lyckopillerelin

Alla inlägg den 13 mars 2015

Av Elin - 13 mars 2015 20:29


Hej på er snyggingar. Jisses vilken kaosridlektion jag hade ikväll! Efter detta inlägg ska jag glömma bort detta och tänka framåt istället, för kvällens ridpass var under all kritik. Till och med mitt sämsta ridpass någonsin på Jissa var bättre än detta. Hade god lust att hoppa ned till en nybörjarlektion för det var ungefär så jag kände mig. Förmodligen så hade det gått bättre för någon som knappt har ridit än vad det gjorde för mig ikväll. Fick rida Billy kom jag på att jag glömde nämna, det var ju ett antal månader som jag red honom och jag minns senaste lektionen som kaos. Sist jag egentligen skulle ha honom så fick jag byta häst i sista minut då jag psykiskt kände att jag inte skulle klara av att ta mig an honom den dagen, men idag kände jag mig ändå starkare så jag hoppade upp på honom ändå.


Asså, egentligen så kommer jag typ inte ihåg något från lektionen mer än Anettes röst som säger "halvhalt Elin" och att jag inte kunde fatta galopp i varken höger eller vänstervarv. Han var iallafall väldigt pigg idag, vi övade på framdelsvändningar, red massa massa volter i alla hörn och fattade lite galopp på långsidorna. Det är en stor skillnad på Jissa och Billy, så jag kan på ett sätt förstå att det inte gick så bra. Men herregud, man ska väl kunna rida fler hästar en bara en häst i stallet! Jissa behöver man inte peta så mycket på, utan hon fattar ändå vad hon ska göra medan Billy måste man vara övertydlig på. Så ja, jag är ju van vid någon som man inte behöver vara så tydlig med på gott och ont. Jag försökte verkligen jobba mycket med halvhalter, speciellt i slutet när Anette hade tjatat en stund och jag försökte verkligen att fatta galopp i båda varven, men att det misslyckades var helt och hållet mitt fel. Hade dålig balans, kändes som att jag aldrig hittade takten och han bara sprang på i solvallatrav. Såklart.


Är på ett sätt glad över att jag red för Anette ikväll, hon är så himla lugn och gör inte så jag stressar upp mig själv, utan istället kan ändra övningen så jag ska få till lite galopp iallafall. Inte för att det hjälpte då jag inte kunde hålla igång galoppen när han väl galopperade. Nä hörni, jag ska sluta älta detta nu. Det gick skit, jag har blivit knäckt psykiskt men känner ändå att jag ser fram emot tisdagens lektion, oavsett vilken häst det blir. Trots att jag var så himla besviken på mig själv efter ridlektionen så kände jag ändå att jag bara ville sitta upp igen och försöka tills jag fick till den där jäkla galoppen. Är så glad att jag har den där envisheten, utan den så hade jag nog slutat rida för flera år sedan. Nu stoppar jag denna lektion långt bak i minnet och taggar till på tisdag istället. Det kan inte gå bra jämt. Bryt ihop och kom igen och it´s all about attitude har Vällingbys två bästa ridlärare lärt mig, jag försöker allt vad jag kan.

Gammal bild på oss två. 

Av Elin - 13 mars 2015 13:48


Hej på er vänner. Inser nu när jag satt mig i soffan att det inte var en sådan bra idé. Har varit vaken sedn 5 imorse så känner att jag håller på att somna nu haha. Helsike vad kallt det var ute i morse alltså! Åkte in till stan så jag var där innan 7 på morgonen för att möta upp Du kan sjunga gospelkören då vi skulle medverka i en flashmob i sammarbete med gevalia och inför mellofinalen imorgon. Vi sjöng Kicki Danielssons gamla dänga, Bra vibrationer och hade det sjukt trevligt-men kallt! Men vi blev iallafall lite varm i kläderna av dans och sång. Det kommer upp ett klipp nu någon gång under dagen på detta så ska försöka visa det här då när jag hittat det. Kollade på en mobilinspelning nyss och det lät sjukt bra måste jag säga! Bättre än vad jag trodde då det känns som att det inte låter lika maffigt när man står mitt i kören liksom haha. Härligt att börja denna fredag med sång i allafall.


Efter det lilla uppdraget så gick jag till espresso house och tog en kaffe och åt lite frukost samtidigt som jag hade Carola i öronen, himla mysigt att sitta där och ta det lugnt när man ser alla stressade stockholmare kriga fram på centralen i rusningstrafik haha. Åkte vidare till skolan efter en timme ungefär, vi var ganska få och vi alla kände att det vi gjorde var ganska så meningslöst, så vi var väl sådär måttligt intresserade. Fick lite dåligt samvete efter lektionen att vi betedde oss som flamsiga snorungar, men vi (eller jag iallafall) kunde verkligen inte hålla mig. Tror vi hade väldigt kul i varandras sällskap iallafall :). Nu har jag kommit hem och ska försöka hålla mig sysselsatt så jag inte somnar på soffan. I kväll blir det ridlektion för Anette, äntligen! Kommer garanterat att somna ovaggad ikväll!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards