lyckopillerelin

Alla inlägg under mars 2017

Av Elin - 19 mars 2017 13:07


Middagen igår var helt fantastisk om ni frågar mig! Det är alltid så spännande att äta på nya ställen och få prova massa nytt. Det blev en ganska så tidig kväll för min del, det som jag tycker är jobbigast med min smärta är att den påverkar mitt sociala liv så pass mycket. Jag har blivit så himla kvällstrött om dagarna sedan allt det här med sjukskrivning, smärta och det började. Jag önskar verkligen att jag orkade ta tillvara på den tiden jag har med styrelser och kommitteér som jag är aktiv i inom ridsporten. Vi ses så pass sällan i framför allt Para-kommittén och då hade jag verkligen önskat att jag kunde sitta med längre och snacka med gänget, men de senaste gångerna så har jag varit så otroligt trött på kvällen så jag har varit tvungen att gå upp på rummet och sova. Så tråkigt!


Menmen, tillbaka till middagen. Vi (eller jag iallafall haha) hade väl inte så jättehöga förväntningar på middagen då lunchen var så pass maffig och inte så jätteaptitlig. Jag var mest nyfiken på förrätten då det skulle bli skaldjurssoppa-som egentligen var hummersoppa. Men satan i gatan vad god den var! Jag hade kunnat äta bara soppan till middag haha.

Mums!


Till varmrätt så blev det kalkon med potatiskaka och någon slags puré till. Det var också supergott och en perfekt storlek på portionen.


Egentligen så hade vi ingen förbeställd efterrrätt, men vi ville ha någonting att knapra på efteråt så det blev ett fruktfat (eller kanske mer en fruktbricka haha). Men det var jättesmarrigt, frukt kan man ju inte få för mycket av :)!


Vid 21:30 ungefär när vi förflyttade oss närmre baren så sa jag tack och god natt då jag inte tagit min medicin men ändå var så sjukt trött! Egentligen så hade jag kunnat gå upp och sova redan efter förrätten och ett halvt glas vin då jag var så trött, men jag kämpade emot så gott jag kunde haha. Det är också ganska så skönt att få njuta av hotellrummet lite och bara kunna sitta i sängen ett tag och slösurfa ;).



Nu sitter jag på tåget på väg hem efter att ha sagt hej då till alla. Beräknar att vara framme i Stockholm vid 14:40 ungefär, skönt att man hinner komma hem och vara hemma lite innan det är dags för att sova. Denna helg har gått så sjukt fort, men har fått med mig så mycket bra saker hem att fundera på!


Av Elin - 18 mars 2017 17:44


Eller ja, på vift och på vift, jag vet ju vart jag är och sitter för nuvarande i hotellsängen. Däremot så har jag varit på vift inne på hotellet ett antal gånger under dagen då det är så galet svårt att hitta här! Lite sjukhusvarning med alla hissar, gångar och nummer haha. Klockan stod iallafall på 07:30 imorse och jag kunde i lugn och ro duscha, packa ned lite kläder och sedan åka in mot centralen för att åka hit till Linköping. Dags för årets första Para-kommitté-möte och jag var (och är) så taggad, tycker verkligen att det är så kul och intressant att få vara en del av denna kommitté! Blev upphämtad på Linköpings station och så åkte vi  vidare till hotellet. Trots förseningar så kom mitt tåg i tid och jag hann dessutom ta en kaffe under tiden som jag väntade på att bli upphämtad.


Efter mycket om och men med parkering, incheckning och allt så fick vi i oss lunch när alla hade kommit. Tyckte att lobbyn på hotellet var så fin, mysig liksom och en riktig "hängplats".


Ett sjukt snyggt rum fick jag också om ni frågar mig och jag älskar badrummet. Marmor liksom, sedan är jag fast haha!



När alla hade anslutigt så var det dags för lunch. Det var en rejäl måltid och jag tror att vi alla bara åt typ en fjärdedel av all mat och var sedan proppmätta. Kändes som att man var i USA eller nått där det är extra allt på allting haha.

Ja, ni ser ju ;).


Efter lunchen så var det dags att vara lite effektiva och sätta igång med mötet, vi har ju inte så himla mycket tid och varje gång så har vi så mycket att diskutera.


Vid 17:30 så avslutade vi mötet för dagen och så fortsätter vi med allt resterande imorgon. Nu sitter jag som sagt i min säng här uppe på rummet och ska ta det lugnt i en timme innan det är dags för middag. Längtar så himla mycket då jag vet att det blir skaldjurssoppa till förrätt, hoppas att den är god!


Av Elin - 18 mars 2017 07:52


Yes, igår så var det dags för Bullets over Broadway igen, denna gång för åttonde gången. Det är tur att jag skriver upp varje gång jag ser Helen live, annars är det tveksamt om jag hade hållt koll på vilken gång det var igår haha. Att få inleda helgen på detta sätt kan ju knappast bli bättre, första parkett satt jag på såklart då jag vill se allt så nära det bara går typ haha. Den var lika bra även denna vecka och jag älskar verkligen liveframträdanden, då kan allt hända och har man varit på samma föreställning flera gånger så ser man verkligen vad som är lite spontant och vad som är inövat.

 


Denna gång så blev jag så sjukt känslosam av någon anledning. När Helen sjöng en av hennes solonummer så tittade hon på mig och det syntes i ögonen och på hela kroppen hur kul hon tycker att det är att stå där på scenen. Det är så mäktigt tycker jag, det är som att jag bara vill stanna tiden för ett tag i just de sekundrarna för att jag är så lycklig och tacksam och då kom nästan tårarna. Det är så svårt att förklara vad jag egentligen känner och varför. Ett stort plus blev också i slutet under applådtacket då Johan Raubeus vinkade till mig. En toppenföreställning med andra ord och nästa vecka är det dags igen, längtar!

Dessa människor ger mig så mycket energi! <3

Av Elin - 17 mars 2017 15:53


Äntligen fredag hörni! Det är så skönt och jag är så peppad inför en möteshelg med ridsporten! Åker inte iväg förens imorgon bitti dock :). Dagen på jobbet har gått i ett, när jag stod och pratade med en förälder nu innan jag slutade så kom jag knappt ihåg vad vi gjorde på morgonen, så pinsamt haha! Vi var iallafall ute såklart i det fina vädret och så passade vi på at ha lite skräpplockning på gården, kändes som att de flesta hängde med rätt så bra :). Hade möte efter rasten och sedan blev det mellanmål och se till att få på alla barnen kläderna för att gå ut igen. Nu har jag kommit hem och ska väl vila lite för att sedan åka in mot Göta lejon för att ha lite fredagsmys, återkommer!

Älskar att solen lyser så mycket nu! :)

Av Elin - 16 mars 2017 18:04


Hej på er finingar! Denna dag har gått så fort och det känns som att jag egentligen inte har gjort någonting. Självklart så hade ju jag läkartid idag när det var personalkris på jobbet, kändes inte så jättekul att behöva lämna mina kollegor men just nu så är läkarbesök ett prioriterat område i mitt liv. Jobbade iallafall i 2,5 timme och mest av tiden så var vi ute i det fantastiska vårvädret. När vi hade ätit lunch så tackade jag för mig och åkte vidare.

Måste visa denna teknikvägg som sattes upp på avdelningen igår efter att jag hade tjatat länge och samlat massa material. Den är så populär, kul! :)


Men som sagt, efter lunch så åkte jag vidare till min sjukgymnast och pratade igenom om allt som jag behöver hjälp med, sedan hade jag en timme hos min psykolog och efter det så blev det ett kort samtal med min arbetsterapeut. Alltså, det är så sjukt mycket läkarbesök just nu så jag undrar hur jag ska få ihop allting. Hoppas på att det löser sig, det brukar göra det.

Hehe, kroppsdelar avtas när jag är där och så var jag tvungen att köpa med mig lite mellanmål :)


Direkt när jag hade sagt hej då till alla där så åkte ajg vidare mot Sollentuna för att svänga in till polisen och hämta upp mitt pass. Så skönt att få ett nytt då passfotot var från när jag var som allra sjukast under cancern.

Hej då gamla pass!


Nu har jag precis kommit hem, handlade lite på vägen och hämtade upp ett paket som jag inte har någon aning om vad det är, spännande! Visar er senare för nu måste jag börja med maten, är så fruktansvärt hungrig!

Av Elin - 15 mars 2017 22:19


God (sen) kväll på er vänner. Vilken dag jag har haft! Den har liksom gått i 190 exakt hela dagen. Har precis trillat in genom dörren och ska alldeles strax gå och sova. Duscha sparar jag till imorgonbitti, det är nästan så att jag har glömt att jag ridit idag då det hänt så mycket efter det haha. Menmen, jobbet gick bra iallafall och stressade till stallet direkt efter att jag hade slutat. Fick Jissa som vanligt och möttes av en häst som verkligen hade njutit av att vara ute i hagen denna vårdag. Lektionen gick iallafall helt okej, red ut en kort tur och sedan lite trav (och galopp för min del) inne i ridhuset. Idag kände jag mig lite loj och klumpig på hästryggen, vet inte om det  berodde på att jag var trött eller inte ridit på två veckor, men konstigt kändes det iallafall. Kul att få rida lite iallafall!

När hästarna ser så här skitiga ut så betyder det att våren börjar komma haha! :)


Direkt efter ridlektionen så skyndade jag mig allt jag kunde och spurtade till Bromma ridklubb för DUS-årsmöte. Kom i tid, men var sjukt stressad ett tag innan jag kunde ta ett djupt andetag och känna att jag låg i fas i dagsschemat haha. Det börjades med en liten presentation om oss i DUS, sedan körde underbara Felicia Grimmenhag igång med sin föreläsning som var sjukt bra och inspirerande! Så härlig tjej alltså!


Efter Felicias föreläsning så körde vi på med årsmöte. Gick snabbt och smärtfritt, känns både lite läskigt men spännande med en ny styrelse. Jag tror nog att vi kommer att bli ett härligt gäng!

Hela gänget tillsammans med CUS-Elin som var ordförande för årsmötet. Heja oss!


Tacos blev det till middag, precis som de senaste åren. Mums!



Åkte nog från Brommaplan vid ca 21:50 och kände mig sjukt nöjd med kvällen. Det var så många år sedan som jag åkte ifrån stallet så pass sent, men det var så värt det! Är så himla stolt över vår fantastiska sport och allt ungt engagemang som finns. Kom hem till Vällingby vid 22 och inser att jag troligtvis hade glömt nycklarna i stallet efter ridningen i eftermiddags. Var antagligen för stressad och hoppas att jag bara har låstv in dem i mitt skåp. Såååå drygt när man bara vill hem och sova haha! Får åka till stallet i morgon eller på fredag för att hämta upp dem. Som tur var så kunde min kära lillebror komma med min extranyckel som de har hemma i Spånga.

Så nära men ändå så långt bort haha.


NU måste jag sova, är helt slut i både kropp och knopp, kram på er och god natt!

Av Elin - 14 mars 2017 19:33


Hej på er kära ni. Ledsen för den sena uppdateringen, men även denna dag har det varit full fart. APT stod på schemat efter arbetsdagen i barngruppen. Det har ändå gått väldigt fort, trots att man den sista kvarten på APTt var en aning ofokuserad. Dock så tror jag att jag gick på socker då jag hade proppat i mig sjukt många kakor under tiden, haha kan man bli hög på socker? En helt ok arbetsdag ändå med bamsegympa, mycket skratt och bra möten. Nu har jag precis kommit hem, fick skjuts hem av en kollega så det gick fortare än vad jag hade trott, lyx!

Vi har till och med julmust kvar på jobbet haha!



Egentligen så kanske jag inte har tid att sitta här och skriva till er då jag måste förbereda lite inför morgondagen då det är fullt upp från morgon till kväll då också, ibland har man sånna veckor! Så ciao!

Av Elin - 13 mars 2017 21:28


God kväll på er kära ni. Förlåt så himla mycket för att jag inte har tittat in här idag, men denna måndag har verkligen gått i ett från morgon till kväll. Var så trött i morse när klockan ringde och tänkte direkt att jag skulle gå och lägga mig tidigt ikväll, dock så har jag tagit min kvällsmedicin alldeles för sent nu under kvällen så lär vara en zoombie när klockan ringer imorgonbitti. På jobbet idag har vi iallafall tagit tillvara på detta fantastiska vårväder som vi haft idag, vi gick till parken under förmiddagen och sedan så gick vi ut igen efter mellanmålet, så härligt! När jag hade jobbat över i en timme så åkte jag mot Bella för att käka middag och prata ikapp oss lite, det var evigheter sedan som vi sågs så här i lugn och ro så det var verkligen dags att ses! Efter middagen så blev det fika och Bella hade gått all in och köpt massa gott!

Mums!


Det blev ju såklart lite lek och läsning tillsammans med Tindra också. Från mina 2åringar på jobbet till en till 2åring, vilken tur att jag tycker om barn haha ;).


Nu ska jag ta och varva ned lite för att sedan gå och sova. Kram på er!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards