lyckopillerelin

Alla inlägg den 7 maj 2014

Av Elin - 7 maj 2014 22:11


Hemma och nyduschad efter ett svettigt dressyrpass. Jäklar vad jobbigt det var, har ont i hela kroppen! Fick iallafall min vanliga lilla charmör, Billy är så sjukt jäkla charmig, han är till och med glad när man precis har skällt på honom ;). Ikväll fick vi rida för Karro, måste vara flera år sedan som jag red för någon annan än Åsa, men ibland så kanske det är bra med omväxling. Vi red lite fritt i början för att jobba igång hästarna. Kände lite på honom i skogen i början av lektionen när vi skrittade ut en sväng och tyckte att han kändes rätt lyhörd, men när vi kom in så började han sega ihop en aning. Försökte att jobba på böjda spår och mycket tempoväxlingar för att få honom mjuk i sidorna och komma loss lite mer så jag hade hela honom med mig. 

Efter en liten skrittpaus så körde vi igång igen och red då på en förlängd hörnlinje i trav och gjorde skänkelvikningar, när vi sedan kom ut på fyrkantspårwt igen så skulle vi fatta galopp. En svår men väldigt rolig övning. Vi började att rida i vänster varv och flytta undan vänster skänkel och sen fatta vänster galopp. Eftersom vi red bort mot spegeln och i he kunde titta i den hur det såg ut så vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om skänkelvikningarna, ibland kändes det som han flyttade på ganska bra och ibland så hade jag lite svårt att hålla honom rak. Galoppfattnibgarna tycker jag ändå blev halt ok, det mesta var mitt fel när det strulade då jag red för nära väggen hela tiden och spände mig när jag skrapade foten mot väggen. I höger varv så tyckte jag att han flyttade sig väldigt fint och han gjorde även fina galoppfattningar för att vara det svåra varvet för både honom och mig.

I slutet så travade vi av dem på fyrlantdpåret så hästarna skulle få chansen att sänka sig och bli mer avslappnade. Tyckte att han kändes ganska bra då emellanåt, jag vet inte om jag är för hård mot mig själv eller om det han bara joggade på i en sådärbra form, helt nöjd är jag nog inte med avslutningen. Men med mycket annat är jag nöjd med! Vi för se hur det går nästa vecka.

 


Av Elin - 7 maj 2014 18:16


Okej, jag hinner knappt andas mellan varven om dagarna känner jag. Jag älskar det jag gör, jag gör verkligen det, men ibland känns det som att det går lite för fort, timmarna räcker inte riktigt till om dagarna. Idag började jag iallafall dagen med ett sjukhusbesök, igen. Denna gång bara för att ta blodprover, ett rör bara, hade den kortaste blodprovsremissen på flera år haha. Det är alltid jobbigt att kliva in på radiumhemmet, men jag måste ändå säga att det känns tusen gånger lättare när man får träffa alla underbara sjuksköterskor. Om det finns några sjuksköterskor eller blivande sjuksköterskor som läser detta, ni förstår inte vilket fantastiskt jobb ni gör, heja er! Att ta blodprov gick iallafall väldigt bra idag, första försöket gick det på, kände mig nästan normal haha.




Efter det så åkte jag vidare till förskolan för att börja "jobb"dagen med planering. Läste lite om föräldrarmöten, planerade lite aktiviteter och försökte plugga lite. Dagen gick galet fort som alltid, glömde till och med bort tiden när jag lekte med två av barnen på eftermiddagen, så kan det gå när man är mitt uppe i något. Kom hem strax efter 17, kastade i mig lite middag för att sedan ta ett telefonsamtal med verksamhetschefen på kanslit. Nu sitter jag på bussen på väg till stallet, hann inte blogga när jag var hemma. Förhoppningsvis så kan jag slappna av och njuta av ridlektionen nu ikväll, åtminstone andas lite hästdoft. Nä hörni, dags att hoppa av bussen. Kram på er!


Av Elin - 7 maj 2014 09:45


Åh, vet ni vad jag gjorde igårkväll? Förutom att titta på eurovision song contest ;). För cirkus en månad sedan så gick Blixten & co och Sarah Dawn Finer ut med att Sarah skulle ut på en sommarturné nu i sommar. Som en tok så har jag suttit varje dag framför hemsidan för att se när biljetterna släpps, jag har till och med mejlat för att försäkra mig om att jag inte har missat det. Igår, efter en lång tids väntan så kunde jag äntligen boka biljetter till Sarahs Stockholmkonsert den 26 Juli ute på Fjäderholmarna. Behöver jag säga att jag längtar? Nä, trodde väl det ;). Jag tror att jag får mamma med mig och om solen vill titta fram just denna dag så har vi planerat att käka och ha det allmänt trevligt där ute. Eh, sommar nu tack!


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards