lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2010

Av Elin - 15 januari 2010 21:49

Den här veckan har gått hypersegt tycker jag!


All lättnad som jag kände i onsdags är totalt borta, jag har mycket att tänka på i helgen.


Pappa fyller år imorgon, jag ska försöka vara hemma hela dagen, får se om jag pallar. Det valet som jag måste göra under helgen är ett tufft beslut för mig, jag måste meddela svaret på måndag, om jag gör fel så känns det som om hela mitt liv kommer skita sig.

Bättre blir det inte när dom dyker upp i tankarna, jag kan inte tänka klart. Det känns som om det är ett helt fel tillfälle för detta. 


Jag ska försöka förklara för I på måndag, jag får säga som det är. Sen får det gå som det går (även fast jag vet att hon hatar när jag säger så) men jag vet inte vad jag ska göra, känner mig så splittrad.


Sen är jag rädd att jag gjorde en liten tabbe idag som gör att hon kanske skäller på mig på måndag, fast jag tror inte det gjorde så mycket.

Av Elin - 15 januari 2010 00:17

Jag har nu insett att jag inte kommer sova inatt. Jag kommer ligga och skruva runt i sängen till 4 och så ringer klockan 0730.

Sömntabletter hit tack!

Av Elin - 14 januari 2010 21:51

Hur gick ridningen idag då? Fick Eloge, har inte ridit honom sen nyår så var lite smått orolig att han skulle få för sig att dra med mig igen men det hela slutade bra.


Y "vaktade" oss en stund och vi började med lite volter, bågar och tempoväxlingar. Det gick helt åt skogen tyckte jag, han var spänd och gick som en giraff med huvudet, då blev jag frustrerad och takten blev väldigt ojämn.


När A kom så började vi med att rida innanför spåret och försökte rida i samma takt och raka vägar efersom det är rätt svårt att komma ut på fyrkantspåret, han var fortfarande stel att ställa men inte alls som i början, han blev väldigt runt och fin emellanåt men eftersom tyglarna är lite jobbiga på honom så var inte kontakten så bra. Red lite skänkelvikningar ut på fyrkantspåret i vänster och sen så fattade vi galopp när alla kommit ut på spåret, jag var lite orolig och spänd att han skulle dra och hoppa lite glädjeskutt men det gick faktiskt bra! Lugna fattningar även om han drog iväg liiite i början och lite hopp blev det, men jag tror nog att det mest var jag som kände det. Fortsatte ett par gånger med skänkelvikningar in mot mitten och ut på spåret och sen fatting sen bytte vi varv.


Då gick det lite fortare, han visste ju vad som skulle hända och direkt när man släppte efter på tygeln lite så blev det trav, så pigg var han. Men även i höger var det lugna och fina fattningar.


Fattade vänstergalopp en gång på volterna oxå och det gick skitbra! Han var lugn och rund i formen i traven och galoppen kändes han jätteavslappnad ut. Så sista galoppen var så bra som den bara kunde bli!


I slutet så gick det klockrent! takten var desamma kunde släppa efter lite på tygeln så han hade chansen att sänka sig ännu mer och jag satt bara där och log. Det var länge sen som det hade gått så bra på Eloge så det var kul.


Jag tror jag behövde den halvtimmen med mys med honom oxå, tack älskade häst för att du finns. Du fanns där när jag behövde dig ikväll <33


  

Av Elin - 14 januari 2010 21:14

Jag tror det är nu som jag ska fråga gud varför, varför gör han så här mot mig? Varför tar han bort dom jag älskar från mig när jag mår som sämst? Vad är det för någon mening med det?


Snälla gud, ta henne inte ifrån mig än, låt henne stanna kvar ett år till, låt henne få uppleva min student, jag behöver det. 


Av Elin - 14 januari 2010 01:33

jag tycktedet var en otroligt intressant predikan! Många känslor kom upp.


Paul Washer - Predikan För Unga (Svensk Text) from Daniel Lundgren on Vimeo.

Av Elin - 14 januari 2010 00:25


RIP världens bästa Cajsa

saknar våran tid tillsammans, glömmer dig aldrig älskade häst <3333




             

saknar! vi för alltid! <3





Av Elin - 13 januari 2010 23:21

Red Halla idag, blev rätt så lättad för jag kände att jag hade ingen lust att bli avslängd av Eloge eller sitta på en häst som skriker och drar med mig haha.


Vi red självständigt idag, vilket jag tyckte var rätt skönt för jag var inte så jättekoncentrerad. Jag tyckte hon var otroligt seg i början jag började nästan direkt med att göra lite tempoväxlingar i skritt och trav. Sedan skritt och halt, bättre blev det men inte helt bra. 


sen blev det lite trav på volterna, där det gick liite för fort så jag jobbade mer att försöka att få henne lugn och i bra takt. Gjorde ett par fattningar i vänster galopp och det gick klockrent! Verkligen! Provade även att föra ett par fattningar från skritt, det gick inte alls lika bra blev lite spring emellan men det kanske man får ta. 


Bytta till höger och jobbade väldigt mycket i höger eftersom hon var rätt stel och jag har lite svårare för höger speciellt i galoppen. Fattningarna blev väldigt stressiga, mycket spring och jag blev frustrerad. Men jag började om helt efter ett tag och jobbade i att ställa höger i skritt sedan i trav och sedan så provade jag att fatta igen, då gick det mycket bättre, vissa fattningar blev riktigt fina! 


Efter kanske 20-30 minuter så bytte vi hästar fast jag skippade det för jag orkade inte riktigt byta tyglar och så så jag höll mig till Halla :P.


Jobbade ännu mer med att försöka få fina fattningar i höger och en lugnt trav efteråt. Jag märkte ärligt talat inte någon jättestor skillnad efter ett tag, men Å tyckte att det såg bättre ut iaf. Pausade och jobbade lite i skritt en ganska lång stund och sen så satte jag igång med trav igen och shit vad bra det gick då när vi skulle börja avsluta och sänka dom lite! Det gick lite för snabbt emellanåt men till största delen så kändes det riktigt bra, jag kände hur hon travade på, kontakten i munnen och att hon sänkte sig rejält! Så jag gjorde som jag alltid tycker man ska göra. Slutade när det kändes som bäst!


Hoppas det går bra imorgon oxå!


bye <3


Av Elin - 13 januari 2010 15:46

Halloj i kylan!


Det är olagligt kallt ute, åkte hem från skolan vid kanske 1, väntade på bussen i en halvtimme!? Skandalt, den var 10 minuter sen så jag och makaronerna jag hade köpt var typ isbitar xD.


Har pratat med I idag, och jävlar vilken lättnad jag känner nu. Det är långt ifrån bra men jag är på god väg men hjälp av I. Vi ska träffas imorgon igen och prata om praktik så får vi se om vi löser det sen ska hon kolla om jag kan få lite omväxling i livet och kunna få slappna av lite mer, mer säger jag inte hehe det är hemligt hehe. T och jag pratade lite sen oxå så nu känner jag mig lite lugnare. Andas Elin andas. Det här blir bra!


När jag kom hem och värmt mig lite så satte jag på Cs jubileumsdvd för 3dje gången den här veckan xD och jag är ju ensam hemma så då kan jag ha hur högt jag vill hahahaha det kommer fan pipa i mina öron ikväll xD. Men det måste ju kännas som om jag är en i publiken jue annars blir det inge kul ^^.


Nää gå och göra annat kanske ;)


Ciao <3

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards