lyckopillerelin

Alla inlägg under juli 2018

Av Elin - 7 juli 2018 16:32


Hej på er Vänner! Haha, höll på att skriva hej på er Sverige bara för att jag tittar på matchen samtidigt.


Nu är vi iallafall framme på vårt hotellrum här i Rättvik och vi är så nöjda! Så himla mysigt det är här! Resan hit flöt på väldigt bra, inga förseningar eller sånt vilket var skönt! Nu ska vi vila lite samtidigt som vi tittar på matchen och vid 18:15 går bussen till Dalhalla för konsert, mer om konserten får ni veta imorgon när jag kommit hem till Stockholm på eftermiddagen! Nu lockar matchen min uppmärksamhet för mycket, så vi hörs imorgon! Fan, nu blev det precis mål till England!!

Här reser vi utan att något kan bli snott hehe.


Framme!


Kändes nästan som att komma till Skansen hehe.


Så här bor vi.

Av Elin - 6 juli 2018 20:21


Semester var det ja och vad passar inte bättre än att få sätta sig i lugn och ro och läsa en bra bok?! Har samlat på mig ett helt gäng med nya böcker som jag har planerat att läsa under mina fyra veckors semester. Ni som känner mig vet ju hur mycket jag älskar att läsa och att få grotta ned sig i en kanske ibland alldeles för bra bok. Här har ni ett helt gäng som står på min läslista denna sommar. Har ni läst någon? Någon som är bra eller mindre bra?


Nu ska jag hoppa in i duschen!


Av Elin - 6 juli 2018 15:06


Hej på er vänner! Helt plötsligt så blev jag så fruktansvärt trött så jag kunde gå och sova redan nu, kanske för att jag nu äntligen har semester i fyra veckor!

 


Jobbat kort dag idag på jobbet. Eller, mellan 8-14 iallafall vilket var skönt! Har spenderat dagen ute där barnen haft vattenlek och haft så himla kul! Vi åt lunch inne och under rasterna så fixade jag ytterligare lite saker inför höstterminen. Nu känns det faktiskt som att vi är så pass förberedda som vi bara kan bli med nya barnlistor, scheman, skåp och allt, bara att sätta upp det när vi kommer tillbaka och terminen kickat igång på riktigt! Nästan all personal går på semester efter idag så det känns som att vi alla har varit överspeedade och framför allt partyglada och flummiga då vi längtat så mycket!

Lyx med nybakat i personalrummet!


Lämnat ett snällt meddelande till personalen som ska jobba under sommarförskolan :). Det är ju faktiskt tackvare dem som vi kan gå på semester!


Gick hem vid två och nu har jag suttit på balkongen ett tag och tagit igen mig lite. Resterande av dagen ska jag bara vila, imorgon åker jag upp till Rättvik med Julia för konsert och så kommer jag hem på söndag!


Firat lite semester på balkongen, har nog inte riktigt förstått att jag har semester än och kommer nog inte förstå det förs om typ en vecka haha. Just nu känns det bara så himla skönt att inte behöva jobba mer idag!


Nä vänner, ett avsnitt Allsång på skansen kanske ;).



Av Elin - 5 juli 2018 18:21


Hej på er vänner! Herregud vad trött jag är!


Jag börjar märka både på mig själv och på barnen på jobbet att det börjar bli dags för semester nu alltså! Jag känner att jag har noll tålamod, alltså NOLL! Säger ifrån till barnen på ett tråkigt sätt och det känns som att jag är mer lättirriterad överlag. Samtidigt så är barnen lite uttråkade när vi har börjat plocka undan material som vi inte vill ska försvinna över sommaren och de är extra känsliga och gråtfärdiga för all motgång haha. Idag började jag inte förs vid 10:30 så kunde verkligen sova länge vilket var skönt! Trots det så var jag ju genomtrött när klockan väl ringde vid 9. Det är fortfarande mycket förberedelser inför höstterminen på avdelningen, byta ut barnnamn på hyllor, skåp och sådant och så lite pyntning och nytt material som jag gjort idag.


Något som jag tror att jag inte har visat är en kompisuggla som jag och mina kollegor gjorde klart förra veckan för att introducera detta för barnen efter sommaren. Under en del av vårterminen så har jag och mina kollegor jobbat mycket med vänskap och liknande frågor med barngruppen. Vi har på fredagar haft kompissamlingar där vi bland annat sett "Ugglan och kompisproblemet" från UR och sedan pratat lite om filmerna. För att fortsätta detta så har vi nu skapat en kompisuggla med inspiration från Fredsugglan som jag hittade på bland annat pinterest. Vi har 52 olika utmaningar till barnen som handlar om allt från vänskap till att ta hand om sig själv. Tanken är att barnen ska få ta ett höstlöv varje dag och så gör vi det som står på lövet. Det ska bli så himla spännande att få introducera detta i höst för barnen och jag är så himla nöjd med detta lilla projekt!

Av Elin - 4 juli 2018 17:20


Nu hörni så kommer uppdateringen om gårdagens allsångsdag. Alltså jäklar i min lilla låda vilken dag det var på Skansen!


Att det skulle bli en bra dag visste jag redan innan, men att det skulle bli så här bra hade jag knappt vågat drömma om! Tror baskemig att denna allsångstisdag är en av de bästa som jag varit med om någonsin! Så otroligt mycket skrik, sång, dans och skratt så jag idag vaknade upp typ utan röst och träningsvärk haha! Vet knappt vart jag ska börja känner jag, men smartast är väl att börja från början. Hade Sofi med mig, äntligen! Vi möttes vid Odenplan och så kom vi till Skansen strax efter 8 på morgonen. Det blev lite allsånger, uppsnack och massa fniss innan klockan slog 10 och de öppnade!


  Tryck på play om ni vill höra hur det kan låta utanför skansen innan öppning på tisdagar haha!


Armen åker av som vanligt så den kan passa plats åt oss hehe.


Jag var apnervös att vi inte skulle få de platser som vi brukar ha, men med hjälp av snälla personer omkring oss så löste sig allt väldigt smidigt hihi.Väl uppe på våra platser så var det bara dags att sätta igång att öva allsånger och lyssna på massa soundcheck med alla artister.

Älskade Sanna <3.


Linda Pira


GES


Sarah Dawn Finer <3.

 


Lill-Babs medley


Vid 16 så var det dags att följa fotbollen. Vi hade pyntat och förberett oss under dagen, tyvärr kunde jag inte se matchen, men med Lizen och Rosie och andra dela av allsångsgänget så fick vi bra med uppdateringar ändå hihi.


Samtidigt i första halvlek så fick vi hjälpa kommunikationsavdelningen med lite nya foton på allsångspubliken. De har fått ta bort ALLA publikbilder efter nya lagen så de ville ta lite nya. Vi får se om man syns på någon bild sen hehehe. Dock så var det ju mitt i matchen och lite ostrukturerat, men efter ett tag blev vi klara och kunde förbereda oss på genrep.

 

Tryck på play så kan ni se hur det såg ut. Älskar att Lizen och Rosie tittar på matchen samtidigt, här snackar vi multitasking haha!


Genrepet var superkul, de höll på överraskningen som vi redan listat ut, Sverige vann matchen mitt i genrepet, GES kom ut försent för de fastnade framför fotbollen och massa annat roligt hände haha! Klockan 20:00 så var det äntligen dags för direktsändning och jäklar vilken timme det blev! Så mycket bra musik, GES som sjöng när vi gräver guld i USA och alla är överlyckliga för fotbollen och framför allt så väntades det en helt fantastisk överraskning! Vi hade redan förra veckan börjat prata om att det kanske finns någon chans att alla programledare skulle komma när det var jubileumsår (det fick vi reda på på artistsläppet att det skulle firas). Under hela dagen igår så gick tankarna och teorierna och när vi insåg vilka allsånger som var med under sändningen, när genrepet var lite annorlunda och att några fåglar knappt ville viska någonting i våra öron så sa vi bestämt att "De kommer, allihopa!" Men trots det så var det ju helt förbaskat magiskt att se detta live även om vi hade räknat ut det i förväg!

Självklart Sverige-pyntade!


Alltså <333333


Sanna var så sjukt snygg under sändningen!


Men vackrast av dem alla var Sarah Dawn Finer! När hon klev ut på scenen under genrepet med denna klänning så skrek jag till rejält för att hon var så vacker haha!

 


Sändningen drog över lite, jag tog slut under webbsändningen och började bli riktigt trött! Har ju haft ont i halsen i några dagar nu och efter allt skrik och sång igår så var halsen väldigt trött efter TV-sändningen. Men jag stannade kvar för att få lite autografer och så. GES missade vi tyvärr, Sanna fick vi en pratstund med och även Måns hihi. Sedan så åkte jag hem väldigt trött men så lycklig!

Åhhh, blir nästan avundsjuk på mig själv hihi!


En galen dag alltså, allt som hände under dagen kändes som att det kunde hända under en hel vecka haha. Jag minns att jag kollade på Sofi under ett rep och sa att jag var så himla lycklig. Jag levde verkligen i nuet så jag till och med glömde att ta min medicin på kvällen! Att på två år som jag käkat medicin och sedan glömma tabletterna helt för första gången kanske säger lite om vad mycket som hände under kvällen haha.


NU ska jag laga lite middag :).

Av Elin - 3 juli 2018 07:09


God morgon på er!

Tisdag idag och ni vet ju vad det betyder i mitt liv, jepp Allsångsdags! Sitter på tåget nu och lyssnar på allsången för fullt och vill bara komma fram till skansen haha. Är väldigt trött och min röst har inte riktigt vaknat än, men när vi väl är uppe vid våra platser så hoppas jag att det blir bättre! Igår så taggade jag med att steka pannkakor och kolla på gamla program och så skrev jag massa skyltar! Ha en toppendag, det ska jag ha!

Av Elin - 2 juli 2018 15:47


Hej på er vänner! Vilken resedag det blev igår alltså. Det hela gjorde så jag var tvungen att ringa och sjukanmäla mig på jobbet idag för jag är så slut.


Det hela började med att Jag, Sofi, Patrik och Simon skulle bila upp tillbka till Stockholm från Tiböke igår. Men när vi har lastat in allt och satt oss tillrätta så inser vi att bilen är paj. Den går helt enkelt inte att köra hem med. Nu fick vi bråttom, kolla SJ och alla möjliga resevägar hem och dessutom så vi skulle hinna dit också från Sara och Oscar. Beslutet landade iallafall att vi bokade tågbiljetter från Mjölby upp till Stockholm, fanns precis plats och Oscar fick helt enkelt köra oss i 2,5 timmar ungefär till Mjölby. Strax innan så ser jag i SJs app att vårt tåg är TRE TIMMAR försenat på grund av brand. Alltså SUCK! Jaja, det var bara att vänta och hoppas på det bästa. Vi hade som tur var varandra, det jag var mest glad över! Hatar när sånt här händer och man åker själv!

Det blev pizza till middag.


Vi får sedan reda på att tåget ytterligare blir några timmar försenat och nu försökte vi googla runt och hitta alla möjliga resor hemåt, men allt var typ fullbokat. Vi stod i valet och kvalet om vi vågade boka nya biljetter till Norrköping för att sedan boka ytterligare ett nyt tåg som skulle ta oss till Flemingsberg. Efter att jag stått i telefonkö i typ en timme för att fråga SL hur vi ska göra och vi hade pratat med några som också skulle till Stockolm så tittade jag och Sofi på varandra och sa "Vi tar det!" fem minuter innan norrköpingståget skulle avgå så klev vi på och köpte biljetter ombord. Då får vi även reda på att tåget förmodligen skulle ha kommit mitt i natten till Mjölby, så vi var så glada att vi sprang till tåget i sista sekunden. Då började vi ana lite ljus. Resterande av resan gick bra och när vi väl satt på tåget mot Flemingsberg så var vi så övertrötta och lättade att det helt spårade ur, skreksjöng, skrattade åt allt och var bara allmänt överflummiga haha. Men så härligt att ändå vara på väg hem! Vid 23:15 kom jag fram till Vällingby efter att ha börjat resan vid 11:30 ungefär.

Haha, övertaggade på att komma hem till Stockholm! Tryck på play och kolla hur det lät :).


Idag är jag som sagt helt slut efter igår. Har bara vilat så mycket jag kan, mår inte tipp topp om jag ska vara ärlig. Men ska ta en dusch och laga lite mat inför allsången imorgon och då känner jag mig säkert bättre och piggare. Kram på er!

 

Av Elin - 1 juli 2018 16:39


Heeeej på er vänner!


Jag önskar att jag kunde skriva att jag nu satt i bilen på väg tillbaka till Stockholm just nu, men det blev massa strul på vägen så nu sitter jag på stationen i Mjölby och väntar på ett tåg som är (såklart) massa timmar försenad. Tur att jag har Sofi, Simon och Patrik med mig iallafall som sällskap haha. Tänkte att jag kunde passa på att skriva om hur gårdagen blev. Det har verkligen gått i ett sedan i fredags efter att jag slutade jobba, därav lite dåligt med uppdatering här denna helg. Men så får det vara ibland, eller hur? :)


Men, om igår då. Det var dags för As 2-årskalas och under hela dagen så höll vi hela gänget på att förbereda inför det, fixade mat, dukade, pyntade, fixade lekar och allt möjligt. Vid 16 så var det dags och lite blandade släktingar kom för att fira! Det bjöds på massa god mat, härligt sällskap, perfekt väder, glada barn och roliga lekar! En superbra dag med andra ord trots att det var mycket att förbereda och plocka undan innan och efter.

   

Av mig fick A en gräsklippare som låter och lysande stjärnor att sätta i taket, väldigt uppskattat av honom, mamma och pappa blev mindre förtjusta då det lät så mycket haha!


   

Användes flitigt hela kvällen :).


 

Så här såg jag ut dagen till ära.

  

Det blev tipspromenad och kubb bland annat :)



   

Vi tre. Vi finns alltid här för varandra vad som än gäller. Älskar dem så obeskrivligt mycket! <3

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards