lyckopillerelin

Alla inlägg den 13 januari 2013

Av Elin - 13 januari 2013 18:30




Det är mörkt och kallt ute just nu så jag måste få längta lite till sommaren.


                 

Av Elin - 13 januari 2013 14:46


 


Nu ger jag upp. Inte helt alltså, utan med tentaplugget just idag. Nu har jag suttit i flera timmar i mitt kalla sovrum och läst, svarat på frågor och försökt att tänka logiskt men jag fattar fortfarande ingenting. Denna kurs är otroligt meningslös, tråkig, ostrukturerad och flummig så jag blir helt galen. Det är inte ofta jag ger upp så här med pluggandet eftersom jag är en otroligt envis person, det känns jobbigt redan nu att jag inte sitter kvar och fortsätter att plugga, men på något sätt så inser jag att jag inte kommer bli klokare av att sitta och bli mer och mer frustrerad över att jag inte får in något i huvudet.


Nej, det får alltså gå som det går imorgon, blir jag inte godkänd så vet jag hur tentan är strukturerat och vad jag ska plugga på tills omtentan och blir jag godkänd så kommer jag troligtivs börja gråta av glädje som jag gjorde sist när jag fick resultatet på tentan om utvecklingspsykologin haha.


Nu ska jag dricka en kopp te, titta på TV och kolla runt lite efter biljetter till Thailand. Kanske återupptar pluggandet inatt när jag får ångest över att jag inte har lärt mig allt, time will tell.

Av Elin - 13 januari 2013 11:30


 


Jag inser mer och mer vilken nattuggla jag är. Visst, jag har väl vetat det hela tiden men av någon anledning så har jag valt att förtränga det och nästan försöka motbevisa sanningen. Inte särskilt smart.

Det är som att när jag har borstat tänderna och lagt mig i sängen för att sova så börjar min hjärna att jobba på helvarv. Det är då jag får all inspiration och alla idéer, jag kan till och med börja städa mitt rum lite tyst. Problemet är att när jag väl har börjat fila på någon idé eller nått så är det totalt omöjligt att försöka sova tills jag är klar.

Med tanke på vad jag vill jobba med sen i framtiden eller senare i mitt liv så känns denna metod väldigt dålig. Jag ser framför mig hur dagarna kommer att se ut när det är som värst. Uppstigning klockan fem på morgonen för att ta hand om hästarna, för att sen hinna till förskolan och vara pigg och alert en hel dag med barn och personal, för tillsist åka tillbaka till hästarna igen och motionera och fodra och allt man behöver göra. Sen kan vi lägga till att jag kanske har man och barn samtidigt under den perioden som jag ska ha tid med oxå. Om jag ska orka göra allt detta efter att ha sovit i fyra-fem timmar under natten för att jag har fått "inspiration till något" så tror jag att jag måste överkonsumera kaffe eller nått. Eller kanske bli superwomen?

Ibland önskar jag att jag var en morgonperson. Frågan är om man kan påverka sånt, eller om jag helt enkelt får stå ut med under resten av mitt liv att jag är som mest effektiv på natten?

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards