lyckopillerelin

Alla inlägg under juni 2014

Av Elin - 21 juni 2014 18:26


Av Elin - 21 juni 2014 14:11


Vi hade tänkt och planerat att åka hem från landet imorgon, men eftersom det sklle bli sämre väder så bestämde vi oss alla förutom mamma att åka hem till stan igen. Jag vaknade efter att ha sovit som en stock till 11 i förmiddags och när jag gick upp så lagade mamma pannkakslunch till oss, eller för mig blev det ju brunch ;). När vi hade plockat ihop våra saker som skulle med hem till stan så skjutasade mamma över oss till boda. Vi får se när jag kommer ut igen, snart hoppas jag! Bara det blir lite varmvare väder, vart tog sommaren vägen?


Hej då landet!


Vi kom hem för kanske 40 minuter sedan och när jag hade tagit in mina saker så gick jag direkt för att plocka ihop 100 fläderblommor på tomten, vi har ju så himla lyxit på vår tomt i Spånga, vi har två fläderblomsträd och varje år så brukar vi plocka för att göra saft av det, min favoritsaft! Så innan alla blommor blir övermogna så gick jag ut och plockade en 10 litershink fullt med blommor samtidigt som jag lyssnade på årets första sommarprat i P1, då är det sommar på riktigt hihi!


Mmm, började att tvätta av allt, men det började klia så mycket av all pollen så mamma får ta över sen när hon kommer hem.


Vi får se vad jag hittar på resten av dagen, ska nog städa lite i mitt rum tror jag. Annar så blir det en lugn midsommardag för min del. Ta hand om varandra, kram från mig!

Av Elin - 20 juni 2014 22:40


God kväll på er alla fina vänner därute. Har ni haft en bra midsommarafton idag? Min har varit väldigt lugn, skönt det med ibland ;). Som vanligt så sov jag som en stock här ute på landet, hade jag bara haft min säng i Spånga här så hae jag sovit som en prinsessa, min säng här är lite för smal haha. Men sover gör jag ändå, sov till 10 idag och kände mig hyfsat pigg faktiskt. Det varsäkert flera år sedan som jag vaknade och kände mig tillräckligt pigg för att gå upp!


I år så har vi firat midsommar bara med familjen, eller det är väl inte bara och bara det heller ;). Det regnade här ute på värmdö som tusan kring lunch så då höll vi oss inne och spelade kort och kollade på TV, jag läste även ut min bok och beställde hem fyra andra böcker, längtar tills jag får hem dem! Mamma och jag gjorde även lite kransar för att det skulle bli lite mer midsommar.


Bordsdekoration ;).


Glad midsommar från mig ;)


Grillmiddag <3


Efter middagen så satte vi oss hela familjen och spelade alfapet, min kära familj är inte så himla sugen på att spela spel så jag är överlycklig fortfarande att jag fick med mig alla! Att spela spel är något som ingår när man är på landet enligt mig.


När vi hade spelat klart så satte vi oss och åt lite efterrätt, jordgubbar såklart!

 

Nu sitter jag här i fotöljen och skriver till er, känner mig väldigt seg så tror att jag snart ska börja tänka på att gå och sova. Hoppas att ni alla har haft en fin dag idag oavsett om ni har firat själva, med vänner, släkt/familj eller jobbat eller något annat. Fortsätt att vara den du är och glöm inte bort att just DU är värdefull, kram på er så återkommer jag imorgon!

Av Elin - 19 juni 2014 22:34


Hej på er vänner! Vilken lång dag det har varit idag samtidigt som dagen har gått i ett. Idag har det varit sista dagen på förskolan för min del denna termin. Nu tar jag alltså sommarlov på riktigt! Det har verkligen varit så otroligt kul och lärorikt att både vara student och vikarie på Stenkolet, saknar alla barn och all personal redan, det känns verkligen som att jag är en i gänget nu efter dessa år och det är jag så tacksam över, finare förskola får man leta länge efter! Idag hade vi lite midsommarfirande på förskolan, vi hade storsångssamling och dansade runt midsommarstången, sedan åt vi glass med banan och jordgubbar till mellis, riktigt mysigt var det! Annars så gick dagen på förskolan i ett, vi lekte, jag hade högläsning och så var vi ute på gården på morgonen när det regnade som värst. Vid 1615 ca så kramade jag personalen hej då och så åkte jag hem med tårar i ögonen, världens bästa ställe-saknar alla redan!



Åkte iallafall hem i expressfart, duschade och sedan åkte vi alla förutom pappa ut mot landet, pappa åkte ut tidigare. Nu sitter jag hemma hos familjen A och dricker vin och snackar skit, mys! Känner att jag håller på att somna här i fåtöljen. Imorgon är det midsommar och vi ska bara fira själva jag och familjen. Första året på länge som vi är själva, men det blir nog mys ändå. Natti natti vänner, återkommer imorgon!

Midsommarpackningen ;)


Bild från Boda när vi väntade på pappa.


Vi hade en väldigt fin kväll med tanke på hur vädret var i morse.


Ön mittemot.


Av Elin - 18 juni 2014 20:10


Hej på er vänner. Ledsen för dålig uppdatering här idag. Vi alla i familjen gick och la oss väldigt tidigt igårkväll då vi fått så dåligt med sömn. Jag vet inte riktigt varför, men varje gång jag har lyckats planera in något under dagarna förra veckan och denna veckan så har jag blivit inringd från förskolan som vill att jag kommer och jobbar. Idag blev jag väckt klockan 08:20 typ, lite yrvaket så sa jag ändå självklart till att få jobba. Gjorde i ordning mig lite snabbt och åkte sedan så fort jag kunde till förskolan. Denna gång var jag inte på Nyckelpigan, utan på en annan avdelning med de största barnen. Riktigt kul det med! Det är alltid kul med lite miljöombyte, men också att lära känna de andra barnen på förskolan och se hur de personalen arbetar. Jobbade mellan 10-16:45, imorgon ska jag tillbaka och jobbar ca 9-16:30 på samma avdelning, längtar redan! Sista dagen innan jag helt säkert går på sommarlov dock, nu så här i efterhand skulle jag inte banga för att få jobba lite till.


Kom hem strax innan 17:30, stekte två hamburgare till mig själv och sedan så åkte mamma och jag till Vällingby en snabbis för att handla lite. Jag köpte galgar, mobilladdare och lite nagellack haha. Nu håller vi på att förbereda inför midsommar, vi ska ju fira ute på landet och funderar på om vi ska åka ut imorgon eller på midsommarafton då vi är tre stycken i familjen som jobbar sent imorgon. Men det lutar ändå åt att åka ut imorgon ändå, mycket skönare att vakna upp på landet på midsommar. Nu ska jag packa lite, kram på er!


Random bild på en humla från idag haha ;)



Av Elin - 17 juni 2014 12:09


Hej på er vänner. Herregud vad de senaste 10 timmarna har varit kaos i vår familj. Tror att vi alla fyra känner oss ganska slutkörda nu. Sist som vi var uppe typ hela natten måste ha varit när vi kom hem från New York eller något våren 2012. När mamma och jag precis hade gått och lagt oss så ringer hemtelefonen klockan 2330, det visar sig att min kära lillebror har blivigt påkörd när han var ute och körde motorcykel. Allt har ändå gått bra och han har haft en riktig jäkla tur! Men detta gjorde ju att mamma och pappa var tvungen att fixa praktiska saker under natten, som att hämta hojen, åka till sjukhuset och allt sådant. Jag var hemma och vaktade telefonen och försökte att sova, det var ju inte så lätt som ni säkert förstår.


Klockan stod på 7 imorse och vid 3 på natten kom mamma och pappa hem och jag hade väl sovit en timme kanske under tiden som de var borta, så vi alla var väldigt trötta när vi gick upp. Jag hade ett sjukhusbesök att gå på, mamma följde med som mentalt stöd och pappa åkte till jobbet. Hur gick det med sjukhusbesöket då? Både ris och ros kan man kanske säga, skulle ta ett biopsi. Man blir stucken med en tunn tunn nål där de sätt en förändring och sedan tar de ett prov från det. Jag fick stå ut med fyra stick på olika delar utav magen och jäklar alltså! Eftersom jag har så himla mycket ärrbildningar där de stack så gjorde det så sjukt ont! Har fortfarande lite ont, eller är lite öm där de stack. Det känns som att jag har håll gånger 100 haha! Skönt att ha det gjort iallafall och det var otroligt snälla och duktiga läkare och sjuksköterskor med. Nu ber vi till Gud och håller alla tummar för att de förändringar de har sätt i min buk är godartade.


När jag var klar så gick vi och hälsade på lillebror en snabbis, allt verkade helt ok. Han hade ont i högeraxeln, en liten hjärnblödning som blivit bättre under natten och troligtvis ett brutet finger. Känns iallafall lovande med tanke på vad som kunde ha hänt! Vi passade även på att gå till Astrid Lindgrens barnsjukhus neuropediatriska mottagning för att kolla lite saker där. Det var ju flera år sedan som jag var där och vi tog den bästa vägen dit, fågelvägen! Älskar verkligen barnsjukhus, finns så himla mycket att titta på, massa söta barn som man bara vill gosa med och jag själv vill bara bli barn på nytt haha, fick mycket nostalgi när vi klev in på mottagningen och gick gamla vägar.




Blir jag ridsugen i sommar vet jag vart jag ska ta vägen ;)


När vi var klara på sjukhuset så åkte mamma och jag till stallet en snabbis för att tömma mitt skåp över sommaren, skönt att ha det gjort iallafall. Nu är jag hemma och planerar att vara hemma hela dagen. Är så sjukt trött både i kropp och knopp. Ha en bra dag mina vänner, kram kram!

Av Elin - 16 juni 2014 18:45


Den senaste veckan har varit som en känslomässig berg och dal bana. När jag fick sommarlov förra torsdagen så kändes det som om allt kom ikapp mig. Under VFUn så var jag helt inne med att försöka prestera bra, så allt annat utanför fick helt enkelt vänta. Att vara på topp när man känslomässigt inte riktigt orkar var inte så lätt, men jag hade bestämt mig för att jag inte skulle tänka för mycket på cancern trots påfrestande sjukhusbesök och kallelser som kom i brevlådan. Cancern skulle inte få vara starkare än mig denna gång, den är inte värd att ta upp så mycket negativ energi. Nu i efterhand så vet jag inte riktigt om det var var en sådan smart idé. Jag insåg att jag inte hade låtit mig själv känna någonting under VFUn, när jag fick sommarlov så kom alla känslor ikapp mig och jag blev helt sänkt under helgen. Att sedan få massa telefonsamtal från sin läkare som började prata om operation, cellgifter och eller eventuellt massor utav andra undersökningar gjorde mig ännu mera förtvivlad.


Det har verkligen varit en jobbig period den senaste månaden, speciellt senaste veckan. Allt har gått så fort fram och fortfarande så känner jag att jag inte riktigt vet vad som gäller. Folk runtomkring mig som jag inte har träffat på länge frågar om jag fortfarande är frisk och det skrämmer mig varje gång när jag blir påmind om att jag faktiskt inte vet just nu. Många runtomkring mig påtalar att jag är stark. Men jag vet inte. Jag känner mig som den svagaste personen i världen just nu. Jag tänker tankar som jag aldrig trodde att jag skulle tänka. Men mest av allt så är jag arg. Hela tiden. Samtidigt som jag känner att jag hela tiden har gråten i halsen, ibland känns det som att jag håller på att bli galen. Jag hoppas verkligen att alla förstår att jag inte menar något illa och att ingen tar det personligt om jag beter mig annorlunda. I själva verket så är det egentligen cancern som jag är fruktansvärt arg och less på. Att detta aldrig får ett slut. Att jag ständigt genom hela mitt liv kommer att behöva gå på återkontroller och vara orolig för om min kropp fortfarande kan vara starkare än denna förjävliga sjukdom! Jag önskar just nu att jag bara kunde få en paus från cancern, snart känns det som att jag inte orkar gå igenom mer...


Känner jag mig själv rätt så kommer dessa känslor snart att avta. Jag längtar tills jag får mer livslust utan massa hat, ilska och hopplöshet. Tack alla ni fina som finns vid min sida, utan er skulle jag aldrig klara mig ♥.

 

 

Av Elin - 16 juni 2014 14:52


Idag har jag bland annat storshoppat på Ung cancers webbshop. Har länge suktat efter allt som de har och idag bestämde jag mig för att klickan hem lite av de sakerna. Det kommer svida när räkningen kommer sen, men jag vet att pengarna används rätt och jag vet att jag kommer att vara så nöjd med allt. Jag tycker att ni ska gå in på deras shop och kolla vad de har, jag lovar er att ni kommer vilja ha något iallafall! ;)


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards