lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2019

Av Elin - 14 april 2019 19:58


Hej på er snyggingar! Idag har jag haft en riktig städdag! Eller, jag vaknade vid 8 imorse, dödstrött men så ont i huvudet och halsbränna så jag kunde inte somna om. Gick upp och la mig i soffan och mådde verkligen skit i några timmar! Trodde att mitt huvud skulle explodera och inga tabletter hjälpte. Tog det lugnt och försökte tänka bort allt genom att titta på en serie undertiden, efter några timmar så blev det bättre som tur var. Vid 13:30 så kom Sofi hit för att hjälpa mig att storstäda lägenheten. Så himla smidigt att städa med henne, vi tänker lika så vi är så sjukt effektiva och när vi säger en sag så håller den andra redan på med det liksom. Efter att vi hade ätit lite lunch så satte vi igång på riktigt med att tömma hela badrummet och skrubba golv och allt annat som behövdes göra rent. Båda älskar ju att se smutsen rinna i avloppen och se skillnaden, så vi är ett bra städteam.

Rent och fint :).


Undertiden som vi väntade på att golvet i badrummet skulle torka så satte vi igång med köket. Diska, sortera, skrubba väggar även där och allt sådant. Sjukt snyggt blev det även där.


Sedan blev det dags att ta tag i sovalkoven, byta sängkläder, tömma golvet så vi kunde dammsuga och torka golv lättare och sådant.

Bjuder på alla mina ben och armar haha!


Sedan skakade jag mattor och torkade golvet undertiden som Sofi dammsög och vilade lite då det var hennes tur att få ligga lite i soffan och se på haha.

 


På ungefär 4,5 timme så blev vi klara med allt, till och med att påskpynta lite smått! Så då drack vi lite bubbel och bara satt i soffan och skådade vårt fantastiska jobb haha. Det har blivit lite som en tradition nu måste jag säga, att varje gång som Sofi kommer hit och verkligen hjälper mig att storstäda så bjuder jag på bubbel. Sjukt bra grej vi kommit på alltså haha och jag är så GALET tacksam över att jag har en sådan fin vän som Sofi som hjälper mig med massa saker när hon är här!

 


Nu har jag precis ätit middag, är proppmätt och tror att jag snart ska gå och sova. Är så himla slut i kroppen och i huvudet efter denna dag!

...

Av Elin - 13 april 2019 23:03


Hur kan man känna sig så känslolös samtidigt som det känns som att man snart exploderar av massa känslor? Varje motgång får mig att rasa ihop. Känna mig sämst. Värdelös. Hur länge ska jag orka tänka ?lite till?, ?en dag i taget?? Hur ofta ska jag behöva peppa mig själv? Heja på mig själv? Återupprepa ordet ?kämpa? i mitt huvud?

Helst av allt vill jag bara ge upp. Sova. Gråta. Tycka synd om mig själv.

Men jag kan inte. Jag måste fortsätta. Är så rädd för att leva samtidigt som jag är så rädd för att försvinna. Försvinna från mig själv eller från livet. Tiden går så fort, hinner inte med att tänka, att orka må bra. Vart är pausknappen?!

Av Elin - 13 april 2019 21:10


God kväll på er vänner! Sov i 13 timmar inatt, helt sjukt ochjag är redan så sjukt trött just nu.


Idag har jag iallafall haft en fixardag här hemma. Planerna för dagen blev inställda, men då bjöd jag hit pappa och så kom han och hjälpte mig att fixa lite saker här hemma i utbyte mot att jag bjöd på fika haha. Jag har ju strukturerat om lite vad gäller internet och TV, så vi fixade bland annat det och han hjälpte mig att tänka med vad jag behöver komplettera med för att det ska bli så smidigt som möjligt med sladdar och annat skit haha, hatar sånt där så skön att ha honom i närheten som kan hjälpa mig att tänka. Sedan blev det lite annat småfix som jag ville att han skulle kolla, så nu har jag koll på allt och på måndag blir det nog en tur till alla möjliga butiker för att köpa lite saker som jag behöver byta ut. Efter några timmar så åkte vi hem till han och mamma för middag.

Förrätt till och med hehe.


Nu har jag precis kommit hem och sitter och kollar på TV samtidigt som jag skriver till er, men gissar jag så går jag och sover om ett tag. Imorgon blir det städdag med Sofi hihi.

Av Elin - 12 april 2019 19:03


God kväll på er! Har precis hoppat ur duschen efter några härliga timmar i stallet!


Just nu så mår jag så förbaskat bra av att rida, mentalt alltså. Kroppen skriker och jag borde kanske vila, men jag är inne i ett flow nu vad gäller ridsport överlag så då kommer min oförmåga att prioritera bra. Eller, jag tycker att jag prioriterar bra eftersom att jag mår så bra av hästarna, men kommer garanterat vara däckad imorgon eller sova inom två timmar haha. Kom lite tidigare till stallet idag, men då kunde jag pussa lite längre på Jissa och umgås med trevliga stallmänniskor innan det var dags att hoppa upp på Billys rygg.


Vi började med en liten promenad på galoppbanan, så mysigt trots att det var lite kallt. Men vi fick se två söta harar som busade i paddocken och sedan dök rådjuren upp, vem behöver Kålmorden när man rider ut i skogen haha! Sedan kom vi in i ridhuset och började med att rida lite fritt. Denna lektion så var det fokus på halter och att rida rakt. Jag börjad jobba i skritten redan lite ute med tämpoväxlingar, har verkligen börjat tänka mer på det de senaste gångerna och inser att jag har varit allt för dålig på det tidigare, så nu är det typ det ända jag tänker på när jag rider haha.


Som sagt, fokus på halter och raka ridvägar där hästen spårar bra. Red innanför spåret för att öva på raka ridvägar och tyckte att det gick väldigt bra, både i skritt och trav. Har man ridit i över 20 år så biorde man ha lärt sig att rida hyfsat rakt haha. Däremot så var halterna lite kluriga till en början, inte för att jag inte fick stopp på honom eller så, utan att göra en bra och fin halt helt enkelt där alla fyra fötter står rätt haha.


Tyckte ändå att lektionen gick väldigt bra! Billy kändes superfräsh i både takt och form och så länge som jag påminde mig själv om halvhalter och tempoväxlingar så kändes det stor skillnad de sista 20 minuterna, så härligt att jag kunde koncentrera mig på hur jag satt och inte tänka på hur han gick, för det bara flöt på! Bra lektion helt enkelt! Nu blir det paus nästa vecka och sedan är jag förhoppningsvis redo igen för ridning!

 



Av Elin - 11 april 2019 21:00


Hej på er vänner! Alltså denna dag! Är helt slut av någon anledning. Så skönt med fredag imorgon haha. Även imorse så funderade jag på att sjukanmäla mig från jobbet då jag har så ont och min huvudvärk tar kol på mig, men jag bet ihop och åkte dit ändå vilket jag är gald över nu i efterhand ändå, för hade verkligen en så himla bra morgonstund med några av mina barn på avdelningen (ni som har mig på facebook och instagram kan ju scrolla ned om ni inte vill läsa om det igen haha). När jag kom till jobbet frågade några av mina barn om jag kunde skriva med min högerarm, utan protesen på. Jag tog tag i saken och visade hur jag skulle kunna göra genom att tejpa fast pennan på armen. Barnen skrattade och tyckte att det gick jättebra, men tur att jag har en riktig hand att skriva med! Frågorna fortsatte, ”men tänk om du inte hade några händer alls, hur kan man äta då? Eller träna? Eller LEKA?! 😱”

 

Vi gick in på youtube och jag visade klipp på Mikael Andersson som är helt outstanding enligt mig. Barnen fick se hur han tränade, körde bil, spelade bandy, gick upp för trappor, dammsög mm, utan varken händer eller fötter. Deras ansiktsuttryck, hur de sken upp och verkligen började förstå att allt går att göra ändå, men på ett annat sätt, man får helt enkelt öva, prova sig fram och ha tålamod. Dessa samtal och dessa insikter som barnen får när vi pratar om dessa ämnen är anledningen till att jag jobbar med just barn🥰. 


Tänk vad viktigt det är att jobba med just insikten om att det är bra att vara olika, men vi alla är lika mycket värda och kan mycket mer än vad vi tror. Jag tror att vi kommer få höra berättelsen om den dagen när Elin skrev med högerarmen i några veckor nu, men oj vad de lär sig! Våga prata med barnen om dessa frågor, våga visa bilder, filmklipp eller ta hjälp av någon du känner! Tillsammans kan vi som jobbar med barn skapa en framtid där vi alla accepterar varandra precis som vi är!


Efter jobbet så åkte jag hem nöjd med dagen, när dessa stunder som jag skrev om här innan dyker upp så älskar jag verkligen mitt yrke! Bytte om till myskläder när jag kom hem och la mig under täcket i sängen och kollade på musikaler i flera timmar! Bästa medicinen för huvudvärk och ångest :). Nu har precis avslutat ett bra telefonmöte med CUS-gänget och ska stänga ned datorn och släcka lampan för att sova. Ögonen går i kors även ikväll haha!

Av Elin - 10 april 2019 21:30


Hej på er! När jag vaknade av att klockan ringde vid 7 idag så var det första jag tänkte på att jag längtar tills jag kommer hem från jobbet och kan sova, för idag hade jag ingenting planerat efter jobbet jämfört med igår. Har dessutom haft en extrem huvudvärk för medicinen idag, den verkar komma och gå lite som den vill. Funderade på att ringa och sjukanmäla mig, men tog mig till jobbet ändå och jobbade mina fyra timmar. Efter jobbet så blev jag upphämtad av Becca då vi bokade in en spontanfika, vi köpte med oss lite kaffebröd och så gick vi upp till mig, trots att jag har så stökigt haha.


Resterande av kvällen har jag legat i sängen och kollat på TVprogram jag missat och precis när jag tänkte gå och sova så ringde telefonen, så då fastnade jag i en halvtimme ungefär, sedan hann det gå ungefär 20 minuter och precis när jag skulle ta ett nytt försök till att borsta tänderna och släcka i lägenheten så ringde Sofi och ville ha hjälp med lite saker och då fastnade vi på facetime i en timme ungefär och pratade om högt och lågt. Så ja, det här med att gå och sova tidigt gick inte så bra för min del, men båda samtalen fick mig att skratta och bli glad, så det gör ingenting att det blev lite sent :). NU däremot så har jag gjort mig sovklar och mina ögon går i kors för jag är så trött! Natti natti vänner!

Av Elin - 9 april 2019 21:44


Hemma och jag är heeeeeeeeeeelt slut! Jag mår så himla konstigt just nu och har gjort den senaste veckan. Kan inte riktigt ta på detoch förstå vad det är. Jättefrustrerande! Kom iallafall precis hem efter ett bra styrelsemöte nu ikväll. Pratade med mamma i telefonen på vägen och fick lite pepp och positiv energi och så får jag ju alltid bra energi av dessa styrelsemöten. Det är verkligen så kul och intressant, lär mig något varje gång samtidigt som jag känner att det är så himla kul att få uppdatera alla om allt kul som händer inom pararidningen här i Stockholm, för jäklar vad jag har kämpat med detta och vad det går framåt nu! Blev ett väldigt blandat möte idag, både allvar, beslut, bra diskussioner, men ibland så halkade vi in på sidospår och trots det så höll vi agendan och avslutade en helt ok tid. Klapp på axeln till oss haha. Nu ska jag hänga en tvätt samtidigt som jag lyssnar på en podd och sedan är det sängen som gäller. Både min kropp och mitt huvud är helt slut efter denna intensiva men sjukt braiga dag! :)

Av Elin - 9 april 2019 17:01


Hej på er! Ännu en dag där det är fullt upp! Eller, idag är det nog ännu mera fullt upp än igår haha.


Trots att jag hade sovmorgon till 9(!!) imorse så var jag galet trött! Orkade knappt öppna ögonen när klockan ringde haha. Men jag klev upp, gjorde mig i ordning och sedan åkte jag mot stallet. Alltså, att få börja dagen med ett besök där kan ju inte bli bättre! Minns inte när jag åkte till stallet en morgon sist och att få träffa några jag inte träffat på länge och sedan få prata om det jag brinner om mest av allt gjorde ju saken ännu bättre hihi! Hade möte om parasport och vidare utveckling av para-ridningen och verksamheten hos oss tillsammans med Stockholmsidrotten. Ett bra möte och jag både tror och hoppas att detta kommer bli så bra!

Inne i en viktig duskussion ser jag haha.


Sedan hade jag en sådan himla lyx att jag blev skjutsad till jobbet efter mötet, alltså jag blir så bortskämd samtidigt som jag är så grymt tacksam över min stallmamma som jag kallar henne haha. Jobbade eftermiddag på jobbet, vet inte vad det var idag men barngruppen var extra jobbig och högljud tyckte vi alla på avdelningen! Kändes som att jag hade jobbet i fem timmer efter typ en timme haha. Slutade vid 15:30 iallafall och åkte direkt hem. Nu har jag hunnit förbereda mig inför nästa möte jag ska på alldeles strax. Måste kila redan nu ser jag, mot kanslit för styrelsemöte!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards