lyckopillerelin

Alla inlägg den 6 april 2010

Av Elin - 6 april 2010 22:09

Så var man med på ännu en klubbtävling....kanske blir den sista vi får se :).


Kom till stallet vid 0915, bytte om och jag och K fick direkt ta en promenad till fotbollsplanen och hämta stockar mm till terränghoppningen som sker den 1 Maj. Jag var bara med som mentalt stöd hehe. 


Efter det så var det samling och gå igenom dagen. Jag var först ut av märke 2 ekipagen och efter en stund med stress, frågor och övning på ridvägar med K så var det äntligen min tur att komma in på framridningen och hoppa upp på Halla. Började med lite vägar på lång tygel i båda varven och efter ett tag så satte jag igång med trav...jag tyckte att hon gick i en rätt så lugn och taktmässig trav redan från början (även om det kändes att hon var pigg eftersom hon inte gått på några dagar) så jag jobbade inte så mycket med det, utan försökte bara att rida bra vägar på en gång.


Innan jag skulle gå över till collectingring så fattade jag lite galopp och vänstergaloppen gick okej, kändes kontrollerad och mjuk så nöjde mig med en fattning, höger blev det lite sega fattningar med mycket spring i början men hon blir bara hastigare och hastigare ju fler gånger jag försöker och misslyckas så jag gjorde en fattning sen var jag nöjd.


Inne på collectingring så jobbade jag bara i trav och försökte få henne att sänka sig lite och vara kvar i det läget hela tiden. Hon orkar ju inte så länge men stundtals så kändes det riktigt bra!


Väl inne på banan så passade jag på att fatta lite galopp innan startsignal, kändes bra men höger kunde ha blivigt bättre. Själva programmet gick sådär. Första delen av programmet kändes superbra! Vänsterfattingen i galopp blev hur bra som helst!! Men sen efter vänstergaloppen så hände det något, jag vet inte om det var jag som tappade styrförmågan eller om Halla blev rädd eller bara fjantade sig men det blev en väldigt konstig snett igenom sen skulle jag fatta högergalopp och då gick det inte alls, blev FÖR mycket spring och en sen fattning. Sedan tyckte jag själv att det blev en väldigt medellinje och halten blev lite för tidig.


Det hela slutade med en ritt på 86 poäng dvs 61,42% så kom på en 4de plats tror jag. Jag var inte så jättenöjd med resultatet med tanke på galoppfattingen. Men när jag fick se resultatet så var jag ändå ganska nöjd för att det var bättre än det senaste......trodde jag ja, när jag kom hem sen så kollade jag och det visade sig att jag hade ridit betydligt mycket sämre än sist. Då blev jag inte alls nöjd! Men, hör man inte hemma på tävlingsbanorna så gör man inte.


Men det jag inte fattar är varför jag ska ska få börja tävla lokalt, det finns så många andra i stallet som är så GRYMT mycket bättre än mig på att rida, låt dom börja tävla istället jag kommer ändå bara skämma ut mig själv och vrs.



 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards