lyckopillerelin

Alla inlägg den 4 maj 2011

Av Elin - 4 maj 2011 23:15


Red som sagt Brolle idag. Måste ha varit säkert 3,4 år sedan som jag red ett dressyrpass på den hesten och jag var väldigt skeptisk i början hur det skulle gå. Minns honom som en ganska svår häst som jag inte kunde styra eller hålla kvar på volten. Men jag måste ändå säga att jag insåg efter ikväll att det kanske berodde på mig, att jag inte var så duktig på att rida då.


Jag vet inte riktigt hur han är som sagt men enligt mig så tyckte jag att han var ganska seg i början. Men när vi hade gått en liten kortis i skogen så blev han lite piggare.


När vi kom tillbaka in i ridhuset så samlades vi på volterna och skrittade igång dom ännu lite mer. Han var en aning stel i början och jag gav nog upp lite för snabbt. Men när jag insåg att jag verkligen var tvungen att jobba och rida hela tiden för att hålla honom i form och i en bra skritt så gick det genast mycket bättre. I traven tänkte jag mycket på att rida på frammåt men inte för fort. Av någon anledning så tyckte jag att det var lättare i högervarvet och han blev inte lika tung i handen där heller så det gick mycket bättre då och det flöt på bättre. 


Medans den andra volten fattade högergalopp så skulle vi flytta undan dom på öppna delen av volten och första gången så gick det verkligen jättebra! Kände hur han klev på bra och allt. Resten av gångerna fick jag inte till samma känsla men jag såg ändå lite i spegeln att han flytade på sig. När dom hade galopperat klart så fattade vi högergalopp. Det gick bra att fatta, men eftersom han tar så stora språng så hittade jag inte riktigt takten i högerskänkeln så galoppen kändes väldigt ojämn och konstig.


Tog en skrittpaus och bytte till vänstervarv, då passade jag på att länga tygeln oxå eftersom han blev lite för tung i handen och jag dom rider med en hand kände att jag inte skulle orka att hålla ihop honom hela lektionen om jag red med lite for korta tyglar.


Gjorde samma övning i vänster varv (flytta undan dom på öppna delen medans dom andra galopperade) och det gick helt ok, hande gärna velat att han flyttade sig ännu mera men man kan ju inte få allt ;). Vänstergaloppen gick betydligt mycket lättare, eftersom jag hande längre tyglar så öste han på mer och då kände jag takten lättere, han var lite pigg så han ökade mer och mer ett tag så var tvungen att hålla emot lite ibland, men det gick bra ändå :P.


I slutet av lektionen så blev det lite dramatik med Rebecca så vi skrittade av hästarna lite längre än väntat så fick Å konsentrera sig på Rebecca istället ;).


Är iallafall mycket nöjd med lektionen, gick betydligt mycket bättre än vad jag trott. Skulle mycket väl kunna tänka mig att rida honom mer nu när jag inte får Jissa.


Lyckopiller

Av Elin - 4 maj 2011 21:36


Hejsan hoppsan!


Har haft fullt upp idag med. Jobbade till halv 5, fick vara på stora avdelningen idag och det är alltid lika kul! Som jag skrev igår så tycker jag om att hoppa runt lite bland olika avdelningar. Det är helt sjukt hur fort dagarna går egentligen! Efter den här veckan så jobbar jag bara i en vecka till sen är det slut. No more, gaaalet asså! Kommer sakna allt.


Iallafall, kom hem och åt middag sedan åkte jag till stallet. Red på lilla Brolle igen. Gick helt okej faktiskt men mer om det berättar jag lite senare.


Jag har varit så grymt deppig och arg dom senaste dagarna utan någon anledning. Asså jag har det ju lite tungt nu av olika anledningar och så men jag har verkligen varit nere dom senaste dagarna och sen när jag pratar med mamma så låter jag skitarg helt plötsligt. Välkommen pms.


Nä, leta igenom kylskåpet kanske ;).


Lyckopiller

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards