lyckopillerelin

Alla inlägg under juni 2013

Av Elin - 21 juni 2013 17:15


Hej på er kära vänner som sitter vid datorn vid denna tid på midsommarafton. Vanligtvis så brukar jag ha fullt upp på midsommar, men just detta år så är det inte lika fullt upp. Gick upp vid 11 idag och satte igång med att städa mitt rum, eller rättare sagt, sortera ut gamla kläder som jag inte kan och vill ha längre hehe. Efter ett tag så såg det ut sm ett bombnedslag i mitt rum.


 

Mycket att kolla igenom. 


Vod lunchtid så gick familjen och jag över till familjen A och käkade midsommarlunch, som varje år så firar vi med vänner från landet. Är så skönt och trevligt. Vanligtvis så brukar vi åka över och kolla på midsommarstång och fika, men idag så skippade vi det då några i gänget var lite småsjuka. Tråkigt på ett sätt, men ändå rätt skönt att slippa stressa för att få plats med båten.


 

Somrigt och svearikt dukat, kan man säga så?


 

Tänk att vi äter ungefär samma sak på julen som på midsommar, tur att det är gott! :D


 

God efterrätt fick vi oxå, med vaniljglass, jordgubbar och mandelbeskvier, mums!


Vid typ två så gick jag, mamma och pappa hemåt igen för att vila, mamma gjorde en krans åt mig och jag passade på att titta på skärgårdsdoktorn som jag missade förra veckan. Nu ska jag snart börja förbereda efterrätten och snart så kommer familjen A hem till oss och då blir det grillat med massa såser, salsor och kokt färskpotatis, mmm vad jag älskar sommaren! Nä hörni, glad midsommar på er och se till att få en grym kväll, puss!


 

Av Elin - 20 juni 2013 20:51


Hej vänner. Sov galet länge inatt, gick typ och la mig vid 23 och sen sov jag ungefär till 1130. Men det var så skönt, trots att jag fick lite ångest när jag vakande och insåg att det typ var lunchdags haha. Gjorde egentligen ingenting mer än att titta på TV ända tills mamma kom hem vid typ 1. Hon dammsög och jag började packa lite smått vad jag skulle ha med till landet, sen vid kanske 2 så kom vi iväg. 


Vi tog ett stopp vid mölnvik och handlade lite och sedan åkte vi vidare till båten, allt gick bra och under kvällen har vi packat upp och vid 7 så hämtade mamma resten av familjen då dom slutade jobba senare. Känns faktiskt skönt att komma ut igen och jag slår vad om att ajg kommer sova som en liten prinsessa inatt här ute hihi. 


 

Det viktigaste att ha med sig enligt mig, min väska ochh jordgubbarna haha.


Fläktade på skönt när vi åkte båt, trots att ajg satt på durken.


     

Äntligen framme, sol och varmt. Behagligt varmt jämfört med Geneve hehe.


Efter middagen så har jag förberett efterrätten inför imorgon, personligen så tycker jag att det är lite tråkigt med jordgubbar och mjölk så jag tog saken i egna händer och sa till mamma att handla tårtbotten, extra jorgubbar, grädde och lemoncurd. Så har förberett det mesta nu och imorgon ska jag bara vispa grädde och dekorera, mmm vad gott det ska bli!


     

Bara grädde och resten av jordgubbarna som saknas, imorgon får ni se resultatet!


Har gått runt med huvudvärk hela dagen idag och svag yrsel, så det blir nog sängen tidigt ikväll skulle jag tro. Kanske lägger mig och läser redan nu, vem vet. Nä hörni, godnatt på er, imorgon är det midsommar, tiden går fasligt fort!





Av Elin - 19 juni 2013 19:43


hej på er vänner. Nu är jag hemma i spånga och sitter i soffan och fryser. Eftersom det var så varmt igår så gick Sunna och jag en nattpromenad ner till torget i Nyon, var jättehärligt att gå en lugn promenad i mörkret i en sovandes stad. Vi satte oss vid torget och chillade ett tag innan vi gick hemåt igen och gick och la oss i Sunnas rum och snackade till 2 på natten typ, bra avslut på sista kvällen tillsammans för denna gång.


     

    


Idag stod klockan på 0830 och jag vaknade typ 3 minuter innan klockan ringde. Mådde piss hela morgonen och p flygplatsen. Hade vaknat mitt i natten av magknip och det ville inte ge med sig, tror det oxå berodde på att jag var trött, lite nervös och sen slog jag i bakhuvudet lite senare. Haha otursmorgon, började iallafall må bättre när jag satte mig vid gaten och väntade på att få börja boarda. resten av flygresan gick strålande. läste ut min ena bok, lyssnade på musik och tänkte tillbaka på min resa. Saknar redan min bästa vän så galet mycket! Men som tur var så kommer hon till stockholm om typ 2 veckor så då ska vi försöka ses igen, längtar!


     

   

Hej då Schweiz



Höga berg och djupa dalar haha


     

Sverigeeee <3


Ska bli skönt att sova i sin egen säng inatt. Imorgon ska jag baka till midsommar, kolla på TV och göra lite annat sen på eftermiddagen så åker vi ut till landet och förbereder midsommar på fredag, åh vad jag längtar. Ikväll ska jagt a det lugnt i soffan, blir nog sängen tidigt ikväll. Nu ska jag titta vidare på TV. Puss på er!

Av Elin - 18 juni 2013 21:48


Idag har det varit gaalet varmt här i Geneve. Om det inte blir en varm sommar i Sverige så har jag iallafall fått över 25 grader varje dag här, bättre än ingenting haha.  Sista hela dagen idag, riktigt tråkigt, men ska ändå bli skönt att komma hem. Idag gick vi upp vid 10 och åt frukost på ballkongen. Redan vid 12 var vi faktiskt på väg hemifrån idag in mot Geneve. 


Idag har vi varit turister nästan hela dagen. Åkte båt över sjön till stan för att kolla på den stora fontänen, vi stannade där ett tag och kollade på fåglar och allt möjligt, men framför allt för att få i oss vatten eftersom det var så galet varmt. 


       


När vi hade druckit vatten, vilat och chillat lite så fortsatte vi upp mot gamla stan och på vägen dit så stannade vi till  för att titta på ryska kyrkan, sedan vandrade vi vidare mot gamla stan och katedralen. Inne i gamla stan så stannade vi til och åt lite innan vi fortsatte, vi delade på en jättegod crepe med grädde och kiwi, gott i det varma vädret. 



När vi hade ätit så gick vi in i katedralen, en jättevacker kyrka som vi hade kunnat sitta kvar i hela dagen med tanke på att det var så svalt och skönt där haha.


     

    

               


Efter det så fortsatte vi med buss och spårvagn till FNhuset, där glömde ajg tyvärr att ta fram telefonen som kamera utan tog bara med systemkameran, ni får stå ut lite och vänta tills jag har laddat över alla foton till datorninnan ni får se allt hehe. När vi var klara och kände oss nöjda med det så åkte vi hemmåt med ett snabbt stopp och köte en kopp till mig. Restenav dagen så har vi bara suttit på balkongen och jäst. Det har ju varit så galet varmt idag så vi var ganska trötta när vi kom hem om man säger så. Sitter just nu på balkongen och fortfarande svettas för det är så varmt haha. Till efterrrät blev det idag glass och vattenmelon, perfekt för en snå här varm dag!


   


Har lite resefeber inför hemresan imorgon, men det ska nog gå bra. Nu resterande av timmarna ska jag bara vara social och njuta av tiden med Sunna, finste kompisen! <3 kram på er, återkommer imorgon när jag kommer hem.



Av Elin - 17 juni 2013 22:06


 


Hej på er kära läsare. Gkömde faktiskt bort bloggen nu så här på kvällskvisten om jag ska vara ärlig. Har det galet bra här i Schweiz, varma dagar och bästa sällskapet. Just nu i skrivandets stund så ser det ut som på bilden. Sitter på balkongen och svettas litegrann faktiskt, sjukt varm fast klockan redan är över 22 på kvällen.


Dagen idag har spenderats inne i Geneve, vi hade planerat att gå på en härlig shoppingtur och jag såg framför mig att vi skulle komma hem bärandes påjättemånga kassar i varje hand. Men icke sa nicke. Det jag spenderade pengar på var tågbiljett och fika på starbucks haha. Lite besviken att jag inte kom hem med något roligt, men samtidigt så har dom faktiskt mnga affärer här som i Sverige, och det känns lite onödigt att shoppa på HM typ som är billigare hemma. Vi spenderade iallafall drygt 6 timmar inne i stan och letade skor och kläder till Sunnas student. 


 


Vi kom hem vid ungefär 18 och var helt slut och galet svettiga efter en varm dag inne i stan, jag hade dessutom sjukt ont ifötterna efter att ha gått så mycket och länge. Resten av dagen så har vi bara suttit här på balkongen och chillat. Vi båda har blivit beroende av we heart it så vi sitter med mobilerna i handenhela tiden hehe. Imorgon är det sista hela dagen och då ska vi vara turister hela dagen och göra massa turistsaker, men mer om det kommer imrorgon. Nu är det dags att lämna över datorn. Puss på er.

Av Elin - 16 juni 2013 21:47


Hej vänner! Idag är det öndag och eftersom det är vilodagen så är typ allt i princip stängt här iNyon. Sent igårkväll i så fick vi något ryck att spela lilla melodifestivals låtar så vi hade lite nostalgi till klockan 2 på natten och sjöng med och dansade till gamla mellolåtar och både lilla och vanliga, mys! Idag sov vi och km nog inte upp från våra sängar förs vid 11.


Under hela dagen så har vi suttit på balkongen och chillat. Pratat, lyssnat på musik, läst, spelat kort och har haft det allmänt mysigt. Ikväll så gick vi en promenad till vattnet och hem bara för att göra något annat och nu sitter vi här på balkongen igen och har precisätit kladdkaka, är sjukt varmt och skönt nu!


Imorgon ska vi shoppa inne i Geneve hela dagen så det blir fullt upp, bjuder förhoppningsvis på fler bilder imorgon då vi gör saker, men just nu så har jag bara en oseriös fjortisbild på mig från idag haha. Höres imorgon, kram!


 

Av Elin - 15 juni 2013 22:12


Hejsan på er alla snygga. tittar in här en sista gång för dagen tänkte jag. När Sunna och jag hade gjort oss i ordning vid typ 1 så gick vi en promenad runt i Nyon för att jag skulle få se hur det ser ut. Det är verkligen jättefint här med gamla byggnader och blommor. Självklart så hade jag kameran med så jag visar er bättre bilder sen när jag kommer hem, men just nu så får ni hålla er med Iphonebilder, som faktiskt oxå blir bra ;). Var en trevlig rundtur, med sol och mycket snack som alltid.


   

Fina vännen <3


       


Vi stannade vid en park och pratade en bra stund samtidigt som det var livmusik nedanför oss, men vid 4 kanske så var vi hemma och har spenderat resten av dagen på ballkongen ivärmen. Vi tog några glas rosé, åt choklad och snackade, är grymt lyxigt att det är så nära torget så vi har hört livemusik exakt hela kvällen och hör fortfarande så det var ruskigt mysigt måste jag säga! Vi beslöt oss för att stanna hemma och strunta att åka in till Geneve för strandfesten så det blev pizza till midag och nu sitter vi och tittar på film, igen haha! Så nu ska jag koncetrera mig på filmen hade jag tänkt. Kram på er, ha en bra kväll!


 

Av Elin - 15 juni 2013 12:21


God förmiddag på er allesammans. Blev ganska sent i säng igårkväll då vi kollade på film och typ snackade halva natten. Men jag tror nog att vid 2 så somande vi ganska fort hehe. Idag har vi inte planerat så jättemycket faktiskt. Vi kanske ska åka in till Geneve och titta, annars så stannar vi här i Nyon och kollar läget. Ikväll är det tydligen ett strandparty i Geneve så vi åker nog in dit och ser vad det är för något. Annars såhar vi inte så himla mycket planerat faktiskt. vi tar dagarna som dom kommer och vi njuter av att vi får se varandra igen, tänkt vilken tur jag har som har en sån fin vän som Sunna <3. 


Nu har vi fantiskt precis ätit frukost och vi håller på att fixa oss inför dagen. Ska strax gå ner och klä på mig bättre kläder, har fortfarande pyamas på mig hehe, tänkte bara slänga in ett inlägg innan vi drar. Återkommer ikväll med förhoppningsvis mycket bilder. He en bra dag hörni, det ska jag ha!


 



     

Lyxfrukost, haha ja jag vet att det bara är bilder på mat än så länge, men det ska nog bli ändring på det ;)

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards