lyckopillerelin

Alla inlägg under juni 2016

Av Elin - 17 juni 2016 20:50


God kväll på er fina ni. Jag är så sjukt trött idag. Hade tänkt att skriva till er tidigare, men jag har varit på språng hela dagen nästan och när jag väl satte mig ned för att ta det lugnt så somnade jag nästan. Idag hade jag ingenting planerat, eller rättare sagt, inget sjukhus att gå till. Var i stallet en jättesnabbis igår och hämtade upp alla mina ridkläder för att kunna tvätta dem under sommaren. Så imorse såg min hall ut som ett bombnedslag, ikeakassar överallt, höll på att slå ihjäl mig inatt när jag skulle upp och kissa haha! Dagen har alltså bestått av att tvätta alla ridkläder, diska, städa hallen och klädkammaren och sedan uträtta några ärenden i centrum. Självklart så glömde jag det jag egentlgien skulle köpa så det var bara att gå ned igen, suck! Vid 15 lagom till fotbollsmatchen Sverige-Italien så kunde jag sitta ned och äta lite vattenmelon. Med en kropp som värkte och bultade överallt efter att man knappt suttit på flera timmar så kom såklart tröttheten ikapp.


Under kvällen har jag fortsatt att plocka i lägenheten, tänk att man aldrig blir färdig med det! Att det alltid finns något att städa undan. Lagade middag och åt ute på balkongen med musik på högsta volym och drack rosé. Så mysigt. Tror jag satt på balkongen och smuttade på vin och lyssnade på bra musik i typ 2 timmar och tittade på alla människor som gick förbi och bara filosoferade.

Egengjord marinad som kycklingen legat i hela dagen och potatissallad och guacamole, åå gott!


Efter några timmar var det dags att inta soffläge. Så där är jag nu. Ska ta lite glass och hallon till efterrätt och sedan blir det sängen! Imorgon ska jag till Fillan på brunch och sedan får vi se, måste storstäda hela lägenheten i helgen och få lite hjälp av mamma och pappa med lite saker. Nä, glass var det!

Av Elin - 16 juni 2016 16:12



Denna skylt fast med ändrad datum och dag har jag mött i tre dagar nu på Smärtkliniken. Tisdag-idag så har det varit en kunskapsvecka som varit obligatorisk om man vill ha med hjälp i ett rehabprogram i höst. Då jag är sjukskriven på heltid mest på grund av min smärta så är detta något som mitt team har rekomenderat för mig att gå på. Jag vill ju bli bra, eller lära mig att leva med denna smärta och då blev det så här. Har gått på föreläsningar av olika personer inom olika ämnen dessa tre dagar så det har varit mycket intryck och man har blivigt såå seg efter alla föreläsningar. Mycket att smälta liksom. Nu är det iallafall gjort och jag ska försöka orka ta tag i lite träning och lite mera struktur om dagarna, till att börja med iallafall. Nu har jag precis kommit hem, ätit en macka och väntar på ett telefonsamtal. Återkommer, kram!

Av Elin - 16 juni 2016 11:27


Har ni hört talas om skrivpuff? En blogg där man kan få lite blogginspiration, eller så använder jag den. Idag kom det upp en utmaning som jag gärna ville göra. Det stod så här:


"Ta en bok. 


Välj en slumpmässig  sida i mitten av boken.
Skriv en text baserad på en mening från sidan.

Berätta gärna vilken bok du valt.
Du avgör själv hur trogen ursprungsmeningen du vill vara."
 

Jag tog boken "Här ligger jag och blöder" Läste den för många många år sedan och såg den i bokyllan när jag tittade upp. Slog upp en sida i mitten och det jag läste först och fastnade för var denna korta text:
 
"Att leva betraktas som en konst. Som i all annan konst blir konstnären bättre endast genom övning. Insikten om konstnärens hemligheter uppnås genom att man gör misstag."
 
 

Jag tycker verkligen att detta stämmer. Just nu känner jag att jag går igenom en sån där jobbig fas som uppstår i livet. Tankar och känslor som nog alla har eller har haft minst en gång i livet. Jag har alltid vetat vem jag är, men under våren så har det känts som att en bomb bara har väntat på att få explodra och tillslut så gjorde den det. Jag har gjort många misstag under denna termin både på jobbet och privat. Jag är inte alls där jag vill vara i livet och för mig är det svårt att acceptera. Ibland gör sanningen ont och det känns verkligen som att hela jag blöder. Alla sår som jag på något sätt har försökt att läka har gått upp igen och det är tufft. Långsamt, långsamt så jobbar jag med att acceptera att det är så här. Jag vet att den dagen kommer komma när allt känns bra igen, jag måste bara få låta detta ta tid. Precis som konstnären i texten så övar jag, tar nya beslut i livet och så får jag helt enkelt se om det var rätt eller om jag måste göra om något. Hur ont det än kan göra. Nu gör det ont. Men det blir bättre med tiden.
 
En lycklig stund från förra året.

 

Av Elin - 15 juni 2016 15:33


Jag älskar verkligen att sommaren har kommit! Itället för att smälla i sig massa brieost och annat så kan man köra all in på frukt och grönt. Igår när jag kom hem efter att ha handlat till middagen så ställde jag mig och gjorde värsta lyxmiddagen. Köpte olika slags meloner och skinka sedan bara för att det är sommar och sol så tog jag faktiskt ett glas rosé på det. Så himla mysigt att sitta på balkongen och dricka rosé och äta gott. Det ända som saknades var en god vän som var med, men jag pratade med Julia i telefonen så det kändes nästan som att jag hade henne här haha.


Visst ser det lyxigt ut haha!

Av Elin - 14 juni 2016 22:00


Så var årets artister som ska medverka i Allsång på Skansen släppta. Eller, det kommer säker till några nya under sommarens gång, det brukar det alltid göra. Det var tänkt att Sofi, Elin och jag skulle åka in till skansen och se detta live, men det blev bara Sofi och jag av olika anledningar. Vi såg till att vara där vid 11 för att hinna fixa årskort och lite sådant. 11:30 klev Sanna Nielsen upp på scenen och presenterade årets artister. Jag vet inte riktigt varför, men av någon anledning så blev jag typ lite besviken på årets artister. Hade nog förväntat mig något större av någon konstig anledning, men BAO är med redan på premiären och då blir det Helen Sjöholm OCH Tommy körberg man får se live igen, så grymt! Det var verkligen så sjukt härligt att få vara tillbaka! Att få sitta på de gröna stolarna i bra sommarvärme och se lite allsångshäften och ansikten i publiken som man kände igen. Längtar så sjukt mycket till premiären nu! Lyssnar på min sommarlista på Spotify varje dag för att tagga till. Snart dags att börja göra skyltar också tror jag!


Av Elin - 13 juni 2016 21:08


Hej på er alla fina. Har väl inte så jättemycket att komma med känner jag. Varit hemma hela dagen, suttit på balkongen och ätit glass och gråtit till hästfilmer typ hela dagen. Ska alldeles strax gå och sova tror jag. Imorgon blir det upp, duscha och sedan åka in till Skansen för att sitta vid Sollidenscenen ett tag och se artistsläppet för årets Allsång på skansen. Så spännande! Har ett gäng med artister på förslag som jag tror kommer, extra spännande är det ju att se hur Sanna Nielsen tar sig an denna uppgift!


...

Av Elin - 12 juni 2016 09:29


Hej på er kompisar. Det har varit lite mycket de senaste dagarna och jag har inte riktigt haft orken att logga in här. Jag har varit på studentmottagning, varit i stallet och hos Elin. Mer än så har det väl inte varit. Återkommer när jag orkar, kram!

Av Elin - 9 juni 2016 20:29


Hej på er vänner! Idag känns det som att jag har gjort jättemycket fast jag ändå inte har det. Börjar nog bli en liten pensionär haha. Trots ångest och noll sug så åkte jag iväg till jobbet för att hälsa på och för att prata med min chef, dock aå var inte chefen där men då kunde jag ju prata mer med mina kollegor och barn. Alltså, jag har inte känt att jag har saknat barnen under dessa veckor, men nu när jag fick krama om alla 19 styckna så började jag nästan att gråta. Ett av mina älskade barn sa bland annat "Elin! Du har inte varit här på hela mitt liv!" och när jag ställde mig på huk för att hälsa på ett av mina yngsta barn så ville hon knappt släppa taget när vi kramades, alltså förstår ni!? Åh vad jag saknar dem nu och framför allt så saknar man alla härliga kommentarer och all kärlek man får av dessa små liv! Blev kvar en timme och sedan åkte jag hem en snabbis innan jag åkte till mamma och pappa. Åt middag hemma hos dem och sedan så åkte mamma och jag till IKEA för att handla lite grejer till min balkong. Så nu sitter jag här, men en nästan färdig balkong och stortrivs! Det blev verkligen såå mysigt! Ni får vänta lite med före och efterbilder, det är några saker kvar som jag vill ha på plats innan jag visar er hur det ser ut :). Nu ska jag lyssna på lite poddar och bara ta det lugnt här på balkongen. Kram på er!


Sneak peek :)

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards