lyckopillerelin

Alla inlägg den 14 maj 2014

Av Elin - 14 maj 2014 21:47


Vilket ridpass det var ikväll, så himla bra gick det och jag är otroligt nöjd med både min och Billys insats. Det var ett bra tag sedan som jag kände den fantastiska aha-känslan som jag gjorde ikväll, det var verkligen på tiden haha. Vi började med en liten skritt tur i skogen, jag red sist och kunde därför prova lite start och stoppsignaler, red även lite öppna för att få honom lite uppmärksam på mig redan från början.


Vi red fritt sen när vi kom in i ridhuset, jag fortsatte med mina halter och tempoväxlingar i skritt och tyckte att han lyssnade väldgit bra. Sedan jobbade jag igång i trav och försökte jobba mycket med volter och serpentiner för att mjuka upp honom ltie och jobba på att försöka få med hela hästen i svängarna, blir lätt att jag bara svänger, men bakdelen fastnar lite och segar ihop. Tänkte också mycket på att öka och minska traven så han var lyhörd och uppmräksam på mina hjälper.


Efter en liten skrittpaus så red vi en av mina favoritövningar, nämnligen tre serpentinbågar där den första är i trav, den andra i skritt och den tredje i galopp. Tycker den övningen är väldigt nyttig då man märker stor skillnad för varje gång man gör övningen, men också för att den är mer lugn och kotrollerad än om vi bara galopperar på volterna. Det gick verkligen klockrent från gång ett! Billy jobbade på jättefint och gjorde toppenfina fattningar! Det ända som var lite krångligt var galoppfattningen i högervarvet då det nästan kändes som att han gick emot skänkeln lite när jag ville att han skulle vänta tills jag ville fatta galopp, jag tror att det kan bero på att jag nog var lite emr spänd i det varvet då det är det svåra varvet för både Billy och mig, men vi lyckades få till det superbra tillsammans ändå!


I slutet så travade vi av dem lite och då travade Billy på i en jättefin och rund form, jag kunde inte göra något annat än att bara sitta där och njuta av den fantastiska känslan när man verkligen RIDER! Fina fina Billy!


Gammal bild på oss två

Av Elin - 14 maj 2014 17:34


Hej på er vänner, jag hinner slänga in ett kort inlägg här innan jag måste börja byta om inför stallet. Har suttit och betat av min långa mejlinkorg men har inte orkat svara på ett nda mejl än så länge, bara läst igenom alla, orkar verkligen inte svara på allt just nu känner jag.


Dagen på förskolan gick bra som vanligt, hade planering uder förmiddagen och vi hade väldigt få barn idag, lugnt och skönt med andra ord. Slutade en halvtimme tidigare idag eftersom jag skulle hinna hem och äta lite middag innan ridlektionen, men vet inte om det hjälpte, känner mig lika stressad för det haha. Nu måste jag sluta skriva hör utan koncetrera mig på att byta om och sedan åka till the stable, ska bli mysigt!


random bild på mig och Brollis <3





 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards