lyckopillerelin

Alla inlägg den 21 april 2015

Av Elin - 21 april 2015 21:25


Hej på er vänner. Är fortfarande lite skakis efter kvällens ridlektion känner jag. Tror jag red på lite för hårt så min kropp orkade inte riktigt med i slutet. Var tvungen att hoppa av för jag var så skakis. Nu har det lättat lite, men känner att jag fortfarande sitter och skakar. Åter till kvällen i stallet. Det började med goda nyheter, jag får byta ridgrupp i höst till en grupp som passar mig bättre i nivå, jippi!! Längtar redan till hösten nu haha. Ridlektionen då? Jag vet att jag säger det varje vecka. Men jäklar vad kul det är att rida Jissa! Kan inte med ord förklara hur mycket hon betyder för mig. Det var riktigt jobbigt att rida idag, både på grund av att det var sjukt svettigt men jag tror också att det var jobbigt för jag faktiskt inte red förra veckan. Som man säger "ridning är en färkvara" haha.


Vi började iallafall med en liten tur i skogen, sedan gick vi in till ridhuset för att rida igång hästarna lite i skritt. Jobbade utan stigbyglar i början och försökte att få igång henne, men störde mig jättemycket på att jag tyckte att tyglarna kändes ojämna och hon höll på att rycka med huvudet mer än vanligt. Efter några varv så kände ajg att jag inte kunde fortsätta så det var bara att gå in på mitten och försöka luska ut vart problemet låg. Jissa är lite prinsessan på ärten, så några hårstrån låg fel och luggade henne + att det faktiskt var så att det var min tygel som hade snott sig lite, trodde jag började bli knäpp i början när varken Åsa eller jag hittade vart felet låg, men icke sa nicke haha.


Efter det lilla problemet så började jag jobba i trav. Tyckte att jag inte riktigt fick igång henne till en början, men när jag hade tempoväxlat till max och ridit mycket stora och små volter så kände jag att jag fick rätt känsla igen. Efter en liten skrittpaus så jobbade vi med skolor. Båda öppna och slutna, först i skritt och sedan i trav. Eftersom Jissa har en klen skritt så var det mycket fokus på att hålla henne alert, mycket jobb bara det men när jag väl fick henne att gå lite bättre framåt så kom resten av sig självt, det jag måste tänka på är att inte böja henne för mycket när det är skolor, annars så kändes det bra. I traven så kändes det också väldigt bra, provade till och med att sitta i traven och det gick! Men helskotta vad jobbigt det var haha!


Efter ytterligare en liten paus så samlades vi på volterna för att jobba lite i galopp. Galoppen gick bra, i höger så jobbade jag mycket på att få henne i en bra form och i vänster så fokuserade jag på att gå igång bakbenen lite bättre. Mer än så orkade jag inte haha. När vi skrittade av våra hästar så trodde jag seriöst att jag skulle svimma av trötthet. Var så darrig på benen när jag hoppade av och var så himla trött. Typ död haha! Åh, fina fina Jissa! Längtar redan till nästa vecka!


Världens finaste vän <3

Av Elin - 21 april 2015 15:24


Hej på er vänner. Usch vad jag sov dåligt inatt. Vaknade vid 4 och kunde verkligen inte somna om. Är alldeles för stressad just nu. Speciellt igår tror jag. Gick och la mig med jobbiga känslor och jag trodde att jag skulle sprängas av all ångest och stress. Ville bara försvinna från detta liv ett tag. Men idag känns det bättre. Är jättetrött, men lite gladare ändå. Vånkan kom hit vid 9 och så har vi pluggat till 15 ungefär. Idag lättades iallafall en stor sten från våra hjärtan och det känns som att vi ändå kan få vårt examensbevis i sommar. Otroligt skönt, kanske har vår otur försvunnit nu. Idag har vi iallafall gjort lite av varje + så har vi hunnit med att ha deeptalk på det. Ibland är vi effektiva haha! Nu sitter jag i soffan och spelar låtar från kören då jag verkligen måste öva på texterna. Annars så ska jag bara vila lite tills det är dags att laga mat för att sedan svira om till stallkläder och åka och rida, två veckor sedan jag satt på hästryggen nu men det känns som en evighet! Nä vänner, nu måste jag koncentrera mig på sångtexten. Kram på er!


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards