lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2019

...

Av Elin - 8 april 2019 21:41


Som jag kämpar med att leva efter detta citat. Det är så lätt att hålla med, men så jäkla svårt att leva efter. Den ständiga acceptansen. Att det är okej att vara glad men lika okej att vara ledsen. Att våga visa sig liten och skör. För så är det nu, varje motgång känns extra mycket, jag litar inte på mig själv, på livet och det är inte så konstigt. Men att må så här är bara skit egentligen. Att ständigt behöva vänta, inte kunna få hjälp och ha tålamod att någon gång, någon dag så vänder det. Innan jag börjar skena iväg allt för mycket i tankarna och skapa mer kaos i min hjärna så lämnar jag det här nu. Annars blir det en tuff natt.

Blunda och slappna av. Andas.

Av Elin - 8 april 2019 19:15


Hej på er finingar! Ny vecka och nya möjligheter. Jag är helt slut nu och har varit det ungefär hela dagen haha. Det är mycket som pågår i mitt huvud just nu och mitt humör går verkligen upp och ned hela tiden. Idag åkte jag till jobbet tidigare dåjag var tvungen att gå tidigare. Hann inte alls med det jag tänkte att jag skulle hinna med, men får helt enkelt göra klar allt det under veckan. Kastade i mig lite lunch och sedan så åkte jag mot Bergshamra för en timme med min psykolog, behövde verkligen få prata av mig idag kände jag om allt mellan himmel och jord och tror nog aldrig att jag upplevt att timmen gick så fort som denna gång.

Balansträning i korridoren haha.


Efter det så var jag så himla slut, så jag tog en Uber hem och la mig i soffan och vilade ett bra tag. Hade behövt städa upp i lägenheten, men eftersom jag varit igång hela helgen och idag så kände jag att jag ville vila kroppen. Plockade undan och ihop lite iallafall hehe, vid 17 så kom mamma och så åkte vi på lite ärenden. Bland annat slänga alla mina kartonger som tar så stor plats och sedan en snabbis förbi IKEA.

Som vanligt så kommer man hem med liiiite mer saker än vad man tänkt när man är där hehe.


Nu har jag precis duschat och ska kolla på Robinson innan det är dags att sova, imorgon är det full rulle igen med möte på förmiddagen, sedan till jobbet och jobba eftermiddag och på kvällen styrelsemöte. Men får lite sovmorgon imorgon och har absolut inget inbokat på onsdag, så förhoppnnigsvis så brakar jag inte ihop! Hej hopp på er, ha en fortsatt bra kväll!


Av Elin - 7 april 2019 17:40


Hej på er snyggingar! Har ni haft en bra söndag? Min har varit så härlig! 

 

Igår så åt delar av CUS-gänget middag på Hello monkey här i Göteborg, en av mina favoritresturanger! Så god mat och så trevlig stämning! Jag och en till i gänget beställde in lite allt möjligt och delade på det, ett säkert kort med andra ord och jag  blev precis sådär lagom mätt. Vid 21 ungefär så kände vi att vi var nöjda med kvällen och några av oss tog spårvagnen hem. Eftersom dagen hade varit väldigt intensiv så gick jag upp på hotellrummet och sov, nöjd med dagen och väldigt ont och trött haha.


Idag passade jag på att ta en redig sovmorgon! Behövde vara utcheckad från hotellrummet vid 11 och vid den tiden så hade Sunna och jag bestämt att vi skulle mötas upp och äta lite brunch. Minns inte när jag verkligen kunde sova i en hotellsäng sist, så det var verkligen så himla skönt! Vid 09:30 efter cirkus 11 timmars sömn så kände jag mig hyfsad utvilad. Vid 11 så möttes som sag jag och Sunna upp på Evas palay vid avenyn och käkade lite brunch i vårsolen! Så himla mysigt verkligen! Dock så blev det väldigt kallt när solen försvann, så då begav vi oss hem mot henne.


Hemma hos henne så drack vi lite rosé. Min premiär för i år hihi, sedan så chillade vi bara och snackade om allt mellan himmel och jord. Det är så sjukt, vi brukar typ aldrig ringa varandra och prata och hålla kontakten på det sättet, men varje gång vi ses så börjar vi i princip där vi avslutade sedan sist. Det blev mycket snack om gamla stallminnen eftersom vi båda hade varit på scandinavium under lördagen och så blev det lite reseplanering som jag hoppas att vi får till! Så härligt att ses igen och sjukt att vi är så himla olika samtidigt som vi är så lika haha!

 

<33333


Nu sitter jag på tåget påväg hem, vill verkligen inte lämna Göteborg men känns skönt att få komma hem också hehe. Nu ska jag nog blunda lite och lyssna på musik! Har iallafall haft en fantastisk vårdag med en av mina bästa vänner!

Av Elin - 6 april 2019 22:01


Hej på er! Jag tittar in här en gång till idag, bara för att jag känner att jag är inne i en hästig period och att det som har med ridsport att göra i mitt liv känns lite bättre nu. Trots att jag inte kan göra allt det som jag tidigare orkat så tror jag att detta med ridsport kommer att lösa sig för mig, några bitar har redan börjat falla på plats och det känns verkligen så skönt! Så avslutar dagen med ett gäng härliga bilder och citat som jag hittat på pinterest.Tänk att denna sport och hobbie har varit i mitt liv i över 20 år, helt sjukt vad tacksam jag är för det!


Av Elin - 6 april 2019 16:57


Hej på er vänner! Tittar in här då jag troligtvis inte kommer orka öppna datorn mer denna dag haha.


Min lördag började vid 8 när klockan ringde, trots 11 timmar sömn så var jag helt slut fortfarande när klockan ringde, men det var bara att gå upp då jag skulle med tåget till Göteborg vid 09:29. Jag hann med god marginal och resan ner hit gick bra! Svarade på massa mejl, lyssnade på musik och kollade på en hästserie (såklart hehe) på SVTplay "Flocken", bra program faktiskt.


Vid 13 så var jag på plats vid mässan där vi i CUS samlades för att anordna Hästkunskapcup-final och sedan ett young riders lounge där det var en livepodd med Malin Baryard Johnsson och Cecilia Berglund Bergåkra som pratade om säker med häst. Tyckte det gick bra att förbereda allt och vi jobbar så himla bra tillsammans! Tiden gick fort och vid 16 så kunde vi börja plocka undan, säga hej då till de som åker hem redan idag och nu så har vi lite fri lek :).


Jag valde att checka in och åka upp till mitt hotellrum då jag var helt slut! Har lagt mig under täcket och kollar på dressyren på TV och tänkte vila nu. Ska ställa klockan ifall jag somnar tänkte jag, för det finns en risk för det haha.


Senare ikväll ska vi delar av CUS-gänget äta middag på en av mina favoritresturanger här i Göteborg!

Av Elin - 5 april 2019 20:08


God kväll på er vänner! Åh vad härligt det var att vara i stallet ikväll! Ska nog kolla på Dressyrtävlingar varje vecka innan jag åker, så jag blir lite peppad haha. Dock så brukar jag ana ett mönster att när jag är pepp och satsar på att rida bra så brukar det gå dåligt, när jag är som mest opepp så brukar det gå outstanding haha. Men idag bröt jag nog det mönstret! Fick rida svarta faran, eller han är nog stallets snällaste häst, men han är svart! :) Vi började med en skrittur runt galoppbanan för att sedan gå in i ridhuset och rida igång lite mer.


Vi pratade om bjudning och jag tror att jag under hela lektionen tänkte halvhalt och framåt, måste verkligen bli bättre på det då det är lätare att få med Billy på noterna och sedan börjar jobba mer och sänka sig. Mycket arbete på volterna blev det, galoppfattningar på öppna delen från skritt. I höger varv så var det svårt att hålla honom på volten, bogen hängde inte riktigt med och då blev takt och väg lidande. Han var väldigt framåt och gjorde fina fattningar, men svårt att hålla igång helt enkelt. Blev bättre och bättre iallafall vilket kändes bra. I vänster så gick det lättare, då blev volten mycket mer rund och galoppen blev det mer tryck i. Men det beror ju på att piloten har lättare i vänster än i höger :).


Sedan travade vi av dem lite snabbt och sen var lektionen slut. Har nog aldrig upplevt att en timme kan gå så fort! Kändes som att vi red i kanske 15 minuter haha, men det berodde nog på promenaden ute och att det var en rolig lektion. Kändes skönt att hoppa av sen med en bra känsla iallafall! Stannade sen kvar och kollade på lektionen efter innan jag blev avlämnad här hemma :). Härlig fredagkväll med andra ord! Nu ska jag äta lite och sedan blir det nog sängen som kallar!

 


Av Elin - 5 april 2019 15:17


Hej på er vänner! Första veckan på jobbet efter sjukskrivningen är nu avklarad! Är både stolt över mig själv samtidigt som jag känner att jag pressar mig själv lite för mycket. Jag har helt enkelt fått ta en dag i taget och fokusera på allt det positiva med att vara tillbaka. Dels så är det skönt att få lite rutiner igen, känns som att jag hamnar i pensionärsligan när jag är sjukskriven, har jag en liten sak inbokad så känns liksom hela dagen uppbokad haha. Så ja, vi människor mår bra med rutiner ändå tror jag. Sen är det ju härligt att få träffa alla kollegor igen!

På tisdagen så tog jag även beslutet att gå in i barngrupp igen. Just nu känner jag att jag måste fokusera på att känna att det är kul på jobbet och att jag gör någonting vettigt, för jag har bara känt mig överflödig och oviktig på senaste tiden. Så att få gå in bland barn som känner och har saknat mig och att ha kollegor som verkligen känner mig och vet hur jag jobbar gör att jag ändå längtar lite till jobbet och går hem med positiv energi. Jag orkar helt enkelt inte hålla på och anpassa allt längre, utan då får jag helt enkelt ha ont deluxe och kör på i några månader till. För det är tydligen så jag ska leva mitt liv enligt vård och försäkringskassa (nä, sorry, lite bittert blev nu). Det har iallafall varit jättehärligt att få vara med barnen igen och se deras utveckling!

Det värsta i kråksången har ju istället varit när jag kommer hem, även om jag jobbar till 12 bara så är jag helt slut när jag kommer hem. Orkar inte riktigt ta hand om hushållet och äta middag, tror jag ätit frukt, bär och pasta hela veckan. Är också så slut så jag går och lägger mig SENAST klockan 21:00. Igår gick jag och la mig redan 19:15 för jag var så himla trött och hade så ont, det känns inte lika kul. Har fått ställa in inplanerade saker för att jag helt enkelt inte orkar göra saker efter jobbet. Idag är det iallafall fredag, har en fullproppad helg nere i Göteborg och jag ber en bön till Gud att jag ska orka! Men först blir det ridning om några timmar!

Av Elin - 4 april 2019 17:45


Hej på er! Kom på härom dagen att jag inte skrivit något om de senaste nöjesbokningar jag gjort för hösten och vintern. Vissa saker måste jag bara komma över och jag har haft en stor ångest att tänka framåt den senaste tiden på grund av allt som har hänt, men detta är något som jag VET att jag mår bra av och då måste jag helt enkelt ta steget och övervinna ångesten, genom att bara göra och inte tänka så mycket. Några planer kanske jag har nämnt lite löst i något annat sammanhang, men här kommer de iallafall.


Det första än så länge blir två Carolakonserter i sommar. Hon ger sig ut på en akustisk sommarturné och stannar till i Stockholm och Uppsala bland annat. Så den 26 Juni är jag på plats i Stockholm och den 28 Juni i Uppsala, ska bli så spännande!


Den andra bokningen gäller en ny musikal som sätts upp i Sverige, "En värsting till syster". Ni kanske känner igen filmen med samma namn? Då vet ni vad den handlar om. Så bra ensemble har de satt ihop med grymma artister och skådespelare! Ska bli så himla spännande att få gå på premiären den 11 September på China teatern!


Den tredje bokningen är också en musikal som inte satts upp här i Sverige innan, "Häxorna i Eastwick". Sjukt bra ihopsatt ensemble  i denna musikal också med minst lika bra skådespelare och artister som den andra! Denna spelas på Cirkus och jag fick biljetter till premiären den 19 September!



Nästa är en konsert med Melissa Horn, hon släpper ny musik i höst och ska ut på turné. har alltid velat se henne live sedan jag började lyssna på henne under gymnasiet, men inte fått någon med mig, men nu struntar jag i det och beställde bara till mig själv. Ibland när jag är nere i deppigt mode så behöver man lite smådeppig musik och det gör Melissa Horn så grymt bra! Så den 25 Novemer är det dags!


Denna tror jag att jag nämnt lite snabbt tidigare här, men skriver den ändå. Det är biljetter till Carolas julkonsert den 15 December! Tror jag slog rekord i hur tidigt innan som jag köpt konsert/musikalbiljetter, redan den 7 februari köpte jag dem! Men förra årets julkonsert var ju GRYM, typ den bästa jag varit på, så det var ett säkert köp om man säger så haha!


Ja hörni, det var nog alla. Kommer garanterat gå på musikalerna flera gånger under hösten och det kommer nog tillkomma lite fler julkonserter under sommaren eller så, men just nu så känns hösten säkrad om jag säger så haha. Har ni något musikaliskt att se fram emot, eller är det bara jag som är så här galen? :)

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards