råna en bank, men intressant att spana efter snygga poliser hehe + att jag alltid har velat vara med i Beck eller så och det kändes nästan som att jag var det för de var så mycket pådrag och drama haha! Sedan fnittrar jag lite åt andra roliga konversationer jag haft med fina människor i min omgivning och såklart att dagen avslutades med Lisa Nilsson.


Idag vaknade jag upp och tänkte sjukanmäla mig, kändes inte bra att åka till jobbet då jag hade så ont, men jag ignorerade min magkänsla (dumt, jag vet!) och åkte ändå. Hade ett jättefint samtal med en kollega om framtid och självförtroende. Hon peppade mig rejält, höjde mig till skyarna och blev nästan lite arg på mig för att jag förminskar mig själv och inte ser allt bra jag gör just nu. Gick hem från jobbet och kände mig lite mer värdefull och bättre på mitt jobb, så skönt att få avsluta veckan så med tanke på hur den började!


I helgen så ska jag VILA. Har så ont och tänkte faktiskt gå och sova redan nu.


Av Elin - 15 februari 2019 15:24


Hej på er vänner. Nu ska vi se om jag kommer igång här igen, eller om det bara blir inlägg när jag är iväg och gör massa roliga saker och inte är riktigt lika ledsen, en dag i taget helt enkelt.

 

Igår så var det då äntligen dags för Lisa Nilssons premiär på Rival. Var inte så jättepepp till en början, men som vanligt när jag väl är på plats så känns det bättre. Fick med mig mamma i sista sekund och så möttes vi utanför Rival, minglade lite innan det började, drack lite bubbel och kollade efter kändisar hehe.

Alla fick varsin goodiebag på sin plats :).


Vid 19:30 så kom hon ut på scenen och vilket ös det var från början till slut! Älskar stäminngen i publiken när det är premiärer, så taggade, så mycket ös, jubel och applåder! Lisa var outstanding, så bra blandning av låtar, massa humor men också allvar. Hon visade upp allt hon kan verkligen och det var så himla bra! Grym på att steppa, grym på dialekter, självdistans och vilken jäkla röst hon har alltså, när hon bland annat rev av Whitney Houstons "I have nothing" på ett sätt som kändes som att tiden stod still samtidigt som man var i kyrkan och Gud var i centrum när alla bara jublar och applåderar mitt i låten för att det är så bra! Självklart så bjöd hon också på hennes klassiker som alla kan utantill typ och ja, pratade om kärleken, ensamheten, längtan och livet i allmänhet. Rekomenderar er varmt att åka till Rival för att se denna stjärna på scenen, för hon är helt briljant!

Så fantastisk vacker är hon också!


Alla fick varsinn ros på vägen ut, alla hjärtans dag till ära :).

Av Elin - 12 februari 2019 20:17


Vänner. Livet är inte alls kul just nu av olika orsaker. Nya saker händer varje dag och jag känner att jag inte riktigt orkar med allt. Just nu så känns allt så himla hopplöst. Framför allt så avskyr jag att vara negativ och bara skriva om dåliga saker här. Så tråkigt för er att läsa menar jag och jag blir less på mig själv för att jag är så ledsen hela tiden. Så jag tror att jag pausar här i några dagar och ska fösöka samla på mig lite positivitet innan jag tittar in här igen.


Tack och förlåt.

Ta hand om er. Kram!

...

Av Elin - 11 februari 2019 19:24


Bryt ihop och kom igen.


Ibland så måste man bara försöka tro på de där klyscherna. Hur ledsen man en känner sig. Vill bara försvinna idag, den positiva känslan jag känt sedan i onsdags är totalt bortblåst. Nu är jag så förvirrad, så osäker på mig själv och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Den känslan jag hade för några veckor sedan, att jag håller min koncentration ett tag, sedan kommer jag tillbaka till verkligheten och får lite panik av det. Just nu så känns allt så himla hopplöst och jag blir så frustrerad och besviken på mig själv för att jag inte klarar av ett litet litet snesteg eller motgång utan att helt bryta ihop.

 

Vart går egentligen gränsen när det är akut eller inte? Hur jobbigt ska det kännas innan man verkligen får säga att man inte orkar mer. Ställa in och skita i alla åtaganden?

 

Nä vänner, förlåt. Ska försöka sova nu. Vill bara sova och hoppas på att allt är bra imorgon. Att något mirakel har skett...

 

 

 


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards