lyckopillerelin

Alla inlägg den 15 januari 2014

Av Elin - 15 januari 2014 21:56


Herregud vad veckorna går fort! Var tvungen att fundera lite om jag verkligen red förra veckan, men det gjorde jag ju såklart. Idag var jag inte alls sugen på att åka till stallet i denna kyla och byta om till kalla ridkläder, men när det väl var gjort en timme innan lektionen började så kändes det ändå helt okej. 


Ridning lite självständigt i början, jag försökte fokusera på vänstervarvet då jag har haft himla mycket problem i det varvet ett tag nu. Försökte få honom ställd och i form med hjälp av öppna, volter och liknande och även tempoväxla mycket i skritt-trav-halt-övergångar. Emellanåt så började han bli lite mer i form och inte var lika loj som i början. Red på volter i trav och ökade och minskade sen galoppfattningar på voltspåren, i vänster varv så började han söka sig allt mer neråt och jag fick igång några fina galoppfattningar, tills jag fick kramp i min hand och var tvungen att vila. Kördee lite på korta galoppsträckor och sen lugn skritt eller trav innanför för att inte förlora all kraft i vänsterhanden när den krampade så mycket. I höger varv kändes det bättre, formen var där från början och det var bara att se till att hålla honom på plats då han blev väldigt pigg i galoppen. Är lite klurigare med att hålla igång galoppen i höger och samtidigt bibehålla galoppen men jag körde lite korta galoppsträckor även i det varvet istället.


I slutet så travade vi av dom lite en kortis och då kändes han väldigt fin och alert, tyckte ändå att ajg fick igång honom väldgit bra i slutet med tanke på att ddet var katastrof i vissa lägen i början av lektionen. Bjuder på en bild från idag, imrogon kommer det troligtvis upp lite bilder från November när jag blev fotad inför repotaget i Eurohorse. Fick bilderna ikväll men orkar inte fixa det nu. Tidningsrepotaget lägger jag ut när PDF-filen har kommit ut.


Av Elin - 15 januari 2014 12:48


Hej på er vänner. Klockan hann bli 2330 igårkväll innan jag lyckades somna trots att jag var sjukt trött! Lär bli lättare att somna ikväll. Klockan stod på 6 imorse och då var det bara att gå upp och försöka att se glad ut. Sista seminariet för denna kurs, fura timmar höll det på med diskussion och redovisningar. Lyckan blev att vi fick sluta en halvtimme tidigare för en gång skull, vi har haft en pissig lärare denna kurs så man har en känsla av enkel frihet nu haha.

Nu sitter jag på tåget mot Bålsta för att plugga med tjejerna. Lämnade ju alla kursböcker där igår slipper iallafall bära på det, skönt. Blir väl där i några timmar och sen är det bara att åka hem, äta och sen åka till stallet för ett ridpass. Nä hörni, nu ska jag njuta av lite lakrits i min ensamhet med Carola i öronen, kram!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards