lyckopillerelin

Alla inlägg under september 2009

Av Elin - 22 september 2009 22:45

Tja!

Skola idag då..en rolig svenskalektion med Krister och sedan vänte på friendsmöte....hunderhöll Tina,Randi och Mats lite grann och sedan var klockan 1330 då vi skulle ha möte.
Kom hem ca 15, tog det lugnt, åt middag och sedan till stallet för att hålla Grape sällskap, men såklart så var hon på sitt trötta humör så hon satte mig i arbete hela kvällen xD fast roligt hade vi.
Jag: Jag har ingen navel.
Karro: Har du inte? :O
Jag: nej.
Karro: men hur fick du då mat förrut?
Jag: *tänker en stund* ingen aning xD
eller
Stella: men mocka någon gång då.
Karro: *mockar* Jag ska mocka SKITmycket idag!
HAHA jag garva så jag fick ont i magen xD
Världens bästa Grape! :D <33


Av Elin - 21 september 2009 22:15

Tja fan!

Gick upp vid 7 efter 4 timmars sömn, jag kunde verkligen inte somna låg och grät, hade ångest och tänkte på heeelt fel saker tycker att jag lär mig varje kväll och faktiskt skjuter undan tankarna men efter ett tag så kommer dom upp igen!
Var i skolan en snabbis, börjar känna lite frustration inför engelskan men förhoppningsvis så blir det bättre när jag får Ingrids stöd!
När jag kom hem så var Carro här! (mammas kompis) så nu ska jag vara barnvakt om ett par månader tihi längtaar :D.
Åkte till överbys ridskola för att hjälpt till på handikappsridningen och sedan så blev jag hämtad av mami så åkte vi direkt till VRS fast svängde såklart förbi donken påvägen måste ju äta lixom :P.
Kände mig som en dålig stallvärd idag hehe fast ibland så måste man ju hålla karrobäst och Hannah sällskap oxå :D! Karro lärde sig att cykla bak och fram (jag vet vi är fullt normala-film kommer upp senare xD).
Aja, blev uppäten av sötisen bolibompa sen hehe lille plutten(lilla och lilla xD) men morot är ju gott så man måste ju få äta lite på händer och ansikte xD.
Nää nu ska jag kolla klart på TV xD bye <3
Fruktar för morgondagen :S Hur ska jag försklara för T när hon inte förstår-äh fan skiter it!


Av Elin - 20 september 2009 22:00

Tja.

Sov till 11 idag efter en dålig natt, blev inte så mycket sömn pågrund av frustration och tårar men tillslut så somnade jag :P.
Rebecka och jag cyklade till stallet (Rebecka cyklade och jag satt bak xD). Camilla jag och Rebecka hade skötarkurs sedan så hängde vi lite i stallet...mamma kom och hämtade mig och hemma under kvällen har jag bara slappat, tänkt och tänkt.
Fan att allt ska vara så jävla svårt, jag orkar verkligen inte, vill ha dig tillbaka i skolan igen så jag känner mig trygg det räckte med det lilla du sa och satte dig ner med mig innan sommarn vill se dig varje dag vill prata med dig varje dag du anar inte hur mycket det betydde KOM TILLBAKA OCH HJÄLP MIG!!!


HAHA ni två! <3


Av Elin - 19 september 2009 22:45

Tja!

Gick upp vid halv 9 fick skjuts av mamma till brommaplan där USEK hade en kick off-den var rolig och lärorik sedan så åkte vi och bowlade och efter ett tag så kom Katta! Åhh vad jag har saknat henne!!
Aja, kom hem åt middag annars så har jag bara hängt hemma och deppat och tänkt.....lite för mycket tror jag :S.
Aja ska kolla klar på freaky friday nu....see u <3
<33


Av Elin - 18 september 2009 23:00

Många människor blir nedstämda någon gång i livet. Om nedstämdheten djupnar och går över i en depression behöver du hjälp från sjukvården.


epression är en psykisk sjukdom, men gränsen mellan vanlig nedstämdhet och sjuklig depression är delvis flytande.

Naturligt nedstämd

Att hamna i en svacka, att känna sig låg eller helt nere, är en naturlig del av livet. Vissa dagar vaknar du på ett strålande humör och andra dagar vill du bara dra något gammalt över dig och sova bort hela dagen. Orsakerna varierar och är individuella. Du kanske har bråkat med en vän, är trött eller har det besvärligt på jobbet. Nedstämdheten kan också bero på att du befinner dig i en fas i livet då du lättare blir deppig. En del blir deppiga under det mörka vinterhalvåret, andra under våren.

Att bli nedstämd är särskilt vanligt i livets olika övergångsperioder, exempelvis när du blir tonåring, flyttar hemifrån, kommer i klimakteriet eller går i pension. Under dessa perioder är det bra om du tar dig tid att stanna upp och funderar över vad du behöver göra för att må bra igen. Andra svåra situationer i livet som kan göra dig nedstämd kan vara en uppsägning, svår sjukdom, ekonomisk kris eller en nära anhörigs död.

Alla reagerar olika på livskriser. En del kan komma över kriser snabbare än andra. Det beror på tidigare erfarenheter av krissituationer, personlighet, arv, typ av förlust och stödet från vänner och anhöriga.

En period av naturlig nedstämdhet eller sorg kan ibland övergå i en depression.

Depression

En viktig skillnad mellan nedstämdhet och depression är att nedstämdheten håller i sig under minst en tvåveckorsperiod om det är frågan om en depression.

En depression kan ge många olika symtom. Att vara nedstämd och ledsen eller att inte känna glädje eller intresse för någonting är de viktigaste. Många drabbas av ångest. Ångesten är ofta värre på mornar och förmiddagar men inte alltid.

Du kan bli orkeslös, likgiltig och få dålig självkänsla. Du kan tappa matlusten eller börja tröstäta. Många som är deprimerade sover sämre. Du kanske sover oroligt och vaknar tidigt, eller tvärtom, du sover tungt och länge men känner dig ändå inte utsövd.

Det är vanligt att man vid en depression känner sig värdelös och ansvarig för svåra misstag, till exempel i sitt arbete. Många deprimerade tänker på döden på olika sätt, exempelvis på personer som avlidit. Det är vanligt att tankeförmågan blir sämre och att det är svårare att ta beslut.

Depression kan även ge kroppsliga symtom som förstoppning eller menstruationsrubbningar. Vid en djup depression kan självmordstankar eller planer på att begå självmord finnas.

Som anhörig eller vän kan du se att en person är deprimerad genom att personen förutom att se ledsen ut även får mindre livlig mimik, en annorlunda mer slocknad blick och långsammare rörelser. Du kan också märka att personen har svårt att ta till sig det du säger och fortsätter att upprepa sin negativa uppfattning om sig själv och sin framtid.

Om du misstänker att du är på väg in i en depression bör du söka hjälp i första hand hos din husläkare.

Av Elin - 18 september 2009 22:15

Tja fan ;D.

Skola en snabbis idag då, sedan till spånga med Emma och Erika och åt tunnbrödsrulle gottigt värre :P sedan hem.
Har städat mitt rum nu ikväll annars så har det väl inte hänt så mycket, längtar gaaaaaalet mycket till nästa lördag behöver verkligen ha en ta-hand-om-mig-själv-helg!!!
Ciao ska dra nu <3
<33


Av Elin - 17 september 2009 23:15

Hade Tina hela dagen idag, var en OTROLIG jobbig lektion men skoldagen slutade med skratt så tårarna rann xD.


Red sen, var väl lite mer pepp idag än igår och sen så fick jag ju en av stallets finaste hästar Eloge!! <33 Då blev jag glad :D. Det gick faktiskt mycket bättre idag! så jag fortsätter att kämpa ett tag till har jag bestämt (wow jag tänker positivt :O).
Aja snart ska jag sova ska upp tidigt imorgon!
Ibland fattar jag inte varför jag tänker som jag gör, blir jobbigare för mig själv!


Av Elin - 16 september 2009 22:45

Tja!

Började skolan 1145 hade skapande verksamhet det var kul :P, hade redovisning sedan åkte jag hem, lagade mat och en så länge så hade dagen varit bra, lagade middag och vid 7 åkte jag till stallet, var verkligen inte alls peppad på att rida, men som alltid så är det mimmi och A som lyckades få upp mig í sadeln (vågar inget annat xD).
Ridningen gick supermmegaskitdåligt!!!! faaaaaaaaaan lägger av nu!!!!! men Å tyckte att det gick bra och min älskade Mimmi lyckades få mig på andra tankar så nu är jag lugn igen, inte lika negativ men fortfarande så grämer det mig att det gick dåligt och att jag VEEET att det är mitt eget fel.
Nu ska jag nog sova lite, så jag orkar med morgondagen, hoppas att A kan få mig på bättre ridhumör ist :D
gonatt <33
Saknar dom bra lektionerna som höjde mitt självförtroende!! <33


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards