lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2018

Av Elin - 6 januari 2018 16:56


Hej på er! Nu är jag hemma igen efter några timmar ute på vift.


Jag har nu i några veckor haft en sjuk Skansenabstinens och verkligen längtat efter att kunna åka dit och strosa runt lite. Efter i tisdags när det bästa från allsångssommaren 2017 visades så har längtan blivit ännu större. Så idag tog jag och mamma en tripp dit för att äta lunch, gå runt och titta på djuren och bara mysa. Vi kom dit vid lunch så efter att jag hade fått stå framför Sollidenscenen ett tag och längtat efter Allsången (171 dagar kvar till premiären!), så gick vi in och åt lunch på resturangen.

Älskade skansen <3.


 

Hallåååå?!?! Jag har tagit plats och sitter och väntar här nu ju, sommaren 2018-kom nu!!


Mami <3.


Eftersom det har varit några minusgrader idag så passade det perfekt att komma in i värmen och äta lite varm morot och ingefärasoppa, mums!


Efter maten så gick vi en liten promenix runt skansen och hälsade på hästarna och kollade på de andra djuren som vi har här i Sverige.


Efter några timmar så kände vi oss ganska så nöjda och båda frös litegrann, så då åkte vi in till stan och fikade innan vi skildes åt och åkte hemåt. Nu resten av dagen så ska jag fixa lite här hemma då nästan allt julpynt åkte ned till källaren igår kväll! Hejsvejs!

Av Elin - 5 januari 2018 18:52


God kväll på er vänner. Äntligen fredag! Som jag längtat, denna vecka har känts jättelång på något konstigt vis. Det kanske är för att jag inte riktigt är på topp.

 


Idag var sista dagen på jobbet som vi hade juljour. Ska bli så himla skönt att det ska bli som vanligt på mådag! Att man kan vara på sin egna avdelning, att det är barn man känner och rutiner som man känner igen. Det är något speciellt med att jobba under julen och sommaren när vi har jour. Men det är ju också himla fantastiskt att få observera barnen som tar kontakt med nya barn från de andra förskolorna och leker så himla fint ihop! Idag har jag dock varit mycket på min avdelning utan barn. Då jag haft lite dåligt samvete över att jag inte fixat till och röja upp på min avdelning så fick jag gå iväg både igår och idag och fixat lite. Idag var fokus på att ta fram nytt material, ta ned material på barnens nivå och så fixade jag en liten yta där barnen kan leka med bilar, det var typ det största intresset innan julen bland barnen. Ska bli kul att se vad barnen tycker.

Snyggt va :).


Nu är min middag klar, så ska köra en liten matpaus innan jag fortsätter att städa undan julen, ciao!

Av Elin - 4 januari 2018 21:25


Hej vänner. Nu är jag hemma, klädd i myskläder och har lite smått börjat plocka undan julen litegrann.


Var ju i Kista ikväll och kollade på bio. Bortsett från att jag har ganska mycket PMS just nu och slängde mördarblickar på ungdomar som tror att de äger världen när de åker buss så har jag haft en jättemysig kväll. Men tillbaka till bussen, på riktigt-varför har man högtalare och ljudet på högsta volym och står på sätena och dansar när man åker buss? Höll på att bli galen, vart har respekten för andra tagit vägen?! och varför sa inte busschaffören någonting?! Alltså morr!!!! Kom iallafall till kista vid 18:30 och mötte upp Sofi och Anna på bion. Vi var och såg Pitch perfect 2 tillsammans när den kom ut, så självklart så var vi ju tvungna att se den 3dje tillsammans också! Den var riktigt bra tycker jag! Mycket bra musik och många härliga skratt blev det! Har ni inte hunnit se den än? Gör det!

 


Nu ska jagfortsätta att röja lite innan det är dags att sova!

Av Elin - 4 januari 2018 17:12


Hej vänner. Slänger in ett inlägg här undertiden som jag väntar på att min mat ska bli klar.


Igår kväll så var jag ju på IKEA och handlade lite, fyndade då ett tält som jag tog med mig till jobbet idag. Det var lite svårt att få med sig allt på tåg och buss, men det gick! När jag kom och barnen såg att jag hade något nytt med mig så blev det ju såklart superintressant. Jag satte ihop tältet lite snabbt med hjälp av kollegor och sedan lekte barnen loss. Blev väldigt populärt kan jag säga, härligt!


Under eftermiddagen så har jag fixat lite på avdelningen. Har ju jobbat hela jul och nyår, så har lite dåligt samvete för att jag inte har passat på att fixa lite. Så idag tog jag tag i saken och gjorde litegrann iallafall.

Det blev en liten stad :).


Nu ska jag äta lite middag, byta om och sedan åker jag mot Kista för att kolla på bio. See you!

Av Elin - 3 januari 2018 20:24


God kväll på er vänner. Ledsen för sen uppdatering, men idag har det varit en sådan där dag när jag gått från det ena till det andra till det tredje.

 


Det vr länge sedan som jag hade en sådan busy dag faktiskt, imorgon blir det nästan samma sak också. Tur att jag är lite ledig över helgen iallafall. Jobb idag mellan 07:00-15:30. Under hela förmiddagen så spenderade jag och två av mina kollegor vår tid på att möblera om i vårt gemensamma rum där hel förskolans barn kan hålla till. Detta rum har verkligen inbjudigt hopp, skrik och spring, vilket blir väldigt rörit när det är många barn på samma ställe. Så nu hoppas vi att vi har börjat få lite mer ordning på rummet så det blir lite lugnare men ändå inbjudande :).

Nöjd hehe.


Direkt efter jobbet så åkte jag hem till Vällingby och mötte upp Elin på en fika. Vi har inte setts på länge då hon pluggar i Göteborg, så vi pratade ikapp lite om lite allt möjligt. Väldigt mysigt var det!


Vid 18 ungefär så hämtade mamma upp mig och så åkte vi till IKEA. Jag behövde handla lite ljus och sådant men prio var två sittpuffar med förvaring som jag letat efter så himla länge. Nu hittade jag äntligen två styckna för en rimlig summa och bra förvaring. Det blir självklart lite annat som åkte med också, ni vet ju hur det är med IKEA haha.

Fick med mig en toalettsits hem av pappa då han hade köpt en ny till mig och så fyndade jag ett tält i fyndhörnan på IKEA som jag tänkte släpa med mig till jobbet imorgon, spännande! :) Mamma var såklart tvungen att ta en bild på mig när jag är på väg upp till lägenheten med ett tält och en toalettsits, såg lite roligt ut hehe.


Nu har jag precis duschat och ska sätta mig och montera mina sittpuffar. Imorgon står jobb och bio på schemat!

Av Elin - 2 januari 2018 21:06


Ja, så var det dags igen att köra en återblick på hur sommaren på Skansen var.

Det gick på TV mellan 18:30-19:30 ikväll, men jag kunde ju inte hålla mig så gick in på SVT play och tittade i förväg hehe. Vi i allsångsfamiljen var med mycket mer än vad jag trodde faktiskt, kul! Det är ju en omöjlighet att få med alla guldkorn från sommaren, men tycker ändå att det blev ett riktigt bra program. Jag satt nästan och grät under hela programmets gång, de hade ringat in det så fint med att vi gör allt tillsammans. Jag blev så himla tacksam och rörd över att vi har ett sådant fantastiskt program här i Stockholm där stämningen uppe på Solliden är unik och att alla som jobbar inom produktionen, artister och publik tycker att det är något magiskt med att alla sjunger och är glada. Sanna Nielsen har alltid gjort ett strålande jobb och hon är så himla noga med att påpeka hur viktig publiken är och hur kul vi har tillsammans. Det syns att hon har roligt på jobbet om man säger så och det smittar av sig på oss. Det enda negativa med att titta på detta program är ju att jag längtar så det gör ont tills det är dags igen. Jag saknar verkligen vår allsångsfamilj SÅ mycket, stämningen och alla våra skrattattacker! Vill bara krama om allihopa och glömma allt jobbigt för en stund.


Har faktiskt känt en stor längtan av att få åka in till Skansen och bara strosa runt, kanske får åka dit i helgen för att stilla abstinensen. Allsången och Skansen har kommit att betyda så mycket för mig!

Idag är det 175 dagar kvar till premiärprogrammet sommaren 2018!!

Av Elin - 2 januari 2018 17:00


Heeej på er vänner. Nu börjar det bli dags att dra sig ur jul och nyårsbubblan och komma tillbaka till verkligheten igen.


Jobb stod på schemat idag, gick och la mig tidigt igår kväll då jag var så trött, men lik förbannat så orkade jag knappt öppna ögonen när klockan ringde vid 6. Börjar bli så less på att vara så otrolgit trött hela tiden! Har inte varit på topp heller, mått illa lite till och från, ont överallt och nu kommer jag hem med ont i halsen och huvudet. Hoppas bara jag inte blir sjuk! Var först tveksam på om jag skulle orka hela jobbdagen, men när jag väl var där så gick allt fokus på barnen och jobbet så struntade i hur jag mådde. Nu efter jobbet så gick jag och hämtade upp ett paket som legat över nyår och resten av kvällen ska jag bara vila! Hoppas att ni mår bättre än vad jag gör, kram på er!

Hittade en sådan himla gullig liten häst på jobbet hihi.

Av Elin - 1 januari 2018 19:18


God kväll på er vänner! Nu kommer inlägget om nyår som jag lovade. Har haft lite besök nu under kvällen därav att det inte kommer förs nu.

 

Hade ni en bra dag igår? Jag hade det iallafall, lugnt och skönt.


Vi hade inte planerat så jättemycket inför kvällen, mer än att äta gott, dricka lite skumpa och bara ta det lugnt. Välbehövligt kan jag säga! Varken jag eller Julia var så pepp på nytt år. Vi sov ut och tittade på film under dagen och vid 17:30 så började vi fixa till oss och laga mat. Vi var först lite oroliga att vi inte skulle orka vara uppe till tolvslaget, men det blev mat väldigt sent så det löste sig bra ändå haha.


Kvällens meny var:


Förrätt-avokadoröra med räkor, rom och västerbottenostflarn (långt ord det där haha).



Varmrätt-marinerat kött med ugnsrostade rotfrukter


Efterrätt-oreobotten med kolasås och grädde toppat med blåbär och noblesse



Efter att vi hade ätit varmrätten så tog vi en kort promenad runt kvarteret med Tyra och så tog vi efterrätten strax innan tolvslaget.


Sedan lyssnade vi på Krister Henriksson för att sedan klockan tolv skåla in det nya året. Eftersom Tyra fortfarande är valp så försökte vi få henne att lugna ned sig när grannarna drog på med raketer så vi höll oss inne i värmen istället.

Nyårskyssen hihi.


   


Tror att vi låg i våra sängar vid 2 inatt efter att vi hade fixat köket och sminkat av oss och så. Båda var sjukt trötta och jag somnade på en gång med hunden vid fötterna, nöjd med dagen.

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards