lyckopillerelin

Alla inlägg under december 2011

Av Elin - 23 december 2011 13:00


Åh, jag smälter!


             




    



 



           

       





     

Av Elin - 23 december 2011 09:50


Sången har alltid varit en stor del av mitt liv. Det har varit som terapi för mig och är fortfarande, att lyssna på musik kan ju vara som terapi för alla, men att sen få sjunga på riktigt är som terapi för mig och är en sån viktig del i mitt liv. Jag blir så otroligt glad när jag sjunger, det är som om all press och alla krav försvinner och man kör bara sitt eget rejs och tänker på det. Hela jag växer flera decimeter och känner mig stark på nytt, oavsett om jag sjunger i kör eller själv.

 

När jag helt plötsligt inte har någon röst längre att sjunga med (och knappt prata med) så blir allt fel på något sätt. Jag känner inte mig själv längre, det fattas något både i mitt liv och i mig själv. Det känns inte som jag och är liksom inte hel längre. Jag behöver sjunga för att få koncentrera mig på något annat, jag behöver göra något i mitt liv som jag faktiskt vet att jag gör ganska bra.

 

Jag vet att jag fortfarande har stallet kvar och det är jag otroligt glad över, annars hade jag nog inte orkat så länge som jag har gjort. Men det blir ju fel ändå, det kan inte fylla alla hål i mitt liv. Oavsett vad man gör så finns ju alltid musiken där.

 

Ibland önskar jag att jag bara kunde springa ifrån allt som har med musik att göra, men jag vet ju att det inte går och jag vet att hur ont det än gör vissa dagar så måste jag ändå ha musiken nära mig, för det är ju jag. Nu så här i juletider så gör det som mest ont i mig. Julmusik är bland det bästa som finns och att få höra alla förskolor, skolor, stall sjunga julmusik och allt är så otroligt frustrerande och jobbigt. Jag kan ju inte delta på samma sätt som jag alltid har gjort och när jag inser det gång på gång så gör det så himla ont i mig och det känns som om allt självförtroende försvinner. För någon dag sedan så bröt jag ihop i duschen, att mima till en låt som man vet att man kan sjunga är så otroligt jobbigt. 


jag kan sitta här och skriva lika långt till hur jag känner men det går helt enkelt inte att förklara hur otroligt jobbigt det här faktiskt är, jag förväntar mig inte att ni ska förstå för det kan ni inte, men åtminstånde ha överseende med att jag låter så här och inte hålla på att skratta eller prata om det för tro det känns som tusen knivar i min rygg och jag tar det otroligt hårt. 


Är så less, är så ledsen, är så frustrerad, är så arg....vissa dagar kan jag inte låta bli att tänka att det kanske aldrig kommer bli bra...

Av Elin - 22 december 2011 23:17


You just gotta love it!


 






         



       

Av Elin - 22 december 2011 22:07


         

Av Elin - 22 december 2011 20:04


Nu har jag jullov på riktigt! Woho :D!


Har ägnat dagen med att sitta nere i källaren och skrivit på examinatinen typ hela dagen, var så sjukt stressad och ville bara få allt klar allt så jag hann i tid och tillslut så blev jag klar! Känns inte så jättebra för det strulade så mycket, men det är inte jordens undergång, bara att göra om och göra rätt sen ;).


När jag hade lämnat in examinationen så mötte jag Sara och Oscar inne i stan, vi fikade lite och gick runt lite i affärer och hade det allmänt trevligt! Alltid lika kul att träffas! :D


Nu ska jag hjälpa mamma att klä julgranen! 


Av Elin - 21 december 2011 22:30


Går runt som i trans nu efter kvällens ridlektion, fy tusan vad bra det gick! Motivationen och självförtroendet är på topp igen och jag längtar redan till nästa lektion då jag verkligen ska utmana mig själv oxå!


Började iallafall lektionen med lite trav-skritt-halt övergångar för att få honom att vara uppmärksam på mig hela tiden. Efter det så red vi igång lite självständigt i skritt, tyckte redan då att han var väldigt uppmärksam på både handeln och skänkeln, dock var han lite tjafsig i högervarvet, men efter ett tag när jag hade jobbat på volterna så kändes det bättre.


Efter en liten skrittpaus så fortsatte vi med att rida lite självständigt i trav oxå, jobbade mycket med att ställa och öka och minska traven, både i volter och på fyrkantspår och att ha honom mellan handen och skänkeln hela tiden, ibland så blev han lite störd när folk höll på att rida in i oss och det tog lite tid att få honom tillbaka i fokus igen, provade att rida mycket som en åtta för att få honom lite mer mjuk i sidorna och för att jag skulle se till att hela tiden jobba med skänklarna så han inte tappar fart, efter ett tag så gick det hur bra som helst! Han var med hela tiden och jag blev mer och mer koncentrerad och peppad på att utmana mig själv!


När vi hade värmt upp så samlades vi på volterna och hade en liten utmanande galoppövning, först minskade vi volten och sen saktade vi av till skritt, därefter en galoppfattning och en volt tillbaka sen när man har kommit ut på volten så skulle vi sakta av till skritt. Vi har gjort denn övning förr men jag har inte gjort den på Brolle någon gång och tänkte att det skulle bli riktigt svårt! 


Det gick över förväntan faktiskt, i början så blev fattningarna i stort sett när jag redan hade kommit ut på volten men efter ett tag när jag hade taggat till lite och bestämt mig för att jag åtminstånde skulle fixa det en gång så gick det bättre. Höger är ju klurigast som vanligt, svårt för mig att se vart jag ska och svårt att komma rätt med högerskänkeln men det gick helt ok. Vänster gick lite bättre, eftersom Brolle själv har lite svårt med balansen så behövde han rätt så mycket svängrum i volten när vi galopperade och det lyckades jag lista ut i slutet så då blev det lite bättre.


Vi avslutade sen på volterna och travade lite för att sänka hästarna, då var Brolle hur fin som helst!! Det kändes som om jag kunde rida på hur långa tyglar som helst för han blev så avslappnad, så himla kul! Även i ökningen på diagonalen så kändes det verkligen att han lyssnade på mig och var helt fokuserad på mig. 


Är så grymt nöjd med dagens lektion! Red ju utan gummisnodd idag oxå och det var första gången som jag verkligen har känt att jag ka rida på riktigt när jag red utan, känns väl lite b att man har ridit i 13 år nu och fortfarande rider med gummisnodd och det nästan var första gången utan gummisnodd. Men å andra sidan så kan jag ju inte låta bli att känna mig grymt nöjd ändå. Fina fina Brolle!!


    

Av Elin - 21 december 2011 09:50


Godmorgon alla fina!


Ville bara slänga in ett inlägg innan jag åker till biblioteket för att plugga. Kommer troligtvis sitta där hela dagen så det blir inge bra uppdatering idag. Ridning står på schemat ikväll så återkommer om det sent ikväll!


Ha en bra dag!


 

Av Elin - 20 december 2011 14:23


Ibland blir det inte riktigt som man hoppats....


 

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards