lyckopillerelin

Alla inlägg den 7 april 2010

Av Elin - 7 april 2010 23:45

Red på finaste idag igen-var riktigt peppad faktiskt bra gick det oxå!


Började med lite tempoväxlingar i skritt och trav, längde traven osv. Hon lyssnade jättebra redan från början så det var bara att hålla henne i en taktmässig trav. 


Eftersom vi var så få så red vi på volter mycket och i traven så orakde hon otroligt länge och jag jobbade verkligen med skänklarna och provade mig fram och shit så fint hon gick då! Hon sa till och med ifrån ibland när det blev för jobbigt men när jag var på igen med skänkeln så kom hon ner igen.


Minskade och ökade volterna lite i trav oxå, jag brukar ha lite svårt att hålla kvar henne på volten men nu när jag rider på As vis så blirdet lättare att hålla kvar henne på lilla volten + att jag använder benen mer oxå. Det jag behöver tänka på är att lite på att hon går bra och att sträcka lite mera på yttertygeln för det är så lätt hänt att den glappar lite. När man ökar volten igen så är det lätt att hon blir lite för hastig men jag försöker att ta det lugnt och försiktigt istället för att stressa henne ännu mera, och ju mer gånger man gör det så märker man förbättringen. Så första delen av lektionen gick verkligen superbra!!


Sen började vi med galopp. Jag kan verkligen inte galoppera på Halla speciellt i höger, hon bara springer och när jag försöker lugna henne så säger Å att jag inte kan trava på volten utan måste fatta galopp, men hur ska jag kunna fatta galopp på en häst som springer som en j*vla solvallahäst!? Nackdelen med att man inte rider själv. Blev allafall lite högergalopp men eftersom jag inte kan hålla takten med skänkeln så håller jag takten med spöt istället och det är ju inte rätt, får försöka prova mig fram och se vad jag kan göra. Vänster gick bättre däremot, där kan jag hålla henne i galopp, det är fortfarande lite klurigt att korta den och bibehålla galoppen och så brukar hon bli rak som en pinne med huvudet uppe i taket men eftersom jag har lättare att hålla galopp i vänster så försöker jag iallafall få ner henne lite mera.


Frågan är hur detta kommer att sluta och vad jag vill. Jag kan inte sluta rida bara sådär nu när klubben börjar engagera sig, jag vill rida Halla för hon är en utmaning, men hon är en alldeles för svår utmaning i galoppen och jag vet lixom inte hur jag ska göra då. Kanske ska leta en ny häst....vi får se.

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards