lyckopillerelin

Alla inlägg under mars 2010

Av Elin - 18 mars 2010 22:58

Red på finaste Halla idag igen och vi började med lite prat om när hästen spårar mm sedan joggade vi igång lite i trav och värmde upp lite självständigt. Redan då så kände jag direkt att hon var pigg, det gick väldigt fort ibland men jag försökte hålla emot och lugna ner henne hela tiden och i slutet så gick det lte långsammre.


Red lite i volter och övade på skänkelvikningar, i höger så flyttade hon sig nästan ingenting men efter ett tag så blev det några bra där hon bara gick några steg, men det kändes bättre att göra några få som blev bra eller än alla lite halvdana. I vänster så blev det några supersnugga men som lyssnade inte riktigt så som jag ville, fast jag är nöjd med dom få som blev bra.


Efter det så red vi innanför spåret och följde kon till kon som stod i varje hörn. Först så började vi med lite skänkelvikningar i trav och det gick väl sådär, hon blev lite springig emellanåt och även lite förböjd så ja, några klockrena flyttningar blev det ju inte men lite flyttade hon fast jag gärna skulle velat ha lite mera, men man får nöja sig med det lilla man lyckas med antar jag.


Sedan fattade vi galopp innanför spåret och högerfattningen blev lite seg men när jag väl hade lyckats få henne i galopp så gick det så sjukt bra! Jag har nog aldrig galopperat så fint på Halla någon gång och dewt kändes så kontrollerat! Hon gick i form, i en lugn takt och det var bara en sån härlig känsla! Speciellt eftersom höger är svårare för mig. I vänster så kändes det inte alls lika bra faktiskt, takten var detsamma hela tiden men det kändes ändå inte så kontrollerat, jag tror att det berodde på att vi stod upp och det är lite svårare för mig så tyglarna glappade och det blev lite för snäva svängar i hörnet.


I slutet så fick vi jobba ner dom lite själva, det gick väldigt mycket för fort emellanåt, men jag lyckades allafall att lugna ner henne lite och få ner henne lite då och då.


Jag tror nog att det var länge sen som det gick okej på en torsdagslektion så det kändes bra att komma igång med lektioner för A igen.

Av Elin - 18 mars 2010 11:28

Heej!


Sov som en stock till 1030 idag!? :O gick upp och kollade lite på TV och fixa och dona lite. Ska snart klä på mig och gå till bussen...har absolut ingen lust att vara i skolan idag allt bara skiter sig!


Menmen sånt är livet.....lyssnar på älskade Carola nu....ska nog byta till Sarah Dawn Finer snart TAGGA!!! Det är på tisdag det smäller!! Längtar som fan!


Nää klä på mig var det!

Ha en bra dag, bye <3

Av Elin - 17 mars 2010 23:46


ÄLSKA <33



Av Elin - 17 mars 2010 23:08

Äntligen så fick jag rida! Har inte ridit sedan onsdagen på lovet och det märktes redan på uppvärmningen att det var lite jobbigare.


Red på Halla, vi började med lite tempoväxlingar i både skritt och trav, det fungerade bra, måste gå lite snabbare att få igång henne efter halterna och skrittövergångarna men jag antar att det är en grej man måste öva på hela tiden.


Red lite serpentiner (som är en hel mattelektion för mig, när jag väl sitter på hästryggen så kan jag knappt räkna till fyra) men jag slapp ta täten och fick lite extratid på mig att tänka vart jag skulle. Där tyckte jag att det gick bra, jämn takt glappade lite med tygeln men det fixade vi senare. Annars så var hon rätt fin för att bara vara i början av lektionen.


Eftersom vi var så få idag så fattade vi galopp på bara en volt och vi började med höger (mitt svåra varv) fattningarna var lite sena men jag lyckades hålla igång henne hela tiden och bara det är ett framsteg. I vänster så märkte jag att jag måste hålla emot med ytterskänkeln och tygeln mera för ju mer jag driver i galopp desto svårare är det att hålla henne på volten och i galopp, så jag måste kämpa lite mera bara tror jag.


Sedan satte vi igång med att rida en och en halv serpentin i galopp, så första bågen galopperade och sedan när man egentligen ska vända in på andra så bröt vi av och fortsatte rakt fram. Lite klurigt att förklara men vi red en båge kan man säga. Det är en kul övning tycker jag när det blir förvänd galopp i slutet. Halla blev väldigt pigg när hon väl insåg vad som skulle hända så det var inga problem att fatta galopp. Vi började med att göra övningen i vänster och det gick klockrent! lite slarvig väg och så tog det lite för lång tid att ta tillbaka henne efter galoppen, men annars så gick det bra! I höger så var det lite svårare men det blev fina fattningar iallafall, hon bröt av en gång och det gjorde inte så mycket eftersom det är lite svårare för mig att driva i galopp plus att det är förvänd galopp. Men en gång är bättre än varje gång som det var förrut.


I slutet så sänkte vi dom på volten igen och red långsamt, i mellanåt så gick hon riktigt fin och sänkte sig och blev lång och rund det som är lite jobbigt är att varken hon eller jag orkar hela vägen så när hon stretar emot eller tar upp huvudet så orkar inte jag att göra om allting igen och då blir det lätt hänt att det blir lite slarvig ridning. Men jag nöjer mig med att hon orkar gå i en lång form i ett varv åtminstonde för det händer inte så ofta när jag sitter på henne.





Av Elin - 17 mars 2010 21:55

Idag blir det två citat och en konversation.


Citat 1:

"Elin, hjälp mig jag får inte upp den!"

Sagt av Hannah


Citat 2:

"Jasså, du kan göra två saker samtidigt!? Vad duktig du är!"

Sagt av Åsa


Sedan Åsas och min härliga konversation:


J: Åsa, kan du hjälpa mig?

Å: Vafaan ska man behöva göra allting själv!?

J: Japp

Å: Snart har du förbrukat dina 3 livlinor.

J: Määh, om jag har ridit för dig i 6 år så förbrukade jag dom redan andra gången jag red för dig ju.

Å: Ja....så egentligen borde jag inte hjälpa dig.

J: Nähä! Då byter jag ridlärare då.

Å: Men det är samma regler för alla ridlärare.

J: Jaha, då får jag byta ridskola då.

Å: NEJ! Om du byter ridskola så söker jag upp dig och slår dig! Eller så anlitar jag Charlies änglar så klår dom upp dig åt mig så du kommer tillbaka!

J: Okej, bara för att det är du som säger så så vågar jag inte byta ridskola!

Å: Tur för dig!

Av Elin - 16 mars 2010 23:06

"V: Vad är det där vita? (pekar på glassen)

K: Slem. HAHA."



Du är bara för underbar Karro hahaha <3

Av Elin - 16 mars 2010 22:48

Var ju ledig idag...sköönt! Sov till 1030 och vaknade av att världen snurrade...igen :(


Under dagen så har jag försökt plugga men blir bara förbannad så sket i det istället. Dumt I know men vad ska man göra lixom.


Jag önskar att det fanns lärare i min skola som lyssnade och kunde hjälpa mig....ibland räcker det inte med att kompisar lyssnar, men jag älskar er som försökt fast den här gången så är det lärarna jag behöver.


Usekmöte stod i almanackan idag....mamma skjutsade mig dit, var där ett par timmar sedan åkte jag bussen hem. Bli inte förvånade om jag ligger hemma med hjärnskakning någon dag för att min gata är som en jävla isbana, det är livsfarligt och speciellt när det är nedförsbacke!! Jävla is, det är fan säkrare att klättra fram i snödrivorna.


Imorgon har jag liite sovmorgon....klockan ringer halv 9...tidigt men det är bättre än 7 :P.


nu ska jag dricka en kopp te sedan blir det sängen.


Bye <3


   Jag önskar det var vi för alltid <3

Av Elin - 16 mars 2010 14:41

Seriöst! Nu vill jag ha sommar!! Jag vill ligga på bryggan och slappa på landet, vara barnvakt, åka båt till affären klockan 9 på kvällen i solnedgången och handla glass, jag vill galoppera ute på ängen, åka till dalarna och pussa på Milda och fölet, gå på konserter. Jag vill ha sommar NU NU NU!!!!!!!



Nää, dags att springa ut och hämta posten

Ciao <3


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards