lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2014

Av Elin - 10 april 2014 11:41


Hej på er vänner. Jag känner mig verkligen jättekonstig idag. Har inte sovit många timmar inatt, vaknade vid 2 av att jag mådde illa, ni vet paniken som kommer när man börjar tro att man har blivit magsjuk, den kom ganska så fort kan jag ju erkänna. Men som tur var så gick det bra och jag försökte bara somna om igen trots illamåendet, de resterande timmarna innan jag var tvungen att gå upp så sov jag väldigt oroligt. När klockan ringde vid 0645 så kände jag att dt var bättre, men att illamåendet fortfarande fanns kvar litegrann. Så det blev ingen skola för mig idag, skulle ju in till SU under förmiddagen på en lektion men jag kände att ajg ville vila upp mig istället eftersom jag ska till KS i eftermiddag. Så jag sov vidare och så gick jag upp vid 10 ungefär. 


Nu har jag tagit ett glas yoghurt och sitter i soffan med mjukiskläder. Illamåendet har inte försvunnit vilket börjar bli ganska så irriterande. Jag vet inte riktigt vad det beror på, om det är nervositet inför datortomografin i eftermiddag, eller om det beror på något annat. Hursom så går det inte att göra så mycket åt det nu känner jag, mamma ska komma förbi och hämta upp mig om ett tag så jag ska slippa åka buss till sjukhuset iallafall. Nä vänner, nu måste jag nog gå och klä på mig lite bättre kläder, kram på er. Hoppas ni mår bättre än vad jag gör just nu.

Av Elin - 9 april 2014 22:00


Hej på er alla fina där ute. Nyss hemkommen från stallet efter några timmars häng där. Jag är så otroligt glad över jag har stallet när jag mår så här psykiskt, trots att ajg kanske inte kan skjuta bort tankarna exakt hela tiden när jag är där så hjälper det ändå så otroligt mycket då när jag inte tänker på allt jobbigt. Hur gick ridlektionen ikväll då? Nja, kanske inget att skryta om men vissa delar var klockrena, alltid något!


Idag var första gången som vi skrittade fram ute, det börjar verkligen kännas som vår när man kan göra det! Lite geggigt var det såklart och en aning kallt, men det var mysigt ändå tycker jag. Jag passade redan då på att jobba igång honom lite i skritt, ökade och minskade skritten och flyttade undan höger och vänster skänkel lite för att få honom lite mer lyhörd på skänklarna. När vi kom in så gjorde vi lite skritt-halt-skritt och sedan jobbade vi på kvartslinjen och flyttade undan både höger och vänster skänkeln åt båda hållen, lite som små serpentiner på långsidan fast vi flyttade undan skänklarna. 


Vet inte riktigt vad jag ska säga om den övningen, jag kände mest att jag bara lallade runt ibland. Men i slutet så tyckte jag ändå att jag kände en tydlig skillnad från när vi började. Sedan gjorde vi samma sak i trav, vilket blir lite klurigare. Ibland fungerade det inte alls och ibland så tyckte jag att han flyttade bra. Det svåra är ju att inte böja hästen, så när man försökte att allt man hade at inte göra det så märker man stor skillnad. 


Efter det så gick vi in på volterna och jobbade lite i galopp från skritt. Galoppen som är svårast för mig gick faktiskt nästan bäst idag. Billy var väldigt fin i formen och gjorde klockrena galoppfattningar. Höger som är både hans och mitt svåra varv så försökte jag vara extra tydlig med att göra halvhalt innan fattningarna och det gick som tåget, det svåra är att hålla honom i en rund och fin form under galoppen-men det får vi träna på helt enkelt.


ingen lektion att skryta om precis, men det gäller att hitta guldkornen under timmen man rider och fokusera på dem, eller helt enkelt se det positivt att det som inte gick bra får vi se till att öva på nästa gång. Var härligt att sitta upp på hästryggen igen iallafall och få mötas av lite kärlek från hästarna och fina människor.

Av Elin - 9 april 2014 13:00


När vi skaffade kanal 3 för många många år sedan så fastnade jag för en riktig stor såpopera. Kan ni gissa vilken? Jepp, "Våra bästa år" eller på engelska "Days of our lives". Fortfarande så tittar jag på detta program, trots att jag blir så irriterad på att de alltid ska dyka upp ett mord eller något annat konstigt precis när alla i serien börjar bli lyckliga. Jag spelar till och med in avsnitten så jag inte ska missa något om jag inte kan se det när de går på riktigt. Trots att jag tycker att det är otroligt töntigt i vissa lägen och ibland riktigt dåligt skådespeleri eller liknande så kan jag ändå inte låta bli att tycka att det är lite spännande, ibland lite för spännande så jag till och med kan bli irriterad på att de drar ut på saker i flera veckor. Ja, jag är nog lite beroende om jag ska vara ärlig ;).


"Like sands through the hourglass, so are the days of our lives."

Av Elin - 8 april 2014 16:11


Hej på er vänner. Det har varit en lång dag idag. Somnade sent inatt och klockan ringde tidigt imorse. Men trots det så var det bara att gå upp och pallra sig till skolan. Jag har varit lite off de senaste gångerna i skolan och inte lyssnat på vad lärarna har sagt och så på grund av mycket annat i huvudet, men idag var nog ändå första dagen på länge som jag förstod lite om vad vi skulle göra. Under förmiddagen så fick vi leka med ipads och kolla spel och språk appar för barn eftersom att barnen nu förtiden börjar med elektronik och internet i allt yngre åldrar än för några år sedan. Var riktigt intressant, men också väldigt provocerande när man hittade spel för flickor och alla handlade om att man skulle vara snygg och dejta killar, vi trodde de skämtade först när vi fick se dessa spel! Efter lunchen så var det dags för den första mediaverkstaden. vi fick en liten introduktion till två olika program som vi kunde använda för att göra vår examination 3 och sen började vi arbeta med den. Det höll inte på så länge mediaverkstaden, bara 1,5 timme, så det var rätt så skönt faktiskt. Känns iallafall skönt att vi har börjat med vår gruppuppgift nu.


Här går jag på dejt i spelet och en uppgift var att torka smuts från killens skjorta-sjukt haha!


Nu är jag iallafall hemma i värmen, galet vad kallt det är idag alltså! Påminner om lite höstväder tycker jag. Det gillar vi inte! Jag var på väg att följa med Elin till Råsta för ca en timme sedan men eftersom att vädret är som det är så hade jag ingen stor lust att stå ute på en ridbana i regnet och hålla lektion. Det får bli en annan dag när det är finare väder helt enkelt :). Resten av kvällen spenderas nog hemma, blir säkert tidig i säng också med tanke på min jobbiga natt. Det var riktigt länge sedan som jag sov så här dåligt! Nä hörni, nu ska jag fortsätta med att kolla på TV, kram på er!

Av Elin - 7 april 2014 17:36


Vi har en uppgift i skolan just nu att recensera några barnböcker och tänka ut hur man skulle kunna använda dem på andra sätt genom att lägga till ljud, andra färger, tecken eller liknande. Eftersom jag inte har orkat pallra mig ned till biblioteket här i Spånga under dagen så gick jag ned till källaren istället för att leta reda på gamla barnböcker som jag har haft när jag var liten, jag antar att jag inte behöver nämna att jag blev lite nostalgisk ;), vi skulle välja 2-3 stycken men jag kunde inte välja så det fick bli 5 böcker. Jag har så himla fina minnen från när jag satt i farmor och farfars soffa och lyssnade på när farmor läste Emma tvärtemot bara för att nämna ett exempel. Dessa böcker kommer jag verkligen spara och kanske till och med läsa för mina egna barn en dag. Har ni läst någon utav dessa böcker? Eller hade ni någon annan favorit som ni minns? :)


Av Elin - 7 april 2014 11:15


Hemma och redan helt slut. Dagen har knappt börjat och jag vill redan gå och lägga mig i sängen och sova igen haha. Är sjukt frusen också, antar att det beror på det fantastiska tråkiga vädret vi här här i Stockholm idag. Vart tog vårsolen vägen? Jaja, sjukhusbesöket gick iallafall helt okej. Var hos reumatologen och för en gång skull så var jag på ett ställe jag aldrig varit på förut, trodde knappt att det ens fanns ;). Jag blev väl inte mycket klokare av besöket, läkaren  fick jag inte heller något grepp om faktiskt. Kan inte bestämma mig om jag tyckte att han var bra eller dålig. Vi beslutade iallafall att jag skulle röntgas, ta blodprover och även ett ultraljud på handen, alltså jag börjar ju allvarligt talat snart tro att jag inbillar mig min svullnad och smärta eftersom ingen vet vad felet är ännu. Jag passade iallafall på att gå på drop in röntgen när jag var klar hos reumatologen så hade jag det gjort. Jag hade ju lite önskat att jag gick någon annanstans, när jag gick i dessa korridorer så kändes det nästan som att allt gick i slowmotion, mycket jobbiga minnen dyker upp. Menmen, röntgen gick iallafall snabbt och smärtfritt.


Efter sjukhuset så hade jag planerat att åka till stadsbiblioteket för att låna lite barnböcker och sen till en av mina favoritaffärer, Tehuset Java på Odengatan. Men när jag väl var vid bibblan så hittade jag inte det jag sökte och så skulle jag ha varit tvungen att vänta i ca 45 minuter innan tehuset öppnade så jag åkte hem istället och fick inget ärende uträttat, suck haha! Får åka ner till bibblan i Spånga i eftermiddag kanske och kolla om det finns några bra böcker där. Nu ska jag sätta mig och äta fisksoppa från igår med aoli, mamma är bäst på att laga denna maträtt så det blir säkert mumsigt! Ha en fortsatt trevlig dag, kram!


Av Elin - 7 april 2014 06:45


God morgon på er alla vackra människor där ute som läser. Måndag morgon vilket betyder en ny vecka. Det var länge sedan som jag var uppe så här tidigt om jag ska vara ärlig, 0615 som klockan var när den ringde brukar jag nästan ligga och sova min skönhetssömn varje dag. Nä men skämt o sido så brukar jag ändå sova vid den tiden, kanske inte så mycket de senaste veckorna men jag brukar försöka.

Ny vecka som sagt, veckan är fullproppad med massa skola, ridlektion och två sjukhusbesök. Ett om några timmar och ett på torsdag, så om jag verkar lite låg här på bloggen under denna och nästa vecka så vet ni varför. Jag har fortfarande inte riktigt vant mig vid alla sjukhusbesök under mitt liv. Speciellt dem till radiumhemmet, ibland kan jag verkligen tänka att det är helt surrealistiskt att jag som 22 åring ska behöva hålla till på den delen av sjukhuset. Jag har liksom fortfarande inte vant mig vid tanken att detta är mitt liv, ibland önskar jag att jag kunde få byta liv för ett tag.

Nog om det, idag är det iallafall ett besök hos reumatologen som gäller. Vi får se om jag går därifrån med en lättnad eller mer bekymmer. Snart vet jag, I'll keep you updated. Efter sjukhuset så hade jag tänkt att uträtta några ärenden när jag ändå är på språng. Nu är det dags att klä på sig kläder och slänga på sig lite smink, puss!

Av Elin - 6 april 2014 19:33


Hej på er vänner. Nu är jag hemma efter en söndag på stan med fina vänner. Har precis hoppat ut från duschen och planerar att spedera resten av kvällen i soffan framför TVn, är helt slut fast jag sov i över 10 timmar inatt. Kanske sov för länge, typ som vanligt hehe. Mötte iallafall Veronica på tåget vid 1230 och så fortsatte vi vidare in mot stan för att möta upp Kajsa och Bella. Vi gick vidare till Stadsteatern för att kolla på teatern Mig äger ingen där bland annat Lennart Jäkel och Katarina Ewerlöf. Jag tyckte absolut att den var sevärd, men jag skulle nog inte se den fler gånger än en. Jag inser nu ännu en gång att jag nog mer är en musikalmänniska än en teatermänniska, jag satt nästan bara och väntade på att det skulle hända något och att någon skulle brista ut i sång haha. Men det var en bra teater iallafall och jag tycker ni ska se på den, den var bra gjord!



Efter teatern så gick vi vidare till Espresso house för att äta, vi alla var rätt så hungriga. Jag köpte en räksallad som var jättegod och fräsch och så festade jag till det med en chai latte och en supergod chokladmuffins till efterrätt. Vi satt där och snackade och planerade lite roligheter i några timmar innan vi började röra på oss för att åka hem, det är ju en dag imorgon också. Ett mycket bra avslut på helgen tycker jag, synd bara att man måste vänta en heeeel vecka på att det ska bli helg igen ;).


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards