lyckopillerelin

Alla inlägg under augusti 2015

Av Elin - 21 augusti 2015 17:04


Hej på er vänner. Min dag började lite i stress då jag var tvungen att springa till bussen och som sedan blev försenad så jag kom lite sent till jobbet. Men som tur är så har jag inte så många barn som kommer tidigt, så allt löste sig. Dagen på jobbet kunde väl inte starta på ett bättre sätt sedan när ett av mina inskolningsbarn såg mig och släppte mammas hand för att springa fram till mig och ge mig världens kram, det måste ju betyda att man har gjort någonting rätt denna vecka :). Sedan har dagen gått i all världens fart, har under eftermiddagen suttit vid datorn typ hela tiden för att försöka få till ytterligare massa saker till avdelningen, fortfarande så har vi mycket kvar att göra! Har faktiskt varit en bra dag idag, alla har varit positiva och glada på jobbet och det har inte hänt några missöden. Kanske för att det är fredag ;). På vägen hem så åkte jag förbi Vällingby för att lämna saker till Elin och sedan raka vägen hem, ska åka igen om 30 minuter för CUS-möte i Bålsta. Men tills dess så ska jag äta något och försöka att ta det lugnt. Återkommer kanske ikväll om det inte blir allt för sent :).


Av Elin - 20 augusti 2015 21:38


Jag vet, jag vet, jag vet! Tro inte att jag har missat nyheten om vem som tar över Allsången nästa sommar! Jag kan ju vara ärlig och säga att jag inte riktigt trodde på Expressen och Aftonbladet för några dagar sedan när de gick ut med det, men ack så fel jag hade. Att Sanna Nielsen ska ta över var i första stund en liten liten besvikelse, vet inte riktigt vem jag hade väntat mig, men jag tyckte bara att det var konstigt. Men nu så tror jag att det kommer bli grymt! Läste intervjun med henne på SVT där hon säger att det hon ser fram emot mest är publiken, och det gillar vi! Jag tror att hon kommer bli en toppenbra allsångsledare, hon kommer ha bra kontakt med publiken, vara glad, en avslappnad och spontan programledare och bjuda på sig själv. Det ska bli riktigt spännade att se hur det blir nästa år, längtar redan! Men det fattar ni säkert :). Heja Sanna!


Från förra årets Allsång :)

Av Elin - 20 augusti 2015 18:15


Hej på er vänner. Idag vaknade jag upp med en ångest utan dess like. Jag vet ärligt talat inte riktigt varför, men allt kändes fel och jobbigt. Just nu känns det som att jag bara kör på, jag gör det jag gör för att jag måste när jag helst av allt bara vill försvinna från allt. Det är mycket som händer just nu och jag vet inte riktigt hur jag ska deala med alla känslor. Tog mig iallafall till jobbet trots ångest och möttes iallafall av glada barn och glad personal. Jobbet gick i rasande fart, möten olyckor, papperssortering och massa annat höll man på med. Slutade tidigt idag så åkte raka vägen till Spånga station för att köpa lite grejer och sedan bar det av hemåt. Tror ni inte att jag glömde mina nycklar på jobbet också!? Det ironiska är att jag först tappade bort dem på jobbet och när jag väl hittade dem så tog jag inte ens med dem hem, suck! Nä vänner, nu ska jag titta vidare på Sällskapsresan innan min tvätt är klar för att hängas, puss och kram!

   

Saknar min positiva VFU-förskola <3

Av Elin - 19 augusti 2015 19:59


Hej på er vänner. Alltså, jag fattar inte varför det blir så sent hela tiden för mig när jag skriver här. Eller, egentligen kanske jag vet då jag är sjukt seg i huvudet när jag kommer hem när jag väl åker direkt hem efter jobbet. Vakndet med världens nackspärr idag som inte vill släppa, så har någon något bra knep för att bli av med den så säg gärna till hehe! En dag på jobbet i full fart har det varit idag. 11 barn med överskottsenergi på en avdelning som är kaos, inte så kul ibland! men tog någon timme för att sortera alla papper och pärmar som vi har, helt sjukt vad mycket det är och vad denna förskola slösar på papper! Stängde idag och sedan åkte jag till Vällingby för lite ärenden. Hittade väl inte riktigt det jag sökte, så efter 30 minuter så gav jag upp och åkte hem. Nu har jag precis ätit middag, slängt i en tvätt och sitter och tittar på Idol, eller halvsover nästan haha. Är SÅ trött och har sjukligt ont i mina stackars fötter! Nä vänner, återkommer!

Av Elin - 18 augusti 2015 22:01


Så, nu har även jag kickat igång höstterminen på hästryggen. Mitt 17onde år på Vällingby, helt sjukt! En konstig sak som jag ännu inte lärt mig under mina 17 år i stallet är att åka därifrån som man planerat. Det är något speciellt med stall, hästar och tiden alltså. Man blir alltid kvar längre än vad man tänkt och tiden går alltid så fruktansvärt fort, fyra timmar i stallet känns liksom som en nästan. Ikväll fick jag iallafall rida min troligtvis nya stjärna Max 2. Har suttit på honom några gånger tidigare och jag tror att vi skulle kunna passa bra ihop. Eftersom min älskade vän Jissa har blivigt ponnypensionär nu så är det dags att hitta en ny stjärna. Var ingen avancerad lektion, en skrittur ute i skogen men ack så mysig i detta väder! Var såå mycisgt att vara uppe på hästryggen igen! Blev som sagt kvar i några timmar till och sedan avslutade jag kvällen i stallet med en mysstund hos min fina prinsessa som alltid tröstar när livet känns hårt, min fina fina vän. Grät faktiskt lite när hon gnäggade och spetsade öronen mot mig när hon såg att jag kom.


Tack för att du finns min vackra <3



Av Elin - 18 augusti 2015 16:11


Hej på er fina ni. Sitter just nu i soffan i mjukiskläder efter en dag på jobbet. Hade öppning imorse så slutade redan vid 15, så skönt! Om ungefär en timme så ska jag bege mig mot stallet för terminens första ridlektion, just nu så känner jag mig väl inte så jättetaggad med tanke på hur trött jag är och ont i kroppen jag har. Men det går förhoppningsvis över när jag väl kommer dit. Idag har terminen börjat för de flesta barn, vi hade dubbelt så mycket barn idag jämfört med de senaste två veckorna + två nya inskolningsbarn. Har varit en dag då jag varit så arg så jag nästan suttit och gråtit i personalrummet då jag kan tycka att personal prioriterar helt galet just under inskolningarna. Jag tycker att vi ska ha all fokus på våra barn och framför allt våra inskolningar, men istället så är fokus på helt andra saker. Jag har alltid lärt mig att det viktigaste är att alla våra barn känner sig trygga med oss och förskolan i helhet och får kärlek redan från dag ett, men tydligen så gäller det inte riktigt här. Allt är otroligt oplanerat och ostrukturerat. Men jag ska iallafall försöka att lägga min fokus på våra två nya barn och försöka ge dem den tryggheten och kärleken de behöver och har rätt till. Vi är ju trots allt där för deras skull, det är deras barndom och de har bara en! Under veckan ska jag försöka bjuda på Allsångsklippen som Elin, jag och Sofi gjorde igår kväll, håll ut!


Ni får ännu en bild därifrån :).

Av Elin - 17 augusti 2015 22:13


Hej på er alla fina. Ber så hemskt mycket om ursäkt för min sena närvaro, men det blev mer att göra än vad jag trodde idag. Ny vecka och min tredje arbetsvecka, idag hade vi planeringsdag som gick i en rasande fart. Det är fortfarande otroligt påfrestande att vara på jobbet just nu, idag mer än någonsin. Men med lite tid så lägger sig nog det också. Känns som att vi inte hann med något vettigt idag, men det löser väl sig. Jag undrar varför det alltid känns som att höstterminen är mest kaos oavsett vad det handlar om haha.


När vi väl slutade så åkte jag hemåt och var hemma vid 17, udner kvällen så har Sofi och Elin varit här och vi har sjungit allsånger, spelat in massa klipp som kommer komma upp lite ibland och haft det så sjukt roligt tillsammans! Älskar mina fina vänner <3. Det tog som sagt lite längre tid än vad jag hade trott med allt, men nu är vi klara med allt och jag borde typ nyss ha släkt lampan för att sova. Har öppningen imorgon på jobbet, så klockan står på 5....+ att mina ögon just nu också går i kors, så jag säger god natt och så återkommer jag imorgon, kram på er!

Av Elin - 16 augusti 2015 21:21


God kväll på er älskade ni. Ledsen för dålig uppdatering här inne denna helg, men jag valde att fokusera på att försöka leva här och nu tillsammans med människor som jag älskar. Blev kvar hemma hos familjen knas en natt till, hade inte riktigt planerat det men tiden sprang iväg på kvällen igår och jag var så fruktansvärt trött, så då var de så gulliga och lät mig stanna en natt till. Igår var det en dag med mycket känslor. Vaknade i Elin säng och kände att jag inte klarade av en dag med massa människor, ville helst av allt bara dra täcket över huvudet och ligga och gråta + att jag hade ont i magen och var helt skakis/yr. Men efter lite prat med Elin så tog vi oss ned och möttes av glada miner och en treåring på besök som var hur glad som helst, så det var bara att hänga med i hans energi och sedan så blev jag ganska så snabbt glad. Tänk vad barn smittar av sig :). Resten av dagen så blev det lite dressyr på TV, massa prat och världens bästa sällskap.

 

Idag har jag mått SÅ mycket bättre! Det var länge sedan som jag sov så gott som inatt trots att jag sov även under dagen, behövde aldrig känna mig ensam för jag visste att Elin låg bredvid mig och jag vaknade inte en enda gång i panik utan sov nästan hela natten. SÅ skönt! Idag har jag varit seg och det känns som att dagen har gått i en rasande fart. Vaknade, åt frukost, sedan åkte vi alla fyra en sväng till tippen och Elin och jag blev dumpade i jakan för att mata katter som hon var vakt åt över helgen, sedan åkte vi hem till henne igen och kollade på dressyren. Hade planerat att åka hem efter det, men blev bjuden på pizza till middag så blev kvar några timmar längre, snart måste jag nog börja betala hyra om jag ska få både en säng att sova i och massa mat varje gång jag är där haha.

 

Är så tacksam över att jag har denna familj som jag kan bo hos när livet känns jobbigt. Trots att jag typ bara sov, grät och åt under fredagen och igår så stod de ut med mig ändå. Efter denna helg så känns livet lite lättare när jag har fått chansen att prata ut, få vara ledsen när jag varit det och glad när jag varit det, fått sova utan att känna mig ensam och blivit påmind om att livet inte är så tokigt ändå, trots dåliga dagar. Kommer alltid att stå i skuld till min fina fina extrafamilj och jag är så glad att jag valde att följa med dem till turkiet i sommar! Imorgon börjar en ny vecka, känner mig inte så jättepeppad-men vem gör det en söndagskväll? ;) Det blir nog bra och för första gången sedan i tisdags så känner jag att jag har lite saker att se fram emot igen. Nu ska jag kolla vidare på Beck, kram på er!


Sol, musik och hemma hos bästa familjen knas <3


 

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards