lyckopillerelin

Alla inlägg under juni 2014

Av Elin - 7 juni 2014 10:05


Idag säger vi grattis till världens bästa mormor på födelsedagen!


Av Elin - 6 juni 2014 17:15


"Jag vill leva jag vill dö i Norden."


Sveriges nationaldag idag, jag önskar verkligen att jag hade haft någon tradition varje år men det har jag tyvärr inte. Får se till att ordna upp någon till nästa år helt enkelt ;). Eftersom jag har varit helt totalt slut varje kväll när jag kommit hem från förskolan under VFUn och för det mesta haft fullt upp på helgerna så har jag slarvat väldigt mycket med städningen i mitt rum. Men idag hade jag ingen ursäkt mer än att det var sjukligt dammit och otroligt stökigt. Har liksom legat och nyst ovanligt mycket för att jag har haft så mycket pollen och damm i rummet de senaste veckorna.


Så när jag hae ätit ett gäng med pannkakor så stängde jag in mig på mitt rum, satte på sommarmusik och satte igång. Jag började med att sortera all kurslitteratur och fick ordning på det, det är en speciell känsla varje gång som jag kan ta bort alla markeringslappar och ställa böckerna i hyllan när kursen är över eller när jag har fått sommarlov. Tänk att det bara är ett ynka år kvar, detta år har gått sjukt fort och jag hoppas att nästa år går lika fort det! Men iallafall, när jag lagt undan allt som hade med skolan att göra inför sommarlov så fortsatte jag med att sortera allt som låg huller om buller i mitt rum, hittae ridsportstidningar sim var två månader gamla som jag inte hunnit läsa ännu till och med, illa!


Nu har jag satt mig i soffan och har börjat ta tag i lite DUS-grejer, har några mejl att svara på och så ska jag strukturera upp lite andra saker, det är nästan så jag önksar att ridsporten kunde ta sommarlov nu på en gång. Men om någon vecka så tar jag nog sommarledigt från det också!


Åh, att bro på sommarledigt så ska jag ta en titt i min bokhylla och ta fram alla olästa böcker som jag inte har hunnit läsa ännu, redan ikväll så ska jag forsätta på Kristian Gidlunds bok som jag inte har läst ut ännu. Till middag ikväll blir det grillat fläskkarré med salsa och färskpotatis, kan inte bli bättre! Nä hörni, blev så himla sugen på att börja läsa så ska nog sätta igång på en gång. Återkommer senare!

Av Elin - 5 juni 2014 18:54


Hej på er vänner. Hade verkligen ingen blogglust när jag kom hem, så bloggen fick vila i några timmar till helt enkelt. Jag hoppas att jag snart får tillbaka blogglusten igen, förhoppnnigsvis så kommer den tillbaka inom några dagar, har ju varit så himla trött när jag kommit hem varje dag så då har man inte riktigt haft ork och lust att logga in här. Men nu så har jag officiellt sommarlov så nu är det bara pang på igen!


Idag hade jag sista VFUdagen för denna gång, kommer tillbaka i tre veckor i höst och sedan så är det helt över. Känns redan sorgligt. Har iallafall haft en jättehärlig sista dag på förskolan, många sköna kommentarer från barn i alla åldrar. Kommer verkligen sakna att gå upp klockan 7 på morgonen och spendera hela dagen på världens bästa förskola. Är så otroligt tacksam och lyckligt lottad som har hamnat på en sådan fantastisk förskola som Stenkolet! Jag minns hur knäckt jag var när jag hade sagt hej då förra året när den VFUperioden var slut, denna gång så kändes det inte lika jobbigt då jag vet att jag redan nästa vecka ska komma och lämna över lite armband och hämta lite kläder som jag inte klarade av att bära med mig idag. Längtar redan!


Nu så har jag som sagt officiellt sommarlov, har inte riktigt förstått det ännu tror jag, känns helt galet att jag är ledig i ca tre månader!


Av Elin - 4 juni 2014 21:54


Näst sista ridlektionen för denna termin var det ikväll, helt sjukt att hästarna åker på sommarbete om typ 14 dagar! Kändes skönt att få hoppa upp på hästryggen idag iallafall, red ju inte förra veckan och denna vecka har varit så otroligt omtumlande så jag behövde verkligen få andas lite häst och bara tänka på hästen och mig. Billy blev det, som alltid. Vi började med en liten promenad runt galoppbanan, jag red sist så då passade jag på att jobba lite med halter och skritt övergångar och även göra lite öppna för att känna på honom. Tyckte att han kändes väldgit på och sammarbetsvillig redan från början, men när vi kom in så började han sega ihop lite.


Red lite fritt i början, jobbade mycket med tempoväxlingar och på böjda spår. Men det gick lite trögt, tyckte mest att han sprang på med huvudet uppe i luften och fick inte riktigt igång honom. Efter en liten paus så red vi skänkelvikningar på den förlängda hörnlinjen i trav. Att flytta undan vänster skänkel gick mycket smidigare än höger, som alltid. Efter det så kom vi på volterna och travade ett kvarts varv, skrittade ett kvarts varv och sedan galopp i ett halvt varv. Bortsett från att det var lite ont om plats så tyckte jag ändå att det gick bra, han gjorde fina fattningar förutom att han tog upp huvudet precis vid fattningarna men sedan kom han ned igen och galopperade på bra i båda varven. En rolig övning var det, tycker om galoppövningar så man kan känna skillnaderna från första till sista fattningen haha.


I slutet så travade vi av hästarna lite och då gick han som tåget, fin form och travade på bra, trots att han var väldigt trött. En bra lektion med andra ord, nästa vecka är det ridning på ängen om jag gissar rätt, längtar!


 

Av Elin - 4 juni 2014 17:39


Hej på er vänner, sitter just nu på bussen och skriver på vägen hem från skolan. Fick sovmorgon idag, men vaknade per automatik vid 7 ändå haha. Idag har jag varit i skolan från 11 till ungefär 1715, en lång dag med andra ord. Haft ett examinerande seminarium uppdelat i tre delar, vet inte riktigt vad jag tycker om det, det har varit krävande faktiskt. Fast vid lunch så började jag känna av lite huvudvärk och ont i halsen så det kan ju bero på det, vi får hoppas att det bara är på grund av detta tryckande väder, är väldigt kvavt ute och jag har verkligen inte tid att vara sjuk trots att jag får sommarlov imorgon!

Kändes ganska konstigt att inte åka in till förskolan i förmiddags, saknar allihop redan, vilken tur att jag ska tillbaka imorgon igen, dock bara under den dagen. Känns iallafall skönt att jag inte behöver åka in till universitetet på ca tre månader! Nä hörni, känner att jag börjar skriva om allt möjligt trams, hinner hem en snabbis och äta innan det är dags att åka mot stallet lite senare, därför skriver jag nu. Hare bra, kram!

Av Elin - 3 juni 2014 20:08


Tiden går så fort nu och jag har världens separationsångest om dagarna nu känner jag. Har varit sjukt trött idag med + att jag har gått runt med lite småyrsel hela dagen också, vet inte vad det kan bero på men jag gissar att det kanske har med det mentala tillståndet att göra, att jag går sista VFUveckan och börjar förbereda mig inför sommarlov, att jag går runt och är lite småorolig för framtiden och att jag har massa andra saker att ta tag i också.


Dagen på förskolan gick iallafall fort som vanligt, ännu fortare känns det som att det går nu sista veckan också, vad konstigt det kommer att kännas på måndag och inte gå upp och åka till förskolan. Kommer verkligen sakna allihopa trots att vi ses igen i höst. Men, nu ska jag inte ta avsked i förväg, har ju faktiskt en dag kvar!


När jag hade slutat strax efter 16 så åte jag direkt hem till Spånga för att möta upp Bella på konditoriet för en fika. Vi satt där i någon timme innan vi gick förbi ica på vägen hem. Älskar verkligen våra spontanfikor som vi har, små ljusglimtar i vardagen liksom att få lite tid med sina fina vänner.



Nu har jag kommit hem, ätit middag och ska sätta mig och svara på ett mejl från Ung cancer. Imorgon är det en heldag på universitetet för min del, har ett examinerande seminarium så tyvärr blir det ingen förskola då, på kvällen ska jag äntligen rida igen, var två veckor sedan nu! Nä hörni, mejl var det, kram!

Av Elin - 2 juni 2014 20:16


Hej på er vänner. Oj vad mitt humör har gått upp och ned idag vill jag lova. Ena stunden så är ajg jätteglad och andra stunden så vänder allt och jag hamnar som i en psykos och försvinner i min egen lilla värld. Det var iallafall kul att komma tillbaka till förskolan idag, var sjukt trött bara i morse när klockan ringde och jag höll på att somna på vägen dit, men det gick över efter någon timme ute. Hade med mig såpbubblor till förskolan och höll på att roa barnen med det när vi var ute, gud vad kul de tyckte att det var! Speciellt att jaga dem haha. Det roliga är att såpbubblor verkligen kan roa stora och små, till och med personalen blev sådär lyckliga och utbrast "bubblor!" när de såg att de svävade omkring i luften, underbart!


Annars så har dagen gått fort, fick vara med på ett litet kort möte med specialpedagogen på eftermiddagen innan jag gick hem, var väldigt intressant, dock så glömde jag att fråga henne om vissa saker jag som har funderat på att plugga till det också, men vi får se hur det blir. Gick hem 15 minuter tidigare idag då pendeltågen tydligen hade slutat stopp och jag visste då inte när och hur ajg skulle ta mig hem, men jag jag hade flyt att allt började rulla på när jag var på väg.


När jag kom hem och hade ätit middag så följde jag med mamma på en liten tur, vi skulle handla studentpresent och byta lite kläder, men det slutade med att jag istället kom hem med massa roliga saker. Nu är vi hemma och jag måsteverkligen sätta igång med plugget, har lite kvar att skriva innan jag är klar, ska även förbereda inför mitt handledarsamtal imorgon hade jag tänkt. Sedan är det dags att sussa tror jag minsann, men jag säger god natt redan nu, natti natti!


Lite kloka ord kan jag bjuda på också.

Av Elin - 1 juni 2014 20:13


Åh, jag är så arg just nu av massa olika anledningar! Eller, jag känner snarare att jag inte riktigt vet vad jag ska göra av alla känslor, känner för mycket just nu tror jag. Först och främst så vill jag be om ursäkt för att jag inte tittade in här igår, dagen gick så sjukt fort så timmarna räckte inte riktigt till, plus att jag faktiskt helt glömde bort. Sov ganska länge igår tyckte jag, på morgonen mådde jag urdåligt och ville bara hem och tycka synd om mig själv. Men efter några timmar uppe så mådde jag bättre både psykiskt och fysiskt. Vi chillade bara på altanen innan grabbarna grus kom. Efter lunch så fick vi besök av glassbilen till exempel, så lyxigt och så himla roligt haha!



Under resten av dagen så lekte vi lekar, tog hand om en skadad Rehn som stukade foten när vi lekte, ja vi kallar en av killarna för Renen ;). Vi grillade till middag och sedan så fortsatte vi att leka olika lekar och festa hela natten lång. Jag tror att jag gick och la mig i sängen vid 4.


När vi vaknade i morse så såg det inte så jättetrevligt ut på bordet, tur att vi var många som kunde hjälpas åt att städa.


Jag gick upp vid ca 0930 idag, galet trött men det var bara att gå upp. Vi alla tog det lugnt och orkade inte riktigt stressa oss igenom städningen mm. Så vi chillade i solen, pratade och sedan vid ca 12:30 så satte vi igång med att börja städa både ute och inne. Nästan det sista vi gjorde innan vi lämnade landet för i år var att gå med alla sopor och så passade jag och Vånkan på att plocka varsin blombukett, så mysigt var det!



Vid 1530 så begav vi oss alla hemåt, vi tjejer fick skjuts till Hallonbergen av grabbarna, lyx!


Nu har jag precis hoppat ut från duschen, eller precis och precis, datorn har krånglat och jag har gjort saker emellan så detta inlägg blir något sent upplagt. Känner mig som sagt inte riktigt på topp känslomässigt då jag fick brev från KS att jag måste fortsätta att gå på utredning då något fortfarande visar konstigt på den senaste röntgen jag gjorde. Kännes som att allt ajg byggt upp för att orka klara av att inte tänka på cancern de senaste veckorna har rasat samman, är så otroligt arg, besviken och less på denn cancerjäveln som ständigt ställer till med saker och ting just nu! Eftersom det inte blev så många timmars sömn inatt så antar jag att det blir en tidig sänggång ikväll, ska bli så skönt att få sova i sin egen säng inatt hihi. Klockan står på 06:30 imorgon och det är dags för den sista veckan av VFUn, känns lite vemodigt faktiskt. Nu ska ajg ta mina jordgubbar med mjölk, mums!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards