lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2018

Av Elin - 14 april 2018 17:55


Hej på er! Har ni haft eller fortfarande har en bra lördag i detta fina vårväder?! Min har varit bra trots att jag inte riktigt fått njuta av solen så mycket.

På min agenda idag så har det stått Para-komittemöte. Det var ett himla bra tag sedan som vi hade ett möte sist om man bortser från de tillfällen som vi setts och försökt stämma av i samband med någon annan träff. Jättekul att äntligen få ses igen och prata framtid och utveckling som hela denna helg kommer att bestå av.


Vid 0930 så var jag på plats på Scandic i Alvik där vi håller hus denna gång, dagen har gått väldigt fort men vi har fått mycket gjort och haft riktigt roligt tillsammans på vägen. Vid 16 ungefär så avbröt vi dagens arbete för att titta på de sista ryttarna i världscupen i dressyr.


Nu har jag kommit hem en snabbis. Ska lämna av lite saker, byta om lite och sedan alldeles strax så ska jag bege mig till hotellet igen för en trevlig middag med gänget... Vem vet, det kanske blir den sista i denna konstalation hehe.

Middagsmeny för ikväll.


Nä vänner, byta tröja och sedan är det dags att åka tillbaka, tjing så länge!

Av Elin - 13 april 2018 19:46


Hej på er vänner. Har precis kommit ut från duschen och är så där träningstrött i hela kroppen. Vet inte riktigt om det är en bra smärta eller dålig smärta just nu haha.

 

Dagens ridlektion gick väl sådär. Har sjukt dåligt skälvförtroende just nu på hästryggen. Det känns som jag har tappat allt om hästar och ridning. Det känns också som att jag har tappat massa förmågor som jag hade för några år sedan men som känns helt borta nu, framför allt när jag rider. Har otroligt svårt för att ta instruktioner, minnet är kasst, min kroppskoordination är någon annan stans, min balans likaså och jag känner mig som en riktigt nybörjare på hästryggen. Det är så otroligt frustrerade och ibland så drar det ned mig väldigt mycket, som idag.


MEN, åter till lektionen. Vi red lite hinderbana idag som Anette kallade det för hehe. Det var serpentiner och mycket övergångar. Nyttigt och roligt. Gillar övningar där man verkligen känner skillnaden från första gången man gjorde den till den sista gången. Det svåraste idag var galoppen för min del, att bibehålla den liksom. På något konstigt sätt så trycker Billy in sig mot väggen vilket gör att jag typ fastnar i väggen med ytterskänkeln, framför allt i vänster varv då min protesfot sticker ut lite mer. Det blev iallafall bättre för varje fattning. I höger så kom han igång mer dock så blev det lite felfattningar till en början, men det löste sig efter ett tag.


Annars så tyckte jag att han var rund och fin och alert på skänklarna hela lektionen. I början så kändes han väldigt pigg men på ett bra sätt :). Billy är ju en riktigt klippa, tydlgien så har de gjort samma övningar hela veckan på lektionerna så han hade ju bättre koll än mig ibland när det var halt, galopp och allt haha, han lyssnar även på Anette så när hon säger halt så stannar han utan att jag nästan behöver göa något, så ibland får man försöka jobba mot det haha.


NU ska jag äta middag!


 

Finaste Billyboy! <3.

Av Elin - 12 april 2018 20:13


1. Den där sista minuten innan diskmaskinen eller tvättmaskinen ska vara klar. Jag menar, hur lång kan en minut vara egentligen?! Jag har en dålig vana att slänga i en tvätt alldeles för sent på dagen vilket gör att jag helst vill gå och lägga mig när det är en hel timme kvar innan tvättmaskinen är klar, det kanske gör att jag tycker att den sista minuten är alldeles för lång, men det är lika frustrerande varje gång det händer haha!

Den eviga väntan....


2. När man inte har någon mjölk hemma eller något annat som man glömt att handla. Trots att jag bor typ tre minuter från mataffären så orkar man inte gå ned och handla det som saknas, att ha nära till allt har även sina nackdelar att man kanske blir liiiiite för lat.

Ni kanske ser den gröna coopskylten där längst bort, bilden är tagen från min balkong, så jag borde inte klaga att jag har så nära till affären haha.


3. Hallen. Alltså, det känns som att hur mycket man än dammsuger, tvättar golvet, plockar och allt sådant så är det alltid smutsigt i hallen! Jag vet inte hur många gånger som jag svurit när jag kämpat mig igenom hela lägenheten med att dammsuga, sedan ställt undan den i min klädkammare där den ska förvaras och sedan tagit ett kliv på hallmattan och det fastnar grus och annat skit under fötterna fortfarande, hur är det möjligt liksom?!

Av Elin - 12 april 2018 16:38


Hej på er mina vänner. Mina planer för dagen blev inställda så istället för att fika med Bella så har jag suttit här hemma och gjort lite ridsportsjobb som jag kanske har skjutit på lite för länge.


Det var en kort dag på jobbet idag iallafall, en 8-14dag. Känns som att jag inte har gjort så mycket denna dag faktiskt haha. Vi hade reflektion med vår ena chef på förmiddagen om var väldgit givande och väldigt bra diskussioner + att vi hann göra klart nästan hela stora reflektionsprotokollet (yey). Torsdag innebär också exprimentsamling som jag håller i, idag gjorde vi ett expirement med grädde, karamellfärg och diskmedel. Jag kanske inte var den bästa pedagogen men tror att barnen ändå tyckte att det var kul. Det finns ju ingenting som säger att vi inte kan göra om det en annan dag liksom :). Vid 14 så åkte jag hemåt och handlade lite pärlor till jobbet sedan tog jag med en kaffe upp till lägenheten och satt på balkongen ett tag för att andas ut lite. Nu har jag som sagt gjort lite ridsportsarbete och när jag har publicerat detta inlägg så ska jag titta vidare på Law and order. Vi hörs!

Vi hade avtackning för en kollega idag, gissa om man var mätt efter rasten efter att ha tryckt i sig tre tårtbitar (jag är ju väluppfostrad så var ju tvungen att smaka på alla tre hehehehe).

Av Elin - 11 april 2018 21:16


....verkligen detta.

Av Elin - 11 april 2018 18:47


God kväll på er mina vänner. Har ni haft en bra dag? Min har varit lite tuff men gått i en rasande fart ändå. Hade min sena dag idag på jobbet, eller ja jag slutade 16:20. Har haft extra ont i kroppen de senaste dagarna av någon konstig anledning, kanske på grund av dålig sömn. Nu börjar ju också tiden där man står och går mycket på jobbet eftersom vi är ute längre, jag är så himla dålig på att vila och tänka på min kropp så glömmer lätt bort att jag får ont innan det börjar göra riktigt ont. Vi har fortfarande ganska så full barngrupp om dagarna och man märker det på ljudnivån så huvudet är ganska så slut när man kommit hem haha. Just nu sitter jag i soffan och kollar på Law and order och väntar på att tvätten ska bli klar för att hängas, efter det blir det nog sängen som kallar.

Mysigt med lite värme och sol och ljus när man slutar jobbet. Tar alltid lite tid för balkonghäng när jag kommit hem :).

Av Elin - 10 april 2018 20:59


....

Av Elin - 10 april 2018 18:03


Hej på er vänner. Sitter här i soffan i skrivandets stund och kollar på serier under en filt och tycker lite synd om mig själv. Just nu så känner jag mig nästan lite sjuk, ont i halsen, jätteont i kroppen och allmänt seg i huvudet, kanske är jag bara lite övertrött. Jag har så mycket på min to-do-list i läkarväg just nu så jag orkar inte ens ta tag i det om jag ska vara ärlig, snart kanske, känns som att telefonsamtal och sjukhusbesök aldrig får ett slut eller en paus. Hade som tur var en kort dag på jobbet iallafall, vi var i parken på förmiddagen och sedan gick dagen fort. En sak kunde jag checka av på min to-do-list på jobbet och imorgon får jag ta nästa grej helt enkelt. Tror inte riktigt att jag orkar titta in här mer idag, är för trött. Får gå och lägga mig tidigt idag och hoppas på att jag mår bättre imorgon helt enkelt :).

Snyggt i hallen mellan våra små och storbarnsavdelningar blev det iallafall tycker jag :)

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards