lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2011

Av Elin - 27 januari 2011 21:24


Det har varit en bra dag idag. Jag känner att jag kommer klara av mitt liv nu och att det går frammåt!


Har iallafall fått jobb! :D På en förskola i akalla :D Längtar tills jag får papprerna från polisen då jag kan börja jobba! :D


Rapport om ridlektionen får ni lite senare ikväll, orkar inte skriva ett inlägg till nu :P men det gick iallafall fintfint!


Nu ska jag kolla vidare på bond :D hörs sen!


Lyckopiller <3


Av Elin - 26 januari 2011 23:29


Var inte alls taggad på att rida idag, men när jag väl hade suttit upp så ändrades det. Det gick så himla klockrent från början till slut...nästan :P.


Började direkt med att försöka få henne att inte sega ihop i skritten som hon har en viss förmåga att göra, så gjorde halter och igångsättningar och när jag kände att hon helt försvann så fick hon även trava två-tre steg för att väcka henne igen :). Efter ett tag så tyckte jag att hon hade en bra fart och hon lyssnade.


När vi kom fram i trav så tänkte jag på att rida på men inte fort, så jobbade hela tiden med skänklarna och försökte ställa henne lite lite åt båda varven och göra så tyglarna inte glappade. Hon gick klockrent med en jämn och fin takt och formen kändes bra oxå, ibland blev det lite vingligt när jag försökte lite för mycket men annars så kändes det jättebra! Övade mycket på halvhalter, på volterna idag. Det är grymt svårt att göra halvhalter tycker jag! Så svårt att känna när man gör en bra halvhalt. Men iallafall, hon var lite seg i början på att fatta vad hon skulle göra så det tog lite lång tid att få henne att gå långsammare, men när Å ändrade på övingen och ville ha typ 2 skrittsteg istället för att göra halvhalt så blev det lite lättare. Det svåra är att få igång dom igen efter skritten eller halvhalten tycker jag så det blev väl några bra men det är bara att öva, öva och öva!


Efter en liten skrittpaus så minskade vi traven lite på volterna får att fatta galopp. Jag blev lite för klämmig så Jissa blev lite spänd och började gå konstigt och inte lyssna, men när Å hade sagt åt mig att inte klämma så mycket så gick det bättre. Galoppfattningarna i höger kändes rätt bra, hon hoppade lite någon gång men so what ;). Hon var lite seg i början men efter ett tag så vaknade hon även där då jag red lite mer bestämt. 


I vänster så gick det oxå bra. I den minskade traven så gick det bättre i vänster och takten var mer jämn då. Första fattnigen gick bra och hon galopperade jättefint, andra galoppen så hoppade hon till lite åt sidan och sparkade, vet inte riktigt om det var jag som klämde eller nått eller om det var hon som bara var tjurig. Anar att det var det förstnämnda ;). Hon fattade fel galopp efter det så bröt av och fattade rätt, då galopperade hon jättefint! Kunde ha gått liiite fortare om man ska vara hård men det kändes helt okej. 


Travade av dom en kortis på fyrkantspåret och då kändes allt jättebra! Hon gick fint typ 98% av lektionen, bra takt och tempo, bra form och stadig! Är verkligen helnöjd! Det jag funderade på var att jag fick lite ont i axeln, det var ett tag sedan jag red så det kanske är därför. Men man tycker ju att jag borde ha vant mig vid att rida stor häst och att det är mycket tyngre att hålla ihop henne än Halla. Men det kändes som om när hon började slappna av så blev hon rätt tung i handen och det könns som om jag hamnar lite snätt eftersom jag håller med bara vänster (haha förstår ni vad jag menar? :P) Men jag vet inte, kanske bara kändes så den här gången ;).


  

Inte från dagens lektion :)


Lyckopiller <3

Av Elin - 26 januari 2011 22:27


Vad är det för något fel på min släkt? Vad är det som händer? Gud, ge mig svar. Jag gör det du ber mig om, bara du inte tar mina släktingar ifrån mig!


Även om vi inte har någon kontakt, även om jag inte tål vissa av dom så finns dom i mitt hjärta även om jag inte tror det, dom är en del av min släkt och jag vill inte att något ska hända dom. Jag vill inte höra att hon nästan/troligtvis tog livet av sig. Det vill ingen höra. Men hon mår okej nu, fast jag är fortfarande i chock.


Lyckopiller <3


Av Elin - 26 januari 2011 13:22



Lyckopiller <3

Av Elin - 25 januari 2011 20:08


Hejsan!


Var på arbetsintervju imorse, håll tummarna och be till Gud att jag får jobbet! Det var som perfekt för mig!


Kom hem vid 10, städade i min garderob ett tag och sedan slappade jag lite framför TV:n. När det inte var något att titta på längre så gick jag en liten promenad för att posta ett brev, höll på att frysa ihjäl! Så jääääävla kallt ute! Tur att jag har varma kläder att ta på mig imorgon när jag ska till stallet!


Pratade med Cicci ett tag idag oxå! Så härligt att få höra hennes röst och bli lite galen! Saknar henne <3. Lagade middag idag till familjen, har ingen aning om vad jag ska göra resten av kvällen....går inget på TV! Men det visar sig!


Återkommer kanske :).


  


Lyckopiller <3

Av Elin - 24 januari 2011 17:49


Hallo!


Gick upp vid typ 10, slappade lite framför TV:n, sedan ringde jag förskolechefen men hon svarade inte :(. Så jag väntade lite sen så ringde mamma och sa att hon var påväg hem ifall jag ville åka till Vällingby och kolla. Så jag började fixa iordning mig och efter ett tag så kom mamma hem. Precis innan vi åkte så ringde chefen upp så nu ska jag dit imorgon klockan 9 på intervju! Jag hoppas verkligen att jag det här jobbet! Är perfekt för mig för det är på förmiddagar och då kan jag fortfarande ha kvar småjobben på eftermiddagarna! Men vi får se hur det blir, chefen verkar vara jättetrevlig iallafall :).


Mamma och jag åkte till Ikea, hittade en hylla där men ville prata med pappa först vad han tyckte så köpte den inte. Mamma handlade lite sedan åkte vi till Völlingby där jag skulle köpa en dvd-spelare, tyvärr så hade den utgått från sortimentet så får fortsätta leta. Köpte galgar och ett par örhängen iallafall :P alltid något hehe.


Väl hemma så slappade jag lite och när pappa kom hem så pratade jag med honom! Så nu är det bestämt! Ska köpa hyllan, längtar!! Hihi


Här kommer en bild på den :P

  


Nu ska jag göra annat :P


Lyckopiller <3

Av Elin - 23 januari 2011 18:43

Hästar du har ridit?

A - Atlet
B - Brolle
C - Castor, Cornelius, Cirocco, Cadet, Caramba
D -  Dunte, Donna, Donnathello
E - Eloge, Egri
F - 
G - 
H - Halla
I - Isabella
J - Jissa
K - Kim
L - Lucy, Linus, Lina,
M - Milda, Mistral, Musse
N - 
O - 
P - Palette, Prins
Q - 
R - 
S - Sture
T - Tina, Thess,
U - 
V - Vetra
W - 
X - 
Y - 
Z - 
Å - 
Ä - 
Ö -

 

Galopp, trav eller skritt?
Beror på häst :P


Hoppning, dressyr eller teori?
Dressyr är det jag vill "satsa på", hoppning är kul när man har en snäll häst, teori är ett måste så kan både vara kul och tråkigt :P.

 

Favorithäst/ar?
Jissa, Milda, Castor, Cirocco, Halla

 

Bästa hästen du ridit?
Är ju as svårt att svara på. Dom jag har trivts bäst med är Castor, Thess, Eloge, Jissa och Milda

 

Sämsta hästen du ridit?
Äum, Mistral och jag gick inte alls ihop men kan ju inte kalla honom för sämst! ;)


Roligaste teorilektionen?
Har haft många roliga teorilektioner :P

 

Tråkigaste teorilektionen?
När man måste repetera sånt man kan i sömnen ;D


Hur många gånger har du ramlat av?
Bara 2 :P


Suttit på en skenande häst?

Ett antal gånger ;)


Lyckopiller <3

Av Elin - 23 januari 2011 15:18


Home sweet home, borta bra men hemma bäst, och ja alla talesätt som nu finns om hemmet stämmer nog.


Nu har jag varit hemma i typ 1,5 dygn. Jag saknar Florida. Eller, det jag mest saknar är nog värmen. Allt är så lätt när det är varmt, livet känns mycket lättare på något sätt!

Under dom här två veckorna så har jag bara gråtit en gång. Men det var för att jag tyckte synd om mig själv för jag mådde illa, inte fått sova och jag frös under natten så det var bara larvigt egentligen. Jag har varit lycklig! Har njutit av livet, jag har varit den som har varit mest positiv i familjen och jag har bara varit. Ignorerat allt från Sverige....eller nja, var ju rätt aktiv på fb, men ändå :P. Jag betädde mig nästan som om jag bara skulle lämna allt bakom mig och aldrig komma tillbaka till Sverige och det har varit så otroligt skönt att inte tänka framåt och att leva i nuet! Det har varit så otroligt skönt att koppla bort alla måsten, alla krav. Det har varit så otroligt skönt att inte ha någon aning om vad som pågår i stallet, om det har kommit några nya hästar, om hästar har bytt plats, vad vi ska ha för några aktiviteter mm, vet inte ens när jag rider!


Men nu är jag hemma! Det är jätteskönt att sova i sin säng, har nog aldrig sovit så gott som inatt! Det är skönt att duscha som man brukar, äta svensk mat, kunna betala själv, veta vart allt ligger, ta sig fram själv, kunna uttrycka sig lättare (även om jag har glömt bort hur man stavar ibland haha!) ja, gamla trygga älskade Sverige, Stockholm, Spånga! 


Imorgon är det dags för nya tag! Jag ska ringa en förskola och bestämma möte med chefen där, jag kanske ska jobba på eftermiddagen, måste ta reda på när jag rider, betala fakturor, ja ni fattar! Det är tillbaka till verkligheten nu! Men jag hade faktiskt tänkt att planera lite mindre. Tillåta mig själv att inte behöva hålla koll på precis allt runt omkring mig, jag tänker planera och tänka lite kring saker jag blir glad över istället för att bara tänka på det jag blir ledsen över. Jag ska inte tänka lika mycket på framtiden på samma sätt som förrut, jag ska ta en dag i taget och njuta av det jag har!


Allt detta låter så himla positivt och jag ska verkligen försöka hålla det! Men komihåg att ibland måste man oxå tillåta sig själv att vara ledsen, att våga lätta sitt hjärta inför någon, att få vara lite negativ och tycka synd om sig själv! Jag vet att innerst inne så mår jag inte så bra, men det betyder inte att jag kommer gå runt och vara deppig dygnet runt! Jag är ärligt glad och lycklig oxå! Vissa dagar är bra, andra piss och det är helt okej! Så det är bara att acceptera mig för den jag är, gillas det inte så behöver ni inte umgås med mig!


Lyckopiller <3

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards