lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2010

Av Elin - 9 april 2010 22:05

Vaknade vid typ 10 idag och såg att jag hade fått ett mess från J, hon frågade om jag ville följa emd till Ekerö och hälsa på hästarna och alla barnen men jag visste inte riktigt om jag skulle hinna eftersom jag redan hade planerat att städa mitt rum, men jag hoppas att vi kan åka dit någon annan dag, vill verkligen hälsa på Donnathello igen :D.


När jag hade städat klart så åt jag lunch sedan åkte mamma och jag till Vällingby för att shoppa lite, jag kom hem tomhänt (som vanligt eftersom jag är så snål). Innan vi åkte hem så tog vi en sväng förbi stallet för att kolla igenridning och jag snodde en plats i P4-5 imorgon klockan 10 så det är bara att gå upp tidigt och tagga till ridlektion imorgon :D. Vi kom väl hem vid typ 1530 och jag försökte plugga lite när jag insåg att det var fredag och jag har bara till torsdag på mig att plugga till provet....ooopsi :P.


H och jag planerade in att vi skulle på bio ikväll men det blev så himla struligt med tider och filmer, så vi hoppade det-sorry H vi får ta det någon annan gång <3


Nu ska jag kolla runt lite på bloggar och sedan blir det nog till att läsa lite Gossip girl-boken är snart utläst haha.


Puss på er söta som läser mig blogg-kommetera mera bara blir roligare då :D <3

Av Elin - 8 april 2010 23:38

Inen nyhet längre att jag rider Halla 2 ggr/veckan va? ;)


Vi började lektionen med en liten promenad ute-årets första promenad och det var så mysigt! Fick till och med skutta ett litet hinder hästarna var hur lugna som helst. A bestämde att vi skulle prova att rida lite i paddocken och det visade sig vara ett rätt så bra underlag så hoppas på att vi rider där numera-är perfekt väder för att rida ute nu.


Vi började med lite tempoväxlingar i trav och man märkte ju att Halla var pigg men det fungerade bra ändå efter ett tag. Vi red lite serpentiner och det kändes faktiskt rätt bra, lite slarviga vägar men hon var ändå rätt så mjuk och det gick rätt lätt att ställa om i bågarna, jag tror att det har att göra med att jag har börjat bli lite mera envis oxå jag kämpar och verkligen försöker då bruker det kännas bättre och även resultatet kanske blir lite bättre.


Efter lite snett igenom och bågar så gick vi över till volter och galopperade lite, var extra uppmärksam eftersom hon var lite pigg ute men galoppen gick faktiskt bra, har olika svårigheter i båda varven. I vänster så är det lätt att hon glider ut bort från volten och så är det så svårt att hålla henne i form medans i höger där det är lite klurigt att bibehålla galoppen samtidigt som jag styr. Men jag är glad att jag inte bara slätter hästen och hoppar av som jag har tänkt göra massor med gånger men hoppat över för någonstans inne i hjärnan så tänker jag att det ska gå!


Red lite skängelvikningar i båda varven oxå och i höger när jag satt ner så flyttade hon sig ganska bra faktiskt, i vissa lägen gick det lite fort men det får man kanske ta och bara försöka lugna ner tempot lite. I Vänster så har jag ju svårare att hålla emot med höger så hon halkar ut på spåret lite för tidigt och så går det ibland på tok för fort, men efter ett tag så hittade jag ändå takten och kunde flytta henne lite.


Vi travade av lite i vänstervarvet på volter och fyrkantspår och det gick okej faktiskt, jag själv tyckte att det gick lite för fort men A gillar ju när det är lite "fart" så. När vi hade gått in i ridhuset igen så travade vi av dom lite i höger oxå och det kändes bra, hon sänkte sig rigtigt bra emellanåt. 


Jag har verkligen börjat använda benen mera nu och det är så kul att märka hur mycket bättre det går då, Halla är ju en häst som man ibland måste vara övertydlig med hjälperna och när man använder benen hela tiden så går det bättre och bättre-för mig iallafall.


Av Elin - 8 april 2010 00:34

Rip Speedish

ha det bra på dom eviga gröna ängarna  <3

Av Elin - 7 april 2010 23:45

Red på finaste idag igen-var riktigt peppad faktiskt bra gick det oxå!


Började med lite tempoväxlingar i skritt och trav, längde traven osv. Hon lyssnade jättebra redan från början så det var bara att hålla henne i en taktmässig trav. 


Eftersom vi var så få så red vi på volter mycket och i traven så orakde hon otroligt länge och jag jobbade verkligen med skänklarna och provade mig fram och shit så fint hon gick då! Hon sa till och med ifrån ibland när det blev för jobbigt men när jag var på igen med skänkeln så kom hon ner igen.


Minskade och ökade volterna lite i trav oxå, jag brukar ha lite svårt att hålla kvar henne på volten men nu när jag rider på As vis så blirdet lättare att hålla kvar henne på lilla volten + att jag använder benen mer oxå. Det jag behöver tänka på är att lite på att hon går bra och att sträcka lite mera på yttertygeln för det är så lätt hänt att den glappar lite. När man ökar volten igen så är det lätt att hon blir lite för hastig men jag försöker att ta det lugnt och försiktigt istället för att stressa henne ännu mera, och ju mer gånger man gör det så märker man förbättringen. Så första delen av lektionen gick verkligen superbra!!


Sen började vi med galopp. Jag kan verkligen inte galoppera på Halla speciellt i höger, hon bara springer och när jag försöker lugna henne så säger Å att jag inte kan trava på volten utan måste fatta galopp, men hur ska jag kunna fatta galopp på en häst som springer som en j*vla solvallahäst!? Nackdelen med att man inte rider själv. Blev allafall lite högergalopp men eftersom jag inte kan hålla takten med skänkeln så håller jag takten med spöt istället och det är ju inte rätt, får försöka prova mig fram och se vad jag kan göra. Vänster gick bättre däremot, där kan jag hålla henne i galopp, det är fortfarande lite klurigt att korta den och bibehålla galoppen och så brukar hon bli rak som en pinne med huvudet uppe i taket men eftersom jag har lättare att hålla galopp i vänster så försöker jag iallafall få ner henne lite mera.


Frågan är hur detta kommer att sluta och vad jag vill. Jag kan inte sluta rida bara sådär nu när klubben börjar engagera sig, jag vill rida Halla för hon är en utmaning, men hon är en alldeles för svår utmaning i galoppen och jag vet lixom inte hur jag ska göra då. Kanske ska leta en ny häst....vi får se.

Av Elin - 6 april 2010 22:09

Så var man med på ännu en klubbtävling....kanske blir den sista vi får se :).


Kom till stallet vid 0915, bytte om och jag och K fick direkt ta en promenad till fotbollsplanen och hämta stockar mm till terränghoppningen som sker den 1 Maj. Jag var bara med som mentalt stöd hehe. 


Efter det så var det samling och gå igenom dagen. Jag var först ut av märke 2 ekipagen och efter en stund med stress, frågor och övning på ridvägar med K så var det äntligen min tur att komma in på framridningen och hoppa upp på Halla. Började med lite vägar på lång tygel i båda varven och efter ett tag så satte jag igång med trav...jag tyckte att hon gick i en rätt så lugn och taktmässig trav redan från början (även om det kändes att hon var pigg eftersom hon inte gått på några dagar) så jag jobbade inte så mycket med det, utan försökte bara att rida bra vägar på en gång.


Innan jag skulle gå över till collectingring så fattade jag lite galopp och vänstergaloppen gick okej, kändes kontrollerad och mjuk så nöjde mig med en fattning, höger blev det lite sega fattningar med mycket spring i början men hon blir bara hastigare och hastigare ju fler gånger jag försöker och misslyckas så jag gjorde en fattning sen var jag nöjd.


Inne på collectingring så jobbade jag bara i trav och försökte få henne att sänka sig lite och vara kvar i det läget hela tiden. Hon orkar ju inte så länge men stundtals så kändes det riktigt bra!


Väl inne på banan så passade jag på att fatta lite galopp innan startsignal, kändes bra men höger kunde ha blivigt bättre. Själva programmet gick sådär. Första delen av programmet kändes superbra! Vänsterfattingen i galopp blev hur bra som helst!! Men sen efter vänstergaloppen så hände det något, jag vet inte om det var jag som tappade styrförmågan eller om Halla blev rädd eller bara fjantade sig men det blev en väldigt konstig snett igenom sen skulle jag fatta högergalopp och då gick det inte alls, blev FÖR mycket spring och en sen fattning. Sedan tyckte jag själv att det blev en väldigt medellinje och halten blev lite för tidig.


Det hela slutade med en ritt på 86 poäng dvs 61,42% så kom på en 4de plats tror jag. Jag var inte så jättenöjd med resultatet med tanke på galoppfattingen. Men när jag fick se resultatet så var jag ändå ganska nöjd för att det var bättre än det senaste......trodde jag ja, när jag kom hem sen så kollade jag och det visade sig att jag hade ridit betydligt mycket sämre än sist. Då blev jag inte alls nöjd! Men, hör man inte hemma på tävlingsbanorna så gör man inte.


Men det jag inte fattar är varför jag ska ska få börja tävla lokalt, det finns så många andra i stallet som är så GRYMT mycket bättre än mig på att rida, låt dom börja tävla istället jag kommer ändå bara skämma ut mig själv och vrs.



Av Elin - 5 april 2010 23:13

Nu är påsken slut för detta år. 


Var i stallet i ett par timmar idag igen för att vara funkis på den tredje och sista tävlingdagen. Gick som smort som vanligt tyckte jag :). Blev hämtad av mamma vid 14, jag kollade på Jesus christ superstar och sedan gick jag och duschade eftersom vi skulle till mormor och morfar på påskmiddag.


Var i waxholm vid 17 efter att ha åkt över två broar som jag HATAR typ blundar och håller andan och ber till Gud att bron håller haha. Vi partade och hade det trevligt sedan så åkte vi hem vid 1930. Hemma så har jag precis kollat klart på Johan Falk och nu ska jag nog läsa något kapitel i Gossip girl sedan släcka lampan och sova. 


Ska tävla imorgon....kommer skämma ut mig, tycker inte jag har något där att göra menmen alltid bra att öva antar jag :) sen är det lite småkul faktiskt haha.


Har så grymt ont i ryggen eftersom jag har bytt säng så jag hoppas att samma regler gäller för mig imorgon som sist :).


Nu ska jag sluta svammla.


Gonatt <3

Av Elin - 5 april 2010 00:02

En konstig dag var det idag.


Dagen började med att åka till stallet och vara funkis igen....slappade rätt mycket idag....det gick lc:n gick väldigt fort så jag fick en halvtimme över så. Familjen kom och hämtade mig vid 12 så åkte vi vidare till farfar. Mamma och jag gick ner till centrum sen och hadlade lite mat till honom och så passade vi på att gå in i hästaffären + färgaffären så nu är det shopping som gäller i veckan :D.


Väl hemma vid typ 15 så har jag bara slappat gärnet.....tittade på chess för 8453476 gången haha och den är alltid lika bra oxå xD.


Men jag har haft en sån konstig känsla i kroppen idag...att allt känns så fel, så hopplöst. Jag har gett upp så mycket, jag gör mig själv och andra besvikna. Jag har god lust att sluta rida men jag vågar inte.....jag är ändå inte jag om jag inte håller på med hästar, jag kommer sitta hemma varje dag och tycka synd om mig själv istället.


Äh, jag kan inte förklara, allt är bara svammel. Jag skulle behöva en kram från en speciell person....jag längtar tills vi ses. Det har gått flera dagar sen vi sågs.


Nu ska jag sluta svammla och läsa istället. Imorgon blir det stallet vid 12-14 och sedan hem till mormor och morfar på påskmiddag.


tjing <3




Av Elin - 4 april 2010 08:58

Jag hade en dröm inatt som jag inte kan släppa, jag vill inte tala om vad den handlade om för då kommer alla tycka att jag är knäpp. Jag önskar ändå att den var på riktigt tror jag.


Nu ska jag dricka upp mitt te :)


ha en bra dag <3




 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards