lyckopillerelin

Alla inlägg den 17 mars 2011

Av Elin - 17 mars 2011 21:32


Blev dressyrlektion på Halla idag, fråga mig inte varför men nu blev det så ;).


I början kändes allt bara fel, jag hade ingen balans så det blev vingligt, Halla gick bara med huvudet uppåt och var väldigt springig och stel. Började med övergångar skritt-halt-skritt, hon lyssnade ganska så bra men hon har lyssnat bättre. Vi skrittade innanför spåret och jag red lite skänkelvikningar några steg på långsidan åt båda hållen, vänster gick lättare då jag kände om jag hade skäneln rätt.


Red fritt sen, travade väldigt mycket på volter för att försöka få henne lite loss i sidorna, efter ett tag så kände jag att hon blev lite mjukare och var mer lättställd. Satt ner i traven under den mesta delen av lektionen, kom på mig själv att jag anväde benen mycket mera och bättre då, eftersom hon är lite skänkeldöv i vissa lägen så var det lättare på något vis att jobba med henne när jag satt ner. Kände oxå att när jag väl fick henne i rätt form och rätt takt och jag slappnade av och bara satt så lirkade hon upp huvudet och började springa på fortare, så insåg då att jag verkligen var tvungen att rida hela tiden!


Fattade lite galopp i båda varven oxå. Galopperade bara rätt så korta sträckor eftersom jag vet att hon lätt blir så springig annars. I Vänster så kändes det jättera, en lugn och taktmässig galopp och när jag saktade av så var hon stadig och travade på med en bra takt och form. I höger så var det lite klurigare, hon blev väldigt för snabb där så galopperade bara några språng sedan saktade jag av till trav, nästan skritt efter några korta fattningar så kände jag hur hon började lyssna bättre. Tyvärr så blev sista galoppen lite för snabb så hon blev lite springig när nästan alla förutom hon galopperade. 


I slutet så kändes det verkligen jättebra! Hon sänkte sig, jag höll kvar henne i rätt form och kände hur hon verkligen jobbade med bakbenen, kunde ha gått lite fortare men sånt är livet. Med tanke på hur svårt jag tycker det är att få ner henne och hålla kvar henne i den fina formen hon var i så kändes inte tempot som det viktigaste ;).


  


Lyckopiller <3

Av Elin - 17 mars 2011 15:15


Shulu!


När jag vaknade i morse så tänkte jag gud vad skönt med fredag...efter några minuter så kom jag på att det bara är torsdag, fail! Har gått otroligt bra och fort att jobba idag. Var ute med barnen själv för första gången (dock bara 6 st) gick jättebra! På uppevilan så gick det oxå bra, snällt och lugnt barn för en gång skull ;).


Mamma hämtade mig eftersom hon ändå åker förbi mig när hon skulle hem från jobbet, vi åkte och handlade lite och nu sitter jag här och tittar på top model...ska fortsätta med. Vi hörs när jag har kommit hem från ridlektionen!


Hej!


Lyckopiller <3

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards