lyckopillerelin

Alla inlägg under september 2010

Av Elin - 23 september 2010 23:15


Ååååååh vad jag saknar henne nu!! Helt sjukt, börjar snart gråta!


Ont i hela kroppen har jag oxå. 


Lyckopiller <3

Av Elin - 23 september 2010 21:16

Red Jissa idag :D hoppade upp trots extrem träningsvärk i benen och magen efter ridlektionen på vetra igår och det gick bra faktiskt....emellanåt.


Skrittade till ängen och tillbaka i början och när vi kom tillbaka så red jag lite tempoväxlingar och flyttade dom lite på långsidorna. Det fick rätt så bra att flytta henne, men trots att jag har en vägg att gå efter så blev det lite vingligt när jag inte höll emot tillräckligt. 


Efter det så kom vi igång i trav och jag tyckte själv att jag började tempoväxla direkt men A var på mig ändå att jag skulle öka ännu mera, haha jag tror inte att jag har lärt mig när jag rider i mellantrav eller ökad trav, är ju lite annorlunda på stor häst :P. Men när jag hade kommit in i rytmen lite och började tempoväxla tydligare så sänkte hon sig emellanåt. Det är tyvärr bara lite svårt att hålla kvar henne där, jag tror att det är för att det inte är lika lätt att länga på tygeln när hon börjar söka sig neråt än dom "andra", kan bero på att jag glömmer skänklarna ibland oxå.


I högergaloppen så jobbade jag mycket med tempoväxling och volter och efter ett tag så kändes det så grymt bra! En samlad galopp och taktmässig galopp, satt bara och log för det kändes så bra haha. I vänster så var det lite svårare, jobbade på samma sätt där och efter ett tag så sänkte hon sig där med men inte alls så som i höger och det blev lite för mycket avbrott oxå. 


I slutet när vi travade och skulle sänka dom så kändes det bra, kunde ha gått lite långsamare och bättre takn men det kändes ändå bra emellanåt! Så i det stora hela är jag nöjd, har absolut inte hittat alla knappar och vi håller fortfarande på att lära känna varandra, men det går frammåt! :D


Lyckopiller <3

Av Elin - 23 september 2010 11:34

"Carola är en av världens största sångerskor och hon sitter på tronen där till sammans med Céline Dion."

skrivet av Dalarnas tidningar om Carolas konsert i Dalhalla


Lyckopiller <3



Av Elin - 22 september 2010 21:56

Vet ni vem jag fick sitta på idag? Håll i hatten, men Vetra! :O. Blev typ helt chockad när jag fick reda på det. Var jättenervös och trodde att jag skulle dö men efter ett tag så kom jag på att det faktiskt var Å som delat ut hästar och henne litar jag på, så då blev det mest spännande :P.


Vi började med lite halter vid varje bokstav och halterna kändes jättebra, hon var bara lite seg att få igång igen efter halten. Efter ett tag så började vi jogga igång i trav och då kändes det jättekonstigt! Hon sprang med så korta steg så det kändes jätteovant, men efter ett ta så lärde jag mig haha. 


Red serpentiner och saktade av till skritt i några steg på medellinjen, det gick inte så jättebra, jag kunde inte styra och ibland gick det fär fort och ibland för sakta men jag provade att använda spöt och då gick det faktiskt bättre. 


Efter en skrittpaus så kom vi på volterna och minskade och ökade dom, det kändes jättebra, tyckte hon var rätt mjuk och lätt att ställa och hon var jätteskön att sitta ner i traven på. När vi hade gjort det lite så fattade vi högergalopp och första fattningen så kändes det konstigt (mest ovant) så det var lite svårt att fatta, men när hon väl kom i galopp så gick det bra, det var lite svårt att hålla kvar henne men om jag får rida på henne mera så kommer det nog kunna bli bättre ;). Hon vär väldigt lätt att ta tillbaka i traven efter galoppen så det kändes som om jag lyckades hålla ihop henne rätt bra ändå. I vänstergaloppen så gick det lite bättre att komma fram i galopp men hade samma problem där, att hålla ihop henne.


I slutet så red vi lite fritt för att sänka dom och det kändes hur bra som helst! Takten var densamma hela tiden, hon sänkte sig och började söka sig neråt och lite framåt så det var bara att hålla kvar henne så och le haha. Å tyckte att det såg jättebra ut oxå så är faktiskt supernöjd! Det var trotsallt första gången på henne. Tror nog att jag kommer få rida henne mer :D.


Lyckopiller <3

Av Elin - 22 september 2010 13:06

Herregudd! Såg precis på cityakuten....ni som har följt det vet ju att Mark Green har dött i en hjärntumör och i dagens avsnitt fick man se dom sista veckorna han levde. Jag grät och jag grät och jag grät!


I slutet var det begravningen, då gick det inte att hålla inne tårarna hur mycket jag än ville och försökte. Det är första gången jag har tyckt att det var jobbigt att titta på sånt och gråtit av sorg på riktigt. Jag tänkte på farmors begravning, hur pappa grät, hur farfar grät och hur även mamma och kusinerna grät. Det finns inget som är så hemskt som begravningar!


Men det var ändå ganska skönt att bara få släppa ut alla tårar...


RIP farmor <3


Lyckopiller <3

Av Elin - 22 september 2010 00:15


Vissa dagar känns bättre, vissa dagar känns sämre. På tåget igår så började jag tänka på allt igen....vilket ledde till tårar. Jag saknar henne, för mycket i vissa lägen då jag tror att jag kommer spricka men jag har klarat mig bättre än vad jag trott så då kommer jag klara det fullt ut! Jag kommer försöka iallafall :).


För några veckor sedan så mådde jag så bra, trots att jag saknade vissa extremt mycket så tänkte jag positivt! Att jag fortfarande kan träffas mm. Hoppas att den känslan kommer snart igen! För nu känns allt så jobbigt igen :(.


Nu har jag hjärtklappning, yrsel och skakar som fan....vågar jag sova? Jag kanske inte vaknar igen om det är något fel på mig? :S.


Aja, hoppas jag överlever och om jag gör det så hörs vi imorgon!


Pöss


Lyckopiller <3

Av Elin - 21 september 2010 23:08


I min journal så står det att jag har missbildningar mm. Jag tycker att det är kränkande.


Ordet missbildad/missbildning mm är ett kränkade och hemskt ord som inte borde finnas! Ett fult och hårt ord som skas glömmas bort. Jag tolkar det ordet som att man är ett missfoster ett freak- Dagens samhälle använder det ordet ofta, jag hör det i skolor, på fritids...."ååh ditt freak, ditt missfoster du är så missbildad!" Jag tror faktiskt att dom flesta tolkar det ordet som något negativt och kränkade när man hör något sådant, att det då står i journaler tycker jag är helt absurt! Jag fattar inte varför det har gått så långt att man ska behöva reagera och bli kränkt för att det står något i ens journal, sjukt!! Synd att samhället har uppfattat det ordet så fel och att det har gått så långt, det är ju trots allt ett medicinskt ord från början!


När man söker på missbildning på ne så står det så här på första raden "avvikelse från normal kroppsstruktur" haha jag skrattar för att jag tycker att det är sorligt att det står så, vem är normal? Alla ser olika ut. Ett klumpigt sätt att uttrycka sig på tycker jag. Skriv istället " Avvikelse i kroppsstruktur" så blir det mycket bättre!


Eller? :)


Lyckopiller <3

Av Elin - 21 september 2010 22:29


Har lyckats proppa i mig en hel chipspåse på en timme, fan vilken ångest jag fick när jag insåg att påsen var tom :O haha. Började att må grymt illa efter ett tag så jag tog en stooooor kopp te och nu känns det mycket bättre, bara att jag är fruktansvärt mätt haha, men det gör inget :P.


Nu ska jag duka ut och fortsätta titta på TV-återkommer senare kanske ;)


Puss på rumpan


Lyckopiller <3

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards