lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2018

Av Elin - 20 april 2018 16:14


Hej på er vänner. Äntligen fredag! Dock så kan jag tyvärr inte inleda helgen med ridning ikväll, surt men min kropp måste vila idag helt enkelt av olika anledningar.


Sitter här i skuggan på min balkong och dricker en magofrapino och äter vindruvor, så härligt. Älskar vädret vi har här i Stockholm idag! Idag har det stått jobb i min kalender mellan 9-15. inledde dagen med att ha lite planering tillsammans med min förskolllärarkollega på avdelningen, det blev mest dokumentationer och diskussioner om hur vi ska jobba med alla bilder vi tar varje dag på barnen. Tiden går alltid som fortast när man har planering och det känns som att man egentlgien inte hunnit med så mycket, men denna gång fick vi nog till det som vi behövde få gjort idag iallafall, alltid nått :). Vi har ju mest varit ute idag på förskolan, innan mellanmålet så hade vi lite kompissamling och tittade på det sista avsnittet av Ugglan och kompisproblemet som barnen verkligen har tagit till sig, så kul!


Nu har jag precis kommit hem efter att ha handlat lite innan jag gick upp till lägenheten och resten av dagen ska jag bara VILA! Har så ont trots värmen och är så trött så jag skulle kunna somna på stört! Men blir nog kvar här på balkongen ett litet tag till och njuter av värmen, imorgon är den ju borta liksom haha.


Nä vänner, åter till min frapino och så Law and order, kram på er!

Av Elin - 19 april 2018 19:26


Okej, här får ni svaren:


Spotify:

Alltså, hur klarade man sig innan spotify fanns?! Är det musik som INTE finns där så blir man ju irriterad liksom! Jag kan inte lämna mitt hem utan att ha något att lyssna på så ja, har jag inte spotify så blir det väldigt svårt, iallafall sjukt långtråkigt när man är på väg till något :).

Här ser ni några av mina spelningslistor :).


Podcast:

Älskar podcasts! Perfekt att sätta på en podd när man ska göra tråkiga vardagssysslor som hänga tvätt, städa, laga mat eller något annat! För det mesta så går jag och sätter på min högtalare och lyssnar på ett helt gäng med avsnitt när jag kommer hem från jobbet. Jag lyssnar på allt möjligt, men favoriten är nog Wahlgren och Wistam.

Här sr ni de poddar som jag lyssnar på :).


Kalender:

Fråga mig inte hur många kalendrar jag har haha. Jag har en viss tendens att dubbelboka mig eller till och med trippelboka mig så jag behöver några kalendrar runt mig för att hålla koll på allt jag gör :). Nu är det så att det som inte står i min kalender det händer liksom inte haha.


Instagram:

Hur rolig är inte den liksom?! Jag tycker att det är superkul att fota och det är så himla enkelt att bara lägga upp en bild och smidigt att följa vänner och andra inspirerande människor. Älskar att scrolla igenom mitt instagramflöde!

Här ser ni delar av min sida, in och följ vettja!


Anteckningar:

Som bloggare så kan jag ibland få värsta snilleblixten och komma på inlägg som jag vill skriva om, typ när man sitter på tunnelbanan, ligger i sängen eller bara har lite tråkigt, då är det perfekt att bara fiska upp telefonen och skriva upp det på anteckningar. Likaså när jag är på språng eller något så kan jag förbereda massa inlägg genom att skriva i anteckningarappen, sparar massa värdefull tid på denna app hehe.

Ja, ni ser ju. Vet inte vad jag skulle ha gjort om inte denna app fanns, skulle väl glömma massa viktiga saker antar jag haha.


Har jag några läsare som känner igen er lite i vissa appar? :)


Av Elin - 19 april 2018 15:13


Hej på er vänner. Jag har haft en sådan himla bra dag på jobbet idag! Vet inte om det beror på det härliga vädret eller att jag fick prata ut hos psykologen igår, men det har varit en jättebra dag iallafall.

 


Gick och la mig jättetidigt igår då jag började må akut illa av någon konsig anledning, men det gjorde ju att jag sov i några extratimmar. Började jobba vid 8 och vi gick ut i det fina vädret väldigt snabbt efter det, härligt! En timme senare så tjoade jag till alla våra barn på min avdelning att vi skulle gå över till parken och leka varpå alla barn blev helt galna och supertaggade haha. Vi tillbingade över en timme där och jag klättrade i klätterställningen med barnen, vi gungade och så hade jag ett jättemysigt samtal med ett av mina skolbarn, det barnet är ganska så krävande, men det var så mysigt att sitta där i solen på gungan och prata med honom i lugn och ro.

 

Haha barnen ville ta kort på mig när jag satt i ena gungan och sedan så bytte vi till en större så fler fick plats tillsammans.


Vi kom in efter 1,5 timme ungefär, åt lunch, sedan gick barnen prova på ett experiment och efter det så var det dags för mig att åka hem. Tråkigt men ändå skönt :). Ni vet, vissa dagar känner man sig som en usel pedagog, men idag så gick jag hela tiden med tanken att säga ja och låta dem få göra det de vill, ibland känns det som att man bara gnäller och tjatar när man jobbar med äldre barn haha. En supermysig dag blev det iallafall tillsammans med kollegor och härliga barn.


Nu har jag kommit hem, sitter faktiskt på balkongen och skriver till er nu samtidigt som jag lyssnar på en bra podd, dricker kaffe och äter från mitt bärfat som jag fixat. SÅ underbart med detta väder alltså! Resten av dagen så ska jag bara ta det lugnt och så får vi se hur jag mår imorgon, om jag orkar rida. Kroppen känns ganska så sliten och jag ska till Göteborg på lördag morgon så vill gärna vara på topp då. Vi får se helt enkelt :).

Vardagslyxar :).


Nä vänner, nu ska jag andas lite vår här på balkongen och så får vi se hur dag slutar :).

Av Elin - 18 april 2018 18:00


Hej på er vänner! Hemma, mätt och belåten och ska alldeles strax börja städa i köket när jag skrivigt klart detta inlägg.


Dagen började med en härlig sovmorgon till 08:45 ungefär, så skönt! Sedan gjorde jag mig i ordning, gick ned till espresso house och köpte en kaffe för att sedan sätta mig på tåget till Solna för att ha ett samtal med min psykolog. Det var ett tag sedan som vi sågs nu, men det var verkligen dags för mig att ta tag i detta igen. Just nu är jag inne i en tuff period så jag behöver någon som jag bara kan spy ut allt hos och sedan försöka få ordning på alla tankar och känslor. Har ju provat att gå till så många olika psykologer men den jag går hos nu känns nog bäst, skönt det! Vi pratade på i en timme och när vi hade bokat in lite fler träffar och jag hade tackat för mig så kändes det så bra att åka till jobbet.


Väl på jobbet (kom så mycket senare än vad jag trodde) så var det full fart på avdelningen. Många barn och högt tempo som vanligt haha. Men de flesta timmarna spenderades i parken och sedan ute på förskolegården, härligt med lite friskluft och glada barn! Slutade 16:30, åkte hem och gick igenom Coop en snabbis för att hämta ut ett paket som jag inte visste vad det var haha. Nu har jag ätit middag och öppnat paketet och kan nu välkomna mina nya favoritskor in till skofamiljen här hemma!

Alltså, hur snygga är de inte?!


Nä vänner, köket kallar!

Av Elin - 17 april 2018 19:39


Heeeeej på er vänner! I´m home, äntligen!


Gud vad skönt att vara hemma igen! Äntligen så sitter jag i soffan och andas ut, men med tanke på hur trött jag är så går jag väl och lägger mig snart skulle jag tänka mig. Det är bland det jobbigaste med att sluta sent, att man i princip hinner äta en frukt och sedan är jag så slut så jag måste sova. Jag märker att det tar på mig mer de dagar vi har APT, det är för långt att vara på jobbet 8-19, tur att det bara är en gång i månaden! Det gick iallafall bra på APTt, bra och viktiga diskussioner och även bra flyt i samtalen när vi hade husmöte tycker jag. För en gång skull så känns det som att vi alla är enade och tycker likadant om vissa saker haha. Nu ska jag sätta på ett program Law and order och sedan blir det bedtime, hörs imorgon!

Av Elin - 17 april 2018 14:30


Tjenixen vänner! Alltså, jag skulle göra nästan vad som helst för att inte behöva jobba till 19 idag då min kropp skriker.


Menmen, hur gärna jag än ville ligga kvar i sängen imorse så åkte jag till jobbet ändå. Snart får jag vila, om några veckor ungefär haha. Idag på förmiddagen så var vi iallafall i skogen vilket var härligt. Trots en stor förskolegård så blir man så himla less på den när man bara står och står där hela tiden, har dessutom noll inspiration till att göra något annat där, jag vet inte, det känns som att jag bara gör det jag måste och inget mer när det kommer till jobb. Jaja, snart blir det säkert bättre :). Nu under eftermiddagen så hade vi matråd med våra skolbarn och så blev det massa pärlplattebygge också, eller mest för barnen kanske :). Nu har jag slutat och sitter inne i personalrummet och betar av min to-do-list med ridsport. Nä vänner, åter till arbetet. Hör väl av mig ikväll skulle jag tro när jag kommer hem :).

Självklart så måste jag ju göra en häst hehe. Men hinner väl lägga ungefär fem pärlor per dag haha.

Av Elin - 16 april 2018 17:45


Hej på er vänner. Alltså jag har sovit i typ över ett halvt dygn, men trots det så vaknade jag imorse och mådde inte så jättebra, så drygt!


Jaja, jag är ju inte så dålig så jag inte kan gå till jobbet, så det gjorde jag idag. Jag började min jobbdag och vecka med att ha reflektion med mtt arbetslag. Tycker att vi har och får mycket gjort nu, känns som att vi är inne i något bra flow :). Efter rasten så blev det ytterligare ett möte och sedan så blev det mellanmål och utelek tills jag slutade vid 16:30. Det har alltså inte hänt så jättemycket idag, samtidigt som det känns som att det har gjort det haha. Jag är iallafall helt slut nu när jag kom hem efter lite handling. Imorgon jobbar jag sent, så ska ta med datorn till jobbet hade jag tänkt för att kunna göra lite ridsportsjobb mellan jobb och APT. Nu tänkte jag äta upp min fantastiskt snygga middag med frukt och bär och titta på serier. Ciao!

Det ser ju inte lite gott ut precis :P.


Kram på er!

Av Elin - 15 april 2018 17:29


Hej på er vänner. Herregud vad trött jag är alltså. Helt slut i både kroppen och knoppen efter denna intensiva men roliga helg.

 


Igår så blev det ju middagb på hotellet, jag var ju bara en snabbis hemma och sedan åkte jag tillbaka för att umgås lite mer med hela gänget. Det kändes viktigt att göra det och ha en bra sista kväll tillsammans med god mat och härliga diskussioner. Maten var supergod, först så tyckte jag att det var lite för lite men efterrätten var väldigt gräddig på något vis så det jämnade ut sig haha. Vid 21:30 eller nått så tackade jag för mig och åkte hemåt för att sova.


Idag kom jag till hotellet vid 9 och då var det bara att köra vidare. Vi pratat ännu mera organisation och även fått delge vårt förslag för viktiga nyckelpersoner inom ridsporten. Kändes som att allt gick hem och alla var väldigt nöjda. Även om det är trevligt att få umgås i kommittén så känns detta beslut som det bästa för alla parter och vi alla är ju där för att se till att paraverksamheten ska utvecklas både bredd och tävling. Ska bli spännande att se hur detta blir framåt-så förväntansfull!

Haha, denna väska stod inne i konferensrummet och jag tyckte att den var så himla söt, så var tvungen att fota den.


Jag kom väl hem till Vällingby vid 15, gick ett varv i centrum men kände att jag egentligen inte hade någon lust att handla något, så köpte en kaffe och gick hem istället. Väl hemma och när jag svirat om till myskläder så ville jag bara andas lite. Resterande av dagen lär jag sitta framför datorn och kolla på serier och så blir det säkert tidigt i säng. Dock så känner jag verkligen att jag är konferensbakis nu, är sig i huvudet och typ småhungrig hela tiden haha. Nä vänner, dags att fortsätta med serietittandet tror jag!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards