lyckopillerelin

Alla inlägg under maj 2015

Av Elin - 26 maj 2015 21:44


Efter några veckors behövade uppehåll på hästryggen så var det dags att ta nya tag ikväll. Det gick faktiskt över förväntan trots att jag var tvungen att hoppa av lite innan för att bli av med yrsel och koncentrera mig på andningen. Det har känts tungt att andas hela dagen idag, tror att det beror på massa pollen och stress. Men jag trotsade det och min stela kropp och hoppade upp på Jissas rygg ikväll, vilket ändå var väldigt härligt. Har saknat henne så enormt. Det började spöregna när vi precis hade hoppat upp på hästarna, så vi valde att skritta fram inne idag och jag försökte fokusera redan då på att hålla henne alert och vaken, tycker att hon började lyssna väldigt bra efter ett tag. Ikväll fortsatte vi med övningen som Åsa red för oss förra veckan på teorin. Trav och galopp över bommar. En rolig övning faktiskt, trots ganska så mycket kaos i början.


Jag hade lite svårt med takten i galoppen över bommarna, men efter några gånger när Jissa hade snubblat några gånger eller brytit av till trav mitt i övningen så tyckte jag ändå att det galant! Egentligen så finns det inte så mycket mer att säga, tyckte hon var alert i skänkeln och väldigt framåt på ett bra sätt.Hon fattade galopp fint och jag hade en väldigt bra känsla trots att jag var väldigt väldigt trött i slutet. Blev lite för mycket även då så var tvungen att hoppa av Jissa och hämta mig lite innan jag kuna ta hand om henne. Längtar faktiskt redan till nästa vecka!


Bild från några veckor sedan, min fina vän <3

Av Elin - 26 maj 2015 16:18


Hej på er mitt i stressen. Just nu sitter jag och lyssnar på lite lovsång och försöker andas i de tio minutrarna jag har över innan det är dags att kila vidare. Har precis kommit hem efter min allra sista dag på BUV som förskollärarstudent, jag hoppas att det är allra sista gången jag är där över huvud tagen faktiskt. Idag har Vånkan och jag opponerat på en annan studentuppsats och så har vi även blivigt opponerade. Det första som vi hade på morgonen var inte alls farligt, bara att sammanfatta och komma med lite tips och ideér. Efter det så hade vi hål i några timmar så då åkte jag och vänkan in till stan för att käka lunch och sedan åkte vi in till BUV igen för att höra vad andra studenter tyckte om vår uppsats. Det var ju en aning mer skrämmande ärligt talat. Vår examinator var tyvärr inte någon som vi hade hoppats på och det känns som att vi har himla mycket arbete kvar de kommande sju dagarna. Menmen, jag hoppas att det löser sig! Nu är jag iallafall hemma en snabbis för att byta om och dumpa skolväskan. Är sjukligt trött idag och är lite låg, så vi får se hur det går att rida ikväll. Nä vänner, måste byta om nu. Återkommer ikväll, puss och kram!


Av Elin - 25 maj 2015 21:08


God kväll på er kära ni. Har nu kommit hem, bytt om till mjukiskläder och tagit tag i några måsten som jag dragit ut alldeles för länge. Usch, avskyr att jag har blivit en sån där sista-minuten-person! Denna nya vecka började iallafall med att åka till SU i några timmar. Imorgon blir förhoppningsvis sista gången jag är på BUV som förskollärarstudent, wiho! Var iallafall på två opponeringar då det står i kursbeskrivningen att vi måste närvara på två till utanför sina egna. Så det var bara att göra som det står, men vi kom iallafall iväg redan vid 11:00 ungefär så det gjorde inte så mycket. Vånkan och jag åkte hem till henne för att finslipa på vår opponering som vi har imorgon. Känner mig ganska så lugn inför det faktiskt, som vanligt så tror jag att vi förstårar upp allt-eller snarare SU förstorar upp allt! Vid typ 15:30 så åkte jag in till la stada för att möta upp Sunna på Akademibokhandeln där vi passade på att sitta och fika i några timmar, helmys! Efter det så gick vi vidare till sergelbion för att titta på bio, blev Pitch perfect även denna gång för mig, men det gjorde inte så mycket. Det är ju lite som av en musikal så då går det ju inte att titta på den för många gånger hihi. Efter bion så sa Sunna och jag hej då till varandra, nu dröjer det en evighet tills vi ses-vi vet inte ens när det blir! Kommer verkligen sakna henne, nu när man har vant sig vid att hon finns i Stockholm igen så flyttar hon ned till Skåne över sommaren haha. Men vi lovade varandra att bli bättre på att skypa och allt sådant! Nu ska jag nog äta något och sedan tror jag att jag ska läsa lite Harry Potter innan det är dags för att sova. Kram på er!


Av Elin - 24 maj 2015 19:29


God kväll på er kära ni. Nu sitter jag i soffan nyduschad med en turban på huvudet och planerar att inte göra ett dugg vettigt för resten av dagen. Det är ju trots allt söndag ;). Idag när jag vakande vid 10 så hade jag Heroes på huvudet och kunde fortfarande kappt fatta att vi faktiskt vann eurovision inatt. Var iallafall väldigt glad och på bra humör, att solen har skinigt hela dagen och bussarna har flaggat har ju inte gjort dagen sämre precis (vi kan låtsas att det flaggorna vajade för Måns iallafall hihi). Åkte in mot stan och mötte Sunna för att sitta och pärla tillsammans med massa andra hjältar. Sista pärldagen för denna termin blev det för oss båda faktiskt och det firade vi med att sitta alla fyra timmar och ha ruskigt kul tillsammans samtidigt som vi hjälpte Ung cancer!



När vi var nöjda och hade tackat för oss för denna termin så gick vi vidare till Kungsträdgården där ATG hade hästens dag. Eller, Gilla häst. Vi gick ett varv där för att kolla på fina hästar och se vad som hände. Jag var ju där förra året för att representera DUS Stockholm, men tyckte inte alls att det var lika kul detta år, kändes som att förra året var lite mer. Så vi tog en fika istället precis bredvid på Piccolino och hade perfekt utsikt över där man kunde prova lite trav, fast i skritt hehe. Var jättemysigt att sitta med en av mina bästa vänner, snacka skit, fika i solen och samtidigt höra hästhovar klappra förbi.



Nu sitter jag som sagt i soffan och tar det lugnt, funderar på att stänga in mig på mitt rum och läsa lite Harry Potter. Imorgon och på tisdag så är det skola som gäller och efter de degarna så hoppas ajg att jag aldrig behöver kliva in på BUV något mer. Ha en fortsatt härligt söndag nu, kram på er!

Av Elin - 24 maj 2015 17:45


Yepp yepp. För 8onde gången så åkte jag in till Cirkus igår kväll för att titta på världens bästa ensembel i Livet är en schlager. Med mig denna gång hade jag Sofi. Är så otroligt otroligt tacksam över att jag har många vänner som vill se denna musikal med mig. Jag ha sett många musikaler i mitt liv, men denna är utan tvekan den bästa jag någonsin sätt. Alla gånger. Är så stolt över att vi har någon som Jonas Gardell i detta land som berör dessa viktiga ämnen! Idag tror jag att jag var extra känslig, började nästan torka tårar redan på första låten och sedan så kom dem resten av kvällen. Det var seriöst som att någon hade vridigt på en kran. Nu när jag sett den så många gånger så gråter jag nästan för allt som händer, fortfarande så slås jag liksom av tanken att Helen Sjöholm bara är några meter ifrån mig och ibland till och med så jag skulle kunna ta på henne. Trots att jag i Januari fick krama om henne och prata med henne, så känns det ibland som att allt bara är påhittat och att hon inte finns på riktigt. Det är en obeskrivilig känsla varje gång jag får se henne live och ibland undrar jag om jag någonsin kommer att vänja mig vid det. Det känns verkligen som att det är Gud som står på scenen och sjunger. Nu dröjer det till fredag innan det är dags igen, längtar redan ärligt talat! Jag vet inte hur det ska gå på lördag kväll när det är sista föreställningen for ever. Livet är en schlager har varit mitt syre denna vår.


Av Elin - 24 maj 2015 10:30


Alltså, behöver jag säga mer!?


Jag KAN ju inte låta bli att skriva ett inlägg om detta. Helt sjukt att vi vann eurovision igår, eller inatt. Tror jag gick och la mig vid 3, var så speedad så kunde omöjligt sova! Jag missade ju nästan allt förutom när det delades ut påäng, satt på tåget på väg hem från cirkus och kollade undertiden så jag inte skulle missa något viktigt hehe. Tror det är första gången i hela mitt liv, som jag missat sändningen. Men iallafall, kom hem och tittade på hela poängutdelningen och höll seriöst på att kissa på mig av nervositet. Redan i i tidigt stadie så började folk säga "tänk om" men jag vågade aldrig det, men VILKEN vändning våran fina Måns Zelmerlöw gjorde! Helt sinnessjukt! Jag tror att vi alla är överens om vem som är vår hjälte! Är så himla glad och stolt över hela svenska teamet som tog hem detta, så sjukt proffsiga! Nästa år kan ni ju räkna med att jag garanterat är på plats i arenan, oavsett vart det hålls och oavsett om jag måste leva på knäckebröd hela året för att ha råd med biljett och allt. Men jag SKA vara där. Live. Helst på parkett!


Jag bredvid en värdig eurovisionvinnare 2014, det visste man inte då :) <3

Av Elin - 23 maj 2015 17:05


Hej på er vänner. Tänkte att jag nog borde slänga in ett inlägg här så inte de tre senaste inläggen handlar om samma sak. Ibland måste man ju variera lite hehehe. Idag så sov jag ut, skönt att man ändå har kunnat börja ta lite helg när det är helg. De senaste helgerna har jag ju liksom haft fullt upp både lördag och söndag, men nu är det bara fullt upp mest på kvällarna, så då passade jag på att sova ikapp lite idag. Sjukt skönt var det! Vid lunch så åkte jag mot Elin för att lämna av en jacka och umgås lite hemma hos henne. Alltid lika trevligt och det som är så skönt är att vi liksom inte behöver göra något speciellt, så den mesta av tiden satt vi bara i solen, pratade och lyssnade på musik. Inget speciellt men riktigt mysigt! Var där i några timmar och åkte hem strax innan 16, nu har jag precis smällt i mig en tunnbrödsrulle och ska nog sätta mig och läsa lite Harry Potter innan jag fräschar upp mig och åker in mot Cirkus. Ha en fortsatt härlig lördag, kram på er!

Vi hittade en eurovisionfjäril på bordet hihi

Av Elin - 23 maj 2015 10:45


Igår hade jag fredagsmys på Cirkus med en av mina finaste vänner. Ni vet säkert redan vad vi såg, är ju ingen nyhet längre liksom. Det är verkligen konstigt hur känslig man är från dag till dag, i torsdags så grät jag bara litegrann under föreställningen, men igår så var jag tvungen att fokusera på andningen igen för att det inte skulle uppstå någon panikattack. Bella och jag hade enligt oss de bästa platserna, första parkett! Jag fick till och med spott på mig, om jag skulle råka bli sjuk nu så är det inte en sådan big deal då jag kan skylla på att det var någon från Livet är en schlager ensambeln som smittade mig hehehe. Nä men skämt o sido så var det grymma platser. Det kändes som att man fick ögonkontakt med de på scenen på ett helt annat sätt och ibland så kändes det verkligen som att Helen Sjöholm tittade och sjöng åt mig (man kan ju alltid hoppas). En fantastisk kväll som vanligt med många skratt och mycket tårar, man tycker ju att jag borde lära mig att ta med mig näsdukar varje gång nu när jag sett den så många gånger, men glömmer varje gång. Fast det är väl ingen idé tror jag att ta med det ändå, har slutat torka bort alla tårar med en gång då det ändå kommer nya hela tiden. Ibland kan jag inte låta bli att undra vad alla tänker när de ser mig sitta där och nästan hyperventilera, snyfta och vara helt blöt i ansiktet. Man är ju inte speciellt snygg haha. Ikväll är det dags igen och nu är det bara fyra föreställningar kvar allt som allt innan det tar slut, så tycker ni att det har blivit lite mycket Livet är en schlager här inne på bloggen så kan ni snart andas ut ;).

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards