lyckopillerelin

Alla inlägg under augusti 2014

Av Elin - 26 augusti 2014 15:00



Är det inte bara allsånsskyltar som har gått åt. Man kanske tycker att jag borde ha lärt mig att alltid ha med en regnponcho längst ned i väskan varje vecka, men några gånger så har jag struntat i det då det skulle ha varit 30 grader varmt eller något. Självklart så kom det ju då skurar de dagarna som jag inte hade med mig några regnkläder. Därav så har det gått åt 3 regnponchos då jag varit tvungen att köpa nya varje gång jag inte hade det med mig. Det har också gått åt 2, egentligen 3 allsångshäften i år. Det första gick sönder på grund av regn hela dagen, men det andra gick sönder utan anledning. Det har varit en otroligt dålig kvalité på häftena i år, sidorna är limmade men lossnar nästan direkt! På finalprogrammet så fick jag byta mitt trasiga mot ett nytt. Tur var väl det, hade inte haft råd att köpa ett nytt! Förra året så var jag även tvungen att slänga min filt då den var helt dyngsur av allt regn, men detta år så har det räckt med att köpa bara en filt, den har hållit sig fin hela sommaren!

Av Elin - 26 augusti 2014 11:14


God förmiddag på er vänner. Är sååååå trött! Somnade inte förs vid 2 inatt och klockan stod på 8 idag. Det kändes som att klockan var typ 4 när jag gick upp för jag var så trött haha. Idag var jag iallafall tvungen att gå upp då jag hade en tid på anestesimottagningen på Karolinska. Förberedelser inför imorgon med andra ord. Pratade med narkosläkaren för att dubbelkolla att inga förändringar hade skett sedan senaste operationen, allt för att jag ska må så bra som jag bara kan innan och efter operation. Känns tryggt med tanke på att det har varit lite klurit det där med morfin och illamående för mig under alla år.


Var tvungen att fota denna knäppa skyltning, svänger man vänster där som det står på skylten så går man liksom in i väggen haha.


När det var klart där så gick jag vidare upp till Kvinnokliniken för att kolla om jag kunde skrivas in redan idag. Det gick hur bra som helst och efter lite kontroller och uppdatering så kunde jag åka hem och komma tillbaka i lugn och ro imorgon bitti. Mycket skönare att sova i sin egen säng än på sjukhuset enligt mig! Blir bara mer nervös av att befinna mig på sjukhuset. Nu är jag hemma, har precis ätit lunch och sitter och kollar på VM i dressyr. Återkommer senare, kram!

Av Elin - 25 augusti 2014 17:45


Nu känns inte operationen så långt borta längre, det handlar inte om veckor utan ynka två dagar tills dagen är här. Jag har faktiskt inte oroat mig eller tänkt så mycket på operationen, på något sätt så känns det som att jag har gjort det så många gånger så jag vet hur det fungerar med allt. Men jag känner nu att oron och nervositeten börjar komma krypandes. Jag börjar bli lite hypokondrisk och nojig över vad och om det är cancer som växer i min kropp fortfarande. Jag tycker att jag hittar knölar eller blåmärken lite varstans på kroppen, födelsemärken som ändrar utseende, magen som har blivit större, ja ni fattar. jag klarar liksom inte av att skjuta undan de hemska tankarna som jag brukar kunna. Ibland kan jag inte låta bli att tänka på det värsta. Att jag ska vakna upp och få beskedet om att cancern har kommit tillbaka och spridit sig. Att de inte kan göra något.

Samtidigt som jag vet att mycket talar för att allt ser bra ut, så är det tufft ibland. Det är inte bara beskedet som jag tänker på, utan själva operationen. Att jag ska in dit på operationsbordet igen, bli sövd, vakna upp, ha ont i magen och känna att jag inte kan leva fullt ut. Att jag hade planerat in saker som jag troligtvis inte kommer orka göra. Jag känner att jag gör folk besvikna när jag ställer in, jag gör mig själv besviken för jag hade sett fram emot vissa saker och jag känner en enorm frustration över att jag missar så mycket på grund av att min kropp måste få läka.

Jag vet, vissa tycker säkert att det låter helt sjukt. Jag kanske borde visa mer tacksamhet och tänka att det jag missar inte är någonting i jämförelse med att ha cancer, att jag ska vara glad att läkarna vill dubbelkolla så jag fortfarande är frisk. Jag kräver inte att alla ska förstå, det kommer alltid att finnas några som inte gör det. Men jag känner att jag var tvungen att skriva av mig lite. Livet är verkligen inte så lätt som vi gärna vill att det ska vara. Det är jävligt mycket svårare. jag hatar verkligen att en jävla liten celldelning gick fel i just min kropp och nu orsakar så mycket skit i mitt liv. Men jag är säker på att vi människor klarar av så otroligt mycket mer än vad vi själva tror. På onsdag så är det iallafall dags. Sedan är det väntan som gäller igen.

Av Elin - 25 augusti 2014 11:49


 Det har jag garanterat haft denna sommar! Efter kanske det fjärde programmet så kände jag att jag inte skulle ha som mål varje gång att komma med i TV, utan istället gå all in på att ha förbannat kul istället, då blev det bara massa plus varje gång som jag faktiskt kom med. Jag har haft otroligt kul på varje allsång denna sommar oavsett linslus eller inte! Har ni sett mig i TV någonting ni som har tittat? ;)


Av Elin - 24 augusti 2014 15:37


God eftermiddag på er vänner. Tröttsamt väder det är idag, ena sekunden är det sol och andra sekunden så spregnar det. Iallafall här i Spånga. Idag har jag faktiskt gått utanför dörren med vettiga kläder sedan i torsdags. Inte hjälper det att sitta i soffan i mjukiskläder i en vecka för att denna förkylning ska försvinna! Så idag tog jag på mig jeans och tröja och åkte ned till Spånga station för en fika med Lisa. Som vanligt när jag är på Spånga konditori så får jag träna min getingfobi, gick väldigt bra denna gång faktiskt haha, så länge de inte är och flyger just på mig så är jag nöjd. Jag satt ett tag själv och filosoferade med min kaffe under tiden som jag väntade på Lisa, har verkligen börjat uppskatta att sitta på caféer och filosofera och titta på männniskor. Lisa kom iallafall tillslut och vi pratade ikapp oss lite, trots att det typ bara var två veckor sedan som vi sågs. En väldigt mysig eftermiddag och sitta inne på ett fik och se ut över ett regnande Spånga station samtidigt som man sitter inne i värmen och pratar med en fin kompis. Men en fika i några timmar var det jag orkade med just nu känner jag, är helt slut nu när jag har kommit hem och satt mig i soffan haha! Så resten av dagen blir det bara vila som gäller. Kram på er!


Av Elin - 23 augusti 2014 21:09


Hej på er mina fina läsare. Har ni haft en bra dag idag? Min har varit otroligt lugn och skön. Känner att det var ett bra val att stanna hemma från konferensen under gårdagen och idag, trots att jag nästan höll på att få lite panikångest när jag skickade iväg mejlet till kansliet och ställde in i sista sekund. Men ibland måste man kanske prioritera hälsan.


Idag sov jag till 1130, tror stenhårt på att sömn hjälper en mot sjukdom! Har inte gjort så mycket idag, mer än att sitta i soffan och titta på TV eller surfa runt på olika musiksidor. Nu ikväll så har jag iallafall haft finbesök av Elin. Eftersom alla i min familj är bortbjudna så hade inte jag någon lust att sitta ensam hemma, så då kom Elin som en räddare i nöden och med sig hae hon filmen Frost som vi självklart tittade på på högsta volym hihi. Vi sjöng med i disneys underbara låtar och skrattade högt till de roliga skämten samtidigt som vi tryckte i oss pizza till middag. En toppenkväll med andra ord!



Nu har Elin precis gått och jag sitter och tittar på TV. Som det känns nu så funderar jag snart på att gå och sova, men vi får se. Imorgon ska jag ned till Spånga station för en fika med Lisa, resten av dagen blir det vila. Nä vänner, ta hand om er nu. Kram!  

Av Elin - 22 augusti 2014 12:25


Hej på er. Såå typiskt, men just nu så sitter jag i soffan och vilar då jag inte är helt frisk. Trodde verkligen att jag skulle klara mig undan sjukdom, men icke sa nicke. Typiskt att det kom jst nu också då jag verkligen inte har tid med sådant trams! Igår hade jag bara jätteont i halsen och dålig röst så då kände jag mig faktiskt ändå relativt frisk. Därför så åkte jag in till stan ändå och mötte upp Emma som vi hade bestämt. Vi handlade lite presenter till Melissa och sedan en timme senare så mötte vi även upp henne.


Som vanligt när vi ses så slutade det med mat på Jensens Böfhus. Jag vet inte vad det är med oss och Jensens men jag tror ärligt talat inte att vi har ätit någon annanstans tillsammans, då har vi liksom känt varandra i tre år typ haha. Det var iallafall jättelänge sedan som vi sågs så det var verkligen på tiden! Eftersom både Melissa och Emma fyller år på sommaren så blev det även presentöppning för de två.


Melissa fick massa sötsaker


Emma fick massa muminsaker


Jag tog Jensens bbq hamburgare, den var jättegod verkligen!


Till efterrätt så tog jag en New York cheesecake med chokladsås som var himmelsk god!


När vi var mätta och belåtna så satt vi kvar ett bra ta och pratade om allt möjligt, skolan såklart och massa annat! När vi kände oss nöjda så gick vi en sväng på Åhlens också innan vi alla skildes åt och åkte hem till sitt. En jättemysig kväll med världens finaste Universitetsvänner! <3


Idag vakande jag som sagt och mådde piss, dessutom så har jag ingen röst heller som vanligt när jag blir förskyld. Enligt min sovapp så har jag sovit som en klubbad säl ungefär hela natten, men det känns som om jag har haft typiska feberdrömmar och inte sovit bra alls. Så det var bara att gå upp och ställa in allt som jag skulle ha gjort nu i helgen. Skulle egentligen på konferens med Stockholms läns ridsportsförbund idag och imorgon i Sigtuna, men eftersom jag ska opereras på onsdag så vill jag ta helgen och vila upp mig så jag inte behöver ställa in både möten och operation nästa vecka. Jag avskyr verkligen att vara sjuk, finns inget tråkigare! Jag blir dessutom mer stressad och får så dåligt samvete av att vara sjuk för det är så mycket som man missar och måste ställa in. Nä vänner, jag får väl försöka vila lite då, sätta på någon film eller något kanske. Kram på er!



Av Elin - 21 augusti 2014 14:27


Hej på er snyggingar. Har inte riktigt orkat eller tänkt på att logga in här idag förs nu faktiskt. Kom också på att jag faktiskt inte har skrivit om kvällen igår heller, illa ;). Men bättre sent än aldrig heter det ju. Gårkvällen blev väldigt lycad enligt mig. Johanna och jag möttes på stationen och så åkte vi in till centralen för att äta middag och kolla på bio. När vi hämtat ut bijetterna så gick vi till kungshallen och åt, jag tog en pizza som vanligt. Måste prova något nytt nästa gång jag är där tror ajg haha. Vi gick över hötorget och jag fick också syn på världens sötaste resväska, vill typ ha en! Haha!


Sååå söt!!



När vi var mätta så gick vi och handlade lite snacks till bion och sedan gick vi ned till saga för att inta våra platser. Det blev filmen Sånger från Manhattan. En riktig feel good film med sjukt bra musik i! Fick verkligen känslan av att allt kan hända i New York haha. Bra var den iallafall, har ni inte sätt den än så gör det vettja.



Filmen slutade ungefär 2230 så vi missade precis tåget och fick vänta ett tag, så det blev något sent hem. När jag väl kom hem så fastnade jag såklart framför TVn också och sen kunde jag inte somna. Typiskt! 


Idag vaknade jag upp med yrsel och halsont. Nästan så jag är på väg att bli sjuk tror jag. Har ingen temp och hoppas att jag inte får heller, men jag är otroligt trött och har väldigt ont i halsen. Jag har verkligen inte tid att bli sjuk! Menmen, har vilat, druckit honungsvatten och knaprar ipren så förhoppningsvis så blir det inte värre än så här. Om någon timme ska jag klä på mig ändå och trotsa mitt halsont för att åka in till stan och träffa Melissa och Emma, det blir lite middag, presentutdelning och säkerligen massor av snack då vi inte har träffats sedan jag vet inte när! Nä vänner, nu ska jag vila, kram på er!



 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards